Arne Hegerfors Son

Arne Hegerfors Son
Arne Hegerfors Son

Arne Hegerfors Son – Veteran svensk sportjournalist Arne Hegerfors föddes den 4 juli 1942 i Majorna, Göteborg, och avled den 29 januari 2024 i Stockholm. Hans 28-åriga uppdrag som sportkommentator för Sveriges TV-nät började 1969 och slutade 1997. Därefter gick han vidare till Canal+, där han stannade tills han gick i pension 2012. Två av hans utmärkelser inkluderar 1992 års Stora journalistpris och 2008 års svenska TV:s Kristallens hederspris.

Personlig historia

Hegerfors, Arne, är född och uppvuxen i Majorna, Göteborg, 1942. Han var Sture Hegerfors yngre bror, och serieanorak. Den unge Hegerfors hade en ljus framtid som fotbollsspelare, med ett kontraktserbjudande från franska klubben OGC Nice. Han bestämde sig dock för att göra en karriär inom journalistiken efter att en förödande knäskada avslutade hans idrottskarriär på elitnivå.

I filmen IFK Göteborg – från lokal klubb till internationellt lag, konstaterar Hegerfors att IFK Göteborg har varit det lag som har betytt mest för honom under hela hans liv, från spädbarn till mognad. Han gifte sig med Kerstin 1978. De bildade en familj på två. Utöver detta äktenskap hade Hegerfors ett barn från en tidigare förening.

Reporter om friidrott

Hans karriär inom journalistiken började i tjugoårsåldern på Handels- och Sjöfartstidning i Göteborg. Hans styckserie om fotbollsallsvenskan var ganska populär där. Enligt Hegerfors anställde Lars-Gunnar Björklund honom 1966 för att arbeta för Sveriges Radio i Göteborg. För ett jobb på sportredaktionen på SVT flyttade han till Stockholm 1969.

Mellan 1969 och 1997 var han ordinarie i SVT:s sportsändningar, där han gjorde analyser för en mängd olika evenemang, bland annat OS, fotbollslandslag , ishockeymästerskap och handbollsturneringar. Det var 1987 som han och Björn Skifs tog över som programledare för det svenska underhållningsprogrammet Kryzz. Att klara sig igenom flera säsonger fram till 1995 var programmets stora bedrift.

Arne Hegerfors Son

Från 1993 till 1996 var han värd för showen Det kommer mera tillsammans med Martin Timell och Anders Lundin. Hegerfors började sin karriär som programledare och sportkommentator på premiumkanalen Canal+ 1997 efter att ha lämnat SVT. Han sa i sitt eget uttalande att han var något av en “galjonsfigur” för Canal+ och tjänade en miljon dollar varje månad.

Bland hans många Canal+-shower finns Hegerfors Lördag (en studiosändning centrerad kring en engelsk Premier League-match) och Hockeytorsdag med Arne och Ankan. Dålig hälsa tvingade Hegerfors att lämna C More Entertainment 2012. Tillsammans med expertanalytikern Anders “Ankan” Parmström — en före detta förbundskapten för ishockey — bildade Hegerfors den berömda radarduon “Arne och Ankan” från 1984 till sin pensionering.

Hegerfors var värd för nattsändningarna av olympiska sommarspelen 1992 i Barcelona tillsammans med författaren Ernst Brunner och hedrades med Stora journalistpriset för sitt engagemang i bevakningen. Han tilldelades hederspriset Kristallen vid TV-prisutdelningen 2008.

Kända citat

Minnesvärda berättelser från idrottsevenemang producerades ofta av Hegerfors. Han gjorde en observation om den klassiska basketfinalen i Olympiska spelen i München 1972, där USA förlorade sitt första olympiska mästerskap till Sovjetunionen, 50-49, i en spännande thriller i sista sekunden.

Kommentator Hegerfors sa så här om våldet 1976 i Montréal, efter att cyklisten Bernt Johansson vunnit OS-guldet: “Det är smutsigt.” Paul Johansson strålande. Han rynkar pannan och skakar på huvudet. Detta händer faktiskt, och han tror fortfarande inte på det. Absolut ingen klarar av det. I backspegeln ser han något. Det är helt tomt. Du hörde rätt – han eskorteras in i mål av polisen.

Hegerfors kommenterade flera svenska matcher under fotbolls-VM 1994 i USA, inklusive bronsmedaljspelet. “Nu firar vi midsommar i Pontiac Silverdome!” utbrast Hegerfors efter Sveriges 3-1 gruppspelsseger över Ryssland med Martin Dahlin i spetsen.

Bänken för Kameruns ersättare

En gång publicerad i Lasse Anrells tirad har repliken “Det ser mörkt ut på Kamerunbänken” då och då tillskrivits Hegerfors. Citatet, som påstås ha yttrats av Hegerfors med hänvisning till en uppgiven grupp av avbytare under kvartsfinalen i fotbolls-VM 1990 mellan England och Kamerun, kunde läsas som både en groda och en kritik av spelarnas hudfärg.

Med det sagt sa Hegerfors tydligen aldrig påpekandet. Lasse Anrell och tidningen Aftonbladet sägs ha varit de första att nämna citatet den 1 september 1994. Redan 2015 reflekterade medlemmar i nätgemenskapen Flashback över sina erfarenheter av att se VM-matcher. Vid det laget kan det vara bevisat att Hegerfors citat förmodligen inte är äkta. Frånvaron av en ljudinspelning av själva citatet berövar det väsentligt originalkällmaterial.

