Miss Li Sjukdom

Miss Li Sjukdom
Miss Li Sjukdom

Miss Li Sjukdom – Linda Therese Karlsson, mer känd som Miss Li, är en 37-årig svensk popsångerska, låtskrivare, pianist och före detta allsvensk fotbollsspelare som föddes den 21 juli 1982 i Borlänge kyrkobokföringsdistrikt i Kopparbergs län. län. För att fira föreställningens tioårsjubileum kommer flera av originalartisterna tillbaka till det gotländska hemmet för att framföra coverversioner av varandras låtar.

Det finns flera musikaliska uppställningar som ingår i de olika avsnitten. Endast tre av artisterna kommer dock att finnas med i varje avsnitt: Petter Alexis Askergren, Magnus Uggla, och kanske Miss li.

Utfört 2012 är ett mycket bättre år

En av artisterna i Så mycket bättre från 2012, Miss Li är mest känd för sin hitcover av “Here Comes the Night” av Pugh Rogefeldt. Trots programmets framgångar känner hon en “mental press” från att ta del av det. Men hon reser sig en gång till. Hon säger till Expressen, “hur utmanande det än var att delta senast, det var så lärorikt att jag ville göra det igen.”

Framgång och romantik för Miss Li

När Miss Li skrev på med ett skivbolag 2006 och släppte sitt första album Late night heartbroken blues samma år, blev albumet och dess huvudsingel, “Oh boy”, stora hits. Sedan dess har hon släppt ytterligare åtta studioalbum. If you left me now, skriven tillsammans med Lars Winnerbäck, kom ut 2007 och blev snabbt artistens andra dundersuccé. Hon har varit tillsammans med sin partner sedan många år, Sonny Gustafsson, en 40-årig musiker. De har samarbetat i en rad musikaliska projekt.

Miss Lis chockerande sjukdomsuppdatering

Miss Lis reaktiva artrit, en form av kronisk ledinflammation, orsakades troligen av salmonella för nio år sedan. Hon var tvungen att ta kraftfulla droger, och läkarnas kommentarer var lika förödande: “De sa att jag förmodligen aldrig skulle kunna prestera igen och inte kunna leva som jag gjorde”, har artisten avslöjat.

Han gav inte upp, utan ändrade snarare sin kost (avskaffade gluten och mjöl) och började ta långa promenader. Gradvis krävde hon mindre och mindre av medicinerna tills hon kunde sluta ta dem helt och hållet. Miss Lis tidigare diagnos av sjukdomen har kasserats till förmån för en ny som hon har bildat idag. Mitt tillstånd tvingade mig att stävja min äventyrliga livsstil.

Att ta det lugnt och läsa en bok är exempel på sådana vardagliga aktiviteter. Tanken var främmande för mig. Det öppnade mina ögon för ett nytt sätt att se på saker och ting. Kanske var det min sjukdom som höll mig vid liv. När det gäller läkaren var hon klar med att turnera, resa och skaffa barn.

Miss Li Sjukdom

Miss Li har ett försvagande ledtillstånd som hon säger att hon har lyckats kontrollera med en vegetarisk kost. Hon hävdar i “Sommar i P1” att hon undvikit nålar och mediciner för det mesta. Miss Li, eller 37-åriga Linda Therese Karlsson, fick diagnosen reaktiv artrit, en form av kronisk ledinflammation, för tio år sedan. Hon beskriver ögonblicket hon fick reda på det och läkarens exakta ord i sitt sommarprat “Sommar i P1”.

“Du har fått en kronisk sjukdom, det är en helt obotlig sjukdom, och du kommer aldrig, aldrig att bli frisk igen”, konstaterade läkaren innan han tillade, “Men det finns en medicin som kan hjälpa, den är ny på marknaden och det är inte säkert att det kommer att fungera.” Men om du inte tar det kommer du att lida av olidlig smärta för alltid, och du måste byta ut varje led i din kropp.

Läkaren varnade henne också för att hennes gamla livsstil är över för gott. Du kan inte längre turnera och utforska världen som du en gång gjorde utan att riskera tidig död av något så vanligt som lunginflammation. Du kommer förmodligen aldrig att kunna bli gravid också.

Anpassat en vegetarisk kost

Konstnären berättar i sin sommarföreläsning att dagen då hon bevittnade ett slakteri var dagen då hennes liv förändrades för alltid. Det jag såg förändrade mitt liv för alltid. Svinen trängs alla, flämtande och täckta av blod. Svansen och öronen är avklippta. När en gris stirrar på mig är det som om dess ögon vädjar till mig att gå.

Efter det bestämde hon sig för att gå över till en växtbaserad kost. Den nästan eliminering av hennes receptintag krediteras detta, säger hon. Jag har tagit medicin för mitt kroniska tillstånd i många år, inklusive cellgifter, kortison och en hög med tabletter. Hon säger, “Läkarens röst fortsätter att eka i mitt huvud och säger till mig att jag aldrig kommer att kunna leva utan dessa mediciner”, men hon rapporterar att hon känner mindre obehag bara tre veckor in i sin köttfria diet.

