Liam Öhgren Mamma

Liam Öhgren Mamma
Liam Öhgren Mamma

Liam Öhgren Mamma – Liam Öhgren siktar nu på en plats i JVM-truppen efter att ha kommit till Djurgården. Den här 17-åringen hade en ovanlig barndom i många avseenden och växte upp bland några av våra största hockeyspelare genom tiderna. För fem-sex år sedan tillbringade vi julen i Washington, DC, med Niklas Bäckström.

Att prata med HockeyNews.se har enligt Öhgren varit otroligt upplysande att bevittna deras uthållighet och engagemang för att nå sin nuvarande nivå. Imorgon när Tomas Montén hämtar sitt landslag i Ängelholm får Liam Öhgren sitt första pass med Juniorkronorna. Under hösten har Öhgren gjort ett mål och en assist på fjorton SHL-matcher för Djurgården.

Kaptenen för JVM-laget från förbundet kommer att leda truppen till mästerskapet i Kanada efter fyranationsevenemanget. Jag tycker att jag gjorde det bra i år, jag har visat mitt värde, och nu ska det bli roligt att försöka komma till rätta. Alla andra där har också en fantastisk chans. Öhgren säger till HockeyNews.se att han kommer att ge allt trots den starka konkurrensen.

Berätta om din erfarenhet av att göra mål i din SHL-debut. Det var ganska rörande att höra inledningen med publiken och isen som en första lyssning. Öhgren konstaterar att det är en oförklarlig känsla. Andreas Öhgren, pappan till Djurgårdtalangen, har tränat svenska toppnamn under sommaruppehållet och behandlat skador och sjukdomar medan de spelat i Nordamerika i över ett decennium.

Under hela sin uppväxt såg Djurgårdtalangen på egen hand hur våra främsta svenska NHL-spelare förberedde sig inför offseason. Att spendera mycket tid med spelare som Gabriel Landeskog och Nicklas Bäckström har varit otroligt upplysande. Att se deras hängivenhet för spelet och deras personligheter utanför träningen har varit en uppenbarelse.

Liam Öhgren Mamma

Enligt Liam har det varit både hjälpsamt och motiverande. Alla lovande unga svenskar har inte haft möjlighet att fira jul i Nicklas Bäckströms Washington-hus och träffa Alexander Ovetchkin. Ungefär fem eller sex år har gått sedan dess. Vilket härligt julfirande vi hade på Bäckströms bostad. Efter matchen fick vi besöka omklädningsrummet. Det var starkt.

Liksom sin hjälte Gabriel Landeskog går han i Gabriels fotspår. Liam Öhgren ska avancera i karriären på Djurgården. På och utanför isen hjälper Djurgården till att utveckla sina spelare. Det, säger sextonåringen till Hockeysverige.se, är det som är bäst för honom. Två möten med några av våra projicerade framtida svenska hockeystjärnor drar igång veckans “Talang 2020”-serie.

Vi ska träffa Liam Öhgren i Juniorlandslaget på Johanneshovs Isstadion idag. Spelar för närvarande i Djurgården, men han är fostrad i talangfabriken Huddinge. Kommer jag ihåg första gången jag gick på en hockeymatch live? Ja, du… När Andreas Öhgren spelade på Bajen var det gott för honom med sin pappa.

“Jag kommer inte ihåg så mycket av det”, erkänner 16-åringen när vi möts efter hans sena träningspass på Hovet. Denna Globes första elitmatch var i själva verket en NHL-tävling mellan Detroit Red Wings och St. Louis Blues. Jag var väl ungefär fyra år då.

Av vilka anledningar fångade hockeyn ditt hjärta?

Min första erfarenhet av att stå på is var när jag bara var två år gammal. Hockey har varit mitt livs största glädje sedan den dagen. Det var faktiskt det enda som jag tyckte var riktigt humoristiskt. När jag körde fram fortsatte jag. Förvisso påverkas Liam Öhgrens beslut att spela hockey, till viss del, av att hans pappa var spelare i många lag, bland annat Timrå och Hammarby.

Mycket möjligt. Det var han som fick börja med att bestämma vad han skulle säga. Jag fastnade för hockey eftersom det alltid har varit underhållande att se mina hjältar spela på tv. Efter det gick jag på några fotbollsträningar när jag var yngre, men förutom det var det bara hockey.

Som ung såg 16-åringen upp till några av våra fantastiska spelare genom tiderna. Gabriel Landeskog har länge varit ett exempel att följa. Dessutom har Nicklas Bäckström börjat göra det nyligen. Det har varit underhållande att se till och med Connor McDavid. Pappa har i flera år varit “Gabbes” tränare och en inspiration för honom.

