Jay Smith Fru

Jay Smith Fru
Jay Smith Fru

Jay Smith Fru – 2010 greps Jay Smith för narkotikabrott kort efter att ha haft en uppmärksammad affär relaterad till Idol. När han förbereder sig för att spela i Melodifestivalen 2024 öppnar artisten upp för Hänt om sin senaste övergång. Just nu påstår Jay att han har en fru och barn. Medverkande musiker i Melodifestivalen 2024 inkluderar Jay Smith.

Jay blev ursprungligen populär i Sverige efter Idol 2010, därför är detta knappast hans första framträdande i en sådan miljö. Till sist vann han över Minnah Karlsson, 34, i finalen. Sedan sin seger i Idol för fjorton år sedan, vad har Jay Smith gjort med sitt liv? På presskonferensen inför Mello pratade Hänt med artisten.

Vad är Jay Smiths längd? Han bor där och är så gammal

Jay Smith – det fullständiga namnet Jay Jon Christopher Smith – föddes den 29 april 1981. Han är född och uppvuxen i Helsingborg, och han är bosatt där än i dag. Jay Smiths ålder och längd är två av de vanligaste frågorna. Den 42-årige artisten berättade för Hänt sin längd under presskonferensen.
Han berättar att min längd är 180 cm.

Skrev Jay och Maria Smith stycket tillsammans? I så fall är de förmodligen släkt

Jay Smith är en skicklig engelsktalande, som hans namn antyder. Han är faktiskt inte ens den enda framstående medlemmen i sin familj! Smith & Thells andra hälft, 33-åriga Maria Jane Smith, är Jays halvbror. Tillbaka till mina rötter, Jays bidrag i Melodifestivalen 2024, skrevs tillsammans av både Maria och Victor Thell, 32. Det var en kille från USA som skrev låten med Maria och Viktor, enligt Jay Smith.

Är Jay Smiths avkomma en familj? Så i Mello 2024 finns Alfred, sonen, ingenstans att hitta

Å andra sidan upplyser Jay Smith till Hänt att han blev pappa efter att ha medverkat i Idol. Idag välkomnade jag och min fru en son till världen. Han säger sig vara fem år gammal.

Jay Smith Fru

Hur känns det att vara pappa?

Varje dag kommer med ett nytt hinder. Alfred heter sonen och Emelie är fruns. I Melodifestivalen 2024 kommer Alfred att vara för liten för att se sin pappa sjunga. Då har han kommit hem till mormor. Det är över min läggdags. Kanske när han är lite äldre, funderar han.

Innan de gifte sig gick Jay Smith och hans fru Emelie skilda vägar

I elva år har Emelie och Jays relation varit stenig. Han berättar om deras förflutna för Femina. Vi dejtade ett tag, och sedan blev jag vild och började se ett gäng honor på en gång. Men till slut försonades vi och var tillsammans länge. Efter att vi lyckats separera, kopplade vi så småningom igen och så småningom knöt knuten. Utan en skugga av tvivel har Jay Smith djupa känslor för sin fru. Enligt vad han berättar för tidningen har hon varit en del av hans liv ganska länge och är hans själsfrände.

I kölvattnet av 2010 års Idol-skandal greps Jay Smith på grund av narkotikaanklagelser

Sedan sin tid på Idol har Jay Smith till stor del varit frånvarande från allmänheten. Vad är hans nuvarande status i så fall? Jag har uppträtt över hela världen och gett ut album och sånt. Han hävdar dock att han varit mer diskret och har dragit ner på sina tv-framträdanden. Både solo och med sitt band Von Benzo har Jay lagt ut musik.

Jay Smiths liv tog en dramatisk vändning under åren efter Idol. Han häktades för narkotikabrott 2010 och 2011. Det var bara några av de skandaler som han var inblandad i under den perioden. Det nuvarande tillståndet för Jay Smiths och Minnahs förhållande började när de blev romantiskt inblandade.

Avslöjandet att Jay började se Minnah Karlsson i upptakten till Idol-finalen gjorde hans ex-flickvän väldigt arg, och hon släppte ut sina frustrationer för allmänheten. Efter det dejtade Jay och Minnah i ett år, och de har fortfarande mycket kontakt. Angående Minnah Karlsson försäkrar Jay Smith Femina att de fortfarande är väldigt vänner.

Efter Idol-skandalerna bestämde sig Jay Smith för att gå bort från rampljuset. Han berättar om sin kärlek till Minnah Karlsson och sitt nuvarande liv med barn och familj i en massiv intervju. Idol, ett av Sveriges populäraste underhållningsprogram för tolv år sedan, förbrukades helt av Jay Smith.

Hårdrockaren från Helsingborg vann till sist Globen efter en lång och tuff säsong. Men Jay Smith bleknade i grunden från synen efter sin TV4-seger, och han gjorde aldrig ett framträdande i de stora medierna. Ett ganska kraftfullt val har ägt rum. Förutom att den typ av musik jag strävar efter att skapa inte får mycket sändningstid i stora media, blev Idol-perioden en slags överbelastning för den.

