Anton Grahn Längd, Familj, Förmögenhet, Barn, Pojkvän

Anton Grahn Längd
Anton Grahn Längd

Anton Grahn Längd – När det kommer till längdskidåkning är en av världens bästa 19-årige Anton Grahn. Det finns dock inga spår av juniorvärldsmästaren i Gällivare. Anledningen: en paus. Det var ganska smärtsamt. Anton Grahn hävdar att mycket kommer att behöva förändras inför det nya året för att han ska vara konkurrenskraftig.

Frånvarande i fyra till åtta veckor

Dessutom har Anton Grahn sin egen hypotes om händelserna. Anledningen till detta är att jag kan ha överdrivit min träning under hela hösten, då jag gick ett antal löpturer.

Så, vad är utsikterna?

En stressfraktur har en extremt lång läkningstid. Tidsramar på 4-8 veckor är vanliga.

Förresten, när fick du diagnosen?

Det har gått fjorton dagar. Bensmärtan började lite tidigare, men jag har fortfarande en lång väg kvar innan jag kan tävla inför nyår. Grahn får sitta i soffan och titta på tävlingarna istället för att tävla i helgens riksdebut i Gällivare. Jag ville verkligen vara där när de återställde den till JVM. Och nu har jag tappat chansen att spela i världscupen, tillägger Anton Grahn.

Spelar det ens någon roll om du tränar nu?

Under de omständigheterna måste det vara en sim- eller stakmaskin. Följaktligen har jag kunnat börja gå, men bara korta sträckor. Runt jul planerar Anton Grahn att kunna börja träna på ett mer strukturerat sätt. Slutligen, nå säsongens höjdpunkt – JVM i Planica – om så är fallet.Det borde finnas gott om tid för mig att förbereda mig hårt och tävla i flera lopp fram till JVM. Det enda jag ser fram emot är perioden efter nyår.

Anton Grahn Längd

Skidsnack-galan, som arrangeras av Expressen, sänds för sjätte året i rad och har pristagare som Frida Karlsson, William Poromaa och Ebba Andersson. Ett nytt tillskott i år är Charlotte Kalla-priset, som går till högsta junior och medföljer ett stipendium. På torsdagens Skidnack-gala kommer priser att delas ut för olika skidrelaterade kategorier, inklusive årets skidåkare för damer och herrar, årets prestation och mer.

Extern länk; nytt fönster öppnas. Moa Ilar tog hem Skidsnack specialmedaljen i år för sin enastående lagprestation i Lahtis-loppet. Tack vare allas hårda arbete kunde Maja Dahlqvist ta sig till semifinal och fortsätta tävla i sprintcupen som hon så småningom vann. Frida Karlsson vann Tour de Ski i år och hon belönades med prestationen. Medan han fortfarande låg i sängen tog Edvin Anger emot titeln Årets nykomling.

Precis som jag gjorde i Whistler 2010 hade han möjligheten att vinna guld i vinter genom att vara snabbast i JVM-sprinten. Anton Grahn förtjänar mycket beröm. Anton Gahn, som debuterade i världscupen och vann guld i rullskidåkning och längdskidåkning vid JVM, ansåg äran som en passande slutsten till en enastående säsong.

Tack så mycket. I en intervju med Expressen uttryckte Anton Grahn sin häpnad över att se Kalla presentera medaljen. Han fortsätter med att säga att det är väldigt roligt och ett passande sätt att avsluta året på. Grahn utses inte bara till Årets junior, hon får också ett stipendium värt 10 000 svenska kronor. Vad ska 19-åringen göra med oväntade fall? Det ville Expressen veta.

Enligt Anton Grahn “har jag inte hunnit tänka på det än”, men han säger senare att det verkligen gynnar hans investering. Att utse nomineringar och vinnare från en rekordsäsong som innehöll 46 världscupplaceringar, tolv VM-medaljer och fem junior-VM-medaljer var en otroligt svår uppgift för juryn som består av Expressens längdskidskribenter.

