Ulf Lyfors Sjuk

Ulf Lyfors Sjuk
Ulf Lyfors Sjuk

Ulf Lyfors Sjuk – Ulf Lyfors är inte längre med oss. På sin 78-årsdag gick Sveriges första kvinnliga förbundskapten bort. En mångårig bekantskap vars värme och kvickhet satt färg på arbetsdagen har gått förlorad, enligt Svenska fotbollförbundets hemsida. Ulf Lyfors identifierade sig som fotbollstränare under större delen av femtio år.

Han började sin karriär som spelare i Huvudsta IS och arbetade sig senare uppåt till lagkapten för damlandslaget efter att ha njutit av tider med ett antal stockholmslag. Den mest anmärkningsvärda bedriften var att vinna EM 1984 av totalt 51 matcher som spelades mellan 1980 och 1987.

“Oförglömliga minnen”

Vid 78 års ålder har Lyfors gått bort, enligt Svenska fotbollförbundet. “Uffe blir ihågkommen av otaliga spelare på alla nivåer”, konstaterar föreningen. Hans familj och vänner är i våra böner idag. Vi uppskattar allt du har gjort för svensk fotboll, Uffe, och vi kommer att sakna dig! Livskamrat Marika Domanski Lyfors, som för närvarande är manager för damlandslaget i fotboll, var i Portugal för Algarve Cup.

Fredrik Madestam, pressansvarige, har bekräftat för Sportbladet att hon har avvikit från insamlingen.
En hjärntumör har drabbat Marika Domanski Lyfors, som leder damlandslaget. Kim Källström, tränare för fotbollslandslaget, uttryckte sin trupps djupa chock över nyheten i ett pressmeddelande.

I onsdags kom landslaget med det tråkiga beskedet att 63-åriga Marika Domanski Lyfors har en hjärntumör och har påbörjat behandling. Domanski Lyfors kommer därmed att vara frånvarande från sin roll på SvFF på grund av sjukdom. Detta är ett mycket tungt meddelande, och vi kommer att göra allt i vår förmåga att visa Marika vårt stöd.

Landslagets fotbollschef Kim Källström gick ut med ett uttalande och sa att hela SvFF och alla spelare kommer att stötta henne och hoppas att hon återhämtar sig snabbt. Domanski Lyfors är sedan ett tag tillbaka en inflytelserik person i Svenska föreningen. Verkade som kapten för ungdomslandslaget och, senare, damlandslaget i nästan ett decennium tills Thomas Dennerby tillträdde positionen.

Ulf Lyfors Sjuk

“Otroligt tragiskt”

Det finns inte tillräckligt med ord för att uttrycka hur hemskt det är. Många idéer virvlar runt eftersom hon är perfekt på alla sätt. anm.) inte längre lever, tänker man fortfarande på alla hennes nära och kära på grund av den tid vi arbetade tillsammans. Till SVT Sport säger Dennerby att det är utmanande.

Dessutom tjänstgjorde hon kort som kapten för det kinesiska landslaget. Därefter tillträdde hon en position som chef för det svenska damlandslaget innan hon återvände till Sverige och Svenska fotbollförbundet. År 2003 hade Sverige tagit VM-silver tack vare Domanski Lyfors ledarskap. Hon vann utmärkelser för årets tränare samma år som hon vann världsmästerskapssilver.

Svenska fotbollförbundet har beslutat att avbryta alla intervjuer med undantag för de som nämns i pressmeddelandet. Lyfors ledde det svenska damlandslaget i fotboll från 1980 till 1987 och var först med det på heltid. Svenska fotbollförbundets “Hall of Fame” har officiellt välkomnat Ulf Lyfors. I dagsläget är han den bästa förbundskaptenen i Sveriges historia och under sin tränartid tog damlandslaget guld och silver i EM.

Han blev kvar som tränare i hemstaden efter att proffskarriären tog slut, och han satte spår hos både Vallentuna BK och GoIF Kåre. Svensk fotbolls Hall of Fame välkomnar Ulf Lyfors som sin 85:e invigning. Tillsammans med Henrik Larsson, Sven-Göran Eriksson och Gunnar Nordahl har han en uppskattad plats på denna lista.

“Ulf Lyfors var damlandslagets första förbundskapten på heltid med kronan på verket – EM-guld 1984”, står det i anledningen till utmärkelsen, som offentliggjordes för en knapp vecka sedan. Pojk-, junior- och ungdomslandslaget hade honom alla som kapten ett tag senare.

Tänker inte framåt

Sonen Joakim Lyfors uppger att hans pappa blev helt förbluffad när han fick beskedet medan han var ute med kompisar på stan. I hushållet hade ingen någon aning. Några tårar föll när jag fick meddelandet och började läsa om det. Enligt Joakim “var jag oerhört glad” eftersom han visste hur glad han hade varit.

Känner dig hedrad över att ha din far med på den här uppskattade listan, hur mår du? Alla familjemedlemmar känner en enorm stolthet. Jag har alltid vetat att han var en fantastisk tränare, men jag har aldrig helt uppskattat hans inverkan på sporten. Orden “jag antar att ingen vet vem jag är” kom ur hans egen mun vid flera tillfällen, och jag vet att han själv ofta kände sig lite bortglömd. Allt har äntligen kommit efter att han gick bort, och det är hemskt att pappa inte kan vara där och bevittna allt.

Utförde bedriften jointly

Han blev tidernas ledare i landskamper för det svenska landslaget under sin 43-åriga proffskarriär. Joakim växte upp med föräldrar som alltid spelade fotboll och han var gift med Marika Domanski-Lyfors som var landslagskapten. Hjälmsta må ha haft en grusplan, men det hindrade aldrig ungarna från att spela boll.

