Richard Jomshof Föräldrar

Richard Jomshof Föräldrar
Richard Jomshof Föräldrar

Richard Jomshof Föräldrar – Från 2010 har han tjänstgjort som ordinarie riksdagsledamot för Blekinge län (och dessförinnan från 2014 för Gävleborgs län). Jomshofs far, Lohikoski, bytte familjens efternamn till Jomshof efter att ha flyttat till Sverige från Finland på 1960-talet. Jomshof gick lärarprogrammet vid Malmö högskola, så han kan undervisa studenter i disciplinerna samhällskunskap, historia, geografi och psykologi på gymnasieskolor.

Han har fått sparken två gånger och inte anställd som lärare flera gånger på grund av sin politiska övertygelse. Jomshof har andra musikaliska intressen utanför politiken; han var medlem i synthpopbandet Elegant Machinery.

Karriär inom politiken

Jomshof gick in i politiken på heltid efter Sverigedemokraternas kommun- och landstingssegrar 2006. Jomshof har deltagit i lokalpolitiken i Helsingborg, Sverige, som medlem i Moderata Ungdomsförbundet och Framstegspartiet. Jomshof var huvudredaktör för SD-Kuriren från år 1999 till sommaren 2009. Tommy Hansson tog så småningom över efter honom. Han har lett Sverigedemokraterna som både deras läns- och kommunordförande i Blekinge län och Karlskrona.

Jomshof, medlem av Sverigedemokraterna, slutade tolva i valet till Europaparlamentet 2009. Han var den enda Blekingedemokraten som kandiderade till kyrkomötet och Lunds stift i kyrkovalet 2009. Jomshof sökte sig till åttonde plats på Sverigedemokraternas riksdagslista i valet 2010.

Efter att i november 2012 en kort stund ha tagit över för Kent Ekeroth som Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson, blev han så småningom ansvarig för partiets kommunikation. Till hans politiska tillhörighet hör Sverigedemokraternas styrelse och verkställande utskott. Han utsågs till Sverigedemokraternas partisekreterare den 26 januari 2015. Jomshof fick rollen som utbildningspolitisk taleskvinna 2021.

Argument mot islam

Jomshof har gjort flera kontroversiella kommentarer om islam som har väckt honom uppmärksamhet i media vid flera tillfällen. Den 16 oktober 2013 höll Jomshof ett tal i Sveriges riksdag där han sa att islam, till skillnad från kristendomen, är omoraliskt och tolererar våld. I samma tal hävdade Jomshof att islam är oförenligt med fred och jämlikhet i ett demokratiskt samhälle, och liknade det vid nazism.

Richard Jomshof Föräldrar

Jomshof hänvisade till islam som en “avskyvärd religion” under avsnittet Sverigemöten den 9 mars 2021 på SVT. Många andra, däribland Stefan Löfven och Ulf Kristersson, förlöjligade hans uttalande. Enligt Jomshof tas uttalandet ur sitt sammanhang. Socialdemokraterna krävde Richard Jomshofs avgång som ordförande i justitieutskottet den 28 juli 2023 efter att han gjort ett kontroversiellt uttalande mot islam och profeten Muhammed den X, tidigare känd som Twitter.

Det här är Richard Jomshof, ny ordförande i riksdagens justitieutskott och ledaren för Sverigedemokraterna. Jomshof kunde balansera karriärer som synthmusiker och lärare innan han engagerade sig i politiken. Så här gick Richard Jomshof från att vara en kontroversiell toppolitiker i riksdagen – och chef för justitieutskottet – till att bli en före detta lärarvikarie i Karlskrona som fick sparken efter att hans politiska verksamhet i SD blivit offentlig.

De pratade om islam, rullar och “Game of Thrones” när Jens Liljestrand träffade honom på Livrustkammaren. Richard Jomshof kommenterar, “Jag saknar verkligen att vara lärare.” Det kändes bra att fördjupa mig i ett ämne som intresserade mig, sedan lära ut det och låta eleverna diskutera det. Klassrumsmiljön var också perfekt för mig. Det är inte lätt att sätta fingret på varför, men jag tror att en framgångsrik lärare har en stark personlighet.

När jag träffar Richard Jomshof, Sverigedemokraternas partisekreterare, är det en blåsig februaridag i Gamla stan. I slutet av 1990-talet bildades “fyragänget” i Lund, bestående av Björn Söder, Jimmie kesson och Mattias Karlsson. Denna kvartett har varit central i partiets förvandling från uniformer, nazism och kriminalitet till kostymer, socialkonservatism och “vänlighet mot Sverige”.

