Lisa Olsson Pojkvän

Lisa Olsson Pojkvän
Lisa Olsson Pojkvän

Lisa Olsson Pojkvän – Lisa Olsson är en skånefödd som började sin blogg i tidig ålder och har sedan dess blivit en av de mest välkända skandinaviska modemakarna på sociala medier. Lisa hade alltid velat lansera sin egen linje på grund av sin långa erfarenhet inom mode, design och fotoindustrin.

2019 gjorde hon äntligen denna dröm till verklighet genom att lansera Nootka. Den kala ytan på Nootka smycken är ett signaturdesignelement; Företaget har länge sökt sig till naturen för att få inspiration. Sedan starten har hållbar produktion varit en central grundsats, som påverkat många aspekter av företaget som det finns nu.

Varje Nootka-smycke är tillverkat för hand av återvunnet 925 silver i Stockholm. Lisa Olsson, en populär influencer, ville alltid starta en smyckesfirma som tillverkade alla sina smycken i Sverige. Nootka har byggt upp en dedikerad användarbas utan någon extern finansiering alls.

Hon diskuterar nu den framgångsrika planen och det efterföljande avancemanget. Lisa Olsson är hemmahörande i Skne, där hon också startade sin blogg när hon var ganska ung. Till stor del tack vare hennes produktiva Instagram-inlägg är hon nu välkänd som en av Skandinaviens ledande designers. Hon har nu 422 000 Instagram-följare.

Lisa Olsson ville liksom många andra influencers gå längre än sina sociala medier och annonssamarbeten. Smycken har alltid varit en lång strävan. Enligt min mening är smycken den mest subtila men ändå märkbara aspekten av någon outfit. Hon förklarar att hon alltid visste att hon ville skapa säsongsfria smycken.

Hon diskuterade det med Oskar du Rietz Fogstrand, en stockholmscaféägare och delägare till food tech-investeraren Nicoya. Det verkade vara en bra passform mellan hennes bakgrund inom mode och hans expertis inom e-handel och finans. De valde att ge sig ut på vägen. 2018 markerade Nootkas födelse.

Lisa Olsson Pojkvän

De var alla beväpnade med en kristallklar vision som skulle fungera som deras konkurrensfördel.
För att hitta produktion åkte jag först utomlands. Men sedan kom jag ihåg att vi skulle använda återvinningsbart material och anlita lokalbefolkningen för att utföra arbetet. “Det var en självklar förutsättning redan i uppstarten av Nootka att vi har den här typen av tålamod”, förklarar Lisa Olsson.

Alla smycken är exklusiva och tillverkade av återvunnet silver. De har inte tagit in någon riskfinansiering och har inga planer på att göra det inom överskådlig framtid. Vi tog tidigt beslutet att prioritera lönsamhet framför snabb expansion. Det har speglat många av våra strategiska val hittills, inklusive valet att inte söka extern finansiering.

Vi går hellre i vår egen takt och ser saker som vi vill”, förklarar Oskar du Rietz Fogstrand. Idag bedriver Nootka mestadels affärer genom sina egna kanaler, särskilt e-handel. Det har funnits några viktiga återförsäljare ombord. från början, men deras roller har mest varit strategiska partners.

Vi kommer inte att lägga till några nya återförsäljare just nu. Det mest typiska hindret för organisk tillväxt är brist på likviditet; Men som ett direkt till konsumentföretag har vi den unika potentialen att investera mer i kundservice utan att späda på våra vinstmarginaler. Samtidigt kan vi utöka vårt produktutbud och tillgodose framtida efterfrågan.

Hur mycket tror du att Lisas status som en kraftfull influencer har hjälpt?

Att ha tillgång till ett nätverk och en plattform som Lisas är onekligen till hjälp. Vi kan nå kunder på en mer individuell nivå och sprida budskapet om breaking events snabbare. Å andra sidan skulle jag inte hävda att framgång är garanterad om din produkt inte är väl lämpad för din avsedda marknad.

