Jean-Marc Chabloz Partner

Jean-Marc Chabloz Partner
Jean-Marc Chabloz Partner

Jean-Marc Chabloz Partner – Manusförfattaren, skådespelaren, komikern och författaren Jonas Henry Inde föddes i Sundsvall, Sverige, den 24 juni 1967. Inde tillbringade sin barndom i Umeå och föddes i Sundsvall. Hans mamma undervisade i hemkunskap och arbetade som barman, medan hans pappa var i restaurangbranschen.

Inde har sagt att hennes uppväxt var orolig eftersom hennes mamma kämpade mot depression och andra psykiska problem. Han flyttade till Stockholm vid arton års ålder efter att ha hoppat av gymnasiet, där han studerat ekonomi. I sin jakt på en karriär inom filmskapande skickade han ut meritförteckningar till många studior.

1990 gjorde han sin tv-debut i programmet Sputnik. Inde blev medlem i Killinggänget, en svensk komikergrupp. Deras SVT-uppträdande 1992 med Glenn Killing var på arenan. Han drabbades av en depressiv episod och försökte begå självmord efter sin roll i Four Shades of Brown (2004). Efter detta skrev han 2004 års reseskildring Too fast for love, som illustrerades av Martin Kellerman.

Inde släppte ett uttalande i januari 2005 där hon meddelade att hon skulle lämna Killinggänget. Bipolär sjukdom är hans officiella diagnos. Rocky var en scenatisering av en tecknad film av Kellerman, och Inde spelade rollerna som Mange och Ludde. Rollen som Hanson, spelad av Inde, gick hösten 2007 i TV4:s Labyrint.

Som ett resultat av hans engagemang i den nazistiska gruppen Nordiska Motståndsrörelsen och deras podcast Radio Nordfront avslöjade Inde sina sympatier med dem i januari 2016. I maj samma år använde han Twitter för att allvarligt trakassera en polischef och en rådman för domstolen i överklagar, förutom att ha hotat livet på tre journalister som arbetar på Aftonbladet. Våren 2017 fick han en månads fängelse för detta. Detta straff höjdes till fyra månaders fängelse av hovrätten.

Jean-Marc Chabloz Partner

Funktion inom Slaying Clan

Delar av Killinggänget skrevs av Jonas Inde. Loke Martinzon, smörsångare som är tondöv, Hardy Nilsson, nöjesskribent från Motala, och Tommy Bohlin, hårdrockare från Söder i Stockholm, var bland hans återkommande karaktärer i pjäserna. Bohlin medverkade i flera filmer, bland annat Percy Tårar, På sista versen (en kortfilm om döden), I manegen med Glenn Killing och andra.

Hardy Nilsson och Tommy Bolin, spelade av Jonas Inde, “lånades” från riktiga individer, liksom namnen på många andra karaktärer i Killinggängets verk. Vissa människor tror att konstnärlig talang och bipolär sjukdom går hand i hand. Jonas Inde och Caroline af Ugglas är två konstnärer som har fått diagnosen bipolär sjukdom.

Jonas diskuterar sin kamp med alkoholism och sitt självmordsförsök i Efter tio. Han hävdar att det fortfarande finns dagar då det är en tuff match. De flesta känner nog igen skådespelaren och författaren Jonas Inde från hans dagar i 90-talskomedigruppen Killinggänget, som idag är mer populär än då.

Tyvärr var Jonas inte vid god hälsa under de underhållande liveframträdandena och inspelningssessionerna. Jag mådde inte bra. Att hitta svar på mitt komplicerade inre tillstånd var mitt mål. I Efter tio erkänner han att han behövde mediciner.

Självmordsförsök

Vid 25 års ålder kom han överens med sin alkoholism, men han avfärdade problemet genom att fråga: “Vem är inte det?” En djup sorg inträdde efter inspelningen av den kritikerrosade bilden Four Shades of Brown, och han gjorde ett självmordsförsök. Insikten om att min hjärna var bipolär och att jag var alkoholist kom till mig när jag hoppade ut genom ett fönster.

Hade diagnosen bipolär sjukdom

Fallet skadade honom fysiskt, men tack och lov bara i knä och kranium. Efter att ha kämpat mot alkoholism i över två år är Jonas nu nykter. Medicinering hjälper till att hantera hans bipolära tillstånd, manodepression, som han har fått diagnosen. Ändå hävdar han att det finns dagar då det är en tuff match.

Lyssna när Caroline af Ugglas och Jonas Inde diskuterar upplevelserna av att vara mamma när de hanterar bipolär sjukdom, känslorna kring sitt eget tillstånd och gränsen mellan galenskap och briljans. Jonas håller på med en bok som heter KKM, medan Caroline koordinerar en konstutställning. De är båda väldigt upptagna just nu.

Jag intervjuade Jonas Inde i somras. Tidningen “Miss World” publicerade den. Jag lägger upp min intervju här igen eftersom tidningens hemsida nu ligger nere. Mycket har hänt mellan tidpunkten för intervjun och den första publiceringen av texten. Men jag tycker fortfarande att den är spännande och läsvärd. Det här stycket jag skrev i höstas som svar på SVT-serien Jonas löfte är relaterat till den här eftersom den också handlar om att offentligt blotta nacken.