Utöver att vara en utmärkt hockeyspelare är han otroligt blygsam. Även med Nicklas, en sjukt blygsam man han är tillsammans med. Jag har sett på TV, jag har hämtat inspiration, försökt efterlikna deras rörelser på isen och så vidare. Du har träffat och lärt känna dessa individer; har du tagit något råd från dem till hjärtat? – Ett råd har jag fått.

Med ett leende påminde Liam Öhgren att “Gabbe” hade instruerat honom om hur han skulle tejpa klubban. 16-åringen har begränsad fritid på grund av sina skol- och hockeyåtaganden, men han gillar att spela en annan sport. Basket är en sport som jag tycker om när jag har ledig tid. Vid det laget tycker jag om att spela tv-spel på tv.

Varför göraså många ishockeyspelare tycker om att spela tv-spel?

Tro mig, jag har ingen aning. Hockeysporten har utvecklats mycket och omfattar nu ett brett utbud av spel. Det viktigaste är att det är väldigt roligt att spela hockey.

började yrkeskarriären i Hudinge

På Huddinges hemmarink, Björkängshallen, startade Liam Öhgren sin hockeykarriär. Från fyra års ålder tills jag var sexton. Det var jättekul att åka dit. Det är en underbar klubb som fostrat mig, och många av mina vänner har varit där sedan jag var liten.

Vad bytte namn till Huddinge från början?

Tro mig, jag har ingen aning. Huddinge var inte det bästa alternativet då jag bodde i Rönninge. Föräldrar hörde förmodligen om klubben och tyckte att den var fantastisk. De hade troligen kopplingar dit, varför Huddinge valdes.

Att ta sig från Rönninge till Huddinge med buss och pendel är väl inte så svårt?

Visst, men jag åkte sällan bussen eller använde kollektivtrafiken; istället gav min mamma mig ofta ett lyft.
För att testa på en match i Djurgården bestämde sig Liam Öhgren för att trots allt lämna sin hemmaklubb Huddinge. Till J18-året väljer jag Djurgården. Sett till både min hockeykarriär och min personliga utveckling verkade det som en fantastisk chans. På och utanför isen hjälper Djurgården till att utveckla sina spelare. Enligt min åsikt är det det bästa tillvägagångssättet.

Hade vi några andra val?

Det var inte så mycket att välja på efter Huddinge. Jag sökte till gymnasiet ett år tidigare eftersom jag börjar ett år tidigare än mina klasskamrater. Dessutom missade jag en betydande del av föregående säsong på grund av skada. Efter att Djurgården uppmärksammat mig hände något.

Upplevde du inte den där Timråklubben attraktiv för att pappa Andreas spelade där?

För Liam Öhgren är det inte så, ler han. Rönningebornas utvecklingsbana har varit uppåt och han har gjort ett starkt intryck i J18 i år vid 16 års ålder. Han var så bra att den juniorlandslaget gav honom en möjlighet att spela. Egentligen har jag gjort varenda en av dessa, men den utan puck är min favorit.

Pappa Andreas Öhgren är något av ett fysikfreak, och det är ingen överraskning att hans barn har ärvt några av hans intressen. A Som hockeyspelare har det haft en betydande inverkan på mig. Varje sommar har vi åkt och tävlat, och det har varit väldigt fördelaktigt för mig. Vid sällsynta tillfällen har jag tagit med min pappa på en åktur.

Jag har varit en del av de grupper han leder varje juli under de senaste åren. Det har varit mycket roligt. (Alexander) Holtz och några NHL-spelare var bland dem som deltog i somras. Det var några fler lite yngre män föregående år. När det gäller spelade matcher, hur skulle du betygsätta den här säsongen? “Det gick bra”, sa jag. Som seriens andraplatslag känner jag mig skyldig att skryta med hur bra vi har spelat hittills. Du måste också bära ditt landslags tröja. Absolut, det var ganska kraftfullt. En absolut fantasi förverkligats.

Kan du beskriva hur det är att stå på blå linjen, lyssna på nationalsången och ta på dig tröjan till ditt landslag?

Enligt Liam Öhgren, som är optimistisk inför resten av säsongen, var det otroligt mäktigt och gav honom frossa. Lagets mål är att vinna SC-trofén. Det har varit målet hela säsongen. Till nästa uttagning vill jag vara med i landslaget. Alla lovande unga svenskar har inte haft möjlighet att fira jul i Nicklas Bäckströms Washington-hus och träffa Alexander Ovetchkin. Händelsen inträffade troligen för fem eller sex år sedan. Vilket härligt julfirande vi hade på Bäckströms bostad. Efter matchen fick vi besöka omklädningsrummet. Det var starkt.

Liam Öhgren Mamma
Liam Öhgren Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!