Fatima Jelassi Mamma

Fatima Jelassi Mamma
Fatima Jelassi Mamma

Fatima Jelassi Mamma – Jelassi, som egentligen heter Fatima Linnéa Jelassi Meijer, är en svensk-tunisisk rappare som föddes den 27 april 1998 i Stockholms Skarpnäcks församling. En mamma från Sverige och en pappa från Tunisien är föräldrar till Jelassi. Hon tillbringade åren mellan Farsta och Tunisien, där hon var barn, tills hon var nio år gammal, och sedan flyttade hon tillbaka till Sverige.

I en remix av låten för ett decennium sedan debuterade Jelassi tillsammans med ett antal andra musiker. Michel Didas singel “20 Salmon” från 2018 visar att hon rappar en strof. Hennes 2019-singlar Keff båt och Powerpuffstil släpptes förutom låten “Inte konsti” som hon släppte senare samma år på YouTube. Einar bidrog med ett gästspel på låten “Sema7ni” som ingår på hennes debutalbum Port 43, som släpptes i oktober 2019.

Deras enda gåva till mig var ett namn var 2023 års album av Jelassi. Flera tidningar gav albumet goda recensioner. Producenten Nisj och Jelassi har ett nära samarbete. “Årets nykomling” och “Årets musikvideo” var hennes två kategorier av nomineringar för 2020 års Grammis. sida 12 “Framtidens artist” var 2021 års P3 Gold-galapris som gick till Jelassi. Det blir våren 2024 när Jelassi fyller 26 år.

Föddes Jelassi i Farsta?

Både Farsta och Tunisien var en del av Jelassis barndom, som rapporterats av Elle.

Har Einar varit en kollaboratör på någon av Jelassis låtar?

På låten “Sema7ni” från Jelassis debut-EP “Port43”, producerad av Nils “Nisj” Svennem Lundberg, samarbetade artisten med Einar, som tragiskt gick bort den 21 oktober 2021. Jag tror att Jelassi är den mest begåvade svenska kvinnliga konstnären som arbetar idag. “Sema7ni” liknar inget annat, och ett projekt med två Nils kan inte bli ett misslyckande, sa Einar då, som rapporterats av Kingsize Magazine. Efter det var Silvana Imam, Musti och L1NA alla kollaboratörer med Jelassi.

Fatima Jelassi Mamma

Vilka utmärkelser har Jelassi fått?

Bland Jelassis många utmärkelser kan nämnas 2021 års P3 Guld-galas “Framtidens artist” och 2023 års musikförlags pris “Årets textförfattare”, som delas med Nils “Nisj” Svennem Lundberg.

Var Jelassi ett mor-barn?

Mina föräldrar träffades på 1990-talet, enligt en intervju Jelassi gav till Elle, så jag tillbringade större delen av min barndom i Farsta med min mamma. När de arbetade tillsammans var de naiva och ungdomliga. Min tvillingsyster och jag föddes till dem efter det. När vi var två år skilde sig våra föräldrar och vår mamma tog emot oss.

Jelassi informerade socialtjänsten vid flera tillfällen om hennes mammas drogmissbruk, vilket avsevärt påverkade deras uppväxt. “Min mamma behöver hjälp” eller någon sådan fras skulle komma ur min mun när jag fick chansen att kontakta. Efter det var det bara att “ja, vi tar anteckningar, vi hör av oss” utan ytterligare åtgärder. Det avslöjade hon i ett kommande avsnitt av “Carina Bergfeldt” som sänds i SVT den 1 december 2023. Till en början var det tyst, men efter några tillfällen eskalerade det till en “fuck off”-typ av situation.

Vad är det aktuella läget för Jelassis förhållande till hennes föräldrar?

Idag har Jelassi en utmärkt relation med sina föräldrar, sa hon till Elle i juni 2021. Min mamma och jag har dagliga samtal och jag bor med min pappa. De gjorde nog sitt bästa, därför håller jag inte emot dem. De kunde ha hanterat saker bättre om de hade mer kunskap. Så ännu har ingen min skuld. Jag skulle inte vara den jag är nu om dessa saker inte hade hänt. Det som har hänt kan ha varit vansinnigt, men jag är fortfarande tacksam.

Även om Jelassis musik ofta skildrar uppväxtens kamp, är hennes mamma en positiv och optimistisk figur. Jag har min mammas orubbliga stöd och beundran. Jag beundrar verkligen mamma för att hon inte är förbittrad över några av mina skrifter. Hon var villig att omfamna sitt missbruk. När jag pratar med henne hjälper hon mig att läka, sa artisten till SvD.

Jasmin, allmänt känd som Jazlin, är Jelassis syster. Vem är hon?

