Thorsten Flinck Ung

Thorsten Flinck Ung
Thorsten Flinck Ung

Thorsten Flinck Ung – Thorsten Flinck är en svensk skådespelare, musiker och regissör som föddes den 17 april 1961 i Solna församling, Stockholms län. Förutom Peter Dalle och Claes Mnsson tog Flinck examen från Teaterhögskolan i Stockholm 1984 efter att ha påbörjat sina teaterstudier där 1977. 1978 medverkade han i sin första film, Peters Baby, och 1989, Fordringsägare, gjorde han sin debut som regissör. Thorsten Flincks genombrott kom med Leif GW Perssons tv-serie Goltuppen, som debuterade 1991.

Han var värd för SVT:s Morgonstjärnan jullovsmorgonprogram tillsammans med Pernilla Wahlgren 1985. Föreställningen var uppdelad i korta avsnitt som liknade sketcher. Peter Dalle och Flinck samarbetade i projektet Spökhotellet 1987. Dessutom har han arbetat med ett flertal TV- och filmprojekt, varav några har varit för Sveriges Television. 2003–2004 medverkade han ofta i samhällsprogrammet Hetluft på TV4.

För TV4 har Flinck producerat olika pjäser som han också regisserat och medverkat i. Han medverkade mot Mikael Persbrandt i Strindbergs Den Starkare 2004 och Strindbergs Paria spelades in 2003. Borgenärer av Strindberg och Maskerade av Sven Delblanc spelades båda in 2008. Fadern av Strindberg spelades in 2010. 2007 läste han läskiga historier på TV4+.

Flinck deltog i ett antal humoristiska inslag där han personifierade en hemlös skådespelare utifrån sin personliga erfarenhet. Han medverkade även i Utbildningsradions tv-serie Hemlösa 2009. Han gjorde flera framträdanden i 2011 MINI bilannonser. Han deltog i Vem tror du att du är? på SVT1 2011 för att lära sig mer om hans marockanska härkomst. Unge Thorsten Flintk Flinck och hans tvillingbror Richard växte båda upp i Huvudsta, Solna. Deras far var fransk-marockan.

Tillsammans med några av sina vänner grundade bröderna bandet Rockvindar 1977. The First Time, deras debutalbum, släpptes 1980. Bandets komiska rutiner var inställda på ett hårdrockssoundtrack och de blandade in kabaré i sin musik. Han ledde ungdoms- och konfirmationsklasser i Solna församling mellan 1975 och 1980.

Han och Annika Jankell, hans sambo från 1991 till 1996, har två barn tillsammans, Félice (född 1992) och Happy (född 1996). Flinck har producerat och gjort huvudrollerna i sju pjäser för TV4. Han medverkade mot Mikael Persbrandt i inspelningarna av August Strindbergs Paria och Den Starkare, som båda gjordes 2003 respektive 2004.

Kreditor av Strindberg och Masquerade av Sven Delblanc spelades båda in 2008. Fadern av Strindberg spelades in 2010. 2007 läste han skräckhistorier på TV4+. Flinck personifierade i en rad roliga avsnitt av Utbildningsradions tv-program Hemlös 2009 en hemlös skådespelare utifrån sina egna erfarenheter. En blommig fåtölj och en gitarr står båda lutade mot väggen. Thorsten Flinck sitter i den där fåtöljen och håller om hoven och jag sitter uppflugen på en fotpall med blommönster.

Ett misslyckande syns bakom Thorsten Flinck på väggen i hans Gröndalsbostad, där han skulle ha deltagit i Melodifestivalen. Så sammanfattar Thorsten Flinck sitt liv. Men bara på ett personligt sätt. Han är dock mer professionell än privatperson. Han uppfattar det åtminstone så. Sommaren innan hade Flinck, efter en störning i en bilkö, åtalats för olaga hot och hade även erkänt brottet för polisen. Invigningen av Hjalmar Söderbergs Doktorglas av Thorsten Flinck tillkännages på en inramad banderoll i södra Stockholm. Fönstret ger utsikt över vägen som leder till Stora Essingenbron.

Han gjorde flera framträdanden i MINI bilreklam 2011. 2011 gjorde han ett framträdande i programmet Who Do You Think You Are? Läs mer om deras marockanska härkomst genom att titta på SVT1. Ett bröllop planeras nu när Thorsten Flinck äntligen har hittat den perfekta fästmön i Daniella Karlsson, som är 30 år yngre.

Thorsten Flinck Ung

Stjärnan hävdar nu att deras framtidsplaner även inkluderar barn. Han säger till Aftonbladet att vi nog ska försöka. Thorsten Flinck, 61, som nyligen framförde enmanspjäsen “Vårt förakt för svaghet”, friade oväntat till sin flickvän Daniella Karlsson, 31, som är 30 år yngre än honom, vid en föreställning i Söderhamn i februari.

Jag har velat göra det här ett tag, och jag gör det äntligen. Han fortsatte från scenen: “Här är Daniella, och jag friar till henne. Jag har inga ringar till det, jag har inga pengar, inte heller en rosdjävul.” Jag vill gifta mig med henne. Och otvetydigt ja var svaret. Det nygifta paret skålade sedan för sin förlovning med champagne.

Thorsten Flinck kommenterar åldersskillnaden

Enligt Thorsten Flinck, som nu pratar med Aftonbladet, erkänner paret inte ens sin åldersskillnad i förhållandet. Inte alls, nej. Daniella och jag gör det inte riktigt. Något skulle ha gått snett om vi hade gjort det.

Thorsten Flinck Ung
Thorsten Flinck Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!