Khaddi Sagnia Pojkvän

Khaddi Sagnia Pojkvän
Khaddi Sagnia Pojkvän

Khaddi Sagnia Pojkvän – “Khaddi” Sagnia, en svensk friidrottare som tävlar i tresteg och längdhopp, föddes den 20 april 1994 i Helsingborg. Sagnia, en Göteborgsbaserad idrottare, har gambiska anor; hennes mamma föddes där.

De tidiga åren

Trots att Khaddi Sagnia är född i Helsingborg tillbringade han sina uppväxtår i Göteborgskvarteren Hjällbo. Sagnias trestegshopp på 13,56 m gav henne guldmedaljen vid ungdoms-OS 2010 i Singapore, där hon tävlade som 16-åring. Året därpå tävlade hon i Oslo Diamond League och vann trestegstävlingen på Finnkampen för seniorer. Samma år hoppade hon 13,65 meter i tresteg och satte därmed nytt svenskt juniorrekord.

Skador och återhämtning, 2012-2014

Sagnia slet sönder sitt korsband 2012 och ägnade knappt två år åt att återhämta sig. Hon kom inte tillbaka förrän vintern 2014–2015 och då kvalade hon in till EM inomhus genom att hoppa 6,66 meter. Tyvärr tog hon sig inte till mästerskapsomgången.

Olympiader, världscup och EM, 2015–2016

Sagnia kvalificerade sig för 2015 års världsmästerskap i Peking i mitten av juni. En månad senare tävlade hon vid U23-EM i Tallinn, där hon placerade sig på fjärde plats med en distans på 6,64 meter. Hon satte nytt personbästa och vann guld i längdhopp vid SM-tävlingarna samma år i augusti. Hennes personbästa var en sjundeplats i långdistansfinalen vid världsmästerskapen i Peking i slutet av augusti 2015.

Sagnia kom in som nummer 14 med ett hopp på 6,08 meter vid 2016 års världsmästerskap inomhus i Portland, Oregon. Vid EM i Amsterdam senare under året slutade svensken på en sjätte plats med 6,59 m, sex centimeter från en bronsmedalj. Sagnia var missnöjd med sin prestation i sommar-OS i Rio 2016, då hon placerade sig på 24:e plats av 37 idrottare med ett kast på 6,25 m och gick inte vidare till finalen. Hon vann 100-metersloppet vid världsmästerskapen och slog ut Susanna Kallur från Sverige.

Khaddi Sagnia Pojkvän

Helt nya titelmatcher för 2017–2018

Sagnia tävlade i längdhopp vid världscupen 2017 i London, men hon slogs ut i den preliminära omgången. Med ett språng på 6,69 meter tog hon sig vidare till sista omgången vid EM 2018. Hon placerade sig på sjätte plats i finalen.

2019-2021 Ett nytt sår, en återgång till formen

Khaddi Sagnia var tvungen att ta ett år uppehåll från att spela efter att ha slitit av sitt korsband i februari 2019. Sagnia satte ett nytt längdhopp PR på 6,81m i sin första utomhustävling den juni 2020. Den tidigare höjdpunkten går tillbaka till 2015. Sagnias 6,75 meter långa hopp gav henne brons i inomhus-EM 2021 i Toru.

Vid OS i Tokyo tog hon sig till final och placerade sig på en nia med ett hopp på 6,67 meter. Som en uppföljning av OS, den 26 augusti 2021, tävlade hon i Diamond League-tävlingen i Lausanne och satte ett nytt livstids personbästa på 6,92 meter. Dagar efter sitt första hopp tävlade hon i kvalomgången till SM i Bors och noterade ett nytt personbästa med distansen 6,93 meter.

Utmärkelser

Stort pojk- och flickmärke 551 överlämnades till Khaddi Sagnia 2017. År 2021 utsågs Khaddi Sagnia till Årets revanschist, vilket gav honom Anders Carlbergs minnespris. Den 10 november 2021 hölls en prisutdelning på Fryshuset i Stockholm. Den 24-årige Khaddi Sagnia har fått en bra start på det nya året. Svensken tävlade i längdhopp i världscupen inomhus i Sarjevo, där han blev sexa totalt. Khaddi Sagnia säger till SportExpressen under Friidrottsgalan i Stockholm, “Jag fick en väldigt bra start på säsongen.”

