Lena Apler Förmögenhet, Pojkvän, Längd, Flickvän, Barn                   

Lena Apler Förmögenhet
Lena Apler Förmögenhet

Lena Apler Förmögenhet – I den svenska tv-serien Draknästet spelade Lena Apler, 71, rollen som en drake tillsammans med andra välmående affärskvinnor. Hur effektiv är dock Apler? En närmare studie av grundarens lön har gjorts av Nyheter24. Lena Apler, 71, har år efter år uppmärksammats som en av Sveriges mest inflytelserika affärskvinnor. Hon grundade det finansiella företaget Collector.

Mest känd är hon dock för sin roll som drake i SVT:s Draknästet, där hon och andra kändisar, som Sara Wimmercranz och Jacob de Geer, utvärderar affärsförslag. Drakarna kommer att göra en investering om ett fåtal utvalda deltagare har tillräckligt bra koncept.

Det är Lena Aplers lön en miljonärs lön

Att vinna titlarna “Årets vd” och “Årets entreprenör” är bara ytterligare ett sätt som 71-åriga Lena Apler har bevisat sitt värde i företagsvärlden. Apler hade en fastställd arbetsinkomst på 5 190 899 kr. Dessa uppgifter kommer från Skatteverkets register som Nyheter24 har tagit del av. Sålunda var hennes månatliga ersättning lite mer än 433 tusen svenska kronor. Inte nog med det, utan även Apler hade samma år ett kapitalöverskott på 2 955 238 SEK.

Änglainvesterare med framstående företagsbakgrund, som Lena Apler, är ett bevis på framgången för Sveriges innovationskluster. Hennes mest uppmärksammade bedrift är att etablera Collector Bank, som hon var med och grundade och som idag har en marknadsvärdering på cirka 10 miljarder kronor. Men 2016 blev Lena Apler snabbt en framträdande plats som en av Sveriges ledande ängelinvesterare, med privata investeringar på 30–40 miljoner kronor.

Bakgrundsinformation

Det var långt ifrån klart när Lena Apler var yngre att hon skulle bli en framgångsrik finansman. Hon ägnade en tid åt en karriär inom utbildning efter att ha växt upp i en textilfamilj i Borås. Hon började jobba inom bank när hon var 23 år, då hon fick jobb på SEB. Hon hade nått ett vägskäl i sin karriär efter nästan 20 år inom konventionell bank när hon 1993 tog ett jobb på Securum Finans där hon senare skulle bli vd.

Lena Apler Förmögenhet

Den statligt ägda enheten etablerades ett år före likvidationen av Nordbankens dåliga krediter och övertog kontrollen över banken. På Securum fick jag mycket flexibilitet tillsammans med mycket ansvar. Lena Apler sa till Di Digital i en septemberintervju att hon tyckte om det. Fram till Securums kollaps 1998 stannade hon kvar. De lanserade Collector 1999 med avsikten att privat konstruera “ett slags mini-Securum” med hjälp av hennes kollega Johan Möller.

“Många av våra initiala kunder var de IT-företag som hade ekonomiska problem när IT-bubblan sprack 2000 och 2001”, säger Lena Apler, som var vd för Collector i femton år. Verksamheten utvecklades till en banbrytande finansiell institution 2003 som ett resultat av dess snabba expansion. För online-och postorderköp tillhandahöll Collector först fakturor och senare privat kredit.

“Varje ny gren vi startade kunde bli ett eget litet företag”, säger Lena Apler, investerare inom finansteknik som var där långt innan “fintech” var ett verb. Lena Apler började håva in Collectors notering efter att ha hoppat av som vd 2014 och tagit på sig rollen som ordförande. Hennes meteoriska uppgång till rikedom började med hennes debut på Stockholmsbörsen. Nuvarande värde på Lena Aplers Collector-aktier är 370 miljoner svenska kronor.

Men det har också markerat början på en ny fas i hennes karriär. Med åren blev Collector allt mer digital. Dessutom upptäckte jag att dessa IT-folk ofta kom på briljanta företagskoncept. I ett försök att träffa nya startup-företag har Lena Apler börjat gå på event som Sthlm Tech Fest och Di Startup Tour.

Allmän

Hon använder Collector Ventures, bankens riskkapitalfond med 100 miljoner kronor för att investera i unga företag. Lena Apler är ordförande för fonden, som har gjort investeringar i Glamma (NTL), en bokningstjänst som samarbetar med skönhetsbutiker, och British Credit Kudos, ett program som hjälper individer att förbättra deras kreditvärdighet.

Under tiden har Apler lagt sina egna pengar på inte mindre än fem nya företag. Tre av dessa är i huvudsak finansiella tjänster: Dreams, en app för unga sparare (NTL), Kollektiva, en app för pensionärer (NTL), och Sigmastocks, en app för aktier (NTL) skapad av Chalmers Mai Thai och Nanna Stranne. Bland de andra två investeringarna finns Nellys medgrundare Jarno Vanhatapios e-handelsverksamhet Na-kd (även på NTL) och online-lärföretaget Albert (även på NTL).

