Anja Lundqvist Ung

Anja Lundqvist Ung
Anja Lundqvist Ung

Anja Lundqvist Ung – Karin Anja Elisabet Lundqvist är en svensk skådespelerska som föddes den 7 juni 1971 i Vaksala församling, Uppsala län. Dotter till statsvetaren Lennart J. Lundqvist och sjuksköterskan Maud, ogift Lindgren, Lundqvist gick på Stockholms Teaterhögskola 1995-1999 och har sedan dess arbetat med Teater Plaza, Dramaten och Stockholms stadsteater.

Förutom sin roll som Annelie i Tusenbröder-tv-trilogin medverkade hon även som Kattis Berg Antonsen i TV-serien Gåsmamma. 2023 hade hon ett framträdande i Stjärnorna paslotlett. Skådespelerskan Anja Lundqvist är upptagen med att filma Tillsammans 2 just nu. Anjas alkoholiserade förflutna, hennes nuvarande relationsstatus, hennes jobb och hennes sorg över förlusten av Michael Nyqvist är alla detaljerade här.

Även om Anja Lundqvist är mest känd för sin roll som Lena, Görans flickvän, i kritikerrosade tv-serien Heder på Viaplay, medverkar hon nu även i uppföljaren till Tillsammans, Lukas Modyssons film där hon hade skådespelardebut. Pernilla August om sina bröllopsplaner med Isac och nerverna som hindrade ceremonin från att äga rum.

Det Anja gjorde mot Honor var fel

Sedan filmdebuten har Anja Lundqvist nått stora framgångar. Hon har porträtterat mamma i Sune-filmerna och gästspelat i Tusenbröder, Mother Goose, Modus och Heder. Hon spelar en central roll i den tredje säsongen av Heder och är också författare till programmet. Det är ingen slump. I föreställningen porträtterar Anja en advokat som företräder misshandlade kvinnor.

Hon har verkligen varit på mottagandet av en sådan behandling, och hon använder sig av den erfarenheten i sitt manusförfattande. Anja Lundqvist var under lång tid i ett giftigt förhållande till misshandel. Även om saker och ting började okej, blev hon så småningom väldigt besittande. Hon gjorde slutligen slut med sin älskare efter att hans övergrepp blev fysiskt. Hon förklarar sin totala hjälplöshet och säger: “Jag var så fruktansvärt rädd att jag inte visste vad jag skulle göra”, i en intervju med Allas.

Anja Lundqvist Ung

Han övervann sin alkoholism och mår bra nu

Under denna tid var Anjas samband med alkohol också ohälsosamt. Efter att ha gjort slut med sin pojkvän blev hennes dryckesvana värre och vid 29 års ålder checkade hon in sig på Anonyma Alkoholister för att få hjälp. Vid det här laget hade hon redan släppt Tillsammans på skiva och började sin karriär på Dramaten efter att ha tagit studenten från Scenskolan.

Jag var ganska orolig för mitt eget förstånd. Jag tappade all känsla för vem jag var; mitt uppförande förändrades, jag blev allt mer våldsam och min depression fördjupades. Anja Lundqvist förklarar i podcasten Livshjulet, “Jag ville leva ett värdigt liv, och det gick åt fel håll.” Anja Lundqvist har varit nykter av alkohol ett tag nu.

Anja och hennes sambo har ett separat boende

Hon träffade Theo Holmer och fick deras barn, Alia och Jonas, bara tio månader efter att hon nyktrade till. Efter 17 års äktenskap splittrades paret äntligen 2018. Hon förklarar sin totala hjälplöshet och säger: “Jag var så fruktansvärt rädd att jag inte visste vad jag skulle göra”, i en intervju med Allas.

Anja har varit tillsammans med sin elva år yngre pojkvän Rikard Källqvist ett tag nu. Hon avslöjade detta hösten 2022 på podcasten Fundamentalt och sa att de hade träffats medan de spelade in ljudböcker. När han fortfarande var tekniker gjorde han det i hörlurarna. Hans röst växte på mig och blev så småningom ganska älskvärd. Enligt Anja Lundqvist, “vi hade så roligt” under deras två år av att kommunicera via telefon, sms och till och med memes.

De har separata bostäder men spenderar tid tillsammans på pojkvännens lanthem. Han har en egen plats i Vaxholm, och vår separation har varit bra. Eftersom hans verksamhet även tillverkar ribbåtar använder vi den ofta för att kryssa i skärgården. Anja Lundqvist säger till Aftonbladet 2021, “Vi åker ganska långt ut, och jag har också lärt mig att köra bil.”

Den nya filmen saknade Michael Nyqvist

Anja Lundqvists alkoholista från 2023 dyker upp i Stjärnorna p slotlett. Premiären av Tillsammans 99 väntas även i år. Händelserna i filmen inträffar cirka 20 år senare. Det var ganska meningsfullt att komma tillbaka tillsammans och göra några nya inspelningar. Det var flerskiktigt och komplext. Många av oss såg den videon för första gången med dig, berättar Anja för Mbra.

Michael Nyqvist var dock inte där eftersom han gick bort i cancer 2017. Anja reflekterar över sina sorgkänslor och hur livet har förändrats utan honom. Eftersom Micke Nyqvist inte längre finns bland oss gav det också en viss existentiell klarhet. Om tjugo år, vem kommer fortfarande att vara här? är en fråga vi funderat på. Anja beklagar Mbra hur snabbt ens liv och yrke passerar.

När du ser “Heder” på Viaplay ser du Anja Lundqvist när hon dyker upp i det senaste avsnittet. Hon avslöjar personliga ekonomiska detaljer för lyssnare på ekonomipodden “Fundamentalt”, samt detaljer om hennes förhållande till Rikard Källqvist. Han är rikare än

Anja Lundqvist Ung
Anja Lundqvist Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!