Konstnären Jasmin Jelassi Meijer (tidigare känd som Jazlin) är en tvillingsyster till Jelassi. Kompositörer gillar hennes arbete på “Ma tinsäni”, “Hitta hem” och “Pain” gör musik. Fatima Jelassi, en 21-årig rappare, har fått mogna snabbt. Hon tycker om att se sig själv som en liten maskros. Det jag vill berätta är sanningen om vad som händer när ingen tittar. Jelassi är artistnamnet som Fatima Jelassi använder.

Rapparen har nyligen dykt upp på den svenska hiphopscenen, men hans imponerande lista av samarbetspartners inkluderar bland andra Einar, Cherrie och Silvana Imam. Hon hittar ett sätt att uttrycka sig själv och sina erfarenheter via musik. Jag hade en mamma som var missbrukande och levde i ett dysfunktionellt hushåll.

Jag vill finnas där för alla som varit med om något liknande så att de vet att de inte är ensamma och att de har någon som bryr sig. Folk antar det värsta av dig och tror att livet bara är roligt och lek eftersom du är en artist. Men jag skulle vilja berätta om det inre arbetet.

Åkte till Tunisi

Den svåra barndomen hade både goda och dåliga effekter på Jelassi. Som en fördelaktig bieffekt har jag blivit mycket bättre på att läsa människor och deras energier, nästan som ett sjätte sinne. Negativt, men det har också påverkat min läggning. Vid 1,5 års ålder ansökte Jelassi och hennes tvillingsysters föräldrar om skilsmässa.

Deras pappa abdikerade deras vårdnad när de var nio år gamla och lämnade dem i vård av sina mor- och farföräldrar i Tunisien under en period på fem år. Personligen tycker jag att det är bra. Mitt arv, mitt modersmål och min moraliska kompass är allt jag har behövt utbilda mig i. För min del var jag glad att jag var tvungen att mogna så snabbt. Hon är nu på god fot med båda sina föräldrar, trots de tuffa åren.

Jag pratar med dem dagligen. Mamma och pappa är mitt livs kärlek. De har inte ingjutit någon fiendskap i mig. Det finns ett syfte med varje evenemang. Även om hon förnekar det är min mamma fullt medveten om vad som hände. Hon är verkligen stolt över mig eftersom jag rappar om det, och hon älskar det. Efter det finns det stunder då hon blir nedslagen för att hon vet hur mycket vissa saker smärtar oss.

“Skrev dikter i min ensamhet”

Jelassi bröt in i musikbranschen via sin klädlinje, som han skapade tillsammans med Jireel och andra, innan även hans sångkarriär blev framgångsrik. Jag blev vän med flera personer, spenderade tid i studion och har alltid varit en åskådare. Jag komponerade poesi på min fritid utan att någonsin avslöja dem för någon eftersom jag var för rädd för att försöka.

I slutet av året släppte hon sin debut-EP; i sommar planerar hon att släppa sitt debutalbum och ge sig ut på vägen. Du kanske hittar henne som coachning av talangfulla Daniel Luna på “Nästa nivå” just nu. Mitt samarbete med Daniel Luna om låten går snabbt framåt. Det är mycket glädje. Allt händer på en gång; fyra konstnärer och fyra lärlingar är alla upptagna med sina olika uppgifter.

Optimistisk om vad som väntar

Att få chansen att vara mentor för någon annan överraskade Jelassi, erkänner hon. Jag kan inte fatta hur snabbt den här musikgrejen har utvecklats. Jag blev förvånad över frågan, men jag var oerhört intresserad av att göra det här. Vart är det på väg? Den får en grundlig undersökning av Jelassi. Även om jag har gått igenom mycket, försöker jag se på den ljusa sidan eftersom jag tror att allt uppstår av en anledning. Du kan uppnå dina mål oavsett din familjs socioekonomiska status om du tänker på det.

Att växa upp, Jelassi

Fatima Jelassi diskuterar sin barndom i ett samtal med Aftonbladet. På 1990-talet korsades våra föräldrars vägar. Mina föräldrar skilde sig när jag och Jasmina bara var två år gamla. Enligt vad hon berättar för pressen började hennes mammas drogproblem när vi var unga, och hon upptäcktes tidigt i sitt missbruk.

Säg “fuck off” till socialtjänsten, säger Jelassi

“Carina Bergfeldt” är ett diskussionsprogram där Jelassi diskuterar sin mammas missbruk och de svårigheter hon haft i socialtjänsten. “Min mamma behöver hjälp” eller någon sådan fras skulle komma ur min mun när jag fick chansen att kontakta. Efter det var det bara att “ja, vi tar anteckningar, vi hör av oss” utan ytterligare åtgärder.

Som Jelassi diskuterar i programmet började det med tystnad, hände sedan flera gånger och övergick sedan till en “jävla” typ av situation. Jasmina Jelassi Meijer, mer känd som Jazlin, är Jelassis tvillingsyster och en begåvad rappare och musiker. Det är oklart om rapparen dejtar någon vid denna tidpunkt. Instagram-användare kan hitta Jelassi under handtaget @jelvssi.

Fatima Jelassi Mamma
Fatima Jelassi Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!