Låt oss låtsas att pappa kom hem från en vecka med ett landslag. Han var typen som tog sig tid, så vi värmde upp genom att ta på oss fotbollsskorna och spela catch. Från vår första femmannaträning tills vi vann Sanktanguldet vid arton års ålder tränade han min trupp, Vallentuna boys 90, samtidigt som han var landslagstränare. Han tränade de flesta av landslagets spelare och tog guld i EM, men enligt Joakim Lyfors var “det största” “när vi vann tillsammans”, med alla killar han tränat sedan de var fem år gamla.

Mycket beundrad

Efter en längre tids sjukdom gick Ulf bort i februari 2022 och sedan dess har många kondoleanser från hela Sveriges fotbollsvärld mottagits. En tyst minut hölls inför en kvalmatch med det svenska landslaget och han har även blivit uppmärksammad på idrotts- och fotbollsgalan. Den 27 maj 1984, i Luton, England, firade det svenska fotbollslandslaget sin triumf över England i EM-finalen.

Guldetruppen från Sverige. På bilden uppifrån och ned: Anette Nicklasson, Ingela Palmqvist, Angelica Burevik, Ulf Lyfors (förbundskapten), Camilla Andersson, och Elisabeth Leidinge. På andra raden, med start från vänster, har vi Helen Johansson, Mia Kåberg, Karin Åhman-Svensson, Eva Andersson, Lena Videkull, Gunilla Axén, Ulf Svensson (assisterande tränare), och Birgitta Pantzar (fysioterapeut). Helen Johansson blev så småningom känd som Björk.

Damerna i första raden är: Pia Sundhage, Inger Arnesson, Doris Uusitalo, Ann Jansson, Anna Svenjeby, och Anette Börjesson. Kaj Hansson (assisterande tränare), Karin Ödlund, Anette Hansson, och Catarina Gjellan är inte med i bilden. Bildkredit: Lars Jansson / EXP / TT

Trevliga kollegor

Tillsammans med Ulf Lyfors har tre andra ledamöter valts in: Ebba Andersson, den första kvinnliga förbundskaptenen, Sven Friberg, lagkaptenen och flerfaldiga SM-guldmedaljören samt målvaktshjälten Torsten Lindberg.

En karriär för Ulf Lyfor

För meriter vann jag EM 1984 och kom på andra plats 1987. Tre år i rad av nationella mästerskapsframgångar (1980, 1981 och 1982). Under min karriär har jag haft följande uppdrag: Valles BK (1967–1969), Ursviks IK (1970–1972), AIK:s damlag (1970–1973), Djurgårdens IF:s juniorlag (1973–1975, JSM och vinnare av de Allsvensk ungdomsserie 1974), Djurgårdens B-lag (1976–1977), Råsunda IS (1978–1979), förbundskapten för damlandslaget (1980–1987), förbundskapten för pojk-, junior- och ungdomslandslaget lag (1988–2001), Ulriksdals IK (1980), Djurgårdens damlag (1981–1983), Bollstanäs BK (1984), Huvudsta IS (1986).

Efter sin 42-åriga proffskarriär fortsatte han att träna för många lag, bland annat Vallentuna BK P90, IK Frej och GoIF Kåre, driven av sin entusiasm. En hjärntumör har tagit livet av Marika Domanski Lyfors, tränaren för det svenska damlandslaget i fotboll. Hon kommer att vara frånvarande från sin roll på SvFF när hon påbörjar medicinsk behandling.

Detta är ett mycket tungt meddelande, och vi kommer att göra allt i vår förmåga att visa Marika vårt stöd. SvFF:s fotbollschef Kim Källström har uttryckt en förhoppning om att hon skulle återhämta sig snabbt och lovade att alla spelare kommer att finnas där för henne under tiden. Så länge hennes hälsa kräver det kommer den mångåriga damlandslagschefen Marika Domanski Lyfors att stå utanför uppdraget.

Medan Marika är ledig med en sjukdom, kommer vi att återgå till att diskutera hennes ersättare. Angående detta besked upprepar Kim Källström sin önskan om Marika Domanski Lyfors fredliga tillfrisknande. Marika Domanski Lyfors, tränare för damlandslaget i fotboll, har kämpat mot en hjärntumör.
Kim Källström, förbundets fotbollschef, sa: “Vi är otroligt tagna av det här tunga beskedet.”

Svenska fotbollförbundet (SvFF) har meddelat att Domanski Lyfors blir sjukskriven från sin tjänst i och med att han påbörjar medicinsk behandling. Dessa förödande nyheter har drabbat oss hårt, och vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa Marika. Enligt förbundets hemsida uttryckte SvFF fotbollschef Kim Källström förhoppningen att hela SvFF och alla spelare ska bistå henne under hennes återhämtning.

Under Domanski Lyfors sjukskrivning är det oklart vem som ska ersätta honom. Uttalandet fortsätter med att Kim Källström önskar Marika Domanski Lyfors ett fredligt tillfrisknande. Från 1996 till 2005 var Domanski Lyfors kapten för det svenska damlandslaget som deras förbundskapten. Under hennes ledning har teJag vann silver vid EM 2001 och VM 2003.

Dessutom, 2007, återvände hon till Svenska fotbollförbundet efter att ha tjänstgjort som förbundskapten för det kinesiska damlandslaget. Ulf Lyfors, som var förbundskapten från 2016 till sin död 2022, var make till 63-åringen.

Ulf Lyfors Sjuk
Ulf Lyfors Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!