“Jag ångrar ingenting”

Konkurrensaspekten av Khaddi Sagnias framgång är inte den enda anledningen till att han har fått uppmärksamhet. På Twitter skriver hon: “Jag bryr mig inte alls om det och ångrar ingenting jag har gjort eller hur jag har varit klädd.” Jag är en stor älskare av bikiniselfies eftersom de tillåter mig att stoltsera med min kroppsbyggnad i dess mest naturliga form. Om du tycker att det jag säger är stötande är du fri att sluta läsa mina inlägg. Det finns ingen anledning för mig att ångra mig.

“Har ingen pojkvän”

Khaddi Sagnia vill vara en inspiration för andra unga damer. Många unga damer upplever partiskhet på grund av sitt utseende; mitt mål är att visa dig att du ska älska dig själv för den du är. Binta Sagnia, Khaddis syster, gick på Friidrottsgalan med henne. Jag har turen att min syster erbjöd sig att följa med eftersom jag för tillfället är utan partner.

Khaddi Sagnias längd är okänd. Hur lång är hon?

Khaddi Sagnia är en lång kille som mäter in på hela 173 centimeter.

Har Khaddi Sagnia ett förhållande med någon?

I en intervju med Göteborgs-Posten som publicerades sommaren 2022 avslöjade Khaddi Sagnia att hon är i ett förhållande.

Familj och vänner till Khaddi Sagnia

Khaddi Sagnia har fyra systrar och tre bröder, totalt sju släktingar. Göteborgs-Posten rapporterar att hon även har sin mamma, Sutay.

Khaddi Sagnias mamma och mormor var hans primära vårdgivare

Efter att Khaddi Sagnias pappa övergav familjen när hon var ung uppfostrade hennes mamma och mormor henne. Hon gav en intervju till SVT om sin barndom sommaren 2022. Det var tufft eftersom det inte fanns en stark mansfigur som vägledde oss. När vi ryckte upp vårt liv och flyttade från Skne, när jag bara var fem-sex år gammal, var han inte längre en del av det.

Vid tio, elva eller tolv års ålder började jag oroa mig för vad som hade blivit av min far. Det band hon delar med sin mamma är avgörande för hennes utveckling. Sagnia, tydligt rörd, forsade över henne i intervjun: “Hon har alltid stått bakom oss och pushat.” “Trouble” syftar på Mondos oro angående hans förhållande till sin engelska flickvän, Desiré.

Var hittar du Khaddi Sagnia på listan?

Katrin Klaup, född i Estland, fungerar som mentor åt Khaddi Sagnia.

Är Khaddi Sagnia en troende?

Sagnia sa till Aftonbladet att hennes religion är livsviktig för hennes liv. Beroende på tid på dygnet kan min dagliga bönetid variera från tio till femton minuter. Jag finner ett inre lugn när jag tar mig tid åt att prata med Gud i bön.

Var kan man fånga Khaddi Sagnia?

Khaddi Sagnia tävlar i längd- och tresteg.

I vilken utsträckning sätter Khaddi Sagnia nytt världsrekord i längdhopp?

Vid en Diamond League-tävling i maj 2022 hoppade Khaddi Sagnia 6,95 meter, vilket var ett nytt världsrekord på den tiden. Hon har otrolig fart och är en expert längdhoppare. Hon klarade 60-metersloppet på 7,25 sekunder i början av året 2023 på tävlingen “Startskottet” i Göteborg.

Friidrott.se rapporterar att hennes prestation också placerade henne som Sveriges fjärde snabbaste 60-meterslöpare någonsin. Amanda Ilestedt kommer från en lång rad hockeystorheter och OS-medaljörer i National Hockey League.

Ta reda på hur många SM-guld Khaddi Sagnia har vunnit totalt

Khaddi Sagnia har ett anmärkningsvärt CV, inklusive ett antal medaljer från SM (SM), de allra flesta guld. Medaljantalet var 30, där 15 var guld, 3 silver och 3 brons. Hon har en bronsmedalj i längdhopp från EM också.

Var letar man efter Khaddi Sagnia på Instagram?

Instagram-handtaget att följa för Khaddi Sagnia är @khaddisagnia. På grund av hennes produktiva fotodelning har hon nu över 310 tusen Instagram-följare.

Khaddi Sagnia Pojkvän
Khaddi Sagnia Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!