Andreas Utterström Föräldrar

Andreas Utterström Föräldrar
Andreas Utterström Föräldrar

Andreas Utterström Föräldrar – Utterström, Andreas Skapare av affärspoddbolaget Commercial Content. Expert mediekonsult och podcastmakare. Dessutom radio- och TV-kommentarer om amerikansk politik. Han började som förskolebarn på Nerikes Allehanda och målade en hjortkropp utan huvud på Norasjöns tunna.

Plötsligt visste jag att jag ville göra en karriär inom journalistiken. Sedan tillbringade han över tjugo år som journalist och skrev artiklar för bland annat Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. De är dock mest en frilansande porträtt-och reportagefotograf. Arbetar som kommunikationskonsult och skribent för närvarande.

Behovet av att lära sig vad som händer bakom kulisserna och ge sin egen berättelse och förklaring är dock konstant. Commercial Content, en boutiquebyrå, grundades av Mattias Bergman och mig. En vanlig utgångspunkt är en ljudberättare. Men oavsett om det är i marknadsföringssyfte eller HR-initiativ är slutmålet alltid detsamma: att producera innehåll med en mätbar effekt.

Sedan 2015 har vi använt och tjänat på poddar för företag som Coop, Telia Company och Swedish Match. Podcasts är ett utmärkt verktyg för intern kommunikation och mänskliga resurser.
Vi producerar också podcasten “Failed Crimes”, som har 37 000 lyssnare varje månad, tillsammans med Bauer Media/Radioplay.

En pocketversion av podden finns nu tillgänglig. Radio-och TV-stationer söker ofta mitt råd som en amerikansk politisk expert. Målet är att få andra människor lika entusiastiska över detta ämne som jag. De som har en mjuk plats för både motgångar och hemlig historia kommer att hitta vad de letar efter där.

Andreas, en man född den 13 maj 1978, bor för närvarande på Fridensborgsvägen 21 i Solna. Den 30 november firar vi Andreas namnsdag. För nio år sedan, den 13 september 2013, flyttade han in i sin nuvarande lägenhet. Han och Emma har gjort denna plats till sitt hem. Fler söker Andreas än vanligt.

Andreas Utterström Föräldrar

Hittills denna månad har vi delat nyheter om honom 64 gånger. Andreas bidrar med sin tid och energi till en organisation där han sitter i styrelsen. Han bor i en lägenhet med ett gemensamt trapphus som delas av sjutton andra individer. Vi vet nu vilka som bor på varje nivå i byggnaden.

Samma år som Andreas flyttade in i sin lägenhet flyttade även två andra personer in i byggnaden och finns kvar. I detta sammanhang bor de flesta som söker Andreas i Stockholm. Vid ett tillfälle i sitt liv arbetade han som korrespondent för NA:s tidning för unga vuxna. Han är frilansjournalist nu och amerikansk politik är hans främsta fokus.

Summan av det gav honom en plats i SVT:s Gomorronsoffa. Medan Andreas Utterström tillbringar sina vardagar i Stockholm var han på besök i sitt barndomshem Nora med NA. Inte så enkelt som en enkel tur och retur. Jag är nu på genomresa för att besöka Nora. Andreas Utterström sitter bredvid mig.

Sedan jag såg honom senast har han inte förändrats ett dugg. Sedan började han arbeta som journalist för NA. Tjugo år har gått och vi räknar. Hans berömmelse har spridit sig utanför NA:s sidor, och folk känner nu igen både hans namn och ansikte. Han anser sig vara en “nörd” i USA:s politik.

En tjänstebeteckning som ibland leder till gästspel i radio och TV-program i egenskap av ämnesexpert. Det är ingen idé att gnälla över det; det är bättre att bara ta saker som det är. Egentligen värmde Andreas aldrig riktigt upp för Nora, även om det var hans hemstad. De med utmärkt minne kanske minns Andreas krönika från slutet av 90-talet.

Personen som målade upp en negativ bild av Nora utifrån Andreas uppfattning att hon förtrycks av den så kallade jantelagen. Jag har bara aldrig varit ett fan av landsbygden, och det är förmodligen därför. Jag kallar Stockholm just nu för hem, men ibland önskar jag att den var tio gånger större.

Aldrig tidigare har jag känt mig överväldigad av storleken på en metropol. Han minns tonåren när han ständigt var hungrig. beskriver känslan av att anlända till den stora metropolen för första gången. En dag med att strosa runt i Stockholm utan att stöta på någon som kunde fylla i en felande länk i ens släktträd var ovanligt för en lantis.

När vi kör längs Noras Storgatan stirrar han utanför fönstret. Det var ett tag sedan jag åkte den här vägen senast, även om jag har gjort det många gånger tidigare. Mina föräldrar bor nu i rebro.
Nu när sommaren är här har soldyrkarna sänkt sig. Andreas hänvisar oss till kyrkan medan vi kör runt Torget och letar efter en parkeringsplats. På stenkanten tillbringade jag och min farfar många trevliga timmar med att samtala. När bilarna “krockade”, sa han, menade han att vi skulle se till att de kraschade. Poddvärd och kommunikationsexpert Andreas Utterström.

Han är flitigt med i svenska medier som Sveriges Radio, Sveriges Television och TV4 som expert på amerikansk politik. Dettaär hur amerikansk politik används i det vanliga livet i Sverige. Andreas, liksom de allra flesta politiska analytiker, var övertygad om att Donald Trump inte skulle väljas till president 2016.

Frågan om hur en affärsman som till och med förlorade pengar på sina egna kasinon kunde få det amerikanska folkets förtroende att driva USA som ett familjeföretag har konsumerat honom ända sedan hans katastrofala fel i bedömningen of cards, än torgmöten i Sveg. Vidare praktiserar Andreas det han predikar. Han använde Bill Clintons presidentkampanjstrategier för att vinna över sin kollega Emma när hans känslor för henne var obesvarade. De har varit tillsammans ett tag nu, och de har till och med fått tre barn.

Andreas Utterström Föräldrar
Andreas Utterström Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!