Ingen kostnad för medicin idag

Eftersom hon började må bättre med tiden kontaktade hon sin läkare och frågade om hon kunde avstå från sin månatliga spruta. Det finns inga bevis för att en vegetarisk kost är fördelaktig, därför bör läkaren inte förespråka det framför medicinering. Den här gången föll dock läkaren med och gick med på att “hon skulle följa sitt hjärta.”

Istället för att få min månatliga injektion började jag ta den varannan månad, sedan var tredje månads, och slutligen en gång om året. Efter bara två år, hävdar hon, är hon äntligen drog- och injektionsfri. Läkaren skickade hem Linda “Fröken Li” Karlsson, en 39-årig konstnär, med en begäran om att hon skulle gå ner i vikt efter att hon klagat över betydande smärta i kroppen. Det kommer att stå klart att hon hade ihållande artrit senare. I det här nya klippet diskuterar kändisen sin frustration över läkarens tillsyn. Jag var en hälsosam vikt, hävdar hon.

Vården åsidosattes på grund av symtomen

Miss Li diskuterar sina professionella motgångar i en Podcast Hundra. När hon var på turné i Europa med sitt band 2010 upplevde hon ett olidligt obehag. Hon åkte till en klinik i Sverige för att bli utcheckad. Trots det uppenbara obehaget blev konstnären instruerad att försöka höja armarna.

Jag hade problem med att få dem högre än halvvägs. Han sa till henne (fröken Li), “Jag kan inte se något annat än att du borde gå ner i vikt,” hävdar fröken Li att läkaren anmärkte. Mitt kroppsmassaindex (BMI) var betydligt lägre än genomsnittet. Som ett resultat av obehaget hade sångaren gått ner mycket i vikt vid den tiden.

Hade deras hypokondri ifrågasatt

Miss Li fortsätter med att beskriva vården hon fick, där ingen verkade lita på hennes sjukdomsanspråk. Alla bara skrattade bort det eftersom jag var en hypokondriker, och vissa människor föreslog till och med att stressen från min tunga arbetsbörda kunde vara ansvarig. Divan gick upp 48 kilo och dog i sin lägenhet. Miss Li gick till akuten och läkarna där diagnostiserade källan till hennes obehag. Min ledinflammation är kronisk och ganska aktiv, säger man. I avsnittet beskriver hon tillståndet som en autoimmun sjukdom.

Sätta stopp för min drogbehandling

Och det var det avgörande ögonblicket. Efter år på resande fot tvingades hon reflektera och göra justeringar av sin rutin. Miss Li säger att hon var tvungen att “växa upp” och lämna sitt “stökiga liv” bakom sig när hon var 27 år gammal. Miss Li hävdar, “Jag fick en helt ny syn på livet”. Flera mediciner, inklusive kortison, morfin och kemoterapi, användes för att behandla hennes tillstånd.

Trots den svåra prognos som läkaren gett är hon nu medicinfri. Miss Lis läkare rekommenderade viktminskning som ett sätt att lindra hennes smärta. Hon visade sig ha kronisk artrit senare. Som sångaren förklarar på Hundren-podden var hon “normalviktig”, så hans kommentarer irriterade henne.

En fotvärk var den första triggern. Sedan blev det snabbt värre. Den 39-åriga sångerskan Miss Li hade så ont när hon var på turné i Europa att hon knappt kunde ta sig igenom showerna. “Hundren”, en podcast med Tomas Andersson Wij, 49, visar hennes bekännelse att hon “mått så dåligt” att hon grät på bussen mellan föreställningarna.

Fick en order om viktminskning

För att ta reda på vad som var fel bokade hon en tid hos en läkare. Möjligheten att få borrelia skrämde mig. Kan du höja armarna? Jag försökte lyfta dem, men jag kunde bara få dem ungefär halvvägs. Miss Li hävdar att han sa till henne: “Jag kan inte se annat än att du ska gå ner i vikt”. På grund av smärtan i kroppen hade hon haft problem med att äta ganska länge.

Mitt kroppsmassaindex (BMI) var betydligt lägre än genomsnittet. Miss Li minns: “Jag var normalviktig, så jag blev lite irriterad på honom.” Jag har fått diagnosen. Vid slutet vägde hon 48 kilo och kunde inte sjunga, spela piano eller ens stå på scenen. Hon hade gått till många läkare, men ingen hade någonsin gett henne en grundlig undersökning. Sångerskan hävdar att vissa helt enkelt skrev av det som att hon var “hypokondrisk”, med vissa som också tillskrev hennes symtom till påfrestningen av hennes tunga arbetsbelastning.

Miss Li Sjukdom
Miss Li Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!