Lisa Miskovsky Föräldrar

Lisa Miskovsky Föräldrar
Lisa Miskovsky Föräldrar

Lisa Miskovsky Föräldrar – Lisa Miskovsky, vars namn uttalas “Mischskovsky”, föddes i Obbola, Sverige den 9 mars 1975. Carolina Miskovskys syskon. Den 25 april 2001 kom Lisa Miskovskys första studioalbum på hyllan. Under 2002 vann Miskovsky två Rock Bears för bästa nykomling och bästa kvinnliga artist i Sverige. Släppt i oktober 2003 och producerad av Joakim Berg i Kent, Fallingwater var hennes andra studioalbum. Grammis för bästa kvinnliga artist gick till henne 2004 för detta album. Hon har även bidragit till albumet Come Clarity av In Flame, nämligen spåret Dead End.

Miskovsky har skrivit låtar för en mängd olika artister, inklusive Backstreet Boys, vars version av hans låt “Shape of my Heart” blev en global smash. Hon vann också Norrlandsförbundets Olof Högberg-plakett 2006 för ett kulturellt betydelsefullt stycke populärmusik. Miskovsky gick på låg- och mellanstadiet i Vännfors innan hon flyttade till Ume och gick på Grubbeskolan på högstadiet. Som snowboardåkare tävlade hon för Sverige i landslaget.

Eftersom Miskovsky gick på musikskola i Pite har hon nära band till staden. Hon gör ofta resor till staden för att uppträda där. Hon är gift med den norska snowboardåkaren Marius Sommer, och paret välkomnade en dotter 2007. Miskovskys mamma är finsk och hennes pappa är tjeckoslovak. Mamman till Lisa Miskovsky träffade sin far, kontrabasist, under ett turnéstopp i Helsingfors i början av 1970-talet.

Hon gick i skolan i Vännäsby efter att ha flyttat dit från byn Vännfors när hon gick i sjuan. Lisa Miskovskys familj flyttade till Ume när hon var 12 år och hon började gå på Grubbeskolan, en mellanstadieskola i området. Hennes originalmusik hade redan vid det laget fått en del uppmärksamhet. Hon dök upp på tv för första gången under junioråret på gymnasiet i ett avsnitt av Café Ume som medlem i rockbandet Lipstick för flickor.

1993 började Lisa Miskovsky spela piano och gitarr på grund av sin passion för musik och sin önskan att börja åka skidor. Hon planerade att börja uppträda på en mängd olika platser senare. Detta skedde samtidigt som hennes karriär inom snowboard, under vilken hon bland annat fick en plats i det svenska landslaget.

Karriär inom musik

Den 25 april 2001 släppte Lisa Miskovsky sitt första studioalbum. 2002 vann Miskovsky två Rockbjörnar för bästa svenska nykomling och bästa svenska kvinnliga artist. Hennes andra album, Fallingwater, producerades av Joakim Berg i Kent och släpptes i oktober 2003. Vid 2004 års Grammys vann hon priset för Årets kvinnliga artist som ett erkännande för sitt arbete med detta album. Hennes röst kan höras på “Dead End” från albumet Come Clarity av In Flame.

2006 fick hon Norrlandsförbundets Olof Högberg-plakett för en kulturellt betydelsefull, kommersiellt framgångsrik musikalproduktion. Hon vann Rockbjörnarna för bästa kvinnliga artist i Sverige och bästa svenska album året därpå. Hon skrev och spelade på låten “Still Alive” med andra artister 2008; låten fungerar som titelspåret till videospelet Mirror’s Edge, som utvecklades i Sverige och släpptes för allmänheten för första gången den 11 november samma år.

Lisa Miskovsky komponerar en låt till kampanjen Rädda Barnen som tar upp frågan om barnfattigdom. Något hon har starka åsikter om. När jag var liten, minns hon, gick hennes föräldrar igenom mycket. Tidigare i somras rapporterade Aftonbladet om frågan om barnfattigdom i Sverige. Angående Viking, som saknade medel för att delta i fotboll, och ungarna som gick på Frälsningsarméns läger för låginkomstfamiljer.

Låtidén gick över mina tankar

Lisa Miskovsky är för närvarande i studion och arbetar på en låt till kampanjen Rädda Barnen mot barnfattigdom som hon hoppas ska inspirera fler barn och tonåringar att komponera låtar som kända artister tolkar. Sedan den här frågan ställdes har jag funderat på en gammal låt som jag skrivit. Allt handlar om att lämnas utanför. Hon menar att det som verkar uppenbart för vissa kan leda till diskriminering av andra. På vilka sätt har du personligen stött på detta? När jag är ute och spelar i olika miljöer känner jag att jag ser mycket.

