Jens Cajuste Föräldrar

Jens Cajuste Föräldrar
Jens Cajuste Föräldrar

Jens Cajuste Föräldrar – Jens-Lys Michel Cajuste, mer känd under sitt smeknamn Jens Cajuste, föddes i Göteborg, Sverige, den 10 augusti 1999. Han spelar nu för Serie A-klubben Napoli. Cajustes familj flyttade till Luoyang, Kina, när han var sex år gammal, efter att Frantz-Lys hittat arbete där. Cajuste började spela fotboll med Sports Beijing ett år efter att ha flyttat till Peking med sin familj. Han spelade också för Yu Ye Beijing under sin vistelse i Kina.

Familjen på fyra personer tog sig så småningom tillbaka till Göteborg från Kina. Efter ett år i Guldhedens IK gick Cajuste vidare till rgryte IS 2010 när han var 10 år. Efter att ha tagit sig upp i rgryte ungdomsprogram stod han borta i ett och ett halvt år på grund av en skada och missade hela säsongen 2015–2016. Med början av säsongen med U17-truppen flyttades han upp till U19-truppen under sommaren och slutade med att spela i två U21-matcher.

ÄR rryte

Akademins hårda arbete gav resultat och den 17 oktober 2016 gjorde Jens Cajuste sitt första framträdande med rgrytes första trupp i Superettan. IK Sirius vann med 4-1 efter sitt byte i den 86:e minuten med Rasmus Andernil Bozic. I efterföljande match tvingades han återigen göra ett byte, men han fick nicken mitt på planen för den avgörande hemmasegern över Assyrian FF.

Jens Cajuste Föräldrar : Frantz-Lys och Gisela

Cajuste fick 2016 års Agne Simonssons fondstipendium för framstående spelare inom IS ungdomsfotboll, och han erkändes för sina prestationer. IS Supporterklubb Balders Hage gav Cajuste stipendiet för att han bland annat är “en otroligt begåvad fotbollsspelare som med sin kraft, spelförståelse och tekniska förmåga passar perfekt in i IS kravprofil på en central mittfältare”. Han fick sitt första major league-avtal med klubben senare samma vinter.

Han såg action i tre Superettan-spel under kampanjen 2017. När rgryte mötte utslag från Superettan i en match mot Mjällby AIF var han en starter. Nästa säsong fick han se större speltid för rgryte i Superettan och efter en 3 juni-match mot Falkenbergs FF hyllade tränaren Thomas Askebrand hans “magiska” prestation.

Midtjylland F.C

Cajuste gick med i danska klubben FC Midtjylland i juni 2018 och skrev på ett femårskontrakt med klubben. Den 26 augusti 2018 gjorde Cajuste sin Superligadebut i en 3-0-seger över Randers FC. Han ersattes av Tim Sparv i den 79:e minuten. Cajuste spelade för Midtjylland säsongen 2019/2020 och hjälpte dem att vinna den danska ligatiteln.

Jens Cajuste Föräldrar

Reims

Cajuste skrev på med franska klubben Reims den 10 januari 2022, och hans kontrakt är tänkt att löpa till sommaren 2026. Cajuste debuterade i Ligue 1 den 16 januari 2022, i en 1-0 förlust mot Metz. Han spelade i den första halvan av matchen innan han byttes ut i paus.

Napoli

Cajuste tecknar med SSC Napoli den 10 augusti 2023.

Karriär i landslaget

Cajustes amerikanska far betyder att han kan göra anspråk på svenskt och amerikanskt medborgarskap. Cajuste kallades upp till det svenska U21-landslaget för första gången den 28 augusti 2019. Cajuste kom in i matchen i den 62:a minuten som ersättare för Thomas Poppler Isherwood i en 3-1 förlust mot Irland den 10 september 2019 .

Cajuste debuterade med Sveriges A-landslag den 4 november 2020, under ledning av kapten Janne Andersson. Efter det ingick han i listan för den internationella vänskapsmatchen mot Danmark samt Nations League-tävlingarna mot Kroatien och Frankrike.

Han är den svenske fotbollsspelaren vars proffskarriär började i Kina. Nu värvas Midtjylland-stjärnan Jens Cajuste, som aldrig blivit kontaktad av SvFF, av USA:s landslag. 19-åringen sa: “Att representera mitt land är en dröm för mig.” i en intervju med Fotbollskanalen.

I somras värvade danska toppklubben Midtjylland Jens Cajuste borta från is och superlaget. Ett drag som många duktiga svenskar har gjort före dem. Den här 19-åringen skiljer sig dock från resten på grund av sin imponerande fotbollshärstamning. Jens Cajuste, eller Jens-Lys Michel Cajuste för att ge honom hans fullständiga namn, flyttade till Kina med sin familj när han var sex år gammal. Frantz-Lys Sr. hade fått jobb och familjen hade flyttat till Luoyang. Jens Cajuste beskriver det som en “liten stad”.

