Pernilla Andersson Pappa

Pernilla Andersson Pappa
Pernilla Andersson Pappa

Pernilla Andersson Pappa – Pernilla Andersson är inte bara en av Sveriges mest kända musiker och artister. Hon var också dotter till en pappa som led av demens och som blev övergiven på en vårdinrättning. I min podcast diskuterar hon sorgen efter att hennes “pojkvän i 40-årsåldern” gått bort till pappa, deras gemensamma kärlek till musik, försummelsen av de äldre, chefer som lagt skulden på sina anställda, okunskapen kring Alzheimers sjukdom och anledningarna till att hon är upprörd över Jonas Gardell. Det har nu gått exakt ett år sedan pappa Kent gick bort.

För att öka medvetenheten om tillstånd som påverkar hjärnan, till exempel Alzheimers, etablerade Pernilla en stiftelse. Pernilla Andersson, konstnär, har drabbats av en Alzheimerspatient pappa på en särskild anläggning. Hon svarar nu på Hem & Hyras medgivande att hyran på dessa fastigheter är ganska överdriven. “Bostadspriserna är alldeles för stinkande dyra.

Kent Andersson, pappa till konstnären Pernilla Andersson, 44, har gått bort. Hon diskuterar ångesten och de sista dagarna i ett långt och innerligt Instagraminlägg som Nöjesbladet har fått tillstånd att citera. “Pappa. Oj, de gav honom bara tre dagar. Du dröjde i nästan fem dagar. När åker vi? var det sista du pratade med mig på tisdagen innan din röst försvann. Vi åker nu. Borsalinon väntar med Dry Martinin. Efter ett privatflyg till Acapulco reser vi längs stranden La Mata.

Intäkterna från produktionen erhålls. Jag uppskattar allt. Du bytte från att säga “Ett slag i nacken, du dör omedelbart” till att bli raka motsatsen när du förklarade karateinstruktionen i Mexiko 1971. Vinnaren är den sista personen som står. Du lyckades. Jag avgudar dig. Du gick också medan Sixten och jag njöt av mjölk, så jag antar att det var så du ville ha det. När jag kom springande var du fortfarande varm och basen låg vid sidan av sängen med kavajen på.

upptäckte att hennes pappa blev ignorerad på härbärget

Saknaden sörjs av många musikaliska kollegor, som Jessica Andersson, Ann-Louise Hanson och Laila Adele, med röda hjärtan och tröstande ord. Pernilla Andersson upptäckte sin svårt sjuka Alzheimer-drabbade pappa övergiven i sitt hem i vintras. När hon valde ett par jeans till hade de också varit skitiga. Hans kropp och kläder var täckta av avföring.

Då skrev hon på Instagram, “Om jag hade skött mitt jobb som artist lika dåligt som du, hade jag inte kunnat turnera eller göra skivor längre.” Hon ventilerade sedan sin frustration i en intervju med Aftonbladet. Pappa skulle ha tyckt att hela situationen var fruktansvärd. Modet och jäveln han ingav i mig som barn är dock det som motiverar mig att slåss idag. För alla som inte har en kraftfull röst som talar för dem, inte bara för honom. Efter den här mediekampanjen är jag övertygad om att pappa kommer att ha det bästa avslutet fram till sin dödsdag.

Pernilla Andersson Pappa

etablerat en välgörenhetsorganisation för att hjälpa människor

Pernilla Andersson grundade för några månader sedan stiftelsen Pernilla Andersson Dregen för att öka medvetenheten om kognitiva hjärnsjukdomar. Hon konstaterade på sin hemsida att “stipendier bör ges till dem som har gjort extraordinära insatser för humanismen, som har höjt en röst för dem som inte kan tala för sig själva.”

Pernilla Andersson, som varit i kontakt med Nöjesbladet, avböjer att ge några ytterligare kommentarer angående hennes pappas bortgång. Efter att ha kämpat för sin pappa Kent, som har Alzheimers sjukdom, i flera år är hon desillusionerad, indignerad och utmattad. I en utdragen kamp vill Pernilla Andersson Dregen nu inkludera andra familjemedlemmar och arbetare i den äldreomsorg som ges i landet.

Min son, 6 år, frågade nyligen varför jag spenderar så mycket tid med min farfar. Vad säger jag som svar? Hon hävdar att det beror på att äldrevården är ineffektiv. Två kokta ägg och en drink tar servitrisen fram på puben på Södermalm som är öppen för frukost. påfyllning av energi. I startgroparna finns Pernilla Andersson Dregen.

