Kerstin Ljungström Mamma

Kerstin Ljungström Mamma
Kerstin Ljungström Mamma

Kerstin Ljungström Mamma – Kerstin Ljungström, en duktig soloartist, har spelat musik sedan hon var ung. Kerstin kom från en musikalisk bakgrund och lärde sig spela traditionella instrument och musik i unga år. Min mamma, som lärde mig gitarr, har min eviga tacksamhet. Vid 14 års ålder startade jag ett band där jag sjöng och spelade flera instrument.

De åt tillsammans som kungligheter på den moderna mecenatens restauranger i Bollnäs. Sedan dess har framstegen gått blixtsnabbt. Hon har skrivit texter för svenska superstjärnor som Vargas & Lagola, Estraden och Viktor Leksell, och arbetar för närvarande som producent och artist.

Att arbeta på en låt med personer som delar din bakgrund är en givande upplevelse. Jag har lärt mig massor av nya saker tack vare det. Hon har dock bestämt sig för att enbart fokusera på sin solokarriär och har precis släppt sin första singel, Ex. Jag har förutsett detta i lika många år som du väljer att räkna. När jag insåg att jag behövde prioritera min hälsa började jag göra musik.

Trots min starka övertygelse om värdet av lagarbete känner jag mig fortfarande nervös när jag måste sjunga inför publik. Titeln på låten anspelar på dess ämne: “Jag har, vanligtvis sett, alltid varit med någon, och jag känner mig fruktansvärt ensam när jag inte är det. När du har fastnat med någon du vet att du inte borde vara med men inte kan förmå dig att lämna, är denna “mellanväg” där för dig.

Jag kan inte fatta att det här går så smidigt. Vi installerade en skidlift för cirka fem år sedan och har växt stadigt sedan dess. Ett tag funderade vi på att utlösa bomben, men kaoset har hindrat oss från att göra det. Äntligen klickar allt på plats.

Kerstin Ljungström Mamma

Att arbeta på en låt med personer som delar din bakgrund är en givande upplevelse. Jag har lärt mig massor av nya saker tack vare det. Hon har dock bestämt sig för att enbart fokusera på sin solokarriär och har precis släppt sin första singel, Ex. Jag har förutsett detta i lika många år som du väljer att räkna. När jag insåg att jag behövde prioritera min hälsa började jag göra musik.

Trots min starka övertygelse om värdet av lagarbete känner jag mig fortfarande nervös när jag måste sjunga inför publik. Titeln på låten anspelar på dess ämne: “Jag har, generellt sett, alltid varit med någon, och jag känner mig väldigt ensam när jag inte är det.” När du är med någon som du inte borde vara, men du kan bara inte tvinga dig själv att gå därifrån, den här “mellanvägen” finns där för dig.

Jag kan inte fatta att det här går så smidigt. Vi installerade en skidlift för cirka fem år sedan och har växt stadigt sedan dess. Ett tag funderade vi på att utlösa bomben, men kaoset har hindrat oss från att göra det. Äntligen klickar allt på plats.

På vilka sätt kan du ansluta till andra regbngs?

Frågande sinnen vill veta: Är jag gay? (skrivet) Jag är väldigt mycket homosexuell. Sångerskan har en stor HBTQ+-fanbas och har trevliga barndomsminnen av att hon deltog i sin första Pride-marsch med sin mamma trots folkmassorna. Hon har alltid haft ett stort öga för detaljer. Vi gick därifrån, och kände att vi hade fått den korta änden med Stoltas föräldrar.

Min mamma och familjens hund var med på omslaget till lokaltidningen i Lule. Otroligt, med ett ord! I vilken utsträckning känner du till HBTQ+-gemenskapen? Om det finns några, kommer de säkert att kontakta dig. Ingen kan se in i framtiden, men vi vet att Kerstin kommer att fortsätta lägga ut låtar. Nästa år planerar vi att släppa ett album.

Håll ögonen öppna! Den nya singeln “Ex” av Kerstin Ljungström släpps den 28 januari. Några exempel på detta finns på svenska, där fraser som “Jag saknar sängen i Hässelby, men jag saknar ditt sex mer” och “Jag inte vill ha dig, men när någon frågar är du mer än mitt ex” är vanliga. Låten “Ex” har spelats flitigt på radio under det senaste året. Album som “Lägenheten” och “7856” som följde var lika bra.

Hon hade hållit en hemlig del av sig själv gömd så länge att hon tyckte att det var skrämmande att äntligen låta världen se den. “Insane” Kerstin Ljungström beskriver 2009 som “helt vansinnigt” på grund av årets korthet och framgång. På bara ett år har jag sett alla mina största ambitioner gå i uppfyllelse, och för det är jag evigt tacksam.

