Moa Lundgren Pojkvän

Moa Lundgren Pojkvän
Moa Lundgren Pojkvän

Moa Lundgren Pojkvän – Moa Emilia Lundgren är en svensk längdskidåkare. Hon föddes den 14 april 1998 i Ume. Hon är med i IFK Umes lag. Lundgrens guldmedaljprestation i längdskidåkning vid ungdoms-VM 2016 i Lillehammer var hennes första stora erkännande på en global scen. Hon triumferade i sprinttävlingen vid junior-VM i Goms 2018. Lundgren gjorde sitt första VM-framträdande det året, i Falun. Hon triumferade säsongen 2022–2023 och tog den skandinaviska cupen.

Moa Lundgren pysslar med lite andra sporter då och då. Som ett resultat gick hon in i terrängmästerskapen 2019 och slutade med att vinna silver på 10-kilometersdistansen. Lundgren har vunnit Mountain Marathon veckan refjällen Salomon 27K både 2018 och 2019. Moa är bosatt på Litsvägen 2 C i stersund.

Den 18:e i månaden firas som Moas namnsdag. Den 29 augusti 2022 flyttade hon in i sitt nuvarande hem och har varit där sedan dess. Hon och Gustav har gjort detta till sitt hem. Det finns ingen speciell efterfrågan på Moa. Hittills denna månad har vi gjort 18 tillkännagivanden om henne. Se vilka verksamheter Moa fungerar som styrelseledamot för och andra roller han har lite längre ner på sidan.

Hon delar trapphus med 15 andra boende i byggnaden. Moa och de andra tolv ursprungliga boendena i byggnaden är alla kvar och står för idag. Stockholms stad är där du hittar de flesta som letar efter Moa. Tyvärr för Moa Lundgren blev han bortskuren från landslaget. Det är svårt för henne att linda huvudet och hon tycker att landslagets administration behandlar manliga och kvinnliga idrottare olika. Jag hoppades på mer. Enligt 25-åringen ser det här dåligt ut på pappret.

Moa Lundgren har avslutat den 15 kilometer långa rullskidtävlingen i hemstaden Ume. Moa Lundgren, klart utmattad efter sin träning, hade precis slutat sexa. Jag är säker på att det finns mycket mer för mig än vad jag visade idag. Lundgren erkänner, “Jag var utmattad” efter ett särskilt ansträngande styrketräningspass.

Moa Lundgren Pojkvän

Sprintspecialisten har varit bland Sveriges bästa ett tag, men fjolåret blev en tuff start. Lundgren kunde inte delta i försäsongsevenemang eftersom han var tvungen att opereras i magen. Men efter sin återkomst hade Lundgren en fantastisk sista sträcka, slutade bland topp 10 två gånger i världscupen och tog förstaplatsen i den skandinaviska cupen. Hon var ganska nära att göra VM-laget i Planica.

Petad – trots fantastisk prestation

Moa Lundgren trodde, utifrån utfallen, att hon garanterat sig en plats i A-landslaget inför den kommande säsongen. Det motsatta var dock sant. Moa Lundgren förklarar, “Jag uppfyller de kriterier som finns, men kan fortfarande inte delta.” Det som verkligen tränger sig in under huden på Lundgren är skillnaden i behandling hon ser mellan dam- och herrlandslaget, vilket hon skyller på ledningen för landslaget.

Förra säsongen var det bara Lundgren som hade ett sämre världscuprekord än Anton Persson och Jens Burman, två skridskoåkare i herrlandslaget. Enligt Moa Lundgren är det tråkigt att se killar ta en plats i landslaget utan att uppfylla kriterierna.

Har du kontaktat landslagets huvudtränare?

Vi har haft ett samtal. De har bestämt sig för en strategi och omsätter den i handling. De har i alla fall börjat samarbeta, för jag är inbjuden till Livigno-lägret.

En svidande recension av Moa Lundgren

Jag antar att de har fått med sig kritiken oavsett, fortsätter Moa Lundgren. Du vill att 2023 års landslagsstandard ska vara könsneutral, eller hur? Detta är min åsikt. Det är något jag alltid kommer att stödja. Och de är medvetna om det. Jag är en tjej, säger Moa Lundgren, före detta fotbollsspelare, efter en liten paus.

Som ett resultat är min övertygelse om detta grundad på en mängd olika personliga erfarenheter. Väx, jag ber dig. Jag har varit mottaglig för policyn att kvinnor inte får delta i löptester tillsammans med män, trots att de är snabbare än många av dem. Deltog i att uppnå långsammare tider på träning än män. Och så vidare. Att behöva gå igenom det här igen vid 25 års ålder var en bummer för mig.