Apler har även lagt 10 miljoner kronor i den nya riskkapitalfonden Backing Minds, som leds av e-handelspersonligheterna Sara Wimmercranz (NTL) och Susanne Najafi (NTL), utöver dessa förskottsbidrag. H&M:s vd Karl-Johan Persson (NTL) och fonden lockades båda av löftet att fonden skulle söka efter teknologiska verksamheter utanför det befintliga

nätverk

Anders Lindqvist och Anna Settman etablerade riskkapitalbolaget The Springfeild Project (NTL) 2009 och i september i år meddelade Lena Apler att hon avsatt 10 miljoner kronor för att lansera en ny fond. Den 21 november har denna fond inte offentliggjorts officiellt. Joggar mot scenen, Lena Apler, 65, i en eldgul klänning, pumpar nävarna till takten av en poplåt som spränger från högtalarna.

Föreställningen innehåller Robbie Williams “I am powerful, I am beautiful” och hennes centrala position på scenen, armarna utsträckta. Efter en något dämpad prestation är det inte förrän allt som händer som man börjar hoppa lite. Närmare tusen platser står uppställda framför scenen i en rymlig konferenssal på Göteborgs Posthotellet.

Egentligen är folkmassan förmodligen mellan tvåhundra och trehundra personer. Connect 2 finance startup-event har gått ner till sina sista två timmar. Stående utanför konferensrummet följer Lena Apler föreställningen. Igår kände jag att den rörde sig i snigelfart. Otillräcklig belysning och oljud. Tempot måste vara lite högre.

Var musiken efterfrågad av dig?

“Absolut!” Hon älskar verkligen rampljuset medan hon står på scenen, men få utanför startup- och finansbranschen är medvetna om att hon grundade ett företag med en värdering på över 10 miljarder kronor. Vi äter lunch på hennes favoritställe, Swedish Taste, dagen efter showen. “För där kan man prata ostört” det är därför det alltid är på övervåningen.

Även om Lena Apler hade praktik på SEB 1974, kunde hon inte göra anspråk på att vara entreprenör förrän hon grundade Collector 1999. Hon var också avgörande för att etablera Securum, en statlig kredithanteringsorganisation, och den norska kreditbankens (DnC) filial i Sverige. “Jag trodde att när DnC bad mig att ‘starta en bank, så får du bara den möjligheten en gång i ditt liv’.” Då, hävdar hon, hade hon ingen aning om att hon så småningom skulle göra det själv.

Hon anses vara en relativ nybörjare i företagsvärlden, efter att ha tillbringat de senaste 30 åren med att bygga upp DnC i Sverige och varit VD för Securum. Det fanns ett stort spelrum och ett stort ansvar som tilldelades oss på Securum. “Jag kunde inte tänka mig att återvända till en bank och läggas i en låda efter det”, tillägger Lena Apler. Som ett alternativ kontaktades hon av en norsk bank med ett erbjudande om att lansera en konkurrerande affärsmodell till Securum.

Däremot gjorde hon och hennes medgrundare Johan Möller ett eget “mini-Securum” precis innan de skrev på affären. Jag sätter mig helt enkelt i bilen och går efter att jag har bestämt mig. Hon berättar att det var så enkelt som att börja göra en affärsplan, hyra lokaler och anställa den tredje personen. De gick från idé till aktiebolag och startade sin verksamhet på bara två månader, och de började se vinst redan efter ett år.

Hans var bekymrad över att jag sprängde budgeten på snygga kontor och sådant, så jag försäkrade honom att vi skulle börja tjäna pengar under den första månaden. “Vi klarade det, även om jag inte visste det då”, förklarar hon. Under tiden efter expanderade Collector till en punkt där man tjänade 405 miljoner SEK efter skatt på en intäkt på över 1,5 miljarder SEK 2016.

Lena Apler har under tiden lyckats locka framstående göteborgare som fastighetsmagnaten Erik Selin och kasinomagnaten Rolf Lundström att investera. I samband med Collectors börsnotering 2015 avgick VD Lena Apler och fick 60 miljoner svenska kronor (SEK) från försäljningen. Den största ägaren Erik Selin gick då med på ett börsintroduktion, men bara om han var skyldig att inte sälja en enda aktie. Resten av oss var så tvungna att sälja något mer än vad vi ursprungligen räknat med.

“Jag tar de aktierna i graven”, tillade han, enligt Lena Apler. Hon började leta efter sätt att spendera sin nyförvärvade påse med kontanter. Hon blev medveten om startscenen vid den tidpunkten. Du har en skyldighet att använda dina inkomster från delexit. Att donera till breda forskningsmål tilltalade mig inte; Jag vill ha något mer specifikt.

“Det är fantastiskt att kunna betala tillbaka det också”, säger hon och fortsätter med att konstatera: “Här har jag lyckats med min resa och då kan det vara ganska trevligt att investera i små nya startups.” Att få finansiering för start var en riktig utmaning, och jag vet detta av personlig erfarenhet. “Frasse Pettersson” har gått bort. Tv-profilen försvann mot slutet av oktober, enligt Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. Frasse Pettersson var 54 år gammal.

