Henrik Jönsson Förmögenhet

Henrik Jönsson Förmögenhet
Henrik Jönsson Förmögenhet

Henrik Jönsson Förmögenhet – Bland Sveriges populäraste YouTubers har Henrik Jönsson 125 000 prenumeranter. När det kommer till borgerliga YouTubers som delar sina åsikter om politik hamnar han ganska högt. Nu försöker han konkurrera med vänsterns agendasättare genom att söka sig inom bland annat kultursfären. Hans metod för självfinansiering är också detaljerad.

Som inflytelserik figur har Henrik Jönssons karriär tagit fart som en raket. Det också utan att ha för avsikt. Det var först 2017 som han laddade upp sin debutvideo till YouTube. S-förvaltningen hade beordrat Reepalu-sonden, som var inriktad på vinster i välfärden, att läggas på is. Intäkter var ett vanligt samtalsämne.

För att hjälpa människor att förstå skillnaden mellan aktieutdelning och vinst gjorde jag en kort video på min telefon. Det var förmodligen känt av journalisterna, men de valde att inte rapportera det. Jag hade aldrig tänkt att det skulle eskalera utöver det. Med detta sagt har filmens framgång cementerat dess status quo.

Titta efter tittare har Henrik Jönsson vunnit sedan dess. Storleken på min fanbas har både förvånat och ödmjukat mig; 125 000 aktiva medlemmar, 100 000-130 000 tittare varje avsnitt och en halv miljon till en miljon visningar varje månad över hela linjen är häpnadsväckande.

Som entreprenör är Henrik Jönsson involverad i ett antal satsningar, bland annat Divine Robot, en tillverkare av expertsystem och simuleringsprogram. Henrik Jönsson Media AB, verksamheten han grundade 2022 från sin YouTube-kanal, med en omsättning på 2,8 (1,5) miljoner SEK och en vinst på 870 000 (492 000) SEK 2022.

Henrik Jönsson Förmögenhet

Hur genereras intäkterna?

Direkt från källan. Därefter håller jag tal. Självklart kommer det mesta av min försäljning från nöjda kunder som inte ens behövde köpa min produkt. Detta är mer än tillräckligt för att täcka mina utgifter och kompensera en man som hjälper till med produktionerna. Det är inte mycket pengar jag tar ut från andra ställen. Henrik Jönsson har konsekvent producerat avsnitt varje lördag sedan 2018.

Till vilket syfte strävar du?

Även om jag föraktar termen tycker jag om att se mig själv som en libertarian – en liberal gren av den gamla österrikiska skolan – och jag vill lägga till mina entreprenöriella och liberala åsikter i diskussionen.

Hur blev det så populärt?

Flera saker spelar här. Enligt Henrik Jönsson beror “delvis” på att han har en naturlig talang för övertalning och “kunde identifiera på vilka nivåer man kan nå, föra samman och aktivera olika människor.” Han fortsätter med att förklara: “När jag är på humör att undervisa”, säger jag till mina elever. Tack vare min arbetslivserfarenhet har jag bemästrat konsten att ta in enorma mängder data och destillera dem till praktiska insikter.

Omständigheterna i dag fungerar som en utgångspunkt för mina argument om frihet. Jag framställer mig mer som en entreprenör med en förmåga att kommunicera än en journalist eller ens opinionsbildare. Jag ser till att alltid avslöja min politiska hemvist. Folk är medvetna om att jag ogillar socialism.

Enligt Henrik Jönsson är det visuella mediet unikt. Effekten är stark. I GP komponerar jag även ledare. Men video låter dig visa källor direkt och lägga till dramatiska aspekter, förutom att du kan inkludera blå länkar. Kommunikationens kraft växer. Skogsmaskinkontrakt och tillhörande verksamhet kommer att utföras av Henrik Jönsson AB, ett aktiebolag.

Med en omsättning på 7 376 000 SEK 2022 och fyra anställda var Henrik Jönsson AB lönsamt till 303 000 SEK. Den svenske affärsmannen och borgerlige samhällsdebattören Henrik Olov Rickard Jönsson föddes den 27 februari 1975 i Malmö Sankt Petri församling, Malmöhus län. En libertarian är hur han har karaktäriserat sig själv.

Personlig historia

Under åren 1997–2000 gick Jönsson vid Lunds universitet för att studera teologi och media & kommunikation. Han skapade sin egen 3D-animationsstudio efter att ha arbetat som illustratör och visuell effektkonstnär för London-baserade Atomic Arts från 2002 till 2009. Abraham Lincoln: Vampire Hunter and Planet of the Apes: (r)Evolution var bland de filmer och TV-program som han var involverad i under denna tid.

Divine Robot, som Jönsson var med och startade 2009, ansvarade för att skapa VR-simuleringar och spel för iOS-plattformen, inklusive Blobster och Cotbot City. När Jönsson kom tillbaka till Sverige 2011 var han och webbtjänsten Hungrig.se med och grundade RestaurangOnline. Delivery Hero förvärvade måltidsleveransverksamheten Hungrig.se i maj 2019 och vann 2017 DI Gasellpriset i Skåne, som ges av Dagens industri.

