Shervin Razani Förmögenhet

Shervin Razani Förmögenhet
Shervin Razani Förmögenhet

Shervin Razani Förmögenhet – Razani har startat flera framgångsrika företag som tillsammans drar in miljoner årligen. Razani grundade sitt primära företag, Jurek Rekrytering & Bemanning, 2006 och har nu en årlig omsättning på cirka 280 miljoner kronor. När han gick på Stockholms universitet skapade Razani konceptet åt Jurek när han började hyra ut sina studiekamrater till kunder inom finans- och juridikbranschen.

Razani grundade företaget Life Event Sweden tillsammans med kollegan Kalle Rudehill 2008. Förutom att planera evenemang planerar organisationen även företagsresor, jubileer och premiärer. Både Stockholm och Göteborg är hem för Life Event Sweden-platser. Som helhet sysselsätter Shervin Razanis byrå cirka 350 personer i fem olika sektorer och genererar mer än 450 miljoner kronor årligen i intäkter.

2010 öppnade Razani sitt första apotek, Pro-Vitae, vilket markerade hans inträde i den konkurrensutsatta läkemedelsindustrin. Han har nu öppnat två andra apotek i andra stadsdelar i Stockholm. Han etablerade också värdepappersföretaget Arya Invest AB 2011 för att hantera värdepapper, fastigheter och tidiga företag.

Shervin och hans affärspartner Bo Fuglsang öppnade hotell NOVI Resort på Gotland 2016. Sedan början av 2017 äger han NOVI Resort ensam. Shervin har investerat i en rad verksamheter, främst inom områdena erfarenhet och teknik, sedan 2016. Sedan höstsäsongen 2021 har Razani varit en av de fem drakarna på SVT:s Draknästet.

Biografi

Åttaårige Razani flyttade till Sverige från Iran 1986. Rinkeby, Husby och Sollentuna var hans tidiga samhällen. Han har en kandidatexamen i nationalekonomi från Mitthögskolan, med inriktning mot ekonomi, och en masterexamen i internationell ekonomi från Stockholms universitet, utöver sin bakgrund i juridik.

Shervin Razani, en 44-årig affärsmogul, dyker upp i SVT-programmet “Drakboet” som en “drake”. Nyheter24 har undersökt Jurek-grundarens miljoninkomst och förmögenhet. Entreprenörer på SVT:s “Draknäst” presenterar sina verksamheter för en panel av investerare som kallas “drakar” i hopp om att få finansiering. Shervin Razani, 44, är en av dem; han hedrades som en pionjär inom sitt område 2016.

Shervin Razani Förmögenhet

The Business of Shervin Razani Miljoner i intäkter för Jurek

Shervin Razani är, utan en skugga av tvivel, en framgångsrik man. 44-åringen startade ett av Sveriges största rekryterings- och konsultföretag, Jurek, 2006. Över 281 767 000 kronor genererades i intäkter för Jurek Rekrytering & Bemanning AB 2021 och bolaget gjorde en vinst på 16 765 000 kronor. Det totala värdet av bolagets tillgångar uppskattades till enorma 125 323 000 kronor.

Shervin Razanis årslön är 1 miljon dollar

Så, hur mycket får Shervin Razani betalt? Nyheter24 har fått uppgifter från Skatteverket som visar att företagaren hade en konsekvent årsinkomst på 1 268 984 kronor 2020. Jacob de Geer, Lena Apler och Shervin Razani, tre investerare från Draknästet, diskuterar investeringar som de senare kom att ångra i en intervju med DiTV. “Jag lade ett hyfsat bud”, minns Lena Apler om den gången hon misslyckades med att förvärva Klarna för vad som skulle ha varit en slant på dagens marknad.

De tre diskuterar sina misslyckanden som investerare på DiTV. Lena Apler och Shervin Razani känner båda skuldkänslor över hur lång tid det tog dem att slutligen besluta sig för att gå med i Klarna. “På den tiden”, tillägger Shervin Razani, “tyckte jag att det var dyrt.” Tidigt i Collectors mandattid träffade Lena Apler de “tre vassa killarna i Stockholm” som skulle fortsätta att bilda Klarna. Hon föreslog en köpeskilling på 10 000 000 SEK, men de krävde 50 000 000 SEK.

Lena Apler är på samma sätt ledsen att hon lagt pengar på ett glittrigt modeföretag som såg dess festliga atmosfär minska till följd av pandemin. Det handlar om att chansa på människor eller projekt som annars inte skulle ha en chans att lyckas. Jacob Jag har trots allt gjort flera misslyckade företag själv.” Shervin Razani förklarar hur han sögs in i hemska intriger som företagsägare och hur han tog förhastade beslut.