Hon reste sig på 1980-talet för att prata om den bristfälliga äldreomsorgen i TV4:s Nyhetsmorgon. Vi ska nu diskutera hur hon ska hantera situationen för att förhindra ett kändisutbrott för dagen. Hon pekar mellan tummen och pekfingret och utbrister: “Det är så enkelt att bli ordningsvakt.” Jag tänker inte gå i den fällan heller.

fruktade att han hade blivit galen

Hon har varit bekant med betydelsen av frasen “släktingars sjukdom” de senaste sex åren eftersom hon är släkt med en av de 120 000 Alzheimers-sjuka i landet. När hennes pappa Kent, en gemytlig jazzmusiker och artist i allmänhet, först utvecklade sjukdomen var allt som det brukar med kognitiva sjukdomar. Tiden gick medan ingen kunde fatta. Han flyttade till en vårdcentral 2016.

När en ruta

sprack när han försökte tejpa igen fönstren, konstiga saker hände hela tiden. Pappa, till exempel, var alltid briljant med datorer och teknik, men helt plötsligt pratade han med en vante. Hans sambo trodde att han hade blivit galen. Hon slutar berätta för ett ögonblick. Beskriver hur hon för länge sedan bemästrat förmågan att läsa sin pappas behov. Jag fick det äntligen! Det var hans. Där, i en fil, fanns allt jag behövde veta för att vara en god man, inklusive uppgifter om konton och banken.

Trots hans tillstånd säger hon att hennes pappa var oerhört optimistisk och glad. Trots den knipa han befinner sig i just nu. På sociala medier den här veckan informerade hon mig om ångesten hon upptäckte honom under den gångna helgen. Han fann sig sedan sittande i ett par byxor som var täckta av både torkad och färsk avföring utan inkontinensskydd.

– Det smutsiga täcket hade arbetarna tvättat, men det hade inte pappa. Och när jag drog ut ett par rena jeans ur garderoben, upptäckte jag att de också var skitbra. Och detta hände igen på kort tid. Första gången släppte jag det, men den gångna helgen var personalens svar ur karaktär för vad som hade hänt. Då är det allt. När det händer höjer vi ribban.

begärt register

Pernilla Andersson Dregen drog i tisdags igång en Facebook-insamlingskampanj. I går hade beloppet redan passerat 100 000 kronor. De kommer att stå för räkningen för arbetet i ett team som redan har satts samman av en advokat och två erfarna demenssjuksköterskor. Vi har bett Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) om alla journaler som gäller registrerade bostäder.

Målet är att objektivt övertala de organisationer som ansvarar för att driva dessa anläggningar att prestera bättre, men ännu viktigare, att övertala landets lokala myndigheter att inse hur dåligt de hanterar upphandling. Utredningen är koncentrerad till vårdgivaren Vardaga, tidigare Carema, som hon försökte inleda kommunikation med. Men det finns också ytterligare ett antal privata aktörer och bostäder under kommunal kontroll i granskningen.

Jag har inget emot privata alternativ personligen. Tvärtom. Tänk om till exempel en grupp hängivna damer som arbetar inom äldreomsorgen kunde starta en egen högkvalitativ anläggning. Mängden vinster som kan tas ut måste dock begränsas. De som ansvarar för kommunala inköp anser dock helt enkelt “billigt, billigt, billigt”.

på rikspolitisk nivå

Pernilla Andersson Dregen menar att det akuta behovet av att värdig vård tas upp på rikspolitisk nivå kommer att göra det möjligt för de inblandade företagen att sluta använda legalistiska motiveringar medan patienter fortfarande upptäcks i torkad exkrementer. Hon tycker att det befintliga systemet, som ger människor en chans att anmäla vårdslöshet till Ivo och Socialstyrelsen, uppenbarligen är värdelöst.

Hos Ivo finns det otaliga klagomål på vårdinrättningar. Företagen tillåts ändå fortsätta växa runt om i landet. Så varför har vi ens en Ivo? att du som äldreminister inte skäms över det du observerar. Hur svårt är det att förstå? Hur mycket press kan man lägga på någon innan de ger vika? Mejlen laddas ner till Pernillas dator under intervjun.

Till och med hon är osäker på hur mycket mer hon klarar av. Jag har en liten son att ta hand om samt ett arbete som måste göras. följt av pappa. Men hon tycker att svaret på hennes egen fråga är självklart. Hon kommer att lyckas. Pappa skulle ha tyckt att hela situationen var fruktansvärd. Modet och jäveln han ingav i mig som barn är dock det som motiverar mig att slåss idag.

För alla som inte har en kraftfull röst som talar för dem, inte bara för honom. Efter den här mediekampanjen är jag övertygad om att pappa kommer att ha det bästa avslutet fram till sin dödsdag. Aftonbladet har lämnat in en ansökan till Ulla Tansen, affärsområdeschef Vardaga. På Vardagas hemsida lämnade hon ett svar angående kritiken mot verksamhetens skötsel.

Pernilla Andersson Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!