Divine Robot Limited var Jönssons London-baserade verksamhet från 2012 till 2015. Hans YouTube-kanal, Henrik Jönsson, har 133 000 prenumeranter (2024) och han har varit aktivt involverad i den offentliga diskussionen om en mängd olika ämnen sedan 2016. Dessa inkluderar bedrägeri, kriminellt våld i Malmö, sjukskatten, ny tekniks inverkan på val och media och många fler.

På kanalen är han även värd för längre studiointervtittar med gäster och producerar kortare informativa och opinionsfilmer Han började arbeta med Svenska Dagbladet i ett politiskt satirprogram som heter Veckans Facit! hösten 2019. Jönsson debuterade med sitt YouTube-diskussionsprogram 100 % hösten 2023. Ett framträdande av statsminister Ulf Kristersson var höjdpunkten i debutprogrammet.

Bland debattörerna som fick kliva in och ersätta Alice Teodorescu Måwe i SVT-programmet Teodorescu & Suhonen i januari 2024 fanns Henrik Jönsson. Detta berodde på Teodorescu Måwes överraskande uppgång till positionen som toppkandidat för Kristdemokraterna i valet till Europaparlamentet i juni 2024.

Magdalena Andersson, ledare för Socialdemokraterna, ifrågasatte Henrik Jönssons finansieringspraxis och fördömde honom i ett DN-inslag om rysk desinformation i februari 2024. Många var både intresserade av och kritiska till Anderssons inlägg. När det gäller samtida samhällsdebatter är Henrik Jönsson en av de mest framstående personligheterna.

Han har laddat upp instruktionsvideor till YouTube sedan 2017 där han bryter ner komplexa koncept.
Hans politiska lutningar är tydliga att se; han kallar sig själv en “oberoende libertarian” Hans politiska filosofi efterlyser ett samhälle som är både högst frigjort och respektfullt för borgerliga och konservativa utbildningsvärden. Utöver sitt arbete som skribent för SvD och GP är Henrik Jönsson även företagare.

Uppväxten i Malmö har präglat Henrik Jönssons åsikter som ofta kretsar kring stadens och dess omnejds våldsbrott. Redan som ung pojke visade han löfte som talare, enligt egen berättelse. Henrik Jönsson kan ha fått en del av sin fars idéer och kommunikationsstil av sin far, som var präst och flitigt predikade inför publik.

Vid Lunds universitet hade han huvudämne i både teologi och media och kommunikation. Han började sin karriär inom 3D-animation efter att ha avslutat skolan, arbetat för Atomic Arts i London och drivit sitt eget företag. Han och hans två döttrar bor nu i Malmös förort. 2017 tog Henrik Jönssons socialargumentkarriär fart på riktigt efter att han lagt upp en video i sociala medier.

Han var upprörd eftersom diskussionen om vinster i välfärden enligt hans mening fortgick utan att någon verkade fatta det aktuella ämnet. Efter att den här videon blev viral bestämde han sig för att fortsätta göra sådana här videor för att uttrycka sina åsikter. Han lägger nu upp en video varje fredag klockan 8 på morgonen där han diskuterar en samhällsfråga ur hans synvinkel.

Cirka 100 000 personer har sett dessa videor i genomsnitt. Under åren har han grundat många animationsfokuserade företag; han är för närvarande halvägare i Divine Robot, ett Malmöbaserat företag. Henrik Jönsson är känd för sina böcker fulla av livsläxor och för sina spalter i SvD- och GP-tidningarna.

Han följde med Aron Flam på turné 2021 för deras scenproduktion av The Liberators. Men han spenderar den stora majoriteten av sin tid på att göra videor för sin YouTube-kanal, som han betalar för med donationerna som hans följare skickar till honom.

Var lägger Henrik Jönsson sina surt förvärvade pengar?

Hur Henrik Jönsson spenderar sina pengar är ett mysterium. Till exempel, i en av hans videor dricker han champagne som ett slags trots mot vänstern, vilket ger uppfattningen att han lever ett påkostat, pråligt liv. Men om han faktiskt har mycket pengar eller inte är oklart. Utanför Malmö är han bosatt på en gård från sekelskiftet, men det är inte känt om han är ägare.

Säg ditt sinne med tillförsikt

När han har en åsikt håller inte Henrik Jönsson tillbaka. Detta får honom ibland kritiserad och impopulär, men han är inte rädd för det. Tvärtom utnyttjar han andras pessimism.

Innan du pratar, se till att du kan dina saker

Om du inte vet något om ämnet du ska prata om, kommer de att anta att du inte heller gör det.

Skilj dig från de andra

Det finns tillfällen då det är bra att skilja sig från mängden när det gäller idéer, kläder och åsikter.
Det uppmärksammar dig och väcker folks nyfikenhet på vad du har att säga.

Vad är Henrik Jönssons nettoförmögenhet?

Den exakta summan av pengar som Henrik Jönsson besitter går inte att fastställa. Han har berättat att han tjänar bra på sina YouTube-videor, så vi kan anta att hans verksamhet är den huvudsakliga inkomstkällan.

Henrik Jönsson Förmögenhet
Henrik Jönsson Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!