Karolin Hakim Pojkvän

Karolin Hakim Pojkvän
Karolin Hakim Pojkvän

Karolin Hakim Pojkvän – Läkaren och småbarnsmamman Karolin Hakim sköts och dödades mitt på ljusa dagen i Malmö i augusti i år. Karolin Hakims sambo, en man med anknytning till den lokala kriminella undre världen, är huvudmisstänkt i mordutredningen.

Maken skadades inte

Nu har han häktats misstänkt för att ha planerat ett mord med en nära släkting som en del av samma vedergällningscykel som i slutändan krävde Karolin Hakims liv. Den 36-årige sambon till Karolin Hakim infann sig i onsdags inför häktningsdomaren i Malmö tingsrätt. Efter en längre förhandling beslutade tingsrätten att häkta honom som mordmisstänkt med sannolika skäl. Individen insisterar på att han inte har gjort något fel.

Det är okänt när exakt mordet var planerat att inträffa eller vem som skulle ha dödats, men det tros ha planerats mellan mars och juni i år. Under torsdagen omhändertogs även sambons nära anhöriga. En man i trettioårsåldern. Han tros ha konspirerat med 36-åringen för att döda någon. Den 30-årige åtalade talade till sitt eget försvar under hela förhandlingen.

En utredning om Karolin Hakims pojkvän kopplas till en om en våldsvåg som innefattade många dödsfall och utlöstes av en kidnappning i Malmö, enligt polis och åklagare. Några ledtrådar i den utredningen tyder på att mordet på Karolin Hakims och mordförsöket på hennes partner och barn var hämndmotiverade.

Förhållandet mellan förfrågningarna

Karolin Hakim kan ha varit ett avsett offer eller inte. Det vet vi inte, har chefsåklagare Pär Andersson redan meddelat Kvällsposten. Det är möjligt att det tilltänkta offret faktiskt var paret. Flera personer som stått partnern mycket nära under många år är involverade i utredningen om våldsspiralen, däribland en gammal släkting till den kidnappade. Denna utredning är fristående från utredningen om mordet på Karolin Hakim.

En person “stämplar för mord” om det finns bevis som tyder på att de planerat att döda en annan individ, enligt vad åklagarmyndigheten och polisen bestämt. Kvällsposten fick veta av anonyma källor att mordplanen avslöjades när svensk polis skaffade kopior av meddelanden gjorda över den krypterade meddelandeappen EncroChat.

En speciell telefon som kunde komma åt företagets krypterade dator kostade kunderna cirka 17 000 kronor. Meddelanden som överfördes genom den kunde inte läsas av en tredje part. Men i april i år tog polisen i Nederländerna och Frankrike kontroll över EncroChats server och övervakade all användarkommunikation i realtid fram till slutet av juni.

avlyssnat ett enormt antal kommunikationer

National Operations Agency (NOA) hävdar att miljontals meddelanden avslöjades som ett resultat av tillslaget mot EncroChat. Efter att svenska myndigheter fått kopior på meddelanden som överförts via EncroChat greps och fängslades flera personer i Sverige och Skne. Det har lett till att en kille i Hässleholm och ngelholm har gripits misstänkt för mordplanering. Denna person har erkänts av källor som en nära vän till Hakims partner. Men också att Malmöpolisen dechiffrerade de ibland kryptiska texterna och grep ett antal gängmedlemmar. I Malmö ägnar sig nu två åklagare enbart åt EncroChat-relaterade ärenden.

Karolin Hakim Pojkvän

En likhet med mördaren

Så datum har ingen misstänkt gripits i samband med mordet på Karolin Hakims. Däremot har polisen i flera andra fall undersökt och förhört en känd gängkriminell, inklusive användningen av en bild tagen på Sergels väg i augusti. En maskerad man står vid flyktbilen på bilden. Denna person är kopplad till andra påstådda kontraktsmördare i Malmö och har varit föremål för flera utredningar om påstådda mordplaner.

Mordet på Karolin Hakim och mordförsöket på hennes sambo och deras gemensamma barn har hållit en 23-årig kille i förvar ganska länge. Han arresterades efter att det fastställts att han kan ha hjälpt Hakims mördare att få tag i flyktbilen. Mannens liv är ständigt hotat, och han har varit måltavla för minst två mordförsök. Han åtalades i går för ytterligare anklagelser. En månad efter mordet på Karolin Hakims misstänks han för att ha innehaft två skjutvapen. Den misstänkte insisterar på sin oskuld.

