Bella Nilsson Wikipedia

Bella Nilsson Wikipedia
Bella Nilsson Wikipedia

Bella Nilsson Wikipedia – 1976 släppte det svenska dansbandet Sten & Stanley ett album med titeln Bella Bella. Albumet innehåller hitsingeln “I want to be yours, Margareta” av bandet. Tusen svenska klassiker (2009) inkluderar albumet som ett av dess flera namn. “Queen of trash” Bella Nilsson häktades förra veckan för att ha begått flera betydande miljöbrott. Vd:n för Think pink, ursprungligen från Iran, immigrerade till Sverige på 1980-talet och har sedan dess gått från att arbeta i porrindustrin till att skörda mångmiljonintäkter.

Verksamheten Think Pink kommer snart att åtalas. De är misstänkta för att olagligt ha dumpat skräp på ett 20-tal olika platser runt om i Sverige. TT säger att detta hände. Det är det absolut mest betydande miljöbrott som åklagar- och polismyndigheter har granskat, säger Lise-Lotte Tegler, en av åklagarna som arbetar med ärendet, till nyhetsbyrån.

Under 2018 fick företagets skapare, Bella Nilsson, ett brett erkännande efter att ha krönts till “Queen of Trash” av sina kamrater i branschen och fått pris av Dagens Industri. Åtalet beräknas släppas någon gång i början av december. På 2010-talet expanderade Think Pink, ett svenskt sophanteringsföretag, snabbt och etablerade sig i flera städer runt om i landet.

Då kom nyheten att tre personer hade gripits för betydande brott mot miljölagstiftningen. Bella Nilsson, tidigare vd för företaget, träffade SVT. Hon hade tidigare avböjt att kommentera brottsanklagelserna. Om åklagaren beslutar sig för att väcka åtal säger hon, “jag välkomnar det” eftersom det betyder “rättvisa kommer att skipas.”

Många städer har enorma sopberg med flera tusen ton byggnadsavfall sedan det skandalomsusade företaget Think Pink gick i konkurs hösten 2020. Det förväntas att åtal kommer att väckas senare i höst mot de tre tidigare häktade personerna. Bella Nilsson, företagets ägare och VD som stylar sig själv till “Queen of trash” i reklammaterial, har valt att hålla sig utanför rampljuset. Men SVT har besökt henne hemma hos henne. Hon insisterar på att jag inte har brutit mot några regler alls.

Bella Nilsson Wikipedia

Kristina Persson, en av åklagarna som är inblandade i fallet, har uppgett att formella åtal kommer att väckas i oktober eller november. Jag undrade om du var bekant med Bella Nilsson. Många, kanske de flesta, har vid det här laget bildat sig en fast mental bild av Bella Nilsson. Även om du inte har hört talas om Bella Nilsson än så kommer du förmodligen att göra det inom en snar framtid.

Du har sett de där rosa tygpåsarna runt om i stan med “Think Pink” skrivet på dem, eller hur? De allestädes närvarande byggarbetssäckarna som används av byggare över hela vårt vidsträckta land är skapade av Bella Nilsson, vars företag producerade dem. Bella Nilssons berättelse fortsätter här, och den har bara börjat.

Irans rigorösa utbildningssystem

Hur och var vi växte upp har en betydande inverkan på vilka vi blir som vuxna, och många aspekter av vårt vardagliga liv är indikativa för detaljerna i vår uppväxt. Bella Nilsson hade en svår barndom, särskilt sedan hon växte upp i Iran. Bella Nilssons far var aldrig nöjd med henne; tvärtom ansåg han aldrig att hon var rätt eftersom hon var kvinna. Bella Nilsson växte upp med dagliga påminnelser och en ihållande känsla av att vara oönskad eftersom hennes pappa gjorde det klart att han aldrig hade velat ha en dotter.

Bella Nilssons företagsamhetsanda

Utan tvekan hade Bella Nilssons svåra uppväxt inverkan på vem hon blev som vuxen, men hon höll ut och kom ur sina motgångar som en formidabel dam. Bella Nilsson är en målmedveten affärskvinna som inte slutar försöka förrän hon uppnår sina mål. Bella Nilsson leder nu NMT, ett svenskt företag som blev känt för sina “Think Pink” byggväskor. Nuförtiden kan du till och med använda deras behållare för att sortera sopor, eller så kan du bara ta med dig den i en Bigbab.

KRITIK. Tänk rosa! För några år sedan prisades Bella Nilsson, vd för verksamheten bakom de allestädes närvarande rosa avfallspåsarna med svarta bokstäver, som “sopornas drottning” för sin framgångsrika marknadsföringskampanj. Återvinningsföretaget är nu på obestånd och dess ägare förhörs av myndigheter angående eventuell inblandning i illegal soptippning och nedgrävning över hela Sverige.

Företagets avfallshantering “orsakade eller kunde ha orsakat bestående skada av stor omfattning” eller “var av särskilt farlig karaktär”, för att citera miljöbalkens språkbruk. Två gånger, under loppet av flera månader, brann företagets sopberg i Botkyrka. Efter att ha hittat stora mängder cancerframkallande dioxiner i släckningsvattnet från den förra branden lät räddningstjänstemän deponin brinna i den andra branden.

Invånarna i Botkyrka uppmanades att hålla sig inomhus medan arsenik, bly, krom och kvicksilver släpptes ut i atmosfären. Det är svårt att bedöma riskerna för människors hälsa och de långsiktiga effekterna på environment.

