Kim Bergstrand Sjuk

Kim Bergstrand Sjuk
Kim Bergstrand Sjuk

Kim Bergstrand Sjuk – Fotbollsspelaren, brandmannen och tränaren Kim Bergstrand föddes i Täby, Sverige den 18 april 1968. Hans cirka 200 allsvenska utspel med AIK och Hammarby IF är hans mest bestående arv som spelare. Han började sin karriär som spelar-tränare i Nacka FF, men efter att klubben la sig 2001 gick han vidare till Brommapojkarna. Efter att ha slutat spela tog han upp tränaruppdrag för klubbens topplag 2003 och ledde dem till seger vid 2006 års svenska juniormästerskap. Han tränade A-laget 2008-2010.

Brommapojkarna förlitade sig på att han skulle guida dem till allsvenskan under sin första säsong, och han levererade genom att guida dem till en slutspelsseger över Ljungskile. 2009 slutade Djurgrden på 12:e plats, vilket gjorde dem till det bästa laget i Stockholm efter att Hammarby plockades ut. Hans andra säsong i allsvenskan blev ett misslyckande, och han klipptes den 7 oktober med fyra matcher kvar att spela.

Den 17 november 2011 skrev han på ett tvåårskontrakt med Sirius-laget i division I för att börja med säsongen 2012. De har jobbat tillsammans sedan Thomas Lagerlöf anställdes som assisterande tränare den 8 december 2011. Efter en lovande första säsong slutade de trea och var bara en poäng bakom uppflyttningsledarna stersund och Forward. Efter att ha sopat serien 2013 kunde de säkra en kontraktsförlängning på ytterligare två år i slutet av följande månad (september).

Sirius flyttades upp till Allsvenskan för första gången sedan 1974 efter att ha vunnit Superettan 2016. De förlängde sitt avtal med tre år den 2 augusti 2017, vilket gjorde det giltigt till slutet av säsongen 2020. Båda spelarna tillkännagav officiellt sin avgång från Sirius den 15 november 2018, med hänvisning till en “storklubbsklausul” i sina treårskontrakt som anledningen till deras avgång.

De introducerades officiellt som Djurgrdens nya tränare dagen efter, och i slutet av sin första säsong hade de vunnit SM-guld. Deras kontrakt var på tre år. Kontraktens utgångsdatum förlängdes med två år till den 24 mars 2023. Efter att ha kryssat genom gruppspelet obesegrade 2022 möttes de mot Lech Poznan från Polen i åttondelsfinalen. Den 15 mars 2023 förnyade parterna sina kontrakt med ytterligare tre år, vilket tog dem hela vägen fram till 2025. Bergstrands bakgrund omfattar även tjänstgöring som läroanstaltens föreståndare.

AIK tappade Kim Bergstrand 1994. Den efterföljande kampen är en som Bergstrand helst inte tänker på. I Lundh-podden erkänner han fritt att han och AIK båda var omogna på den tiden. När den nuvarande Siriustränaren var i AIK 1986 till 1994 anade han inte att Kim Bergstrands tid med A-laget skulle bli hans sista.

Bergstrand, tillsammans med Anders Hjelm, klipptes ur truppen. Det var inte vi som försökte skilja oss från AIK, faktiskt tvärtom. När vi var yngre var vi hängivna AIK-fans som inte kunde få nog av sin musik. Bergstrand erkänner showens succé i kväll i Lundh-showen i Fotbollskanalen.

Spekulera om varför du släpptes från ditt tidigare jobb

Kanske ifrågasatte vi auktoritet för ofta och var lite för otäcka. AIK:s tränare då var Hasse Backe. Hasse tyckte att mina sår var för svåra, men jag tvivlar allvarligt på att det var så svartvitt. Du måste fråga honom om det. Jag fick inte en tillräckligt bra förklaring. Tommy Söderbergs gränslösa potential hade blivit normen. Då var den inte lika hög.

Efter X år i klubben debuterade du i relativt ung ålder; vad tycker du om hur saker och ting blev? På den tiden var jag inte bara omogen utan även AIK. Denna splittring är allt annat än vänskaplig. Så här i efterhand tror jag att AIK och jag hade tagit ett annat grepp om saken. Slutsatsen blev en besvikelse. Det var fruktansvärt tråkigt.

Tog du emot pengarna då?

Flera olika skiljenämnder deltog. Området var smutsigt. Mina juridiska frågor behandlades av Thomas Bodström. Det var inget speciellt med det enligt mig. Både från mig själv och AIK är vi oense. Men ingen kommer ihåg det nu, och ingen av de ursprungliga AIK-utvecklarna är fortfarande aktiva. Djurgrdens första säsong i Europa Conference League drar igång imorgon. Det verkar dock som att hela truppen har fått en förkylning.

