Lady Dahmer Ung

Lady Dahmer Ung
Lady Dahmer Ung

Lady Dahmer Ung – Den svenska medieprofilen, skribenten och bloggaren “Lady Dahmer” föddes den 17 december 1976. Hon har bloggat om föräldraskap, genus och hårvård förutom sin mer välkända feminism, fettaktivism och kroppspositivism. Blogg Blombergs blogg var länge en av de populäraste i Sverige och lockade i snitt 50 000 unika läsare varje vecka. Hon nominerades till Årets blogg 2012 på Blogg.se samma år. Som om det inte vore nog utsåg tidningen Mama henne också till årets provokatörsmamma.

Feminism

Why Monkeys Never Wear Pink Dresses, en feministisk Facebook-gemenskap med 27 000 aktiva medlemmar [när?] bildades av Natashja Blomberg 2012, och dess syskongrupp, Genusmedvetet föräldraskap, har 11 000 medlemmar. Blomberg använder Instagram för att diskutera jämställdhet och kroppsaktivism. Blomberg är krönikör och redaktör för Etc Stockholm, förutom att ha skrivit för Metro, Aftonbladet, Expressen, SVT debatt, Hudiksvalls Tidning, och Amelia.

Förkroppsligad aktivism

Hon är den banbrytande aktivisten i ett svenskt offentligt organ. Det första fotot på Blombergs håriga armhåla dök upp på nätet 2008 och sedan dess har han regelbundet delat med sig av bilder på sina orakade ben och armhålor. 2011 blev hon känd efter att hon vunnit den offentliga omröstningen i Gillettes Just Legs-tävling.

Hon lade upp ett foto av en blodig block på Instagram 2012, vilket ledde till att hennes konto raderades. Hon har använt sitt nya konto sedan 2013 för att normalisera vardagliga kvinnors kroppar samtidigt som hon har väckt diskussion om fientligheten [källa behövs] riktad mot överviktiga.

Podcasts

Glädjeflickorna var hennes podcast 2015. Penntricket, en feministisk podcast hon grundade tillsammans med sin svägerska Cissi Wallin 2017, innehåller intervjuer med framstående kvinnor inom den feministiska rörelsen som Ebba Witt-Brattström, Linnea Claesson, Katarina Wennstam och Clara Henry. Hon presenterade podcasten Postpatriarchate från 2017 till 2020, där hon och andra gäster diskuterade och argumenterade feministiska ämnen på ett öppet och ärligt sätt. Hon var värd för podcasten Bad Mood med Fayme Elmèn 2020–2021. Hon lanserade true crime-showen Murderous mood 2020.

Familj

Blomberg är gift med Oskar Blomberg, delägare i Avalanche Studios och medgrundare av Elemental Games; paret har tre barn tillsammans. Hennes farfar var av grekisk härkomst.

“Lady Dahmer” som namn

Lady Dahmer är en referens till seriemördaren Jeffrey Dahmer, som namnet härstammar från. De amerikanska seriemördarna Richard Ramirez (The Night Stalker), David Berkowitz (Son of Sam), Danny Rolling (The Gainesville Ripper), och Edward Spreitzer (The Chicago Rippers) var också bland dem som brevväxlade med Blomberg i början av 2000-talet. På kort tid har “Night Stalker”, en ny Netflix-dokumentärserie om den ökända seriemördaren Richard Ramirez, blivit ett av tjänstens mest populära erbjudanden.

Många damer ska ha skickat meddelanden och skickat bilder till fängslade Ramirez vid ett tillfälle. Lady Dahmer, en mäktig person i Sverige, var en av dem. På 1980-talet blev Richard Ramirez känd som “The Night Stalker” för att ha spridit rädsla runt Los Angeles. Ramirez stal bilar och körde runt på natten och bröt sig in i bostäder för att begå mord och våldtäkt. Innan han avlivades 1989 för 13 mord, 5 mordförsök, 11 sexuella övergrepp och 14 inbrott, drabbade han 43 familjer.

