Andreas Wijk Föräldrar

Andreas Wijk Föräldrar
Andreas Wijk Föräldrar

Andreas Wijk Föräldrar – Sångaren och modellen Andreas Mikael Wijk föddes den 17 februari 1993 i Nybro församling, Kalmar län. Thomas och Ulrika Wijk är pingstföreståndare och deras son Andreas är musiker och pastor. Han är uppvuxen i både Nybro och Kungälv. Wijk bildade tillsammans med Idol-Alice och Dominique Plsson Wiklund barnpopbandet Popcorn 2005.

Han startade sin musikkarriär vid 16 års ålder med YouTube-videoframträdanden av hans låtar. Han vann “Årets bäst klädda man” vid 2011 års Finest-Awards och “Bästa modeblogg för män” vid 2014 och 2015 Bloglovin’ Awards. Wijk släppte tidiga covers av kända musiker och fick ett skivkontrakt med producenten RedOne när han var tonåring, men han lämnade så småningom skivbolaget för att släppa musik självständigt.

2022 blev han berömmelse på grund av släppet av låten “If I was gay”, där han sjöng om sin ångest över att komma ut som homosexuell på grund av sin uppväxt i frikyrkan och rädslan för att hans familj och vänner skulle avvisa honom. Wijk släppte en video på Tiktok i samband med singeln, där han spelar låten för sina föräldrar och verkar vara gay för dem.

Med över tjugofem miljoner totala visningar har videon blivit viral och global. Wijk är en mångbegåvad artist som också har modellerat för Tommy Hilfiger, YSL och Gaultier. Talkshowvärden Carina Bergfeldt hade Wijk på sin show den 11 november 2022. Han var aktuell för Årets HBTQ på QX Gaygala 2023. Wijk tävlade i säsong 2 av Let’s Dance 2023 och placerade sig på 7:e plats totalt.

Let’s Dance-värden Andreas Wijk avslöjade sin sexuella läggning förra året. Att komma från en religiös pingstfamilj gjorde dock resan mer utmanande. I en intervju med DN avslöjar han att han och hans föräldrar ägnat 15 år åt att försöka be bort hans homosexualitet. Han tillägger att att prata om det är det viktigaste han kan göra.

Modellen, artisten och influencern Andreas Wijk är en av tio välkända svenskar som profilerats i TV4:s Let’s Dance 2023. På lördagar kan han hittas att groova upp det på dansgolvet. Predikantens son har dock en svår resa gömd i sina väskor. Han erkände precis officiellt sin sexuella läggning med publiceringen av låten If I was gay i oktober förra året. Andreas och hans föräldrar, pingstpastorn Thomas Wijk och Ulrika Wijk, diskuterar tystnaden som genomsyrar pingstkyrkan och deras egen 15-åriga strävan att be bort sin sons homosexualitet i en lång intervju med DN.

Andreas Wijk Föräldrar

Det föll mig aldrig in att jag kan vara gay, Andreas Wijk

Den 30-åriga versionen av profilen lever nu det liv den var tänkt att ha. Let’s Dance är inte det enda han är uppdaterad om; han är också på turné i sommar och kommer att spela i Moulin Rouge! Musikalen på Stockholms Chinateatern i höst. Bandet har vårt stöd. Han har alltid haft ett intresse för och förmåga att uppträda.

Något föräldrarna uppmuntrar genom att ta med sin son till många talangshower. Familjen flyttar från Nybro, Småland till Kungälv, som ligger på västkusten. Andreas upptäcks av skivproducenten Bert Karlsson under den här tiden. Han dejtar klassens mest attraktiva elev och är redan en känd barnsångare.

En hemlighet, dock, håller honom vaken på natten och tär på honom. Jag minns att jag låg i sängen och darrade genom det som var tänkt att bli det finaste året i mitt liv. Det verkade uppenbart för mig att jag var på väg åt helvete, säger han till DN, även om han tvivlar på att han någonsin vågat överväga möjligheten att han var gay.

Föräldrars försök att få sitt barns homosexualitet “bad bort”

Andreas försöker i tidig ålder hantera känslorna själv genom att försöka bli av med dem, vilket sätter igång en livstidskonflikt inom sig själv. Han berättade för tidningen att han försökte vara “den förste inom pingstförsamlingen som lyckades bli ‘fri’ från sin homosexualitet.” När han var 15 år och försöken till medling misslyckades med att bota honom från hans sinne, sökte han sina föräldrars hjälp.

Han minns att han inte kände något annat än ivrig förväntan över hur människor skulle kunna reagera. Han skulle vara “fri” från de “förbjudna” idéerna om tre personer bad för honom samtidigt, som Bibeln lovade. Andreas föräldrar accepterar nu hans personlighet, men de skäms djupt över hur de till en början svarade på sin sons vädjanden om hjälp. Hur han betingades att anpassa sig till den fortfarande genomträngande etiken av tystnad i frikyrkan.

