Camilla Kvartoft Sjuk

Camilla Kvartoft Sjuk
Madeleine Bohlin Ansikte Sjukdom

Camilla Kvartoft Sjuk – Det gick inte att bortse från Camilla Kvartofts dominerande närvaro under SVT:s coronautfrågning i söndags. Allvaret i samhället är högt just nu, men saker och ting börjar lyfta från Kvartofts lite mer privata coronahorisont. Presentatören hoppas kunna ta med sina flickor till Rom när pandemin är över, och det har inspirerat henne att komma i form av två anledningar: för det första vill hon vara redo ifall hon eller hennes familjemedlemmar blir sjuka, och för det andra har hon mer tid att träna nu när arbetet saktar ner. SVT “Agenda” coronaspecial sändes för några dagar sedan.

Efter att ha känt ett behov av att släppa på lite, bestämde sig 52-åriga Camilla Kvartoft för att gå igenom svaren medan hon duschade. En kommentator kallar utfrågningen “en befrielse”, medan många andra har uttryckt tacksamhet till Kvartoft och kollegan Nike Nylander och lovordat dem som “skarpa och kunniga”. Vissa tittare har dock uttryckt sitt ogillande, med hänvisning till programmets “alltför aggressiva ton”.

Det är accepterat att det finns en stor passion kring den här frågan. Detta är ett extremt kritiskt scenario. En världsomspännande epidemi existerar för närvarande. Många människor har gått bort; många andra är upprörda och rädda. Det finns dock många personer som påverkas av de nuvarande begränsningarna: Som ett resultat av företagets dåliga resultat har flera anställda sagts upp. Inom vården lägger människor långa arbetsdagar. Det är ingen överraskning att det här ämnet väcker starka känslor, och jag tror att många människor i hela världen är utmattade som ett resultat, tillägger Kvartoft.

Om vissa människor blir defensiva över en ton som de tycker är överdrivet nyfikna, är det olyckligt. Men jag skulle vilja säga att om vi inte får något svar är det vår uppgift att vara kraftfull och försöka klargöra vem som har fel. Att se Anders Tegnell under stress och ångest var fascinerande. Bortsett från hans självklarhet på världsomspännande TV, har han också utmärkt sig genom att oavsiktligt bidra till en ny våg av “storkukslugn”…

Jag märkte inget sådant när jag spelade in. Det är dock uppenbart att det är utmanande att ställa upp för två journalister som är intervjuare. Bravo till den som gör det! Under hela denna epidemi har han gjort sig ganska tillgänglig och har gjort sitt bästa för att förklara allt som har hänt. Sedan är det uppenbart att det är svårt att stå i direktsänd tv en längre tid än vanligt och svara på många frågor.

Camilla Kvartoft Sjuk

När du förberedde eller sände programmet, upplevde du några fjärilar?

Eftersom detta uppenbarligen är ett ämne av stor betydelse för många kände jag mig pressad att göra ett anständigt jobb. Vi gjorde det också klart i början av programmet att vi planerade att utvärdera strategin och ge relevanta parter en möjlighet att ta itu med de problem som tagits upp. För att få ut så mycket som möjligt av intervjun genom att aktivt lyssna, ställa relevanta följdfrågor, reservera sig med omdöme och förhindra att intervjupersonen byter ämne. Det är alla mycket betydande delar av en livesändning som programledaren ska kompenseras för.

Vissa tittare har märkt att du har gått ner i vikt och kommenterat det. Vad ger?

LOL! Det tar mycket tid. Jag har alltid tyckt om att träna och äta godis. För ungefär ett och ett halvt år sedan tog jag och min kompis beslutet att bli av med all skräpmat i vår lägenhet. Sedan var det mycket mer på grund av epidemin; människor var mer medvetna om sin hälsa och vidtog försiktighetsåtgärder om de skulle bli sjuka, och de hade också mer tid att träna. Med ett ord, ja.

Så, hur gjorde du?

Jag har minskat på vitt mjöl och socker och ökat mitt intag av fisk och vegetarisk mat. Sedan springer jag och kör vanligtvis en runda på cirka 5-6 kilometer två gånger i veckan. Efter det går jag till gymmet och rider. Att ha tjejer som delar en passion för ridning har varit en extra motivation. Så mycket av vikt har lagts på kärnan och magen också.

Agendas Camilla Kvartoft hyllas för sin kritiska rapportering. SVT-inslaget, som också har fått komplimanger för hennes nya utseende, har utökats för att diskutera livsstilsanpassningarna som föranledde viktnedgången. Sedan har det varit mycket mer än vanligt under pandemin, säger hon till Expressen, både för att folk är måna om sin hälsa och vill vara redo om de skulle bli sjuka.

Agendabidragsgivaren Camilla Kvartoft prisades för sin kritiska rapportering när hon och kollegan Nike Nylander gjorde en engagerande intervju med Anders Tegnell. Inte bara har programledaren fått beröm för hennes skådespelarskicklighet, utan många fans har kommenterat hur annorlunda hon ser ut i programmet.