Och som leder till en slutlig uppgörelse med ungdomsförbundet i början av april, vars medledare Gustav Kasselstrand och William Hahne är på väg att uteslutas ur partiet när detta skrivs. Jomshof är ibland grupperad med “fyragänget”, men han är inte precis som dem. Han är den äldsta i gruppen, född 1969, medan resten alla föddes under andra halvan av 1970-talet.

Till skillnad från dem hade han ett “normalt” jobb innan han gick in i politiken, det som lärare. Han har en djup kärlek till musik och var keyboardist för synthpopbandet Elegant machinery samtidigt som han gjorde en karriär inom politiken. Är det därför jag tycker att Jomshof är så spännande? Att jag tror att jag borde kunna förstå vad han säger? En kvalificerad SO-pedagog och veteransyntspelare, den vänliga, pålästa, lite nördiga sorten i vars sällskap jag alltid känt mig trygg?

En del av problemet är att han och hans familj har flyttat till Karlskrona, platsen där jag är född och uppvuxen. Jag gick på gymnasiet på Chapman School, från vilken han sparkade ett antal lärarvikarier. Trots att ingen har visat att Jomshofs politiska åsikter påverkade undervisningen (tvärtom ska han ha varit “extremt populär” bland eleverna) anses han vara en martyr för den sverigedemokratiska rörelsen eftersom han blev sparkad och nobbad under hela sin karriär som lärare.

Vi träffas på Lejonbacken, nära Kungliga slottet i Stockholm. Mitt förslag var att genomföra intervjun i Livrustkammaren, eventuellt för att väcka idéer till en diskussion om Sveriges dåtid och nutid. Men när vi väl kommer förbi glasutställningarna, kastas vi in på den politiska arenan.

När började ditt hat mot muslimer?

Att plugga på Lund formade mig till den jag är idag, säger Jomshof. Det var där jag studerade delar av Nya testamentet och Koranen, dock inte hela texterna, och utvecklade ett seriöst intresse för båda religionerna. För att vara ärlig så har jag aldrig riktigt trott på Gud. Jag anser att religiös övertygelse bör utvärderas och jämföras med andra ideologier som socialism och liberalism.

Och det finns många antimänskliga känslor i islam. Det är en världsbild som inte skiljer mellan det andliga och det materiella, och den syftar till att dominera över allt i en gemenskap. Jag sätter också värde på en religions grundare. Jesus, den centrala gestalten inom kristendomen, tycker mig är sympatisk; han förefaller mig vara en tidig hippie som predikade ett kärleksbudskap.

Vad jag har läst var Muhammed en våldsam man som beordrade att många människor skulle avrättas på en gång och stal mycket. Han var utan tvekan en produkt av sin tid. När folk lyfter fram honom som ett exempel eller en modell irriterar det mig. Upplysningens “stålbad” är precis vad islam behöver. Sekulariseringen av den muslimska världen är väsentlig.

Det finns 1,5 miljarder muslimer, men de lever i en mängd olika nationer som man klumpar ihop under paraplytermen “muslimska världen”, inklusive Indonesien, Bangladesh, Balkan, Malaysia, Indien och så vidare. Några av besökarna här är muslimer som helt har övergett sin tro. Men du framställer alltid muslimer i ett negativt ljus, oavsett deras övertygelse om islam.

Jomshof medger att det finns många muslimer som helt enkelt vill leva ett normalt liv, men han fortsätter att generalisera genom att säga att imamernas uttryck på bästa sändningstid i tv i både västvärlden och den muslimska världen är extremt kränkande. Sverige är i behov av större vetenskaplig undersökning och öppna sinnen. Men trenden som utvecklas i Europa är verkligen oroande, med fickor där så mycket som 60 % av befolkningen stöder IS och förespråkar sharialagar.

Västvärlden brottas med massiva problem. Tänk om socialister och liberaler tillåts fortsätta med sina samhällsexperiment? Som jag snart upptäcker är detta Jomshofs filosofi. Det är alltid samlad data, aldrig specifika personer. När jag frågar honom vad han tycker om terrorattacken i Köpenhamn säger han att det är fruktansvärt men flyttar snabbt tillbaka samtalet till sitt typiska ämne.

Detta är inte ett problem som kräver en doktorsexamen. i raketvetenskap att förstå. Även om bara 30 % av muslimerna delar dessa övertygelser, skulle det vara tillräckligt för att destabilisera hela samhället. Vi har skapat ett mycket fungerande samhälle, men jag förutser dess fullständiga förstörelse inom en snar framtid.

Richard Jomshof Föräldrar
Richard Jomshof Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!