Lady Dahmer Ung

Den nya Netflix-dokumentärserien “Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer” skildrar seriemördaren Richard Ramirez liv. Serien har kritiserats för sina livfulla bilder av våld, och vissa tittare har rapporterat att de inte kan fullfölja den på grund av dess intensivt ämne.

Den inflytelserika svensken korresponderade med Ramirez

Enligt videon fick Richard Ramirez brev och bilder från många kvinnor. En långhårig svart kvinna visas sittande med en katt i knät på ett av fotografierna som levererades till Ramirez och ingick i serien. Natashja Blomberg, ofta känd som Lady Dahmer, är en svensk feministisk aktivist som är på bild här. Hon skriver: “Gissa vilken sliten gammal groupie som finns i Netflix senaste seriemördardokumentär?” på Instagram.

Fick några nya kompisar

I kommentarerna har fansen undrat hur Blomberg är kopplad till showen. Det korrekta svaret är korrespondens. En av hennes fans undersöker om hon verkligen ville dejta Richard Ramirez eller inte.” Haha, nej, men de skulle vilja tro att vi är fantastiska”, skämtar Natashja Blomberg.

Ytterligare en hängiven är nyfiken på resultatet av hennes brevskrivarkampanj. Kommentarsfältet har sedan Natashja Blombergs svar, där hon uppger att hon var mer intresserad av “sysselsättningen och spänningen” med att skriva till Richard Ramirez, men att hon genom deras korrespondens fick kontakt med människor som hon har pågående relationer med.

Varför valde hon just det namnet

Blomberg har tidigare skrivit på sin blogg om hur namnet “Lady Dahmer” kammare att vara på grund av hennes fascination för seriemördare. Sedan jag var liten har jag alltid haft det. Sedan jag var liten har jag varit fascinerad av berättelser om seriemördare, både på film och i dokumentärer, och jag har läst varje bok och artikel som jag kan få tag på om ämnet. Jag brevväxlade också med en handfull seriemördare ett tag.

I USA var Jeffrey Dahmer känd som “The Milwaukee Cannibal” för sina seriemördare. Debattören Natashja “Lady Dahmer” Blomberg anser att 70-åriga Pippi Långstrump borde överges som förebild. Blomberg angriper själva idén om förebilder i en debattuppsats publicerad på Expressen. En lärare upphöjs till status som förebild.

Hon exemplifierar ett starkt kvinnligt ledarskap genom att sprätta ett spår för andra kvinnor att följa. Men om hon vacklar, säger Blomberg, “snurra på henne, hon förtjänar att bli stekt på bål. Samhällets eller andra människors förväntningar kan aldrig bli frigörande, men hon hävdar att vi luras att tro att förebilder lär oss att bli kraftfulla. och gratis.

Det har också tagit mig lite tid att acceptera det faktum att jag utsattes för svåra övergrepp när jag var barn. Jag antar att jag aldrig riktigt såg det så som barn eller ens som vuxen (ja, du vet min historia, ständigt utbildad från en ung ålder av samhället). Länge kunde jag inte acceptera det eftersom jag var en villig deltagare som gav “samtycke” (dock under tvång och med underliggande krav från min samtid), men nu när jag är förälder ser jag saker annorlunda.

När jag var tretton år gammal upplevde jag mitt första sexuella möte. Eftersom det är lagligt skulle jag kunna säga att jag blev våldtagen, och om mina barn hade blivit utsatta för sexuella övergrepp skulle jag ha anmält det direkt. Barn kan inte ge samtycke, nej de kan inte, hur det än känns för individen. Men det kändes inte så då, och därför kämpar jag fortfarande med att acceptera det som en möjlighet. Även om jag nu tydligt ser att det var det som hände.

Vänligen förstå att jag inte försöker normalisera “sex” med barn; Jag delar bara med mig av några av mina personliga tankar och känslor om ämnet. Det har i synnerhet varit utmanande att definiera vad “exponerad för” betyder. Jag kände mig inte sårbar; Jag trodde aldrig att det var det som hände, även om jag förstår att det inte var min idé att göra det och att jag förmodligen borde ha väntat.

Lady Dahmer Ung

Lady Dahmer Ung
Lady Dahmer Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!