Grete Qviberg Ung

Grete Qviberg Ung
Grete Qviberg Ung

Grete Qviberg Ung – Förortstjejen som gifte sig in i high society är Grete Qviberg. Hon ignorerades efter två svåra skilsmässor och lika många affärer. Hon har kommit i full cirkel vid 66 års ålder, både ekonomiskt och romantiskt. Enligt tv-personligheten Grete till Extra har den här sällskapsdrottningen aldrig ätit en räkmacka.

I den omtyckta glamourserien “Ladies p stermalm” på TV4 Plus är Grete Qviberg, 65, ganska aktuell. Men trots mångas uppfattningar är den här kvinnan så långt ifrån snobbism som du kan föreställa dig. Grete berättar att hon kommer från den trygga medelklassfamiljen Gubbängen. Jag umgås med många olika människor och är nyfiken. Pengar har inget med klass eller stil att göra.

Hon är inte släkt med den kända bankmannen Mats Qviberg, så det antagandet är falskt. Vi brukade göra narr av det när vi sågs eftersom många människor har en sådan tro. Idag är vi genuint kompisar. Hennes mammas make, som går under efternamnet Qviberg, adopterar Grete. Hon har aldrig träffat sin norska biologiska pappa.

Raderade “Aj”

När jag var liten lämnade min mamma honom och flyttade till Norge. Han var en alkoholist som aldrig var förtjust i mig. Han borde ha stått framför mitt företag när jag fyllde 40, har jag hört. Min syster, som var i kontakt med sin bror, var den som berättade för mig. Men han gick bort idag. Och jag tänkte aldrig på honom.

Anders “Aje” Philipson, 67, en förmögen affärsman från Sverige och nära vän till kungafamiljen, har varit Gretes man. När Grete insåg att hon inte var rätt match för honom efter 18 år tog hon beslutet att avsluta äktenskapet. Hon tog ingenting med sig och hade ingenstans att ta vägen. Tvärtemot vad alla trodde och vad många fortfarande tror. Jag fick inte ens bära en kopp till mitt kaffe. Jag kunde bara ta med mina kläder och inget annat. Han slutade prata med mig efter det i tjugo år. Och majoriteten av deras grupp ställde sig på Ajes sida.

Hon säger skarpt att pengar har inflytande. Jag anser mig vara en mycket känslomässig och jordad person. Jag kämpade under den längsta perioden för att hålla ihop äktenskapet trots att det var en väldigt svår skilsmässa och jag mådde inte bra fysiskt. Tillsammans fick vi barn. Men det har förekommit äktenskapsbrott och andra problem, och jag anser att det borde råda ordning och reda i ett partnerskap.

Grete Qviberg Ung

ett strandmöte

När de träffades första gången var Grete 23 år, hade placerat sig tvåa i “Fröken Sverige” och var en resande fotomodell. När Aje såg henne på den då populära baren Strand deklarerade han: “Jag ska gifta mig med henne.” Den fick reda på att han önskade en hemmafru. Jag är inte säker på om jag trivdes.

Efter sin misslyckade skilsmässa började Grete handla aktier, sälja smycken och hyra ut lägenheter i Spanien. Hennes butik, som hon startade medan hon var gift med Aje, gick i konkurs efter sin andra skilsmässa från vinagenten Per Jacobsson, som också var otrogen. Jag har inte alltid haft det lätt, erkänner Grete, som nu övervakar ett kriscentrum för tonårstjejer med känslomässiga problem. Jag har gjort det i fem år. Det finns många unga som är deprimerade. Jag har besökt “plattan” och andra platser och lokaliserat dem.

Aje, exmaken, är för närvarande i sitt tredje äktenskap och far till nio barn. Grete gillar sin nyaste fru, Bathina, som är 32 år yngre än honom, men han medger också att han tycker det är konstigt att ha tre nya barn i hans ålder och en fru som är 32 år yngre. Affärsmannen Kent Löwenberg, 67, träffade Per i New York och upptäckte senare att Grete och Per hade gjort slut. Sedan ringde Kent, som hade en naturlig affinitet till Grete, och de två började äntligen dejta.

“Gissade mig”

Vi har en djup kärlek till varandra. Det ironiska är att han scoutade mig i New York när jag bara var 23 år efter att ha sett mig där. Däremot var jag då med Aje. Kärleken snubblar helt enkelt över mig hela livet. Men om Grete har sista ordet blir det inga fler bröllop. Nej, jag klarar inte av ytterligare en skilsmässa. Nu känner jag mig fantastisk.

Hon har omtalats som en lyxfru, en jetsettare och en boutiquedrottning. Men idag passar Grete Qviberg mycket bättre in som börsmäklare, dekoratör och affärskvinna. Mormor och morfar är också välkomna, för all del. Hon öppnar dörren till sitt hus, snöig som vanligt, klädd i en blommig sidenskjorta, röda sammetsbyxor och ett bländande leende.

