Pascal Engman Föräldrar

Pascal Engman Föräldrar
Pascal Engman Föräldrar

Pascal Engman Föräldrar – Den svenske journalisten och författaren Pascal Engman Murchio föddes den 30 juli 1986 i Stockholm. Engman började arbeta med Trelleborgs Allehanda i maj 2010. Kort därefter befordrades han till tjänsten som nöjeschef på Nyheter24 och sommaren 2011 började han arbeta på kvällstidningen Expressen som krönikör och reporter och ägnade mest av sin tid till djupgående profiler och intervjuer av framstående individer. Engman hoppade av som redaktör för Expressen i november 2016 för att fokusera på sin debutroman.

I augusti 2017 publicerade Engman sin första roman, Patrioterna; rättigheterna att bearbeta boken för tv såldes i april 2018. Eldslandet och Samir & Viktor släpptes båda 2018, båda med honom som karaktär. [förtydliga] Råttkungen, författarens uppföljare till 2018 års Eldslandet, är den andra delen i den pågående Vanessa Frank-serien. Den här boken diskuterar incel-subkulturen.

Kokain, den tolfte romanen i hans Vanessa Frank-serie, kom ut 2021. Vanessa Frank-romanerna av Pascal Engman har översatts till nästan tjugo tungor. Rättigheterna har sålts till en mängd olika marknader, inklusive USA, Storbritannien, DE, ES, CH, PL, NL och de nordiska länderna själva.

Pascal Engman och hans tidigare journalistpartner Johannes Selker släppte en trilogi tillsammans 2022. I mars 2022 släpptes den första boken i serien, med titeln Till minne av en mördare. Bokförlaget Forum är utgivare av denna serie. Det var den näst mest sålda romanen i Sverige under månaden den släpptes.

Stiftelsen av Pascal Engman

Romanförfattaren Pascal Engman etablerade välgörenhetsorganisationen 2020 med målet att öka läskunnigheten bland ungdomar i Sverige. Stiftelsens årliga stipendium, rets läsfrämjare, instiftades 2021 och ges till en förtjänt person som har gjort betydande insatser i ämnet. Kommittén som utser vinnaren består av Engman (som fungerar som ordförande), Elisabet Reslegrd (läsrörelsens grundare), Gunilla Herlitz (journalist), Silan Diljen (mediechef), och Eva Hamilton (mediechef).

Pascal Engman Föräldrar

Anneli Glamsare, som varit läsfrämjande i Botkyrka kommun de senaste 40 åren och vars senaste arbete med satsningen Läsa öger har visat lovande resultat och utvidgats till andra kommuner i Sverige, blev den första mottagaren av priset Årets läsfrämjare 2021 . Bibliotekarie Eva Holmström från Sörkers Folkets Hus var 2022 års stipendiatmottagare.

Alla dagar i veckan, åtminstone fram till klockan 9 på kvällen, och vissa fredagar och lördagar, fram till midnatt, välkomnar biblioteket besökare. Pascal Engman har kommit fram till att fler män borde engageras i läsfrämjandet som ett resultat av stiftelsens insatser. Enligt stiftelsens uppgifter är 85 % av läsarna kvinnor, men många män kämpar i skolan och kan ha stor nytta av att ha fler manliga läsande förebilder.

Terrorister som dödar journalister, skapar gäng och nazistiska kolonier i Sydamerika. Han reser till Chile en gång om året och efter att ha varit där i tre månader skriver han en bästsäljande mordfiktion. Pascal Engman, en före detta journalist som blivit bästsäljande författare, har hamnat i just denna situation.

Det finns mindre tecken på pandemin i Stockholm än i andra storstäder. Allt verkar gå som vanligt här. Men tidens gång är tydligt på krogen Riche. Trots den strålande vårsolen är restaurangens uteservering öde, och volymen inuti är dämpad. Det finns minst fyra andra organisationer här. I andra änden, i en skinnsoffa, ses Pascal Engman smutta på en Cola. Det var meningen att vi skulle träffas på ett annat matställe, men 10 minuter innan vår planerade mötestid gick brandlarmet. Det här är en fantastisk isbrytare och kommer vid en rolig tidpunkt.

Pascal Engmans karriär har skjutit i höjden tack vare framgångarna med hans mörka, obehagliga, ständigt relevanta och felsäkra mordböcker. Efter släppet av debutromanen “Patrioterna” 2017 har han följt upp den med “Eldlandet” 2018 och “Råttkungen” i år. Chile, Ulf Lundell och Hemingwayidealet. Patrioterna är en berättelse om nazism, hjältemod och mord på journalister.

