Johan Ehrenberg Fru

Johan Ehrenberg Fru
Johan Ehrenberg Fru

Johan Ehrenberg Fru – Johan Jenny, född den 14 juli 1957, är en man som är bosatt på Kvarngatan 12 i Stockholm. Den 1 mars 1982 flyttade han in i sin nuvarande lägenhet, vilket är 42 år sedan. För närvarande bor Johan Jenny och Gunilla här tillsammans, men det har de inte alltid gjort. Johan Jenny flyttade in efter att Gunilla varit boende i två år.

Johan Jenny är mer efterfrågad än normalt. Vi har redan gjort 46 tillkännagivanden om honom denna månad. Johan Jenny är förmodligen intresserad av affärer och investeringar, eller så är han en riktig entreprenör. Se vilka företag det handlar om lite längre ner på sidan. Han sitter i många styrelser.

Han delar ett gemensamt trapphus med åtta andra personer där hans enhet finns. Vi vet nu vilka som bor på varje våning och vilka de är. Majoriteten av de som söker Johan Jenny i denna egenskap finns i Stockholm. Jenny har ignorerats i 40 år. Men när han närmar sig 66, har han tagit beslutet att acceptera sin plats i världen.

Johan Jenny Ehrenberg är på plats. Inte som kvinna eller man, utan som transperson. Jag har klätt mig som en man och gått upp varje dag i mer än 50 år. Jag är bara ledig för att jag är trans. Amelia Adamo hade ett långt samtal om det förflutna och nuvarande livet med den välkände mediechefen.

Johan Jenny Ehrenberg är en svensk journalist, publicist, entreprenör, debattör och författare som föddes i Linköping, Östergötlands län, den 14 juli 1957. Ehrenberg är VD för ETC Utveckling, en produktionsbyrå som bland annat ger ut tidningen ETC saker.

En självbiografi

Johan Ehrenbergs födelseort är Linköping. Han är född och uppvuxen i skånska Hässleholm och Hästveda, men vid sexton års ålder lämnade han hemmet och begav sig till Stockholm, där han i december 1976 tillsammans med några vänner var med och grundade Partisano, den tidning som senare skulle bli ETC.

Johan Ehrenberg Fru

Tidningen fick positivt beröm för sin kvicka grafiska design, djupgående rapportering och personliga inslag under första delen av 1980-talet. Efter ett kort uppehåll började den publiceras igen 1990 och har varit tillgänglig på nätet sedan 1996. När det avslöjades att Ehrenberg hade levt totalt som kvinna i sex månader, under namnet Jenny Ehrenberg, noterade media 1983.

1986 gjorde han sin skönlitterära författardebut med Bara lite kärlek. The Ridiculous Family-romanen publicerades nästa år. Ehrenberg är en skönlitterär författare. 2005 gav han ut fantasyboken Aileme – frigörelsens ögonblick. Johan Ehrenbergs största ryktbarhet kommer dock från hans arbete som journalist och samhällsdebattör.

Han skisserar en raserad välfärdsstat i böckerna Money, Power, and Everyone Else (1994), More Money (1996), Globalization Myth (1998) och Socialismen, my buddy (2000), där människor matas med desinformation om statsskulden. , EU, globalisering och andra ämnen. Hans fokus ligger på ekonomi; han och Sten Ljunggren bidrar ofta till ETC med skrifter om ämnet från en radikal synvinkel.

Dessutom stöder de Sveriges antagande av euron som lagligt betalningsmedel. Enligt en intervju publicerad i DN Kultur och Nöje är Ehrenberg socialist. Ehrenberg bytte namn till Johan Jenny Ehrenberg efter att ha kommit ut som transsexuell 2023. Ehrenberg fortsatte med att identifiera sig som medlem av ett tredje kön.

1983 års rapport “Sex Change”

Ehrenberg skrev en övertygande artikel om sin personliga strävan efter könsidentitet för tidskriften ETC 1983. Han tillbringar en avsevärd tid på att leva som kvinna och diskuterar sina tidigare erfarenheter såväl som sina möten med homosexuella, transvestiter och transsexuella individer i Köpenhamn , Stockholm, USA och Paris.

Han upplever trångsynthet och våld när han reser till både öppna och slutna samhällen som accepterar transnationell sexualitet. Ehrenberg intervjuades i Sveriges Television och sändningen fick stor uppmärksamhet i kvällspressen. Han förklarar motiveringen på följande sätt i ett uppföljande stycke med rubriken “Vad hände sedan?” för 2007 års återutgivning av reportaget i bokform:

“Jag ville diskutera idén med att byta kön och de insikter det ger om våra skillnader som män och kvinnor. Om våra fängelser och fiktiva roller. om hur vårt kön gör att vi är mindre än vi verkligen är. Dessutom ville jag förespråka mina transsexuella vänners valfrihet och informera om dem. (*) Men jag ville också fly från fängelset. personligt.

Nej, jag ville inte förvandlas till kvinna; den hemska aspekten av att behöva välja mellan fängelser är i fokus för hela rapporten om könsbyte. Jag försökte ta reda på hur man kan vara icke-könsspecifik. Han karakteriserar transsexualism i rapporten som ett “ingenmansland” i konflikten mellan könen.