En upprymd individ

Jonas Inde svär för sig själv varje morgon. Beslut dig för att avstå från alkoholhaltiga drycker. Att han kommer att avstå från alkohol i dag är hans ord. Men saker och ting var inte alltid så tydliga. Han har stött på Sofia Mirjamsdotter, som hon har diskuterat psykisk ohälsa, sitt yrke och motiven till dåligt beteende med.

Bilden tagen den 5 april 2013 kl. 19:32:30. Fotokredit: Militia Smith

Många avundade Jonas Indes liv på grund av hur det såg ut. Han var i toppen av sitt yrke. Hans grupp, Killing Gang, hade nyligen avslutat inspelningen av Four Shades of Brown, som vann fyra gyllene märken. Han var en del av den besättningen. Sedan, i sin vanföreställning om att han skulle vakna i himlen, hoppade han från sitt fönster.

I verkligheten skickades han till sjukhuset efter att ha drabbats av en knäskada, en fraktur i skallbasen och en hjärnblödning. Ännu kom han inte på hur han skulle hantera sin bipolära sjukdom och sitt drickande förrän några år senare. Efter att ha provat ett antal ineffektiva mediciner fann jag äntligen lindring med litium. Jag skulle fortfarande aktivt missbruka sprit om det inte vore för litium.

Även om jag föraktar att dricka, är jag oförstående för hur jag ska hantera mina värsta stunder utan det. I så fall kan sprit vara din enda utväg. Hittills hade Jonas Inde medicinerat sig själv. Med sprit först, och sedan, efter att han kommit överens med sin alkoholism, med tennis. När jag var 27 år gammal började jag behandla.

Min besatthet av tennis började när jag började med sporten. Fyra eller sex gånger i veckan skulle jag satsa, precis som när jag drack. Resultatet var tillfredsställande. Mina 10 år av nykterhet och brist på medicinering var misstrodd av psykiatern jag träffade. Men jag hade utan tvekan återupptagit drickandet om det inte varit för tennisen.

Jonas Inde anser sig dock inte vara någon som upplever negativa känslor. Jag var nere och ute. Det var min bipolära hjärna som fick mig att agera irrationellt. Ändå anser jag mig själv vara en optimistisk och glad person. Tanken på att jag skulle kunna vara för harmonisk börjar irritera mig. Jag är rädd att jag håller på att bli lite monoton.

Är det sant att man ibland behöver må hemskt för att vara kreativ och utföra goda gärningar?
Som, automatiskt, skulle jag vilja säga nej. Det finns dock många tillfällen då jag kunde använda en liten knuff, som den där extra boosten jag brukade känna när jag halkade efter. Trots att jag var sen kunde jag producera bra skrivande.

Jag tror att PO Enquist också bidrog till det; han var magnifik när han var både galen och förberedd. När jag hamnade på efterkälken var det så jag agerade. Kan du göra roliga saker medan du är glad och avslappnad, eller har det vanligtvis med en tragedi att göra? Att vara frisk och nykter gör mig till en bättre skådespelare, men att vara glad gör det tuffare för mig att skriva.

Att vara självmedveten medan du uppträder är ett drag som hindrar dig från att använda hela ditt uttrycksspektrum och gör dig mindre pigg när du spelar av andra. Jag tycker att det är annorlunda när jag är ensam och måste fokusera. Det borde vara tillfredsställande och roligt. Jag blev helt galen, men min musik kom ut bra, och jag kunde inte vara lyckligare. Resultaten var uppenbara, trots att jag inte var frisk. Egentligen är det inte så lätt.

Jag övervägde självmord i mer än ett år innan fönsterhoppet. Det mest meningslösa, hemska och pinsamma jag någonsin har skrivit var ett långt gnäll där jag uttryckte mina djupaste ursäkter. En av de värsta sakerna med depressiva episoder är mängden klagomål som kommer fram i mitt tal.

Det fanns inget gott som kunde ha kommit ur mitt gigantiska martyrskap; det var helt enkelt en enorm tragedi för mig. Detta inträffade samtidigt med inspelningen av Four Shades of Brown. Nästan ingenting från jobbet sticker ut i Jonas Indes minne; allt han minns är att han känner sig hemsk. Jag måste undra om han spelar sig själv som den galopperande kungens son.
Jag tror att det var tillräckligt.

Det har alltid varit Jonas dröm att bli filmproducent. Han flyttade till Stockholm från Umeå som 18-åring. På jakt efter jobb åkte han runt till olika filmstudior. Jag fick ett jobb på en ansedd reklambyrå för att jag var så oskyldig. Först hade jag jätteroligt, men efter ett tag blev jag trött och började skriva lite av mitt eget material.

Efter att ha lärt mig om Strix, ett produktionsföretag som specialiserat sig på ungdomsprogram, kontaktade jag dem och skickade några av mina skisser till dem. I just det ögonblicket kom Tommy Bohlin till. Efter att ha debuterat i SVT:s ungdomsprogram Sputnik gick hårdrockaren och roddaren vidare till att bli en profil i Killinggänget. Det var Jonas 22-årsdag.

Jean-Marc Chabloz Partner

Jean-Marc Chabloz Partner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!