Enligt vad han säger till Femina var han inte heller förtjust i att byta för att passa in. Bad kid Jay Smith var med i American Idol. Han konstaterades bland annat ha rökt cannabis under hela säsongen 2010 och TV4 tvingade honom att be om ursäkt under en presskonferens som de planerade. Idag tvivlar jag på att jag någonsin skulle ha bett om ursäkt för det.

Du hade investerat Jag hade så mycket av dig själv i Idol, och nu var allt du ville göra, fly den världen genom att klippa banden. Jag kanske skulle ha åkt efter att ha sagt “då tackar jag för mig” om jag varit lite mer rutinerad. Enligt Jay Smith, som idag är 41 år gammal, tror han att han kunde ha haft en perfekt fungerande karriär oavsett.

Angående hans romans med Minnah Karlsson, Jay Smith

Det var många fascinerande människor på Idol 2010. Till skillnad från nuförtiden var de tävlande äldre, och många av dem hade fascinerande bakgrundshistorier och starka synpunkter. Jag tror att de hoppades att hitta något liknande när de valde ut årets tävlande, men de insåg också troligen att det var för mycket för dem att klara av.

Inte en enda deltagare var äldre än 18 året därpå. De gav upp att försöka reglera oss, så vi fick dricka så mycket vi ville. Varenda påfågel där var inblandad, inte bara jag. Enligt Jay Smith “måste vi nog försöka ha deltagare som vi kan forma” när det väl gick lite över styr. Jag tror att denna insikt kom till TV4 ändå.

Allt kom i mål strax före finalen, när Minnah Karlsson möttes mot Jay Smith. Avslöjandet att de hade börjat dejta bara några dagar innan tävlingen skulle avgöras gjorde Jay Smiths ex-flickvän rasande i pressen. Det var verkligen äkta, men det verkar som om någon planerade hur de ville att den här finalen skulle pumpas upp. Enligt Jay Smith är han och Minnah Karlsson fortfarande väldigt nära vänner.

Hur lång var förhållandet?

Ungefär ett år. Året efter det gjorde jag 130 spelningar på cirka 200 dagar. Det var inte idealiskt för den att förbli i det tillståndet under en längre tid.

“Stå ovanpå en diskmaskin och mimade”

Jay Smith bestämde sig för att slå ut på egen hand efter Idol. Han insisterade på att uppträda med sitt gamla band Von Benzo och avvisade idén att spela in nya låtar som ett soloalbum, som är brukligt för vinnare. Samtidigt, som en Idol-mästare, hade han specifika skyldigheter. Allt vändes på huvudet.

Du mimade lite på eftermiddagen när du satt ovanpå en jävla diskmaskin inne i Elgiganten, och sedan gjorde du en hårdrockskonsert den kvällen med bandet. Jay Smith hävdar att det var en missmatchning. Album och turnéer av von Benzo följde, och Jay Smiths liv förblev en mediaälskling i flera år efteråt.

Över hela stället. Jag har dock uppträtt i Sverige sedan dess, och jag har märkt att många av artisterna här också anses vara folkförsöksskanin på grund av deras tunga droganvändning, rock ‘n’ roll-influenser och sexighet. Folk såg mig genom den masken, så naturligtvis blev den ganska stor. Enligt Jay Smith var det också anledningen till att han försökte undvika rampljuset.

Hårdrocken började tråka ut honom, och han började lyssna på blues och country istället. Efter upplösningen av Von Benzo steg solomusikern Jay Smith till framträdande plats; hans kritikerrosade countryalbum Young Guns från 2019 var bara måttligt framgångsrikt, men han reser för närvarande aktivt landet runt.

Jag är oerhört tacksam för det positiva mottagande Young Guns har fått; det har över mina förväntningar. Jag hade inte förutsett detta. Han skrattar och säger: “Det var nästan en chock”, för han tror att det är första gången han har fått bra feedback. Jay Smith har ett fullspäckat sommarschema, och han släppte precis en duett med Maja Gullstrand som heter “The End” tidigare i år. En ny EP är något han siktar på att släppa i höst.

Idag lever Jay Smith och hans familj så här

Under tiden har mycket förändrats i mitt liv. Alfred Smith föddes till Jay Smith och Emelie för nästan tre år sedan. Där bor familjen Helsingborg. På vardagarna jobbar jag som takläggare och på helgerna går jag ut och leker. Jag hade tanken att “musik är en fin inkomst, men det är inte alltid så säkert” i förhållande till mitt stundande faderskap. Enligt Jay Smith, när epidemin började, var det en gåva att ha ett vardagsjobb, eftersom annars skulle allt ha kommit till sitt slut.

Jay Smith Fru
Jay Smith Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!