Stig H Johansson Förmögenhet

Stig H Johansson Förmögenhet
Stig H Johansson Förmögenhet

Stig H Johansson Förmögenhet – En av de mest kända figurerna i svensk travhistoria är Stig H. Johansson. Han gick från en ödmjuk uppväxt i Hälsingland till att bli en av de rikaste travägarna i Sverige. Längs vägen hade han många nära samtal, men i mitten av 2000-talet summerade han sin karriär med 6224 vinster och flera världsrekord. På grund av Stig H:s tillbakadragna natur förblir många frågor olösta, och det har tyvärr förekommit rykten om orsakerna till Reijo Liljendahls svek mot den långvariga hängivna tjänaren och högre handen.

Svenske Travkungen Stig H. Johnsson

Stig H. Johansson, född 1945 på en gård i Hälsingland, utvecklade tidigt en passion för hästar. Stig H har i flera intervjuer uttryckt sin övertygelse om att han vid eftertanke fick den motivation att sträva efter storhet som han krävde av sin uppväxt, som präglades av utmanande omständigheter och nästan fattigdom.

Vid 18 års ålder började han träna med Stig Engberg för att bli världens största förare och tränare, driven av en ambition att nå ekonomisk framgång och personlig tillfredsställelse. Vid 23 års ålder tog Stig H. över som egen tränare efter att ha assisterat Stig Engberg i fem år. Han började sitt yrke med tre hästar. Han kommer alltid att minnas de tre hästarna – Mr. X, Grandiär och Klarinett – för framgångarna och utmanande tävlingar de var en del av.

Stig H hade en blomstrande karriär på svenska banor innan han och hans häst Queen L vann världens största trav, Prix d’Amérique, 1993. Stig H. Johanssons karriär nådde sin topp 2005, med en vinstsumma i tusental. Det enda andra eventet med en vinstsumma på över tusen var Rikstoto, när den 1 000:e kom i Kalmar ombord på Victory Tilly, en häst som har betytt världen för Johansson.

Enligt statistiken har han även 418 tränarsegrar i V75. Dessutom vann han 28 förartitlar när han tävlade i Solvalla, och gick 27 lopp utan förlust. 2011 fick Stig H. Johansson äran att vara med på ett frimärke tillsammans med Victory Tilly, vilket ytterligare befäste hans berömmelse i Sverige efter hans segrar.

Stig H Johansson Förmögenhet

Stiga och stall som ägs av Stig H. Johnsson

Tidigare har Stig H. Johanssons stall sett en strid ström av hästar komma och gå. Det har funnits ett antal anmärkningsvärda hästar med lysande segrar sedan 1970 års seger med Segertorps Komet. Victory Tilly, den mest välkända, vann mer än 37 miljoner kronor med svindlande 69% procent. Den här tränaren har fler rekryter än någon annan i landet sedan 1990-talet, vilket placerar honom på första plats.

Stig H. Johansson har några häpnadsväckande siffror, och du kan se dem alla i den här listan. Sedan 1997 har tränaren tjänat mer än 463 miljoner. Thomas Nilsson, auktoritet och före detta travtränare, hävdar att han varit i toppen i decennier. Enligt uppgifter sammanställda av Svensk Travsport är de bästa svenska travtränare sedan 1997 följande.

Med totalt 463 799 324 SEK i vinst är Solvallatränaren Stig H. Johansson en bra spelare. 2002, hans stalls bästa år, tjänade det 42 miljoner kronor. Victory Tilly, hans breakout-stjärna på den tiden, vann flera stora lopp, inklusive den legendariska Nat Ray Trot. Axevalstränaren Åke Svanstedt, som har tjänat 348 494 917 kronor sedan 1997, är rankad tvåa. Svanstedt satte nytt rekord 2009 med cirka 39 miljoner kronor in i stallet, vilket var hans finaste år hittills.

“Förvånar mig inte”

Enligt specialisten Thomas Nilsson, som har erfarenhet som framgångsrik travtränare, är han inte förvånad över siffrorna. I längden skulle jag inte bli förvånad om Stig H var bättre. Under en längre tid har han varit oöverträffad. Jag är inte chockad; Det som förvånar mig är med tanke på hans yrkeshistoria och kanske hans framtid. Han är oöverträffad.

Många kändisar

Stig H. Johansson är också stolt ägare till flera championhästar. En persons stjärna kan dyka upp från ingenstans, men han har arbetat hårt för sin berömmelse; varje gång han har nått framgång har han använt det till sin fördel. Sammantaget skulle jag hävda att de flesta av stjärnorna i modern tid har valts ut av honom.