Dragon’s Nest 2022 har en skådespel av drakar, varav en är Shervin Razani. I den populära showen Draknästet är han en av investerarna tillsammans med Sara Wimmercranz, Lena Apler, Jacob de Geer och Jonas Eriksson. Denna grupp av drakar sågs förra året, och de är tillbaka igen den här gången. Att välja denna väg var enkelt. Det faktum att jag fick spendera mycket tid med mina meddrakar medan jag gjorde showen var stort.

Samtidigt introducerades jag för ett nätverk av exceptionellt kompetenta företagare och fräscha idéer. Shervin Razani informerar Driva Eget att hon och hennes man måste gå utbildningen om de vill starta ett företag. Att ha ett starkt team att arbeta med är avgörande för framgång på alla arbetsplatser. När en ny säsong börjar ser jag alltid fram emot den.

Föredragna leverantörer för Razani

Shervin grundade Arya Invest 2011 för att övervaka hans aktier, fastigheter och VC-innehav. Dessutom har jag som serieentreprenör lärt mig mycket om vad som fungerar och vad som inte gör det i en startup från mina egna erfarenheter. På frågan om vad han letar efter hos Draknästet företagare, svarade Shervin: “Jag vill se välutbildade företagare med glimten i ögat.” Lemmen får en mindre del av uppmärksamheten.

Under en intervju med DiTV berättade Draknästet-investerarna Jacob de Geer, Lena Apler och Shervin Razani om vad de gjort som de nu ångrar. Lena Apler säger att hon “gav ett hyfsat bud” när hon försökte köpa Klarna för flera år sedan, även om beloppet hon erbjöd skulle ha varit skrattretande lågt på dagens marknad.

Den nya säsongen av Draknästet, en SVT-show där företagare presenterar sina idéer för en panel av potentiella investerare, har premiär i augusti. Bland talare finns serieentreprenören Shervin Razani, nischbanken Collectors upphovsman Lena Apler och Izettles (såld till PayPal för 19,2 miljarder kronor) medgrundare Jacob de Geer.

I det här avsnittet av DiTV undersöker de tre sina gemensamma investeringskatastrofer. Förseningen mellan Lena Apler och Shervin Razanis beslut att gå med i Klarna är en källa till skam för dem båda.Jag tyckte det var dyrt vid den tiden, förklarar Shervin Razani. Lena Apler, tidigt under sin tid på Collector, stötte på de “tre vassa killarna i Stockholm” som senare skulle hitta Klarna. Hon erbjöd 10 000 000 SEK för förvärvet, men de insisterade på att begära 50 000 000.

Enligt de senaste uppskattningarna är Klarna värt cirka 377 miljarder kronor, eller cirka 7 540 gånger så mycket pengar. Precis som många andra ångrar Lena Apler att hon investerade i ett flashigt modehus vars en gång jublande stämning har sjunkit i spåren av pandemin. Vad detta innebär är att ge dem som har liten eller ingen möjlighet att lyckas.

När jag letar efter svar ger Izettle medskapare Jacob de Geer råd: “Du måste bara gå till dig själv. Jag har trots allt startat några företag som gick uppåt. Som affärsentreprenör berättar Shervin Razani hur han blev tecknad in i dåliga intriger och fattade förhastade beslut. I Drakboet slänger drakarna inte bara bort sina pengar. Shervin Razani och Lena Apler diskuterar sina investeringar och framtidsplaner på Affärsvärlden. Grundaren av Collector Lena Apler säger, “Jag har en ganska traditionell portfölj, med några ingenjörsföretag och några tjänsteföretag.”

Nästa vecka är den svenska affärsdokusåpan Draknästet åter i luften, där blivande entreprenörer får chansen att presentera sina satsningar för en panel av rutinerade investerare (eller “drakaner”). Grundaren av bland annat Jurek, Shervin Razani, är en aktiemarknadsinvesterare som också prioriterar att spara för sin familjs framtid.

Jag var lite långsam utanför märket med min portföljs neddragning och omviktning. Aktier på Nasdaq och i USA som helhet har skjutit i höjden i år. Om jag ska vara ärlig så skäms jag lite över att min investeringsportfölj är så underviktig i utländsk valuta. Dessutom ångrar jag att jag sålde av mina teknikaktier i början av året. Jag hade inte föreställt mig att det skulle bli högre, säger han till Affärsvärlden.

Shervin Razani Förmögenhet
Shervin Razani Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!