Det som fascinerar mig mest är att jag, trots min breda nyfikenhet, aldrig känt mig överväldigad. Hon hävdar att hon alltid har funnits där för att kompensera för sina misstag och lösa eventuella konflikter som uppstått. Kerstin Ljungström kom med ett fräscht sound till svensk pop, och hennes lyssnare och recensenter älskade det.

Men hur är det med alla pengar du tjänade i år? frågar TT. – Ja! Nu kan jag börja må bättre och det är på tiden! Att ha någon förbi för att säga hej eller bara tänka på mig kommer att göra min dag. Slutprodukten är komisk. Mår du bättre efter att ha ätit den här kryddiga såsen, eller mår du ännu sämre? Otroligt, verkligen.

Popbakgrund

Sedan hon var en liten flicka har hon alltid haft med sig “7856” Swedish pop skivförberedelser. När hon var liten fyllde Bo Kaspers orkestermusik deras hälsingehus. Kanske är det därför som Ljungströms soloverk inte är lika influerat av rocken. Min mammas enda exponering för heavy metal var genom Iron Maiden. Oskar Linnros, Veronica Maggio och Jonathan Johansson är bland de svenska soulpionjärerna vars musik jag har kommit att älska.

Var och en av mina go-to-längder förlängs snabbt. Hon insisterar på att vilken genre som helst, från pop och soul till dans och till och med jazzigt pianoackompanjemang, är acceptabel. Vi fantiserade om det hela dagen. Även om man inte alltid kan se vilka de är genom att titta på deras läppar, så har jag funderat på att arbeta med män som kan få dig att känna något när de sjunger. Kanske finns det en känd person som jag har missat.

Lyckträff

Den kommande singeln från Shy Martins nya album fungerar som ett exempel på vilken typ av partnerskap hon har i åtanke. Jag jobbade med ett avslappnat band, och jag visste precis vad hon gick till när det gäller ljud. Jag håller tummarna för mer tid tillsammans eftersom deras förhållande blev ett av de bästa genom tiderna.

Så, vad har Kerstin Ljungström i beredskap just nu? I år planerar jag att spela in ett helt album. Om behovet kom känner jag ett antal fantastiska killar som jag skulle kunna träffa och fixa med. Samma år debuterade Kerstin Ljungström som soloartist och hon har sedan dess vunnit en Grammis för bästa låtskrivare. Hennes första EP släpps nu när hon har fler kontakter och expertis inom branschen.

Även om många bara hört talas om Kerstin Ljungström för första gången i år är hon absolut ingen nybörjare i musikbranschen. Vid sexton års ålder flyttade hon från Bollnäs, Hälsingland, till Stockholm för att börja sin formella skolgång. Hon har varit textförfattare, låtskrivare, producent och musiker i decennier, och hon använder dessa färdigheter i sina egna kreativa sysselsättningar idag. Strålkastaren ska nu riktas mot hennes egna skapelser. Två singlar från EP:s tidigare släpp återutgavs den 30 september.

Så vad tycker du om det här?

Jag har letat efter ett lagligt sätt att ladda ner musik i 16 år, så det här är fantastiskt. Framstegen är mycket tröga. När jag äntligen släppte min första singel kände jag hur en flod av lugn sköljde över mig. Jag har nått en punkt i mitt liv där jag känner att jag kan göra tillräckligt med musik som passar min smak för att känna att det är min. Jag har skapat musik som är viktig för mig eftersom den speglar mina värderingar.

Du agerar som om du aldrig hört musik förut; varför är det så? – Efter avslutad grundskola skickade jag in en ansökan till Musikmakarna, ett musikkonservatorium. När jag började uppträda fick jag reda på hur roligt det är. Jag självlärd social korrespondens och lärde mig att det är möjligt att jonglera med flera uppgifter. Jag upptäckte att det hjälpte mig att koncentrera mig på mina studier under dessa tider att stänga av musiken. Men jag komponerade alltid mina egna låtar och väntade tålmodigt på inspiration.

I det läget är ett förstklassigt skafferi ett måste

Det är lättillgängligt och rikligt. Jag är dock inte typen som låter saker passera utan reaktion. Varje dag avsätter jag en stor del av tiden för att sitta vid mitt skrivbord och skriva. Även om vi aldrig får gå tillbaka är det tröstande att reflektera över enklare tider. På många sätt är mitt nuvarande arbete inte olikt de uppsatser jag skrev på gymnasiet. Det är samma sorts fantasifulla skrift i texten.

Alla har en uppfattning om vad de vill ha ut av livet och en uppsättning antaganden om hur man tar sig dit. Ändå gör det ont i mig att du aldrig delade med dig av musiken du skapade när du bara var sexton. Det är ganska svårt! Jag har länge funderat på att lägga ut en EP, men jag orkar bara inte göra det.

Kerstin Ljungström Mamma
Kerstin Ljungström Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!