Annika Ljungberg Sjukdom

Annika Ljungberg Sjukdom
Annika Ljungberg Sjukdom

Annika Ljungberg Sjukdom – Annika Ljungberg, tidigare i bandet Rednex, svimmade efter att ha upplevt vad hon först trodde var ett spöke i magen. Men tester visade att det var cancer i blodet. Annikas nya gång i livet är direkt hänförlig till hennes sjukdom. Hon upprätthåller sitt “hälsoschema” på egen hand, med det slutliga målet att flytta till Turkiet.

Annika Ljungbergs hem har en varm och välkomnande atmosfär i det ögonblick du går in. Köksväggarna är täckta med inspirerande citat och anteckningar av kärlek och uppmuntran. Annika själv är ganska vänlig och får oss att känna att vi har känt varandra för alltid. Hon verkar känslig vid första anblicken, med sin lilla ram och ljusa hår.

Men under den trevliga exteriören finns en mycket ambitiös affärskvinna som vid 23 års ålder drev ett konsultföretag med 40 personer som VD. De många guldskivor hon och maken Jens Sylsjö nu har utställda på hemmakontoret vittnar om hennes senare globala framgångar med bandet Rednex.

Annika Ljungberg Sjukdom

Musik har alltid varit Annikas passion, men när hon ser tillbaka inser hon att hon har pressat sig själv mycket mer än hon borde ha gjort. Jag ignorerade varningar från min sjuka kropp och gjorde hur som helst. På en resa väntade en läkare och IV-dropp på mig vid scenkanten.

Jag och min man har regelbundet tagit med vår dotter till Astrid Lindgrens barnsjukhus canceravdelning där många barn behandlas för leukemi de senaste åren. Varje gång jag har gått in har jag sagt att att ha leukemi är det värsta möjliga resultatet. Hur konstigt det än kan tyckas, tror jag att det finns en betydelse i att jag nu har upplevt det jag fruktade mest. En insiktsfull observation från Annika: “Jag ser min cancerdiagnos som universums sätt att säga åt mig att dra i handbromsen och ta det lugnt.”

Annikas andliga inställning har gett henne kraft att fortsätta efter den plötsliga förlusten av sin mamma Anita för fem år sedan. Hon reste till Härjedalen för att tömma torpet hon delade med sin mamma i början av juni förra året och det var det svåraste beslut hon någonsin behövt ta. Det var verkligen utmanande att skiljas från mammas ägodelar, men jag visste att det var ett nödvändigt steg i läkningsprocessen.

Svimmade

Hon och hennes familj – maken Jens och dottern Molly – kom tillbaka till Stockholm sent på kvällen. Annika kände ett kraftigt stick i magen följande morgon när hon åt frukost med sina släktingar och vänner som hade anlänt från Dalarna. Våndan var bekant, men svårare än normalt, eftersom min mage har gett mig problem under de senaste två decennierna. Jag lyckades smyga iväg till toaletten utan att någon såg mig. Sedan fick jag min dotter att komma och hämta min man från jobbet. Jag mörknade av smärtan och föll ner på klinkergolvet precis när han gick in på toaletten.

Annika insisterade på att stanna hemma för att återhämta sig istället för att åka till sjukhuset när hon vaknade. Hon låg i sängen i två dagar innan hon insåg att hon behövde gå till akuten. Där konstaterades att Annikas antal vita blodkroppar var genom taket, ett symptom på en allvarlig infektion. Till en början tänkte Annika inte så mycket på resultatet av testerna. Oron började egentligen inte förrän ett par dagar senare när hon gick till vårdcentralen. Läkaren föreslog leukemi som en möjlig diagnos.

“Herregud!” utbrast jag. Leukemi är dödlig. Men när jag lämnade kliniken bestämde jag mig. Jag valde att förbättra min hälsa. Även efter att flera läkare målat djävulen på väggen och inpräntat att jag bär på ett fruktansvärt tillstånd, har jag hållit fast vid det ena konceptet. Hon fick diagnosen den långsamt fortskridande blodmaligniteten kronisk myeloid leukemi vid midsommar.

Annika bestämde sig för att vara rättfram mot sitt barn, Molly. Jag lät henne veta att barnen vi träffade på Astrid Lindgrens barnsjukhus har samma sjukdom som jag. Jag vill inte att Molly ska gå igenom samma sak som jag upplevde och förlora sin mamma. För hennes skull finner jag styrkan att fortsätta när jag inte känner för det. Annika bestämde sig till slut för en hematolog som hon trodde på efter omfattande forskning. Trots hans insisterande på att hon skulle börja ta medicinen direkt, vägrade hon.