På DIF:s hemsida säger huvudtränaren Kim Bergstrand att trots den senaste tidens förkylning är laget friskt och har anledning att vara positiva. Djurgrdens kvalkampanj för andra omgången för Europa Conference League drar igång imorgon mot HNK RIjeka. Djurgrden har vunnit fem raka matcher i allsvenskan.

Lagets kondition är farligt låg inför morgondagens match. Blue Stripes ska å andra sidan inte påverkas. Utan tvekan kommer du att ha en fantastisk tid och lära dig massor av äventyret. Vi har höga krav eftersom vi har en bevisad meritlista. Förutom en nyligen förkylning är vi vid god hälsa och har mycket att vara grätligt.

Även om vi kommer att spela i 40-gradig värme mot en annan motståndare än vi är vana vid, försäkrar Kim Bergstrand, som skriver för DIF:s hemsida, läsarna att de inte behöver frukta. Det är elva spelare, men planen är inte alls lika stor som en vanlig fotbollsplan, så det är inte riktigt fotboll som vi känner den.

Kim Bergstrand Sjuk

Matchen börjar 20:30 på Stadion HNK Rijeka. I går släpptes han från Brommapojkarna. Enligt eurosport.se är Kim Bergstrand nu beredd att ta över ledarskapet i AIK. Om så är fallet skulle jag gärna prova det. Än så länge har jag inte hört av mig från AIK, så jag har ingen aning om deras åsikt. Bergstrand säger att de har en tränare nu. Han har varit i AIK i elva år och var med i SM-guldlaget 1992. Dessutom har han inget intresse av att ta över som lagets tränare.

Den är klar. Han förutspår att “jag tror att alla svenska tränare skulle vara intresserade av det.” Många är upprörda över vad Kim Bergstrand sa om Nazityskland. Vi vet nu att Aftonbladet på Kim Bergstrands begäran till en början valde att inte publicera uttalandet, och att det endast publicerades på grund av ett “kommunikationsfel”. Enligt Aftonbladets biträdande utgivare Martin Schori inträffade chatten en fredagskväll på Klubbhuset.

Kim Bergstrands patologi

Söndagsnumret av Aftonbladet innehöll en radiointervju med Djurgdens huvudtränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Efter en intervju där han citerades för att säga “Vi kan lära oss något av nazistregimens ledare på 1930- och 1940-talen”, har Kim Bergstrand hamnat i beskyllning. Vissa tyskars uppförande på 1930- och 1940-talen var verkligen avskyvärda, men de måste ses i sitt sammanhang.

Även om det är intressant att spekulera i deras motiv och strategier, finns det också värdefulla lärdomar att dra från att studera deras arbete. saker bör undvikas istället. Å andra sidan tror Bergstrand att ledare kan komma från de mest osannolika platser.

Aftonbladet sammanfattar läget

Aftonbladet hade redan tagit bort filmen från sin hemsida innan de valde att återpublicera den några timmar senare. Nu vet vi att Kim Bergstrand specifikt begärde att Aftonbladet inte skulle publicera uttalandet i den skriftliga intervjun. Inne i klubbhuset hördes vd-utgivaren Martin Schori på Aftonbladet säga “Han frågade om det var okej att vi tog bort den referensen för att det var fel och inget han står för.” Uttalandet fanns inte med i textintervjun utan publicerades på Aftonbladets hemsida i form av ett tv-klipp.

Martin Schori säger till Medierna i P1-programledaren och reportern Johan Cedersjö att sammanblandningen i kommunikationen är anledningen till att Klubbhuspratet fortfarande sänds. Schori berättar för Cedersjö att de tog bort berättelsen efter att de upptäckte sitt fel, bara för att få den upptagen och återpublicerad på annat håll, vilket skickade dem på ett falskt spår.

Instagramanvändaren Dyngbaggegalan skrev ett svar på Aftonbladets TV-inslag kort efter att det sänts, och snart följde hård kritik mot Kim Bergstrand. För tränaren Svante Weyler skulle arbetet i Tyskland “antagligen ha avslutat” hans karriär, säger ledaren för Svenska kommittén mot antisemitism.

För honom representerar det visdomen från deras förfäder som gått ner genom tiderna. De har ett dåligt rykte om att hålla eleverna i linje och motivera dem att förbättra sin snabbhet, smidighet och bollförmåga i gymmet. De förtalas för att de bidrog till andra världskrigets utbrott, vilket ledde till att miljontals judar, romer och homosexuella mördades över hela Europa. Det enda obestridliga faktumet gällande tyskt ledarskap, enligt Weylers intervju med Fotbollskanalen, är detta.

Kim Bergstrand Sjuk
Kim Bergstrand Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!