Hon och hennes följeslagare sedan elva år, Kent Löwenberg, har upptäckt en gemensam lokal för både lugn och social samvaro i höjd med Karlaplans trädkronor. Hon guidar dig över det rymliga stermalmsgolvet i ett 1920-talshem. En gråmålad takstuckatur har nyligen lagts till, men andra vintageegenskaper, som ekparketten och lamelldörrarna, har bibehållits. De rymliga vardagsrummen bildar nästan en cirkel runt hallen och är idealiska för middagsfester och familjeträffar.

Den första sammankomsten vi hade här var underhållande. Vi var på väg att renovera efter att precis fått nycklarna. Hon laughs, “Det var en “inflyttningsfest” med massor av kompisar på ett tomt våningsplan där de var fria att klottra på väggarna och trampa hälarna i taket. Han har varit kung Carl Gustafs långvariga vän och miljonär. Hon är en framstående socialist och en mästare på påkostade sammankomster och dyra dekorationer.

Aje utvecklade känslor för den unga modellen

Anders ‘Aje’ Philipsson, 77, och Grete Qviberg, 75, var Stockholms sexigaste par under hela sitt 18-åriga äktenskap. utan rivalitet. Grete var bara 23 år när de träffades första gången, arbetade som fotomodell och reste mycket. Aje, vars familj i Sverige ägde en Mercedes, gick fortfarande i skolan. På den välkända restaurangen Strand i Stockholm ska han ha sagt “jag ska gifta mig med henne”, när han fångade hennes blick.

Så det utvecklades. Grete, som är uppvuxen i Gubbängen utanför Stockholm, anslöt sig oväntat till elitgruppen på stermalm. Hon börjar dock bli lite trött på att vara den unga förortstjejen som träffade överklasskillen. Det var istället han som träffade en mycket världslig tjej, hävdade Grete i en tidigare intervju med Svensk Damtidning.

blev vän med Silvia och kungen

Aje och Grete tog med sig det nya paret till sitt sommarhus på Värmdö några år senare när kung Carl Gustaf, som då var kronprins, började umgås med en speciell fröken Sommerlath. När de stöter på varandra nu säger Grete och Silvia fortfarande några artiga saker till varandra. Grete har pratat om hur svår skilsmässan var och hur hon var tvungen att bygga upp sitt liv igen. Hon lämnade den överdådiga bostaden och började handla med aktier, sälja smycken och köpa fastigheter. Ajes sida fick också stöd av många av vännerna, men inte Silvias. Istället höll hon kontakten med sin nära vän.

svår skilsmässa

Sprickan mellan Grete och Aje är nu lagad och de kommer bra överens idag. Hon umgås också med Bathina Philipsson, som är föremål för årets Let’s Dance-avsnitt. En skilsmässa var ganska svår då, men nu när det är förbi har allt gått bra. Grete sa till Svensk Damtidning: “Man blir bara bitter av att knåda och det har gått fint. Tre barn – Nina Philipson, 51; Anja Philipson, 49; och Anders “Coci” Philipson, 43, föddes till Aje och Grete. För närvarande Grete bor tillsammans med entreprenören Kent Löwenberg.

Hon anses vara den mest välmående kvinnan i Sverige. Grete Qviberg var nyskild, i konkurs och låg som lägst 1994. Hjältinnan “Pstermalms damer” hävdar: “Jag hade inte tid att umgås med kungen och Silvia längre.” Grete Qviberg berättar om sitt förhållande till drottningen, kungaboken, deras sexuella möten och att behöva börja om. I köket på lyxplanet Stermalm serverar Grete Qvibergs kaffe och te.

Ingenting kunde vara mer falskt än föreställningen att Grete Qviberg föddes med en silversked i munnen. Hon diskuterar nu skilsmässan från Aje Philipson och de andra damerna. Scenen är på krogen Broms i Stockholms stadsdel stermalm. samhället kvinna? Entreprenör? Modell? Affärskvinna? Och mer, Grete Qviberg, 70, är allt det där. Hon tar på sig ett diadem idag. med en spetskantad grön kavaj.

Hon påpekar att det här är en trevlig plats och beställer kaffe, juice och fullkornsbröd. Tillsammans med sin syster Kari växte Grete upp i södra Stockholmsförorten Gubbängen. 75. i närheten av skolan. Du stängde aldrig dörren och det fanns massor av grönområden. På grund av föräldrarnas norska anor tillbringades somrarna där. Grete blev så uppslukad av sin träning efter att ha upptäckt en rockring att hon till slut vann SM-titeln i kategorin.

Jag övade i ungdomsträdgården på Söder, strosade nerför gatan medan jag gungade mig fram och tack vare min skicklighet kunde jag hämta en belöning på tävlingens plats, Stadshuset. När jag var 12 år turnerade jag i Folkparkerna med orkester medan jag sjöng och sjöng. Om det är något jag är bekant med så är det hur det känns att arbeta som konstnär och tränare i offentliga parker. Inte min stil.

Grete Qviberg Ung
Grete Qviberg Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!