Planerad träning

Efter år av förstoppning bestämde jag mig för att prova en alternativ behandling som går ut på att rena kroppen från gifter med hjälp av olika örter. Cancermedicinen påbörjades äntligen efter en och en halv månad. Jag hade aldrig använt Alvedon tidigare, men när jag väl gjorde det blev jag fast. Tyvärr, efter att ha börjat med drogen, mådde jag mycket sämre än innan. Jag har varit tvungen att minska min dos till hälften bara för att fungera i vardagen. Ibland har jag slutat med min medicin ett tag, men så småningom upptäckte jag att jag behövde det igen. Jag vägrar att ta några chanser med att tillståndet utvecklas till akut leukemi.

Annika Ljungberg Sjukdom

Annika har varit mycket noggrann med att hålla sig till sin “hälsoplan” i sommar, vilket innebär att äta en hälsosam, växtbaserad kost, ta en mängd olika vitaminer och mineraler och engagera sig i andra terapeutiska metoder. Hon krediterar hennes anmärkningsvärda nedgång i cancervärden sedan förra sommaren till hennes nya livsstil. För att hjälpa kroppen att läka sig själv föreslår hon att man kombinerar konventionell medicin med alternativa terapier.

Annika verkar vara personifieringen av en kan-göra-attityd. Jag är nyfiken på om hon har haft några ögonblick av introspektion sedan hon fick veta om sin cancerdiagnos. Falskt, jag har aldrig haft negativa idéer. Det var dock oroande att höra att jag hade cancer på sommaren, när det var förstasidesnyheter överallt. Det var kusligt, som att komma in i någon annans huvud. Vi använder inte C-ordet här för jag tycker om att tänka på det jag har som en biokemisk obalans snarare än cancer.

Annika och Jens, hennes man och kollega i Cotton Eye Joe Show-trion, har separerat eftersom hon inte kan hantera pressen från turnéer för tillfället. Sjukdom har öppnat mina ögon för att det finns andra metoder än att sjunga för att bidra till andras välfärd. Jag planerar att återvända till scenen så snart min hälsa tillåter det, dock inte i samma egenskap som tidigare. Efter att ha ignorerat min kropp i tjugo år, lovade jag mig själv att jag aldrig skulle upprepa det misstaget. Jag använde aldrig frasen “Jag orkar inte” förut, men nu gör jag det. Att säga nej, hur svårt det än är, är nu en självklarhet för mig.

Annika berättar att maken Jens har varit en klippa för henne att luta sig mot och prata med under sin sjukdom. Men Jens har bott i Turkiet sedan februari, där han och Annika har skapat ett internationellt barnföretag. Jag behöver stanna i Sverige tills vidare eftersom jag måste ta blodprov varje vecka. Men om mina cancervärden minskar som jag anar kommer Molly och jag att flytta i höst. Du måste vara villig att ta risker och göra det bästa av varje möjlighet som kommer i din väg.

Annika Ljungberg, mest känd som medlem i bandet Rednex, upptäckte en knöl i nacken i september. Det första problemet var en dragen sena i struphuvudet. Som sångare ryckte jag för att göra struphuvudet redo att gå. När jag fortsatte att känna det visste jag att det inte var goda nyheter. Till en början skyllde jag på min sköldkörtel. Jag kunde inte somna eftersom min puls konsekvent låg på 180. Hon förklarar för Nöjesbladet att hon sprang ovanför marken och insåg att det var något där.

Hedra din kroppsliga visdom

Sedan 2012 har Annika kämpat mot leukemi. Även om hennes sjukdomsantal har minskat avsevärt anses hon ännu inte vara frisk. Cancer befarades vara orsaken till klumpen. Hon sökte läkarvård och det konstaterades att hennes sköldkörtel var inflammerad. Det var inte förrän jag fick diagnosen leukemi för fyra år sedan som jag verkligen började uppmärksamma min kropp. Jag vägrar att vänta. När jag har en dålig känsla vägrar jag att ignorera det och uppsöker omedelbart läkare.

Inflammationen behandlades med nya mediciner. En kombination av höga doser kortison och levaquin. Annika var ihärdig i sin jakt på hälsan. Oavsett svårighetsgraden av en diagnos, är det människans natur att omedelbart dra till den värsta möjliga slutsatsen. Jag har bestämt mig för att se problem som ojämlikheter som kan korrigeras genom medveten vilja och handling.

Bedöms lämplig för frigivning

Annika fick höra den fantastiska nyheten i fredags. Efter att ha tagit itu med sina sköldkörtelproblem har hon fått helt klart. Något hon påstår är relaterat till både de läkemedel hon tar och den alternativa medicin hon diskuterat tidigare. Knölen på din hals har försvunnit. Hon tillägger sedan: “Tack och lov att jag inte behöver ta någon medicin”, vilket antyder att hon tidigare var sjuk men nu plötsligt är återställd.

Annika Ljungberg Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!