Jessie Sommarström Föräldrar

Jessie Sommarström Föräldrar
Jessie Sommarström Föräldrar

Jessie Sommarström Föräldrar – Jessie Sommarström fyller 44 år våren 2023; hennes födelsedag är den 1 maj 1979. Jessie Sommarströms längd är okänd med säkerhet, men utifrån tillgängliga fotografier kan vi lugnt anta att hon är betydligt kortare än kung Carl XVI Gustaf, som står på imponerande 176 centimeter. Priset “Årets kock” 2022 gick till Jessie Sommarström.

Jag har varit på topp ända sedan finalen, forsade hon till “Årets kock”-tävlingens arrangörer.
På Urban Deli är Jessie Sommarström den som är ansvarig för nya idéer, gröna initiativ och affärstillväxt. Jessie Sommarström har en bakgrund inom besöksnäringen och har haft befattningar på bland annat Sturehof, Esperanto och hamnkrogen i Vaxholm.

Var kom Jessie Sommarström ifrån, och blev hon adopterad?

Jessie Sommarström var en föräldralös som föddes i Goa, Indien, och senare adopterades av en svensk familj. Hon hade en bakteriell sjukdom som kallas osteomyelit, ibland känd som “benröta”, vid den tiden. Under loppet av mer än ett dussin operationer fick Jessie veta av läkare att hon aldrig skulle springa igen, skaffa barn eller arbeta i ett yrke som krävde att hon stod upp under långa perioder.

Det är okej för mig att känna ånger; världen har gett mig många andra chanser. Hon har tidigare sagt till DN att hon tror att hon skulle vara död nu av sjukdomen hon fick när hon var på barnhemmet. Jessie Sommarström tillbringade tillsammans med sin mamma Siv och lillebror sina uppväxtår på Lidingö.

Vad hände med Jessie Sommarströms mamma?

Vid 21 års ålder förlorade Jessie Sommarström sin mamma, Siv. Att ha ett tryggt hem och en omtänksam förälder. Hon har påstått i TV4 att inget är mer betydelsefullt än uppväxten hon fått av sin mamma. Jessie Sommarström, kock på Urban Deli, hyllar sin mamma som en inspiration i Kokkarnas lägerprogram.
Mamman nekades adoption eftersom hon inte uppfyllde kriterierna. Den 30-åriga kvinnan återvände efter att ha bett om en lista över krav, inklusive arbete och inkomst, som hon skulle behöva uppfylla.

Efter 10 år kom mamman tillbaka med pappersarbetet i handen och barnens behov tillgodosedda. Samt att ta in Jessie och hennes syskon. Att ha en stabil familj och respektabla förebilder hemma. Enligt Jessie Sommarström, programledaren, finns det inget mer avgörande. När Jessie Sommarström var 21 år gammal gick hennes mamma bort och lämnade efter sig ett arv av god moral.

Jessie Sommarström Föräldrar

Jessie Sommarström, kock, ser det som en stor vändpunkt i sitt liv att vara mamma eller pappa. både personligt och professionellt. Alla mina funderingar och idéer om mat, hälsa och välgjorda råvaror kom på en gång. Jessie, mamma till sönerna Theo och Justus, säger att hon insåg betydelsen av att arbeta för en bättre framtid för sina barn när de föddes.

Från Michelin-matställe till avantgarde

Som ett direkt resultat av sina observationer lämnade Jessie Sommarström kändiskockarnas värld för att ta på sig rollen som kreativ chef på Urban Deli, en restaurang som endast serverar hållbart, framåtriktat kök. Ett annat exempel är den miljövänliga barnmaten som utvecklats och släppts av Urban Deli i samarbete med Jessie och hennes man Gordon Grimlund, med målet att bidra med goda, näringsrika måltider som minskar klimatavtrycket; frysta puréer av skalade, ångade och blandade svenskodlade, ekologiska grönsaker och rotfrukter som annars skulle ha rensats ut och blivit matavfall eftersom de är för korta, tjocka eller sneda för att säljas i butik. Det uttrycker hur jag känner för ingredienser och måltider i allmänhet. Individualitet är uppskattad och enhetlighet är onödig.

Beroende på ens personliga preferenser

Paret Sommarström-Grimlund är äntligen “på andra sidan” av sin omfattande köksrenovering. Det bästa är att vi vände bort kaminen från väggen och in i matsalen. Jessie säger att hon och hennes partner vill kunna stå vid spisen och prata med barnen när de gör sina läxor eller leker vid bordet. När middagen är klar är det naturligt att sitta ner tillsammans som en familj. Varken frysta köttbullar eller kikärtsbiffar har någonsin fått komma in i köket.