Det är så saker borde vara, eller hur?

Nej. Svenska Skidförbundets längdchef Lars Berg är svensk. Det bör inte förekomma någon könsdiskriminering i urvalsprocessen till den nationella truppen, enligt hans åsikt. Tvärtom vill vi använda samma standarder. Var rättvis och konsekvent i din behandling av kvinnor och män, enligt råd från Berg.

Skidorten: “Hon måste knyta näven”

Jag engagerar mig dock sällan i sånt här, då landslagschefen och tränaren ofta sköter sådana här ärenden. Moa Lundgren röstades dock bort trots att han presterade bättre än två herrar. Ur rättvisesynpunkt skulle det vara idealiskt om alla grupperna var ungefär lika stora. Lars berg fortsätter: Och visst är det det faktum att vi ekonomiskt sett inte kan ta ut hur många individer som helst. Cyklisterna har uttryckt sin egen önskan om mindre träningsgrupper.

Förstår du varför Moa Lundgren är så upprörd?

Absolut, jag förstår var hon kommer ifrån. Jag håller tummarna för att hon ska kunna sätta ner näven nu och visa oss hur fel vi har. Den svenska längdskidåkaren Moa Lundgren ville bli läkare, frisör eller bagare när hon var yngre. Det senare alternativet vann, eftersom hon fram till den här säsongen hade jonglerat elitträning med skolarbete. Jag har inte gjort annat än att tömma offentliga kassor. 21-åringen sa till SVT Sport att han gjorde detta som ett sätt att ge tillbaka till samhället.

Moa Lundgren har haft en bättre säsongsdebut än vad många trott. Hon tävlade först på Sverigepremiären i Gällivare, där hon placerade sig trea i distansloppet. Och hon hade sin bästa avslutning i ett världscuplopp på distans med en niondeplats i skiathlon vid världscupen i Lillehammer. Hon ledde även Sverige till en pallplats i stafetten den helgen.

Det är en klyscha att påstå att verkligheten äntligen har kommit ikapp en dröm, men jag kunde inte föreställa mig att vara någon annanstans. Hon fick lägga sina läkarstudier vid Ume universitet på is eftersom skidåkningen går så bra just nu. Ett berg av skidåkning har genomförts. Eftersom det är så enkelt för mig att gå med på saker och ting har jag fått lära mig att ta ett steg tillbaka. Du behöver mycket uthållighet om du också vill göra det bra.

“Lägret i augusti gav mersmak”

Inspirationen har kommit i massor från att spela för landslaget och gnugga armbågar med sådana som Stina Nilsson och Charlotte Kalla. Det var den roligaste veckan på försäsongens träningsläger när jag fick åka till deras läger i augusti. Moa Lundgren tycker att det var ett välkommet tillskott till smaken.

De kan vara hjältar, men du bör vara med i landslaget oavsett deras status

När jag är i tävling känner jag inte… Det finns inget sätt att jag skulle gå upp och gå. Jag är ivrig att göra framsteg i mitt eget liv. Däremot dyker de upp så fort man kliver av och sitter här och gnisslar tänder. Stina och Kalla fick lite tillvänjning från min sida. Även om jag inte känner många av dem är det alltid spännande att träffa nya människor.

Lundgren, Moa Emilia, är en ortsbor i stersund. Mannen hon är tillsammans med heter Gustav Kvarnbrink. Hon föddes den 14 april och fick namnet Elizabeth den 18 november. Det nya skidlaget som kommer att tävla i världscupen i Nove Mesto tillkännagavs idag.

Det svenska skidlandslaget har ännu inte hittat Frida Karlsson. 20-åringens följeslagare, William Poromaa, har dock nu denna möjlighet. I helgen går nya lopp på Nove Mesto, Tjeckien, som en del av världscupen i längdskidåkning. Stina Nilsson och Frida Karlsson, två av Sveriges största skidåkare, saknas ändå.

Skidlandslagets beslut

Ännu bättre nyheter för damerna är Ebba Anderssons, Anna Dyviks och Moa Lundgrens återkomst. Det betyder att Dyvik gör sitt första VM-framträdande för säsongen. Och det svenska herrskidlandslaget struntar medvetet i sina egna bestämmelser. William Poromaa, en 20-årig talang, valdes ut och fick chansen att arbeta med Frida Karlsson.

“Tar inte ut juniorer”

Redan efter att ha gjort sin världscupdebut i mars i Falun får Poromaa nu möjlighet att göra det i Nove Mesto. Trots att tidigare års Frida hindrades från att tävla i världscupen på grund av skidlandslagets policy att inte ta ut barn till världscupen före JVM.

Moa Lundgren Pojkvän
Moa Lundgren Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!