Podcastserien Think Pink

Naturligtvis lade vi märke till när vi fick veta att en poddserie med Think Pink och Bella Nilsson släppts i februari förra året, för nästan ett år sedan. Thomas Sjöberg, medförfattare till den internationella storsäljaren The Reluctant Monarch, skapade webbserien Queen of rubbish. Reklamtexten till podden garanterar en spännande lyssning.

Bella Nilsson har bett att Sjöberg ska “utreda” hennes anklagelser om att hon är “förföljd av en förföljande polis, postad i sociala medier av en förtroendevald politiker, och motarbetad av män i sophanteringsbranschen.” Dessutom hävdar Nilsson att hon är i besittning av “information som kommer att skaka Sverige.” Det fanns en fördel i våra öron.

Få Bella Nilsson på radion!

I början av sin redogörelse blir Sjöberg uppringd av Bella Nilsson, som ber honom att utreda de misstänkta stalkarna för hennes räkning. Istället börjar han göra intervjuer med henne med ett öga på att producera en dokumentär om hennes övergång från strippklubben till skräpscenen. Osäker på om den förvandlades till en dokumentär, men podcastare krävde det och fick ett partybidrag från “kaxiga” Think Pink och deras “färgglada” huvudkille.

Ibland med väsande röster och olycksbådande musik gör vi dramatiska uppläsningar. Det är energigivande, glädjefyllt och kanske till och med lite riskabelt, och det ger oss tid att reflektera innan vi dyker in i Bella Nilssons personliga berättelse. Ett konkurrerande kommunalt företag har aktivt försökt att få marknaden att vända på hanteringen av byggrester. Brottsanklagelserna mot företaget är ett försök att ta bort Think Pink från försäljning.

Sjöberg ser allvarligt på feedbacken. Han tycker att Nilsson verkar ha “rätt i flera avseenden”, men han ger inget tydligt skäl till varför. Det ser faktiskt ut som om hon har blivit utsatt för något som liknar en konspiration, eller åtminstone en systematisk och nästan samtidig attack av konkurrerande sopfirmor, kommunala myndigheter och förtroendevalda politiker. Bella Nilsson och Think Pink delar ett gemensamt syfte.

“Vad är brottet”

Nilsson insisterar på att det inte finns några fel, åtminstone från hennes verksamhets sida. Hon utbrast: “Vi jobbar med byggavfall, inte farligt avfall”, och anklagade Think Pinks rival för att sprida gift och begå miljöbrott. Sjöberg verkar inte ha några skilda åsikter. Istället konsulterar han företagets juridiska ombud.

Han är övertygad om att de personer som har klagat på Think Pinks sophantering i Skultuna faktiskt bor “kilometer i södergående riktning från Skultunas anläggning”, enligt resultatet av Think Pinks egen utredning. Eftersom vinden alltid blåser bort från Skultuna norrut behöver de sällan ta itu med några obehagliga biprodukter från anläggningen, som kvardröjande dofter eller svårigheter.

Men om vinden alltid blåser i motsatt riktning, hur kan människorna söderut utsättas för Think Pinks påstådda luftföroreningar? Vi återvänder till advokaten, som säger att den påstådda luftföroreningen faktiskt är pollen, och hoppas att ingen bor norr om Skultuna. Det är enkelt, det är bara att hävda att byggskräp inte är miljöfarligt, tillägger han, och Think Pinks verksamhet är inte miljöfarlig.

motbevisar inte påståendena

Sjöberg förnekar det med andra ord inte. Istället förstärker han företagsföreträdarnas uttalanden med hjälp av den tidigare chefen för Rikskriminalpolisen Tommy Lindström, numera privatdetektiv som av någon anledning valt att slåss för Bella Nilssons sak. För Lindströms del är skräpet som Think Pink producerar “rent och ofarligt byggavfall, det är trä, betong, kakel, plast och porslin.”

Även påståendet från Lindström ignoreras. Att det sannolikt inte finns något som heter “rent och ofarligt byggavfall” är något ingen i podden verkar intresserad av att lära sig eller är villig att erkänna. Låt oss inte spekulera i vad som kan gömma sig i äldre byggmaterial som fogmassa, akrylgolv och isolering.

Det finns flera referenser till trä som “rent byggavfall” i podden. Konserveringsbehandlat trä kan innehålla giftiga ämnen som kreosot, arsenik, krom och koppar. Giftiga ämnen kan inte förstöras genom vanlig förbränning utan kräver istället användning av farligt avfallsförbränningsanläggningar.

Byggrester är ett begrepp som ingen verkar bry sig om att definiera

Byggavfallsdefinition och betydelse för miljöbrottsligheten tycks vara av ringa intresse för dem som är involverade i produktionen. Thomas Sjöberg har kontaktats. När han och Bella först tog kontakt, säger han, var miljöbrott inget bekymmer, och han står fast vid det uttalandet. bland soppåsar” och förstås den intrig hon påstod sig ha varit med om.

Sjöberg understryker att han inte påstår att Nilsson är offer för en tomt, utan att han vill ta upp frågan om det ändå inte kan vara så. Bella Nilssons status som en dynamisk och “färgstark” huvudperson verkar ha övertygat Sjöberg att producera denna podcast. Vi tar kontakt med en åklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål eftersom miljöbrott är ett ämne av större intresse för oss.

Bella Nilsson Wikipedia
Bella Nilsson Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!