Men tänk inte ens på att uppfostra barn som delar din entusiasm för att prova olika restauranger och kök bara för att du är en kock. Jag önskar alltid att det fanns mer tid när jag kommer hem från jobbet och barnen är utmattade och hungriga. Att arbeta som kock har lärt mig värdet av att planera framåt. Om du tänker på det kvällen innan och gör det mesta klart, kommer livets sticksågsbitar att passa ihop mycket lättare på morgonen. Till skillnad från sin “kräsna” storebror Theo är Justus vid det här laget familjens största ätare.

Som ett resultat serverar vi ofta en mängd olika livsmedel så att evalla kan hitta något de gillar. Jessie, som inte ifrågasätter att det kan vara ett tålamodsprov, säger: “Jag tror inte på tvång.” Om du vill att dina barn ska gilla grönsaker och vegetariska måltider måste det bero på att de vill och för att det smakar gott. De kommer att hävda att de njuter av en viss grönsak ena dagen och sedan avvisa den nästa. Klassiskt tjat, säger Jessie, men ju mer du pratar om mat, hälsa och hållbarhet, desto fler idéer genererar det.

Svenskodlad nötfärslasagne

Men ibland krävs kompromisser. Jessies söner har till exempel olika syn på om de gillar det eller inte när hon gör lasagne med svenskodlad färs; därför blandar hon det ibland med hälften nötfärs. Detta är också ett förslag hon vill ge till alla som vill äta mer grönt: byt ut en del av köttet mot grönsaker. Initiativet hoppas kunna börja med de livsmedel du redan äter och successivt ersätta dem med säsongsbetonade svenska varor.

Du kan locka barn att prova “nya” grönsaker genom att skära upp dem i stavar och ställa ut dem medan huvudrätten tillagas. Hon vill dock inte vilseleda dem, så hon kommer inte att låtsas att det är något annat än vad det är. “Det här är mat som hjälper dig att utvecklas och må bra i kroppen så att du kan gå ut och leka och träna”, säger jag till mina idrottare. Min äldsta unge, som är aktiv i sin skolas miljöråd, är mottaglig för mitt argument att denna mat också är bra för miljön.

Minskar spänningar vid aktivitet

Jessie är inte den sorten att tanka genom att slänga in sig framför tv:n eller tanklöst bläddra igenom sin telefon. Istället tar hon hand om sin fysik genom att yoga, springa och lyfta vikter. Hon erkänner, “Usch, jag låter verkligen bra”, men hon tycker att träning både slappnar av och ger henne hjärnenergi. Barnen är aktiva och tycker om sporter som fotboll, cykling och utomhuslek.

Att vara ute i naturen är en självklarhet för oss, eftersom vårt hem är en liten ö i Stockholms skärgård, omgiven av skogar och gårdar. Jessie nämner upprepade gånger begreppet balans. Att hitta den söta punkten mellan salt, surt och välsmakande i en maträtt är en konst, ungefär som att lista ut vad du behöver och vad du kan klara dig utan.

Jag prenumererar dock inte på tanken att det hjälper att eliminera sockerhaltiga drycker och snacks. Vår familj har bestämt att fredagskvällpussar och lördagsmorgongodis fungerar bra. Att hitta ett lyckligt medium mellan jobb, familj och fritid är också avgörande. Hon menar att upprätthållande av ett tillstånd av jämvikt är avgörande för en lång och hälsosam tillvaro.

Jessie Sommarström, tvåbarnsmamma, är den bästa kocken i Sverige, men hemma lagar hon vanlig mammamat som tacos och fiskpinnar till sina barn. Skillnaden är att hon använder MSC-märkta fiskpinnar och byter ut en del av köttfärsen mot baljfärs. Dessutom är hennes största råd till andra föräldrar att göra måltiden till en tid av lugn och glädje för hela familjen.

Den grillade semlan och fisksoppan som hjälpte Jessie Sommarström att vinna den eftertraktade tävlingen “Årets kock” i september inspirerades av hennes resor med sönerna Justus och Theo. Jessies seger var banbrytande eftersom hon var den första kvinnan att göra det på 34 år; det uppfyllde också hennes livslånga ambition.

Jag måste säga att känslan av att sväva på små moln består. När vi ringer sitter hon i bilen på väg till jobbet på Stockholms Urban Deli. Hon bor på Resarö, en liten ö nära Vaxholm, och reser dit för arbete. Att vara bosatt i skärgården är ganska unikt. Lugnet och närheten till naturen och vattnet som man hittar i en skärgård är verkligen magisk. Barnen fick kattungen de efterfrågade direkt efter att hon vann “Årets kock”. Eftersom hon inte förväntade sig att vinna, planerade de att hämta den nästa dag. Så mycket har hänt.

Jessie Sommarström Föräldrar
Jessie Sommarström Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!