Anneli Martini Ung

Anneli Martini Ung
Anneli Martini Ung

Anneli Martini Ung – Christina Christensen föddes som Anneli Margareta Martini i Västra Skrävlinge församling, Malmöhus län, Sverige, den 21 december 1948. Från 1974 till 1977 gick Martini på Teaterhögskolan i Stockholm. Därefter hade hon engagemang på följande platser: Malmö Opera, Göteborgs stadsteater, Strindbergs Intima Teater, Stockholms stadsteater, Dramaten, Teater Giljotin och Galeasen. Både Solsidan och Sally presenterade hennes skådespelarkotletter.

Felix Engström, skådespelare, är hennes son. Om Anneli Martini fortfarande levde idag skulle hon dansa tango i Argentina. Klara soppteater erbjöd henne ett jobb och en trasig fotprocedur höll henne kvar i Sverige. Det här är ett för roligt jobb för mig att tacka nej till. Nästan varje gång jag ska köpa den är den slutsåld.

Jag får skjuta upp det med Argentina. Det kan vänta, svarar hon och nämner att hon behöver sin skadade fot för att återhämta sig innan hon kan ta sin tango på allvar. Anneli Martini är livlig och levande till utseende och uppförande. Hon är en mästare på att teckna i sin publik. Ena sekunden är hennes röst allvarligt högtidlig, och i nästa bryter hon ut i ett känslomässigt kraftfullt skratt.

Även om hon erkänner att hennes personlighet är levande, konstaterar hon att vissa människor kan tycka att hon är hård. Jag har först nyligen kommit överens med det faktum att mitt yttre kan vara vilseledande. Trots utseenden är jag inte arrogant eller aggressiv. Det är inte sant; Anneli Martini är ganska lågmäld. Hon är dock inte blyg eller rädd. Genom åren har hon tonat ner den aspekten av sin karaktär.

Från en plats av ren skräck brukade den bara sitta i kroppen och vägra göra någonting. Men enligt hennes senaste text är det inte längre fallet. Tidigare har jag varit mer bekymrad över en inre kritiker som heter Janet Jante som är tystlåten och hård. Hennes brutalitet och hårdhet fick mig att mörda henne. Hon kanske dröjer sig kvar ibland, men nu är hon ett minne blott.

Anneli Martini Ung

Ord kommer lätt för mig. Det var filmpremiär och galamiddag igår, men jag var för upptagen med att tänka på hur kul det var att uppmärksamma. Tanken på att det är förödmjukande att bli gammal samtidigt som jag är tacksam för det slog mig när jag funderade på att fylla år.

Anneli blir genast väldigt arg och ropar:

Picasso borde åldras, enligt mig.

Kommer kvinnor också att mogna på liknande sätt?

Vem som får tolkningen först är helt upp till oss. Vi måste fatta ett medvetet beslut om att, snarare än att hålla fast vid föråldrade patriarkala ideal, är de mest tilltalande varelserna i mänskliga termer starka, modiga kvinnor. Att bli starka, dominerande kvinnor är vårt uppdrag. Det verkar som att min mamma och Josephine Baker var framgångsrika där.

Marlene Dietrichs musik finns med i “Dr. Jevskij and Mrs. Hype” av Anneli Martini. Hon skulle ha lagt mer kraft på det avsnittet om hon inte varit så blyg tidigare. Mitt mod att stödja den positionen har vuxit bara under de senaste åren. Nu när jag har fått ihop mitt liv och karriär ger jag allt i allt jag gör, säger och vågar.

Precis som Louise Bourgeois skulle jag vilja fortsätta jobba tills jag är 96 eller 97 år, förutsatt att jag inte hamnar i koma. Hon ville bli erkänd och uppskattad. Sedan krossade det Lena Olins entusiasm och ambition att skådespeleri medan hennes karriär bara var igång. “Nu är det annorlunda”, säger hon.

Skådespelare riskerar att skadas om de känner sig hotade. Risken att bli instängd i en fälla ökar när man når framgång. Enligt Lena Olin, 67, är karaktären Evas bristande ambition i början det som gör historien så känslomässigt påfrestande. Av den anledningen kommer “Andra akten” att slå an hos många, enligt Olin.

Hon tar upp det faktum att kvinnor traditionellt sett har satt andras behov – deras familjer, deras barn och till och med deras arbetskamrater – över sina egna, och att detta kan leda till en “hemsk tomhet som är så sorglig” bortom en viss ålder. Den här karaktärens första, nästan enastående uppmärksamhet på sitt barn är något som många kvinnor kan relatera till, inklusive mig själv. Som Lena Olin uttrycker det, “Jag kan vika dina strumpor” – och när du gör det vet du att dagen var värd besväret.