I civilisationens sammanhang

Hegerfors spelade en lledande roll i musikvideon “Mera mål” från 2000 av Markoolio. I de svenska översättningarna av NHL 06 och dess uppföljare har Hegerfors samarbetat med ryttaren Anders Parmström för att fungera som kommentator. Vi älskade Arne Hegerfors som TV-värd eftersom han tog oss med på otaliga matcher och mästerskap under sin karriär.

Så nu är han död vid 81 år gammal. Hans påstådda nattsömn i måndags bevakades av SVT. Efter 29 år på jobbet lämnade han SVT för att ansluta sig till dåvarande Canal Plus. Ända fram till att han gick i pension 2012 var han fast inventarie där.

Har upplevt ett antal hälsoproblem

Många svåra åkommor drabbade Arne efter att han gick i pension. Hans hälsa tog en näsa inom några år, eftersom han fick en stroke, hjärtinfarkt och hjärntumör. Under en intervju med Expressen 2020 erkände Arne Hegerfors att han behöver hjälp. Under den tiden var det hustrun Kerstin, som han träffade 1978, som ansvarade för hans vård. Men jag klarar mig med mycket hjälp av min son Björn och fru Kerstin. Jag har turen att Björn valde att bo hemma, sa Arne Hegerfors till Expressen.

Heartache: “Många tårar”

Han var medlem i kommentatorparet “Arne och Ankan” under ett antal år, tillsammans med Anders “Ankan” Parström. Som Anders säger till SVT kommer han alltid att ha goda minnen av sin kompis. Det kommer att fällas många tårar, och mitt hjärta går ut till Arnes familj. Arne var en nära vän till mig, säger Anders “Ankan” Parmström.

“Ankan” hävdar att Arne Hegerfors var den ende som kunde tyda sportshower. Eftersom Arne hade oklanderlig tajming kunde vi byta bort varandras kommentarer under matcher utan att någonsin behöva titta på varandra. Medan han vilade i sitt hus på måndagskvällen svimmade Arne Hegerfors. På hans sida fanns hans familj och hustru Kerstin.

Kerstin Hegerfors tycker att han hade en vacker avslutning. En rad hälsoproblem plågade Arne Hegerfor under åren efter hans mycket framgångsrika tv-karriär. Hegerfors, en känd tv-personlighet, fick en hjärtattack och en stroke. Dessutom observerades en tumör. Sedan, i december, fick vi veta att cancern hade spridit sig.

När Arne gick in för behandling i december fann läkarna cancer i hela kroppen, även i lungorna och bukspottkörteln. Läkarna sa till Kerstin Hegerfors att det inte fanns något hopp om botemedel.
Kvinnan informerade Expressen om att hennes man vårdades hemma vid deras senaste besök.
Här hemma har vi tillgång till toppmodern medicinsk behandling. De svarade snabbt på vårt samtal och gjorde ett utmärkt jobb med Arne.

Kerstin Hegerfors: “Jag är helt fullbokad”,

Sonen Björn och dottern Anna gjorde täta besök hos sin far under hans sista dagar. Björn Hegerfors uppger att pappas tillstånd har försämrats under den senaste månaden. Avled fredligt på måndagskvällen i en ålder av 81 år, Hegerfors. Omgiven av sin familj utförde den legendariske analytikern, som hade snålar på SVT och Canal Plus, sina uppdrag. De senaste nätterna har varit ganska utmanande. Frågar man Kerstin Hegerfors fick han dock ett lyckligt slut.

Men var är du för tillfället?

Kerstin påpekar “Det känns svårt, det har varit väldigt svårt” och menar att platsen är ledig just nu. Tillsammans med Arne har våra barn Anna och Björn varit en enorm källa till stöd. tv-biografi Arne Hegerfors, 81, har avlidit efter en lång tids sjukdom. Hans nära och kära, bekanta och arbetskamrater darrar efter hans bortgång.

På tal i SVT diskuterar den mångårige parhästen Anders “Ankan” Parmström sin förlust. När han minns sin kära vän kopplar Anders, som är synbart rörd, in på SVT:s livesändning och börjar genast gråta. Enligt Anders var Arne en jättebra kompis; de två tillbringade 30 år tillsammans och flera år till i vardagen.

Men deras band, enligt Anders, gick långt utöver vad man ser på TV. Deras vänskap blomstrade efter 30 års samarbete. Tänk på det: jag är gudfar till hans son. Det är ganska många. När “Ankan” pratar om sin vän minns han en trevlig och lättsam tid i deras vänskap. Det faktum att vi aldrig har bråkat på alla dessa år gör att det låter så tråkigt.

Även om vi kan ha börjat med olika åsikter, lyckades vi nå en udda kompromiss som förde oss samman. En fantastisk, pålitlig kompis, men plötsligt var vi helt olika. Även om Arne trodde att det skulle vara roligare att stanna inne och titta på TV, föredrog jag att gå ut och plocka bär under hela turnén.

Det han gjorde var kanske det rätta valet. Som Anders Parmström rapporterar för SVT, “Fan fan, det här är riktigt kul!” var hans reaktion när jag tog med honom ut på middag vid ett tillfälle. Det var fantastiskt att ha en vän som honom på grund av hans pålitlighet och ärlighet. Vad jag kan säga känner han likadant för mig.

Arne Hegerfors Son
Arne Hegerfors Son

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!