Många tror att Stig H. Johansson är världens bästa travhäst, och han har nästan blivit Sveriges nationella representant. Sedan han först gick in i spelet för flera år sedan har Stig vunnit nästan alla möjliga turneringar. Han har ett mer dämpat liv nu för tiden, men han är optimistisk inför travsportens framtid.

Den här artikeln kommer att ge dig all information om Stig H. som du någonsin kan önska dig. Du kommer att lära dig allt om hans liv, från hans barndom till hans topp, inklusive detaljer om hans berömda hästar, statistik från tävlingar och hans nuvarande situation. Först några korta fakta.

De första åren av Stig H. Johanssons liv

Stig H. Johansson föddes 1947 och tillbringade sin barndom i Hälsinglands Forsa församling. Forsa församling var också hem för travfamiljen Nordin, den mest framgångsrika var Sören Nordin. På grund av hej stigs nära relation med familjen Nordin utvecklade tidigt en passion för hästar. Möjligheten att rida på böndernas arbetshästar väckte hans intresse ännu mer när han var tonåring.

Den första releasen och den banbrytande

Som kusk tog Johansson sin första seger i juli 1963 med hästen Zabrina. Han gick under namnet Lill-Stig när han var sexton år. Loppet hölls i Hudiksvall på hemmabanan Hagmyren. Han var lärling hos tränaren Stig Enberg på den tiden. Under åren som kom blev Stig den obestridda travmästaren i Sverige och i mindre grad världen.

Hans prime var när Stig H. Johansson

Många hästägare sökte sig till Stigs tjänster för att lära sina hästar när han var på toppen av sin popularitet. Hästarna han ville träna var faktiskt aktuella. Både hans ord och sättet han presenterade sina hästar hade en inverkan på travsporten. Hans distinkta, rakryggade position i sulkyn med rätt tomma grepp är något som många aldrig kommer att glömma.

Karriärens internationella prestationer

Stig triumferade i Prix d’Amérique 1993 som hölls på Vincennes-banan i Paris, Frankrike. Drottning L:s häst är inblandad i detta. Eftersom det är ett av de tre största och mest kända travloppen i världen, och det faktum att ingen häst född i Sverige någonsin vunnit det tidigare, var det en enorm affär på global nivå.

Succé på 2000 års Elitlopp i Solvalla

Inom travsporten är Elitloppet ett annat lopp som rankas bland de tre största och mest kända. Stig uppnådde sin bästa triumf i detta lopp 2000 i Solvalla med Victor Tilly. Han kallar vinsten för “sitt livs seger” i ett samtal med Expressen. Tidigt fick han möjlighet att träna en magnifik häst. Det var fältets bästa travhäst under 2000 års Elitlopp på Solvalla. Stig H. Johansson och hans häst Victor Tilly hade vunnit Elitloppet fem gånger tidigare, men 2000 var ett minnesvärt år och seger.

Stig H. Johanssons böter på 225 000 för dopning står i centrum för frågan

Bobtail, hästen som ägs av Stig H. Johansson, testade positivt för doping i februari 2010. Stig gjorde ett tillkännagivande om deras rigorösa praxis och deras önskan att undvika incidenter som dessa så snart nyheterna spreds. Detta var deras första tillfälle av detsamma, och Stig hade inga idéer om hur materialet hade kommit i Bobtails ägo. Böter på 225 000 kronor blev resultatet.

Igår kväll i min roll som kusk 28 december 2005

Travvärlden skakades av nyheter den 28 december 2005. Det var ögonblicket då Stig H. Johansson meddelade att han skulle dra sig tillbaka från körningen efter denna turnering. Hans beslut att dra sig tillbaka från aktiv körning kom som en chock för många, eftersom ingen utanför hans inre krets kände till planen. Efter det meddelade han att han drar sig tillbaka från tävlingen och istället skulle fokusera på att träna hästar, ett yrke han fortsätter med än i dag.

För närvarande Stig H. Johanssons liv

Stig är mycket engagerad i branschen som tränare, även om han inte tävlar i lopp längre. Erik Adielsson, föraren, får i huvudsak kämpa mot honom. Trots att han nu har mer tid för andra sysselsättningar sedan han slutade tävla, fortsätter han att ägna en betydande del av sin dagliga rutin åt stallet, där han finner den största glädjen.

Två eller flera lovande unga svenska travhästar delas årligen ut Stig H-stipendiet av Johansson. Dessutom får hästen som toppar i Elitloppet den prestigefyllda Stig H. Johansson-pokalen. Utan tvekan rönte Stig H. Johansson aktning i många travgenerationer. Under överskådlig framtid kommer han sannolikt att fortsätta göra det.

Stig H Johansson Förmögenhet
Stig H Johansson Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!