I somras i Malmö bad Karolin Hakim sin mördare att sluta skjuta innan hon dödades. Enligt ett vittne som intervjuats i SVT:s Veckans brott är det precis vad som hände. Ett vittne ser Karolin Hakims pojkvän försöka fly iväg med deras barn innan han blir skjuten och dödad i ett meningslöst våldsdåd. När männen fortsatte att slå den unge mannen, tog Karolin Hakim upp honom och bad dem sluta.

Ett vittne säger till SVT att männen vände sig om och tittade på kvinnan innan en av dem gick fram till henne, tog två steg framåt och sköt henne i kroppen på sporren för tillfället. Den här gången kommer det dock inte att handla om mina hälsoproblem; istället kommer jag att skriva om de två kvinnomorden som skakade Sverige i slutet av augusti. Karolin Hakim, en 31-årig läkare, dödades i en skottlossning utanför en falafelbutik på Sergelvägen i Malmös fina stadsdel Ribersborg. Kvinnan höll sitt två månader gamla spädbarn, som hon hävdade att hennes man hade övergett när han sprang från en angripare.

Beväpnade mannen saknade barnets flyende pappa, en dömd tjuv med ett långt fängelsestraff, och sköt istället mamman. Men myndigheterna sa att mannen var mordets främsta avsedda offer. Den unga kvinnan träffades dock inte av ett vilseledande skott. Hon tog flera skottskador på kroppen. Mördaren såg till att hon verkligen var död genom att sikta på hennes bakhuvud. Det dödandet var alltså ingen olycka. Mordet genomfördes effektivt.

Karolin Hakim, en kvinna av Mellanöstern härkomst som hade studerat medicin i Poznan, Polen, var målet för detta fruktansvärda mord. Hon var AT-läkare på ortopedavdelningen på Malmö Universitetssjukhus Skne före mordet. Hon kom från ett helt oklanderligt hushåll. Vad som är mer frustrerande är att Karolin Hakims pojkvän och pappan till deras barn är en 33-årig Malmöbo som har en historia av grov kriminell verksamhet. Naief Adawi är en fd dömd som tillbringat åtta år bakom lås och bom för olika brott, inklusive grovt rån och vapeninnehav.

Den 10 augusti 2008 var Naief Adawi en av tjugo eller fler rånare som kom undan med 62 miljoner danska kronor från Dansk Vaerdihandling-företaget i Bröndby, Danska Zeeland. Det motsvarade då cirka 80 000 000 SEK. Ett av de största rånen i dansk historia. Eftersom det mesta av stöldgodset faktiskt aldrig återfanns var det också det perfekta brottet. Naief Adawi, ursprungligen från Malmö, är nu 33 år gammal, men han och de andra brottslingarna greps alla och dömdes till fängelse.4

Mycket noggrann planering gjordes vid rånet mot det danska skyddsföretaget. Fordonen var avsedda att användas som flyktfordon. Brottslingarna hade tidigare vid flera tillfällen brutit sig in i en verksamhet nära förvaringsföretaget. Möblerna nära väggen som gränsar till Dansk Vaerdihandling hade flyttats. Till en början var polisen försiktig med dessa inbrott eftersom ingenting hade tagits.

Senare upptäcktes dock att inbrottstjuvarna hade borrat ett hål i väggen som skilde depåbolaget från dess granne. En åtta meter lång stång sattes sedan in i öppningen. De hade installerat en dold kamera ovanpå baren för att övervaka Dansk Vaerdihandling-platsen. Detta skulle göra det möjligt för inbrottstjuvarna att planera rånet och skapa en korrekt karta över byggnaden.

Rånet skedde i Bröndby, Danmark den 10 augusti 2008. Vid femtiden på morgonen krossade de ett hål i ytterväggen på Dansk Vaerdihandlings byggnad med en hjullastare som vägde 22 ton. Sju banditer, alla med automatkarbiner, trängde in i byggnaden. De anställda gömde sig medan 62 miljoner danska kronor i kontanter stals från flera kassaskåp. Tre stulna Audis användes för att skynda iväg av brottslingarna från Stockholm.

Elva stulna sopbilar stod parkerade runt polisstationens in- och utgångar, vilket hindrade myndigheterna från att förfölja rånarna. För att garantera allas säkerhet tändes papperskorgen i brand. Förutom fotbarrikader möttes förare av förföljande fordon av vägspärrar.

Karolin Hakim Pojkvän
Karolin Hakim Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!