Kvartoft berättade för Expressen att hon gick ner 10 kilo genom att ta bort socker och fokusera på sina träningspass under 2019. Jag har alltid tyckt om att träna regelbundet och äta mycket godis. För ungefär ett och ett halvt år sedan tog jag och min kompis beslutet att bli av med all skräpmat i vår lägenhet.

Sedan var det mycket mer på grund av epidemin; folk var mer uppmärksamma påderas hälsa och vidtog försiktighetsåtgärder ifall de skulle bli sjuka, och de hade också mer tid att träna. Programledaren rapporterar att han känner sig glad över det.

Varför Camilla Kvartoft gjorde det val hon gjorde

Camilla Kvartoft lägger ner lite extra tid och kraft för att hon ska hinna med sina hästälskande döttrar. Jag är inte längre sugen på godis eller vitt bröd och har istället ökat mitt intag av fisk och vegetarisk mat. Sedan springer jag och kör vanligtvis en runda på cirka 5-6 kilometer två gånger i veckan. Efter det går jag till gymmet och rider. Att ha tjejer som delar en passion för ridning har varit en extra motivation. Hon konstaterar också i Expressen att hon har utvecklat starka mag- och ryggmuskler.

SVT-berättelsen antyder att Camilla och Anders nästan 30-åriga äktenskap är framgångsrikt delvis för att de ger varandra utrymme och tid för sig själva samtidigt som de är orubbliga i sitt engagemang för varandra. Naturligtvis arbetar vi tillsammans med familjen och barnen, men jag känner också att vi har gett varandra utrymme att utöva våra individuella passioner.

Dessutom den typ du behöver för att dra och montera. Han har funnits där för mig när jag har haft svårigheter på jobbet, och jag har funnits där för honom när han har startat ett företag. Båda har kunnat nå sina mål tack vare en stabil och stödjande miljö hemma.

Hon slog sönder myten om att “som kvinna är man rökt i branschen efter 40” när hon steg från relativt dunkel till tv-berömmelse vid 42 års ålder. Camilla Kvartoft, programledaren, verkar oberörd av en negativ stämning antingen i eller utanför studion. De sa till mig: “Mamma, ställ inte så många följdfrågor” innan vår föräldrakonferens.

Du måste ta kontrollen direkt, utan slöhet eller tvekan. Använd diskretion när du guidar dem till din valda destination. Enligt Camilla Kvartoft handlar det inte om Stefan Löfven eller Leif GW Persson, och det hjälper inte på muskelstyrkan samtidigt som man möter neurotiska varelser med flyginstinkt. Nu angående hästarna.

Men sättet hon rider på kan också vara en metafor för hur hon hanterar en svår tv-utfrågning som partiledare. Jag ansträngde mig mycket och fokuserade i minuterna fram till direktsändningen. Det kan vara nervkittlande, men det är bara på grund av hur mycket du vill lyckas på din egen sida.

Teaterapan Camilla Kvartoft

De 19 gästerna i SVT:s två timmar långa liveshow markerade den officiella starten på höstsäsongen. Hon påstår att hon har njutit av sommaren genom att besöka familjens badstuga i Västervik, åka på camping med sin yngsta dotter på Gotland och ordna en fest med collegetema för sin äldsta. Camilla Kvartoft är dock typen som smutsar ner händerna. Att vara snabbast har aldrig intresserat mig.

Jag gav upp medan mina klasskamrater sprang tills de var sjuka i skolans gymnastiksal. Programledningsprestanda är ett annat djur. Jag anser mig själv vara en konkurrent inom mitt hantverks område. Jag hoppas att bli erkänd för mina förmågor och inte glömd bort under hela processen.

Hade du en lyssnarskara som väntade på dig i föreläsningssalen?

Jag kan dock minnas ett tillfälle från mellanstadiet då jag fick i uppdrag att hålla en presentation för mina kamrater. En av tjejerna tog det på allvar, och jag följde hennes ledning: inga platta blickar eller fingrar i ansiktet. Mina nävar greps under sätet när jag koncentrerade mig på arbetet. Därefter förutspådde alla mina kamrater att “Du kommer att bli en nyhetsankare på TV.”

Vad dessa kvinnor gjorde innan de blev tv-värdar har till stor del glömts bort. Camilla Kvartoft säger att det var underhållande, men hon övervägde att agera som en karriär på grund av det. Hon växte upp i ett radhus i Stockholmskvarteren Sätra, där hon kände Peter och Annika från deras tid i tunnelbanans närhet. Annika Lantz, vars mamma var barnomsorg som hennes egen, och som hon gick på barnträffar med. Och Peter Settman, ett dagbarn som bodde hos familjen Lantz.

Camilla Kvartoft Sjuk
Camilla Kvartoft Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!