Det var knappast under barndomenLisa Miskovsky menar att fokus borde ligga på barnen snarare än de vuxna. Något som kräver närmare granskning. Hon tror att låten kan bidra till att ge mer uppmärksamhet åt fattiga barns svåra situation runt om i världen. Vissa säger att det inte finns i Sverige, men andra håller inte med. Jag ber att vi kan göra människor medvetna om att detta är en verklig fråga.

Hon berättar att hennes egen barndom var svår, även om hon inte riktigt kände det just då. Mina föräldrar höll det nog för sig själva riktigt tyst. Jag är säker på att de kan känna empati med föräldrar som inte haft så mycket under uppväxten. Till exempel att inte ha råd med vinterkläder. Låten, som ännu inte har fått en titel, wikommer att göras tillgänglig i mitten av augusti.

Lisa hade känt sig hjälplös och otillräcklig som musiker och mamma ett tag. Hon gick också igenom en skilsmässa runt samma period. Men barnen och musiken gav henne lycka igen. Hon har nyligen gift sig och ger sig ut på en ny turné. Lisa Miskovsky kommer in på Grand Hotel i Stockholm, helt solbränd och ren och ljus och sprudlande av glädje. Hon sträcker sig ner i en påse och drar ut en tång. Lisa berättar hur hon letade efter ett botemedel för sitt badrum i Ume, Sverige, på internet. Tången hon behöver har hittats och köpts.

Lisa Miskovsky Föräldrar

Efter att ha kommit ingenstans med ett antal sura människor som sa att de inte kunde hjälpa, bestämde jag mig för att ta saken i egna händer. anmärkte Lisa. Hon och hennes två flickor och hennes växelvis boende föräldrar kom nyligen tillbaka från en resa till Spanien. Som förberedelse för min kommande turné i vår och sommar lade jag ner några timmars arbete och gjorde klart de sista detaljerna.

Jag skulle älska att kunna bidra med mer musik till världen

Lisa säger att även nu förblir hennes musik “väldigt mycket Lisa”, främst bestående av att hon sjunger och spelar piano eller akustisk gitarr. Hon tycker fortfarande om att skriva medryckande låtar, och hennes låtar handlar ofta om romantisk kärlek. Lisa begränsar inte sin definition till romantiska partnerskap utan inkluderar också vänskap och interaktioner med människor som hennes grannes 94-åriga mamma.

För andra människor komponerar Lisa Miskovsky musik

Lisa är en av Sveriges mest kända och mest framgångsrika musiker. Hon har deltagit i Melodifestivalen, vunnit två Grammisar, fått fem Rockbjörnar, och haft en rekordförsäljning på över tvåhundratusen. Lisa komponerar inte bara låtar för sig själv, utan även för andra musiker. Shape of my heart, en låt hon skrev för Backstreet Boys, är fortfarande en stor inkomstkälla för Lisa.

Det ryktas att en musikal med musiken från Backstreet Boys ska sättas upp i New York. Inklusive den musiken är en strålande humor. Det finns inte tillräckligt med tid på dagen för mig att komponera ytterligare musik för andra människor. Lisa uppskattar fördelarna med att samarbeta med låtskrivande. Det är därför det är vettigt för henne att delta på enstaka låtskrivarretreater. Sedan finns det kompositörer, artister och producenter som kommer från alla hörn av världen och arbetar tillsammans för att göra musik.

Körde lite snowboard

Lisa diskuterade länge med sig själv om musik var en givande sysselsättning. Hon gick med i landslaget för att hon tyckte att snowboard var så roligt. Det fanns några motstridiga känslor, men jag bestämde mig till slut att jag inte gillade den konkurrenskraftiga sidan av snowboardåkning. Det är enkelt: jag är nog för mycket av en hippie.

Lisa fortsatte åka skidor och spela hockey tills hon fick diskbråck för tre år sedan. Det var jobbigt och sorgligt på samma gång. Jag försökte lasta en tung gräsklippare i min bil och gjorde ett klassiskt trasigt lyft. Det kom en ögonblicklig tillbakablick av ångesten, och den har inte lagt sig sedan dess. För tillfället fokuserar jag på min återhämtning.

ihållande pågående nöd

Jag har trots allt laddat instrument och förstärkare i och ur bilar och tåg genom åren, så hon tycker inte att det är ovanligt att hennes rygg tog ett slag. Lisa hävdar att hon lider av ångest 24/7 och förlitar sig på smärtstillande medicin för att ta sig igenom varje dag. Jag har fått avstå från många av mina favoritsysselsättningar. När det kommer till ryggsmärtor kan inte ens tennis hjälpa.

Som ett alternativ har Lisa fortsatt att surfa. Hon har också utvecklat en ny, mjukare passion för rundbordstennis. Ändå är det mycket roligt att göra det. Ugglan, i södra Stockholm, är ett favoritresmål för mig. Det är ett sfäriskt pingiscenter där individer i alla åldrar tävlar. När intervjun är över kommer jag och min vän att träffas där.

Lisa Miskovsky Föräldrar
Lisa Miskovsky Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!