Om han fick välja skulle det här vara den bok han skulle hålla sig närmast hjärtat. på grund av hur nära den hänger ihop med hans eget liv, men också eftersom det var hans debutroman. Berättelsen är djupt personlig för mig, hämtar inspiration från min bakgrund och andra influenser, och det är också mitt första publicerade verk. Jag är verkligen nöjd med hur bra boken blev, med tanke på att jag inte hade en aning om vad jag gjorde när jag började.

Pascals liv och författarskap återvänder ofta till landet Chile. Hans föräldrar träffades i Sverige efter att Pascals far flyttat dit efter militärmakten 1973 i Chile. Förutom ett år tillbringade Pascal sina uppväxtår i Sverige. När jag var 15 år tillbringade jag och min familj ett år i Chile. Min föräldrar drev ett turistföretag, och jag och mina bröder gick i skolan där, men vi flyttade dit så att vi kunde fördjupa oss i det spanska språket och kulturen. Vårt gamla hem är fortfarande i vår ägo.

Patriots var startskottet för en fruktbar yrkeskarriär. Historien om hur den här boken kom till är milt sagt spännande. Pascal, daglig reporter på Expressen, tog ett sabbatsår för att skriva en bok i Chile. Han var där i tre månader. Hans första plan var att skriva “en sorts modern version av Ulf Lundells bok Jack”, men efter tre dagar i staden övergav han den föreställningen.

När jag först började skriva satte jag mig vid datorn varje dag och började skriva. Jag visste efter tre dagar att det inte skulle fungera för mig. Hot mot media var ett hett ämne vid den tiden, och ungefär fyra till fem månader tidigare hade några nazister fängslats med kniv utanför min arbetsplats; detta blev bokens fokus.

Han tillbringade den första månaden med att skriva boken medan han drack vin och spelade fotboll med lokala byggnadsarbetare i det norra chilenska fiskesamhället Chaaral de Aceituna. Jag ville sitta i en fiskeby vid havet som i en Hemingway-roman, men jag var tvungen att låna ett hus av en vän som bor där.

Trots hans uppenbara avskildhet när han diskuterade Hemingway-drömmen, har det blivit, milt uttryckt, en standardstil. Varje gång han ger ut en bok har han och hans sambo Linnea tagit en tre månader lång resa till Chile.

Studier på Mörk

Det är knappast mycket action utanför serveringspersonalen som kommer och går. Men på det grafitgrå bordet framför oss dansar Pascals högra hand med en blåguld snusdosa från västkusten. Kuben följer med vart handen går. Det krävs mer än att bara skriva för att få en bok publicerad. Det kommer att ta mycket tid att undersöka ämnet.

Det krävs en hel del research (intervjuer, artiklar, böcker och undersökningar online) för att få ihop en bra berättelse. Enligt Pascal kommer böckernas äkthet och trovärdighet från hans omfattande samtal med poliser och andra relevanta specialister. Det är viktigt att se in i det dåliga och det mörka. Han tillskriver detta till sin historia inom journalistiken, där han vid tillfälle exponerades för sådana ämnen, även om han betonar att så inte var fallet för honom. Han hade svårt att läsa om incels i den senaste boken, Råttkungen.

Incel-rörelsen är så stinkande dyster att det gjorde det svårt för alla inblandade. Det är klart att det påverkar dig, men det gör mig också till en mer upplyst och medveten person, säger han och tillägger att hans mamma, syster och flickvän alla är väldigt bra på att uppmärksamma mig på hur kvinnor behandlas i det offentliga rummet och i vardagen. situationer, så det kändes angeläget på ett annat sätt.

Efter utgivningen av hans tredje bok är hans rykte som författare väletablerat. Trots sin berömmelse och de ökade förväntningarna från sina fans tar han deras feedback med en nypa salt. Även om det gör mig glad när läsare hör av sig för att säga att de inte kan vänta på nästa bok, känner jag ingen press att leva upp till de höga krav som andra har ställt på mig. Jag har äntligen kommit på hemligheten, och nu är jag bättre än någonsin och har kul när jag gör det.

Även om han inte upplever någon läsarpress kan han känna press om pengarna och om att skriva fler romaner. Detta är nu min heltidssysselsättning och mitt stöd. Till exempel, säger han, “Jag släpar min flickvän tre månader om året till Chile; hon ger upp mycket för mig, vilket jag är väldigt tacksam för, men det skapar press för den att sälja.”

Sedan fortsätter han med att säga: Kommer jag fortfarande att kunna skriva böcker efter två eller tre år? Att vara nybörjare gör det enkelt, men jag är orolig för att hamna i hjulspår. Men då kanske jag måste byta genre eller döda en karaktär, skrattar han och han är inte säker på vilket alternativ han skulle föredra.

Pascal Engman Föräldrar
Pascal Engman Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!