Det var därför det var så fantastiskt att se Eva återfå medvetandet och inse att hon hade kraften att slå sin egen väg; det var som att se en glödlampa slockna. Det är förkastligt. När det gäller mig är jag inte säker på att jag skulle möta det. “Andra akten” handlar om Eva, som möter den berömda skådespelaren Harald Skoog – porträtterad av Rolf Lassgård – genom ett extra trick. Skoog är på rehabilitering efter att ha drabbats av en stroke.

Att jobba för Harald öppnar dörrar för Eva till Dramaten och teatern. Ett möte som kommer att förvandla henne. Filmen hyllar teatern samtidigt som den till viss del leker med den. Artisten som är… denna överflöd Det låter som en mycket kärleksfull historia. Sådana olika världar gläder mig.

Scenkonst och film? Finns möjligheten till en hier

arkiskt förhållande mellan dem verkligt? Affärskultur vs högkultur. Det var “Picassos äventyr” som jag minns att jag gjorde som min debutfilm. Jag var fortfarande elev på skådespelarskolan när detta hände. När jag kom tillbaka på mitt andra år kände jag en skamsvål. Jag kände verkligen en enorm skam när jag kom tillbaka, och det är helt upprörande att du begick en sådan handling.

Det kommer också att öppna dörrar för Eva till en annan värld, en som hon tidigare känt var utom räckhåll. Det kan vara en storslagen och storslagen sak. På grund av detta växte jag upp. Jag kommer från en familj av skådespelare. “Det var väldigt roligt att se att alla var olika när jag fick se den civila världen”, säger Lena Olin och tillägger, “för det var annorlunda än mitt hus.”

Så länge jag kan minnas har den “verkliga världen” fängslat och intresserat mig mycket. Att få vänner hemma var det bästa. Alla var tysta och ingen hade det bra. Så många människor gjorde det. Jag fann det tilltalande. Är din andra akt som skådespelare mer tillfredsställande än din första? Kanske blir jobbet roligare när du väl har lite erfarenhet och ett regelbundet schema.

När jag först började i mitt företag var min önskan att bli sedd och uppskattad så stark att den kvävde mitt driv. Lena Olin tycker att det var jobbigt och förstörde glädjen och hon fortsätter med att säga: När artister känner att de är på väg att förlora något sätter de sig själva i fara. Risken att bli instängd i en fälla ökar när man når framgång.

En känd skådespelare eller skådespelerska kan täcka hela uppsättningen med en våt filt. Precis som med det här projektet tycker jag att det är fantastiskt att få erfarenheten medan allt är nytt, speciellt när lusten finns där. Efter en lång period av fokus på romantiska tvålar, har tonårsdramer från 90-talet nu börjat förgrena sig och utforska hur bredare sociala krafter påverkar individer. Ett utmärkt, men långt ifrån perfekt, exempel är Approved by Lisa Langseth.

Christoph roar sig medan han filmar en parningsvideo medan han sitter i sängen. Anna-Karin, mamma och konstinstruktör, kommer in i rummet och försöker desperat komma i kontakt med sin son som hoppade av skolan. Den som bombade fotograferingen, Tarek, kommer snart in och jagar Angelica, hans flickvän. I en tragisk ungdomsdans ber Tarek ut sin flickvän på en dejt så att Christophs mamma skulle justera betyget så att han skulle klara.

Sexualitet är den primära manifestationen av våld i en värld där språk och inflytande inte existerar. Du kan känna den underliggande skräcken, och varje ord karaktärerna säger väcker den till liv. Vi observerar mönstrens fortplantning: Tareks fientlighet är ett slags hämnd mot sin far; Angelica underkastar sig Christophs förödmjukelse så att hon kan haka på honom; och till och med Anna-Karin är underordnad urordningen.

Det hade varit lika passande att citera Michel Foucault förutom Pierre Bourdieu på programsidan. Det är här maktstrukturerna har tagit plats i huvudpersonernas kroppar och lämnat ett intryck av orättvisa, förtryck och skam. Kärlek är det enda dessa kroppar verkligen önskar. Vad de verkligen vill ha är en abstrakt form av kärlek, inte respekt, från människorna i deras liv.

Anneli Martini Ung
Anneli Martini Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!