Att utse en vinnare i den sista kategorin – årets damförare – var enligt Expressens reportrar milt uttryckt en “rostig spik i foten” eftersom det fanns så många meriterande kandidater. Helt hemskt. Tror att inte ens Emma Ribom nämns. Hon hade en fantastisk start på säsongen, undvek nästan eliminering med två världscuptriumfer och har varit enastående hela säsongen – men hon har inte blivit nominerad.

Reporter Tomas Pettersson på Expressen hävdar att det är så fruktansvärt under galasändningen. Ebba Andersson vinner Årets kvinnliga skidåkare efter fyra världscupsegrar och fem medaljer (två guld) vid VM i Planica. Efter sin tredje plats i världscupen femmil och tre pallplatser i världscupen, utses William Poromaa till årets skridskoåkare för män för andra året i rad.

Anton G

Uppmärksamheten har enbart legat på Ski Classics sedan JVM. Anton Grahn säger till SVT Sport att det ska bli kul att testa något nytt och tävla med de stora killarna i dessa lopp. Bara tre veckor har gått sedan JVM-guldet i Whistler, Kanada, och 18-årige Anton Grahn strålar fortfarande av upplevelsen. En underbar sensation framkallades. Medan det svenska långloppslaget förbereder sin tävlingsdebut var Grahn på träningsläger med dem i höstas.

Grahn har nått sin bästa framgång hittills i sprinten, då han tog JVM-guld. Däremot älskar han att träna med långdistanstruppen och lära sig av sina lagkamraters erfarenheter. Att vara runt dem, särskilt Mårten (Eide Pedersen), som har varit med mig länge och kört många skidklassiker, har redan varit bra för mig i Vålådalen. Grahn, som har ett utvecklingsavtal med det svenska laget, hävdar att han vet exakt hur man tränar och hur man organiserar lopp.

“Jag räknar inte med några resultat”

Grahn kommer att tävla i Ski Classic-tävlingarna i helgen. Även på söndag blir det ett 15-kilometerslopp med individuell start. Med i helgen tävlar även Emil Danielsson som tog brons i U23-VM. Vid VM i Falun kommer Sverige att kunna ställa upp ett ansenligt lag. Vi fick igång dem igen, förklarar han och lugnar pappa som var orolig eftersom han precis tagit hem alla skidor.

Sverige kan skicka ett stort lag skridskoåkare till VM eftersom de är värdnation. Bland dem som ges möjlighet finns Anton Grahn som vann juniorvärldsmästerskapet i sprint. Den gångna helgen vann skidåkaren Anton Grahn – som kommer från Hallby men nu tävlar för IFK Mora SK – sprint-JSM-titeln och stafett-JSM-guldet.

Åsarna var platsen för Junior SC längdskidfinalen där Anton Grahn, före detta skridskoåkare från Hallby, tog hem silver i klassisk sprint och guld på 3×5 kilometer stafett. Medan Anton Grahn är Jönköpingsbo går han tvåa på Moras skidgymnasium. Han var tvungen att hoppa över cross country på grund av en stressfraktur.

Omständigheterna framAnton Grahn, en lovande yngling från IFK Mora, är bara 18 år gammal. till JVM i Planica hade dock ingen inverkan på Anton Grahn. I sprinten kom svensken tvåa. Han försäkrar TT att detta är det yttersta målet med deras träning. Nederlag för 19-åringen i hans försök att duplicera sin triumf från förra året på kanadensiska Whistler, där han tog hem JVM-sprintguldet.

Ändå var silver positivt med tanke på höstens förutsättningar. Det hade helt klart en inverkan eftersom jag inte kunde åka skidor under första halvan av säsongen. Trots detta hävdar Grahn att han har kunnat träna bra tack vare landslagets assistans.

Anton Grahn Längd
Anton Grahn Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!