Eller lite med bara elva miljoner människor… Det var en drastisk förändring från Göteborg, och mycket mer från mitt nuvarande hem i Herning. Allt, från tullen till befolkningen. Jag tror att åren jag tillbringade där formade vem jag är idag tack vare de lärdomar jag lärt mig. Visst, jag lärde mig mycket av det.

Familjen Cajustes stannade bara i Luoyang i ett år innan de tog sig till Peking. Där, på Sports Beijing, började Jens sin professionella fotbollskarriär, som fortsatte med Yu Ye Beijing. Familjen tillbringade totalt fyra år i Kina innan de gjorde resan tillbaka till Göteborg. Cajuste tillbringade ett år på Guldhedens IK innan han flyttade till rgryte 2010.

Där blev han kvar till sommaren i år, då han skrev på med Midtjylland som mittfältare. Cajuste har haft en riktigt bra upplevelse med sin nya omgivning i Danmark. Det har varit utmärkt hittills. Att gå upp till en ny och mycket högre nivå kräver viss anpassning. Även om det tog lite tid att vänja sig vid det, anser jag det nu som en fantastisk upplevelse.

19-åringen tror att hans livserfarenheter har hjälpt honom att snabbare anpassa sig till sin nya klubb. Visst, det är så jag känner. Till skillnad från Kina är det lättare att anpassa sig till livet i Danmark. Cajuste tror att detta har varit fördelaktigt för honom. Som klubb hälsar Midtjylland också varmt välkomna. Och de har varit till stor hjälp för att få mig med i laget.

Midtjylland vann det danska ligamästerskapet för första gången säsongen 2014–2015. De har vunnit ligan de senaste två åren i rad. Klubbens framgångar kan delvis spåras till dess rykte som en av Skandinaviens främsta träningsplatser för unga idrottare. Vilken enorm klubb! Du kan se genom att titta på deras utrustning, faciliteter och coachingpersonal. Jens Cajuste hävdar att det är slående uppenbart.

Hur är det med Midtjylland som övertygade dig om att det var det bästa valet för din karriär vid den här tiden?

Att de sätter en premie på ungdomsutveckling och har gott om medel för att göra det är ett obestridligt faktum. Och jag tror att de har en bra idé. Cajuste debuterade för Midtjylland i en match mot Randers i slutet av augusti. Mittfältaren skulle gärna se mer speltid, men är säker på sin framfart så här långt.

Fotbollskarriären för 21-årige Jens Cajuste har gått snabbt framåt. Det senaste beslutet att spela för Sverige var dock det mest utmanande. Det är en dröm som går i uppfyllelse, men han säger till Sportbladet att det inte var ett lätt val. Janne Andersson tillkännagav landslagslistan efter lunch på onsdagen, med framstående skytten Jens Cajuste från Midtjylland bland dem som valts ut att möta Danmark, Kroatien och Frankrike i Nations League.

För mig är det förverkligandet av en livslång fantasi. Han svarar: “Detta är en enorm ära för mig.” Att nöja sig med Blgult har dock varit ett smärtsamt beslut. Jens har dubbelt medborgarskap i USA och Sverige, och han och hans pappa, Frantz, har varit osams om vilket fotbollslandslag han ska stödja.

Närhet till USA

21-åringen som tillbringade sin barndom i Göteborg och Kina men flitigt besökt vänner och familj i USA har varit i kontakt med USA:s landslagschef Gregg Berhalter. Det har varit produktiv kommunikation med NFL. Jag uppskattar deras vilja att engagera sig med mig och deras genomtänkta frågor. Det är skönt att veta att de kan relatera till det jag går igenom.

I slutändan, vad drog dig till Sverige?

Det var ett tufft samtal, men i slutändan verkar Sverige vara det bästa alternativet. Min familj och mina närmaste vänner är i Sverige, och jag har spelat för det svenska U-21-landslaget.

Hur känner din pappa, Frantz, om det här?

Det spelade ingen roll för honom vilket landslag jag valde. Än idag känner han fortfarande en känsla av stolthet. Förra månaden tackade du nej till ett erbjudande om att spela för U.S.A. U.21-landslaget. Varför? Det var viktigt att jag noga funderade på vilket landslag jag skulle representera. Jag hoppades att allt bara skulle klicka, kännas perfekt. Det tjänar sitt syfte för närvarande.

Janne ger inga löften

I vilken utsträckning har du kommunicerat med Janne Andersson? Den senaste tiden har det varit en del kommunikation mellan oss. Jag har haft samtal med Janne och några andra landslagsledare. Jag tror att de håller ett öga på mig och förstår vem jag är som spelare. Jens Cajuste tycker att detta har varit en produktiv diskussion.

Har du garantier för att du kommer att kunna delta?

Nej. Jag måste nu ta ansvar för att säkerställa min egen speltid. Jag är villig att ge allt. Cajuste passade för 81 minuter av Midtjyllands 1-2 Champions League-förlust mot Ajax på tisdagen.

Jens Cajuste Föräldrar
Jens Cajuste Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!