Han var en del av skådespelarna i “Välkommen till Köping”, en Discovery och Kanal 5-show som firar femtioårsjubileum i premiäravsnittet av första säsongen. Tillsammans med Linda Hammar och Mats Halvarsson har programmet andra deltagare. Efter Frasse Pettersson pratade den senare med Bärgslagsbladet/Arboga Tidning om sin sorg. Att höra om Frasses bortgång krossade mitt hjärta.

Efter att ha känt honom i nästan hela mitt liv, var han någon jag såg upp till och brydde mig om. Om det Mats Halvarsson säger till media är sant så var det innan han ens flyttade in hos oss. Alla delade bostad med sina kompisar. Profilen beskriver även känslorna efter vännens död och enligt Mats Halvarsson är begravningen planerad till idag, tisdag. Både hans rum och utrymmet bakom honom är kusligt tysta. Det är tragiskt, säger han.

“Var mycket populär bland tittarna”

Från och med 2020 med premiären dök Frasse Pettersson upp i alla tre säsongerna. Enligt Anders Kilander, Pressansvarig på Kanal 5:s Välkommen till Köping, “var Frasse väldigt populär bland både tittarna och oss på Kanal 5, och vi kommer att sakna honom. till hans familj och alla som gillade honom.” Freise var programledare för programmet.

En Frans Pettersson, som Frasse, har sovit bort. Hans karaktär, Välkommen till Köping, följer fyra funktionshindrade personers liv i Köping stad och blev en succé bland tittare av Kanal 5 och Discovery Plus-serierna. Frasse var inte den enda skådespelaren; Linda Hammar, Torbjörn Jonsson, och Mats Halvarsson var också med.

Jag kände en stor saknad när Frasse gick bort. Efter att ha känt honom i nästan hela mitt liv, var han någon jag såg upp till och brydde mig om. Det gällde redan innan han blev vår sambo, enligt Mats Halvarssons intervju med Vlt. “Han var busig ibland”. Sedan Frasse och Mats delade gruppbostad har deras väns död satt en outplånlig prägel i deras liv. Matts säger till tidningen att han också ibland var stygg och försökte spela mig för en dåre.

Tidigare “Välkommen till Köping”-skådespelaren Frans “Frasse” Pettersson har avlidit i en ålder av 54 år. Däremot sörjer programkamraten Mats Halvarsson just nu efter förlusten av en vän. “Välkommen till Köping” (med Frans “Frasse” Pettersson) debuterade 2020 på Kanal 5 och Discovery+. Fyra individer som lever med olika funktionsnedsättningar i Köping följs i serien när de går i vardagen. Bland de övriga medverkande finns Mats Halvarsson, Torbjörn Jonsson och Linda Hammar.

Smärta kändes av Mats Halvarsson: “Betydde mycket”

Det är med tungt hjärta som den sistnämnde meddelar sin nära vän Frasse Petterssons död. Att höra om Frasses bortgång krossade mitt hjärta. Efter att ha känt honom i nästan hela mitt liv, var han någon jag såg upp till och brydde mig om. Om det Mats Halvarsson säger till media är sant så var det innan han ens flyttade in hos oss. Efter att Frasse flyttat ut från gruppboendet där de delade bostad började Mats känna sig ensam där.

Vänskap präglas av vänlighet, hjälpsamhet och lekfullhet, enligt Mats Halvarsson. Han skulle då och då vara svekfull och försöka spela mig som en dåre, enligt Mats Halvarsson. Begravningsgudstjänst för Frans “Frasse” Pettersson äger rum den 21 november. En representant från “Välkommen till Köping” vid namn Anders Kilander har uttalat att Frasses närvaro kommer att vara mycket saknad.

Frasse var en stor hit bland Kanal 5-tittare och personal, och vi kommer att sakna honom här. Prioriteringen just nu är att ge assistans till sina vänner i Köping. Vår sympati är med hans familj och alla de som kände och älskade honom, uttrycker Anders Kilander. Covid slog Filip Hammars syster Linda, som var mycket sjuk.

Filip Hammar öppnar nu upp om sin skräck inför föreställningen att han kan ha smittat henne. På tal i fredagens “Skavlan” i SVT diskuterar Filip Hammar, 46, hur Norge och Sverige trivs stort nu när samhället öppnar igen efter en lång period av restriktiva begränsningar. Gruppbostaden hon befinner sig i är perfekt för hennes funktionella mångfald.

Det var upplysande att möta henne trots hennes skadade lem och hennes svåra fall av otur; hon är utan tvekan den mest glada och optimistiska person jag känner. Jag tror dock att det var hon från vilken jag senare fick det. Du kan inte ens börja förstå skräcken som följde när jag först antog att jag hade gett henne covid-19.

Lena Apler Förmögenhet
Lena Apler Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!