Han tillägger att samma impuls att korsa könen är anledningen till att han upplever både transvestism och transsexualitet. Han försökte leva som J Ehrenberg, könsneutral, i ett år efter att rapporten släpptes.I 2005 års bok Könsbytet skrev Ehrenberg att han ångrade than rapporterar – inte för sig själv, utan snarare för den skada det gjorde hans föräldrar.

Därefter undvek han att prata om eller kommentera rapporten i 22 år. Först efter föräldrarnas bortgång slutfördes återutgivningen. Tillkännagivandet och reportaget “Gender change: The True Story: My name is Johan Jenny Ehrenberg” i Dagens ETC den 30 november 2023 följde också rapporten.

Deltagande i klimatkrisen

Ehrenberg grundade flera företag och har varit involverad i klimatdiskussionen sedan 1990-talet. Han är vd för Egen El, en verksamhet som bland annat bistår kunder med att producera sin egen el. Han är en passionerad anhängare av förnybara energikällor. Ehrenberg äger ETC El, en elleverantör som Greenpeace utsåg till den finaste i branschen.

Dessutom har han ett varuhus som säljer “klimatsmarta” varor. Kloka Hem är en ekofokuserad inredningstidskrift utgiven av Ehrenberg förlag, ett avtryck av ETC förlag. Katrineholms stad hyr en kulle till Ehrenberg som installerar solceller och vertikala vindkraftverk som hyrs ut. Företag och privatpersoner kan producera sin egen miljövänliga el genom att hyra dem. De som producerar sin egen el kan också tjäna på det.

Ehrenberg hävdade i TV4:s nyheter att “allt som snurrar också kan generera el” och konstaterade att Sverige utvecklas betydligt långsammare än Tyskland och Nederländerna. Ehrenberg tycker att bilbranschen tjänar på att inte skapa elfordon, en utveckling som han personligen tycker borde uppmuntras.

Även om vindkraft används mer, hävdar Ehrenberg att solceller är mer effektiva. Hela energiförsörjningen till Gersnäs förskola i Katrineholm i augusti 2010 kom från Ehrenbergs vindkraftverk. Han har fått erkännande för sitt engagemang för miljön, bland annat 2008 års Katrineholms miljöpris och 2009 års pris som Årets klimatrådgivare.

Tvister

Ehrenbergs verksamheter, ETC Produktion och Nuevo AB, försattes i konkurs 2005. Journalen Resumé avslöjade att mer än 100 leverantörer hade förlorat sammanlagt 9 miljoner dollar på grund av företagets insolvens. Då var företaget skyldigt 1 705 995 kronor i löneskuld. De nattliga rubrikerna 1983 ropade förskräckt att Johan hade bytt namn till Jenny och skulle vara med i morgon-tv dagen efter.

Jenny Ehrenberg, klädd i en ful 80-talsklänning av syntetiskt material med axelvaddar, duckade under Birgitta Sandstedts ifrågasättande, och kände sig mer eller mindre hjälplös mot skillnaden mellan deras motiv för att vara i tv-studion. Sedan 1970-talet har Johan Ehrenberg varit en oförsonlig mångsysslare.

Han började nyligen sälja elfordon, och samtidigt släpps en ny upplaga av hans unika ekonomihandbok. Johan Ehrenberg svarar så här på frågan om var han finner tid och ork att göra det: Alla mina handlingar är sammankopplade. Att skapa saker och förbättra andras liv är det yttersta syftet med tillvaron.

Det skulle vara värdelöst om allt jag gjorde var att se till att jag förbättrades personligen. Tillsammans med docent i nationalekonomi Sten Ljunggren skrev han ekonomihandboken. För Johan Ehrenberg innehåller den nya boken ett betydande avsnitt om lönebildningen. Lönen stagnerar när företagens vinster ökar dramatiskt.

Detta är ett resultat av att politiker och fackförbund har gett upp sin kamp för att minska inkomsterna. De värnar snarare Sveriges konkurrenskraft utomlands, enligt Johan Ehrenbergs uppfattning. Fackföreningarna borde argumentera om lön i termer av vinst, inte produktivitet. Enligt honom övergår lönetvisten nu till ett mer tekniskt samtal.

Med sina förtätade kapitel och retrospektiva sammanfattningar är boken utformad för att användas i studiecirklar. Och för dem som vill ha svar på ekonomiska frågor och frågor som avviker från dem som erbjuds av beslutsfattare och mainstreammedia. Även om arbetarrörelsen saknar egen politik, dominerar den borgerligheten i frågor som lönepolitik, räntepolitik och statsskulden.

Enligt Johan Ehrenberg skrevs bokens treupplaga på grund av de ekonomiska och klimatproblem som båda författarna drabbades av. De hävdar att finansspekulationen har expanderat som ett resultat av kapitalavregleringen, och att detta har gjort finanskapitalet starkare och mer potent. Att förstatliga hela kreditsystemet är enligt Johan Ehrenberg ett av de mest avgörande politiska kraven för att ta den politiska makten.

Hotet från klimatförändringarna har också förändrat tillväxtmiljön. Finansiella uppskattningar är inte längre korrekta. Inom fem år behöver oljan bytas. Inte heller kommer ekonomiska resurser att garantera tillhandahållandet av förnybar energi eller återuppbyggnaden av hela transportnätet. Enligt Johan Ehrenberg borde den offentliga sektorn istället vara känd för sitt överflöd och sasnarare än för att vara en betydande investeringsmotor.

Johan Ehrenberg Fru
Johan Ehrenberg Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!