Hittills är influencermarknaden för smycken mindre trång än influencermarknaden för kläder. Vi har även andra märken som Carolina Gynnings Gynning Jewelry och Sofia Wistams By Sofia Wistam förutom Nootka. Ani bildades precis av Bianca Ingrosso och Lovisa Worge. Lisa Olsson teoretiserar att det är för att det är svårt att göra sådana smycken.

Det finns betydande hinder för inträde i tillverkningssektorn. För att lära mig om gjutning och design gick jag först i lärlingsutbildning hos en juvelerare. En djupare uppskattning för handeln och kunskap om dess utveckling var tidiga resultat. Vägen till utveckling är stenig. Förra årets slutsumma för intäkter och resultat var 2,4 miljoner respektive 0,4 miljoner kronor.

Eftersom vi har investerat i vår egen butik och tagit bort andra återförsäljare för att bygga en språngbräda räknar vi med att 2022 landar på jämförbara nivåer. Vårt mål för det kommande året är att åtminstone fördubbla vår omsättning samtidigt som vi bibehåller vår nuvarande lönsamhetsnivå.

Framtida svårigheter

Vägen är aldrig jämn när du befinner dig i en expansionsperiod. Nootka känner likadant. Det stigande priset på annonsering i sociala medier och för sökord är det största problemet enligt Oskar Du Rietz Fogstrands uppfattning. Det höjda priset och den nya spårningsmiljön ger en svår situation.

Det är därför vi lägger så mycket ansträngning på att behålla nöjda återkommande kunder. Nootkas cost att skaffa nya kunder minskar över tiden, och företaget kan vara säkra på framtida försäljning, som Oskar Du Rietz Fogstrand förklarar.

Har du stött på några andra problem under expansionsfasen?

Frasen “misslyckande att planera är planering att misslyckas” är ett av våra motton, hur banalt det än kan låta. Jag kan inte berätta hur många gånger vi har sett de positiva resultaten som uppstår av att ta ett proaktivt tillvägagångssätt. Det är lätt att bli utspridda eller vill expandera din verksamhet i en miljon olika riktningar när du precis har börjat.

Då är det vanligtvis en bra idé att spänna fast och hålla huvudet jämnt, speciellt om du behöver etablera ett solidt varumärke.

Hur lärde du dig mest om att kommunicera med din tilltänkta målgrupp?

Vi är dedikerade till att skapa en community som prioriterar regelbunden kommunikation med sina medlemmar och snabb “service recovery” i händelse av en kris. Nyckeln är hur du tar dig upp efter att ha fallit ner. Efter detta “försöker vi träffa kunderna så ofta vi kan, antingen genom möten med personlig vägledning eller Nootka-AWs”, som Lisa Olsson uttrycker det.

Nootka, en smyckeslinje etablerad 2018, skapades av Lisa Olsson

I den här intervjun beskriver hon inspirationen bakom företagets grundande, svårigheterna med att arbeta inom modesektorn och målet att göra hållbara, tidlösa smycken. En videointervju med ELLE visar henne. Lisa Olsson, grundare av smyckesfirman Nootka, följer med Henric Smolak i det 187:e avsnittet av podden “Under 15”. Allt fler inflytelserika människor ger sig ut på egen hand, ett ämne som de två pratar om. Lisa Olsson, 13 år gammal, lanserade bloggen Lisaplace. Sedan dess har hon utvecklat sina egna plattformar och idag har hon samlat på sig hundratusentals Instagram-följare.

Hon lanserade sin egen smyckeslinje, Nootka, för två år sedan. De senaste åren har jag tagit fram en bestämd plan för var jag vill att mitt namn ska stå på marknaden. Jag har också lärt mig hur mycket jag litar på sociala medier. Enligt Lisa Olssons podcast var det ett naturligt steg för mig att starta eget företag.

Lisa Olsson Pojkvän
Lisa Olsson Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!