Anna Holmlund Olycka

Anna Holmlund Olycka
Anna Holmlund Olycka

Anna Holmlund Olycka – Anna Ida Holmlund, född i Sverige, tävlade förr i skicross. Hon föddes den 3 oktober 1987. Holmlund har vunnit 19 världscuptävlingar och 3 världscuper i skicross från och med 2016. Hon fick en sjätteplats 2010 och en bronsmedaljprestation 2014. Vid 2011 FIS Freestyle World Skid-SM kom hon på tredje plats.

Holmlund fick en diffus axonal skada och många frakturer i ansiktet och skallen efter att han kraschade under en övningskörning den 19 december 2016 i Innichen. På ett sjukhus i Bolzano framkallade läkarna koma för henne och en vecka senare återfördes hon till Sverige med flyg. sjukhus åkte hon i juli 2017 tillbaka till sin hemstad Sundsvall.

Holmlund började gå igen i december 2017, över ett år efter händelsen. I februari 2018 återvände hon till backen för första gången i en sit-ski. Vinter-OS i Stockholm 2026 tillkännagav Holmlund som officiell ambassadör i början av november 2018. Fem år har gått sedan den tragiska olyckan som drabbade skicrossåkaren Anna Holmlund vid ett världscupevenemang i Italien. Hon har förändrats avsevärt sedan efterdyningarna av olyckan.

Så länge du är engagerad i att få det att fungera, tillägger hon, kommer det att göra det. Strax efter ettårsdagen av hennes fruktansvärda tragedi vid världscuptävlingen i dressyr i Innichen, Italien, i december 2016, ser vi Anna Holmlund i hennes lägenhet. Det är allt i ditt huvud, erkänner hon, men det förändrar inte verkligheten.

Muskulaturen är tillbaka

Anna har en hjärnskada och har ännu inte återhämtat sig helt, men hon har byggt upp sin kropp via rigorös träning. Musklerna och hennes ursprungliga höjd på cirka 183 centimeter är båda tillbaka. Jag tränar ganska ofta, förklarar hon.

Inomhusgym i byggnaden

Annas bostad fungerar som ett fitnesscenter; det finns träningsutrustning i varje rum.

Anna Holmlund Olycka

Att vara förutseende

Fem år efter olyckan möter du Anna Holmlund i videon. Skicross-stjärnan Anna Holmlund råkade ut för en livsavgörande olycka för sex år sedan. Hon har precis öppnat upp sig om vilken inverkan såren har haft på hennes liv. Anna Holmlund, då 35 år gammal, betraktades i början av 2010 som en av Sveriges ljusaste framtidsutsikter för skidåkning.

Hon drabbades av många skador, men hon lyckades ändå vinna tre SM-guld, ett brons på VM och ett brons i OS i Sotji 2014. Under ett träningspass den 19 december 2016 i Innichen, Italien, kraschade hon och fick allvarliga huvudskador. På grund av hur dåliga de var, var hon tvungen att bedövas för att minska sannolikheten för komplikationer.

Sedan olyckan har det gått sådär.

Efter fem månader i koma vaknade hon, och därmed började hennes livs längsta och svåraste kamp. Trots hennes imponerande tillväxt. Hennes tal blir bättre och hon är inte längre beroende av rullstol. Anna Holmlund reflekterar över de senaste sex åren i ett Instagram-inlägg som markerar sex år efter olyckan. Sex år har gått sedan den där hemska olyckan! Det var ett olyckligt missöde som kostade mig mycket pengar. Men jag förtjänar lite också. Jag skulle till exempel inte ha träffat dessa två underbara människor om det inte vore för olyckan.

Wow, det är fantastiskt! Hon säger “De hjälper mig så mycket”, bredvid ett foto på henne själv, tränaren Anders Schröder, och Zandra Fjälkeby-Berg, som övervakar assistentteamet och sköter all kommunikation som rör sjukvård, rehabilitering och träning.

Det är något Anna Holmlund gör nu

Det finns trots allt vissa saker jag inte kan göra på grund av olyckan, och därför måste jag ha hjälp”, förklarar Anna Holmlund. Jag kan liksom inte köra ett motorfordon. Och ändå! En riktigt hemsk dag, vad en njutning! Hon flyttade till Sundsvall för att fortsätta sin utbildning efter olyckan. Som du kanske har gjort i klassen läste jag igenom det för att få en känsla för materialet. Hon säger att hon är skicklig i svenska, engelska och matematik.