Länge gömde han sin sanna natur

Andreas “bönebubbla” var omgiven av världens business as usual. Det blev också lyckat. Han började skriva bloggar under formatets högsta popularitet och blev mycket snabbt framträdande. Vid 17 års ålder vann han “Årets bäst klädda man” vid Finest Awards, började modellera för högprofilerade varumärken och såg en hastig ökning i popularitet på sociala medieplattformar inklusive Instagram, YouTube och (senare) TikTok .

Han fick frågan av Göteborgs-Posten 2011 om han hade en signifinget annat. Han säger att han inte har träffat sin ideala partner ännu. Modellbranschen lägger till ytterligare en utmaning till hans liv. Därför har en homosexuell man sitt val av kullen i Europas modescen.

I Paris arbetade jag en gång med en annan modell som uppenbarligen försökte slå på mig; hade jag behållit ett sunt perspektiv på mig själv, hade vi förmodligen hakat ihop. Vi tog en taxi runt Eiffeltornet, och han hävdar att romantiska gnistor borde ha flugit, men istället drog jag mig tillbaka in i mig själv som jag ofta gör i sådana situationer.

Föräldrarnas vändpunkt

Sommaren 2020 blev en vändpunkt för familjen efter att Andreas ordnade så att de fick träffa en pastor på rebro. Familjen Wijks fick ny inblick i Bibeln genom frikyrkliga teologen och debattören Niclas jebrandt. Båda föräldrarna har sagt till pressen att de äntligen känner sig fria att följa detta. Att människor kan ge sin uppmärksamhet åt kristendomens centrala budskap, som är kärlek.

De är dock medvetna om att inte alla pingstmänniskor håller med om deras “progressiva” läsning av Bibelns ställen om homosexualitet och deras nya perspektiv. Men bland sin nära familj är Andreas omtyckt och accepterad. Och nu kan han säga att han är autentisk. Att ha tanken på att jag en dag skulle kunna få en familj och en kille fyller mig med sådan glädje och självförtroende eftersom jag aldrig har ansett det som en dröm. Efter att ha varit tyst så länge är jag överväldigad av uppskattning. Efter att ha övervägt sina alternativ beslutar Andreas att det är avgörande att diskutera frågan.

Den kristna och hängivna Hillsong-deltagaren Andreas Wijk

vid en intervju med Jesus diskuterar Andreas Wijk sin kristna uppväxt, inklusive sina upplevelser i söndagsskolan och sin fars tjänst. Den australiska kristna evangeliska megakyrkan Hillsong Church är där Andreas är aktiv. Hillsong, i sin mest grundläggande form, säger att man ska använda musik för att förmedla det kristna budskapet. Bland kristna ungdomar har Hillsong uppnått stor hyllning. Intervjun antyder att Andres menar allvar med lovsången.

Hur Andreas Wijk berättade för sin kristna familj att han var gay

Enligt Andreas Wijks egen berättelse blev han medveten om sin attraktion till pojkar när han var 12 år och, trots att han uppfostrats som en troende kristen, vädjade till Gud att hjälpa honom att övervinna den. Han kom ut till sina föräldrar som homosexuell när han var 15 år gammal, vilket fick dem att be för honom. Wijk har berättat för SVT:s “Carina Bergfeldt” att hans föräldrar bad ofta för att de “hade fått höra att du skulle dra åt helvete om du lever ut din homosexualitet”, och eftersom de inte ville se sitt barn gå till helvetet, var bön en naturlig del av våra liv.

Efter år av privat bön, när Wijk var 23 år gammal, besökte en av hans fars pastorskollegor honom. Han menade inte att det skulle bli så, men det kändes som att han försökte locka ur mig min inre homosexuella. “Gå ut härifrån!” han skrek. Som 23-åring som satt där… Det var en skrämmande händelse för mig.

Jag var ännu mer generad över min oförmåga att undertrycka hans tankar, erkände han i programmet. Wijk och hans föräldrar besökte pastorn tre gånger innan de insåg sitt misstag. Han avslöjade i “Carina Bergfeldt” att hans föräldrar varit djupt generad över att ha varit värd för honom.

Andreas Wijk föddes med en medfödd hjärtsjukdom

Andreas Wijk föddes med en hjärtavvikelse och har fått utstå en rad livsförändrande ingrepp för att förlänga sin förväntade livslängd. Andreas, nu 40, berättar om operationen han gjorde när han var 20 i en intervju med Aftonbladet. Han utförde därefter en hjärtoperation på en titanventil. Enligt Andreas var han “i princip död i tolv timmar” under operationen eftersom hans hjärta måste stoppas. Han säger sig ha lärt sig nya saker om sig själv och sitt “liv för något större” syn som ett resultat av sin prövning.

Heartbeat av Andreas Wijk i “Square one”

Det mekaniska hjärtslag som Andreas Wijk inkluderade i sin låt “Square one” är en representation av hans personliga tillväxt och de svårigheter han har övervunnit.

Andreas Wijk Föräldrar
Andreas Wijk Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!