Anna Holmlund har också börjat tala offentligt om sin bakgrund. Med ett ord, ja. Det känns bra att dela med sigmin erfarenhet, och jag tror att jag kan ge lite insikt som ett resultat. Min situation är inte okomplicerad, men den fungerar. Enligt en intervju hon gav till Aftonbladet “får hon väldigt blandade reaktioner”, vilket innebär att hon får både känslomässiga svar (tårar) och positiva (leenden och skratt).

Anna Holmlund, en växande talang inom skicrosssporten, fick bestående hjärnskador efter en förödande olycka i slutet av 2016. Sedan dess har hennes hälsa svikit, men hon vet vad som behöver göras för att förbättra den. Hon tillägger i P4 Extra, “Jag vill kunna klara mig själv.” En av Sveriges ljusaste framtidsutsikter för skidåkning var Anna Holmlund, 35, som blev rånad 2009. Trots allvarliga skador tog hon brons vid OS 2014 i Sotji, Ryssland, och tre SM-guld.

Händelsen inträffade dock faktiskt den 19 december 2016. Hon hade en allvarlig kollision under träning i Innichen, Italien, och hennes huvud skadades ganska illa. Hon var tvungen att bedövas eftersom symtomen var så intensiva.

Målet är “Maximal självförsörjning”

Efter att ha legat i koma i fem månader började Anna Holmlund sitt livs mest utmanande strid. Sex år senare har hon kommit långt. Hon kan gå utan rullstol för det mesta och hennes kommunikationsförmåga förbättras hela tiden. Men hon är inte riktigt där mentalt. Anna Holmlund beskriver det moderna livet i P4 Extra – Gästen. Även om hon fortfarande har en personlig assistent, är hon fast besluten att vara självförsörjande. Det slutliga målet är att bli självförsörjande. Hon vill, säger hon, få så mycket självstyre som möjligt.

I den här videon simmar Anna Holmlund ett 3k-lopp

Träningen har återupptagits för Anna Holmlund. Under sommaren kommer hon att tävla i Vansbrosimningen, ett 3 000 meter lång sim- och cykellopp. Simning är bra eftersom det hjälper mig att glömma min hjärnskada. Jag kan simma oavsett. Endast påtagningen av cyklops och simfötter kräver hjälp från min sida. Sedan, säger hon, behöver jag ingen ytterligare hjälp.

Hon jämför sig till och med med “gamla Anna” i P4 Extra, så det måste betyda något! Trots att Holmlund simmade flitigt före olyckan har hon fått anpassa sin teknik sedan dess. Min högra hand helt enkelt liksom hänger där medan jag kryper med vänster. När jag först började lära mig simma var allt jag gjorde en cirkel runt poolen. Där borta. Hon förklarar att hon tidigare inte kunde använda sina ben när hon simmade men nu kan göra det och att hon för sitt eget skydd skulle ha assistans med sig hela tiden under loppet.

Även om hon blev avskriven av läkare har Anna Holmlund gjort en anmärkningsvärd förbättring under de fem år som gått sedan olyckan. TV4 konstaterar i sin sändning att den kommande söndagen är det fem år sedan skicrossatleten Anna Holmlund råkade ut för en fruktansvärd olycka när hon tränade i Italien.

Läkare förutspådde till en början att Anna inte skulle kunna andas självständigt, men hon gjorde det. Läkarna förutspådde att efter två år skulle hon inte längre bli bättre, men det har inte hänt. Hon har tagit stora framsteg under de fem åren efter olyckan. Hon beskriver den långa vägen tillbaka och motivationen som höll henne igång.

Den före detta skicrossåkaren Anna Holmlund kraschade, fick hjärnskada och begränsade hennes rörelser till vänster sida. Hon planerar ändå att delta i juli 3 km Vansbrosim trots detta. Enligt Holmlund i P4 Extra får det här mig att känna mig som “gamla Anna”. För sex år sedan, under ett skicrosslopp, kraschade Anna Holmlund och fick en hjärnskada. Hon kan nu bara röra på vänster sida. Anna Holmlund simmar när hon kan, trots att hon har en funktionsvariant.

Anna Holmlund Olycka
Anna Holmlund Olycka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!