Johanna Möllers Barn Idag

Johanna Möllers Barn Idag

Mordrättegången mot Arboga är bland de mest uppmärksammade i svensk historia.
Nu kommer Johanna Möllers barn upp om det hemska dådet. Som ett resultat uppstod kaos. Min första reaktion var förmodligen chock. Dottern Julia hävdar i dokumentären “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” att alla nog var i chock.

Polisen kallades till ett sommarhus nära Arboga den 3 augusti. En 68-årig man upptäcktes död i sommarhuset tillsammans med en allvarligt skadad kvinna. Polisen i Trondheim, Norge, misstänkt för mord och mordförsök häktade Johanna Möller, 46, och hennes älskare, Mohammad Rajabi, 23.

Johanna Möller befanns skyldig till att ha uppmuntrat till mord på sin far den 21 augusti 2017 och dömdes till livstids fängelse. För mord och mordförsök får Mohammad Rajabi 14 års fängelse. Tingsrätten fann också Johanna Möller skyldig till mordet 2015 på sin man, som hittades flytande i sjön nära deras fritidshus. Johanna Möller friades från sin mans mord, men hovrätten fastställde den ursprungliga domen.

Julia, dottern: “Många undrar”

De våldsamma händelserna på det fina sommarhemmet i Västmanland har kommit att kallas Arboga-incidenten i media och Johanna Möller stämplades tidigt som “Arbogakvinnan” i media. Mordutredningen har blivit en av de mest diskuterade i svensk historia. Viaplays senaste dokumentserie, “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”, innehåller intervjuer med två av hennes barn om hur deras mammas död påverkar deras liv.

Julia, Johanna Möllers dotter, tycker att det kan vara utmanande att bli identifierad som sådan i sin hemstad. Det är en så liten plats att alla känner varandra. Jag föredrar när folk bara kommer direkt ut och frågar. I programmet noterar Julia att vissa människor försöker verka som om de inte vet vad som händer.

“Jag hamnade förmodligen i chock”

Enligt Julia var Johanna Möller en underbar mamma som alltid hade sitt barns rygg. Tillsammans med morfar var hon familjens klippa. Vi hade inte kunnat stanna tillsammans utan dem. Hon hade svårt att bearbeta beskedet om att Johanna Möller och Mohammad Rajabi hade gripits i Trondheim.

Kaoset rådde högt. Min första reaktion var förmodligen chock. Alla var utan tvekan i chock, förklarar Julia, och hon var tvungen att resa till Norge för att hämta sina yngre syskon, en uppsättning tvillingar, efter gripandet. Sex månader gick innan jag ens började pussla ihop vad som hade hänt.

David, sonen: “Det krossade mitt hjärta.”

Sonen David hävdar att många tyckte att Johanna Möllers romans med Mohammad Rajabi var konstig. Även bland kvinnor var min mamma inte den yngsta, och hon träffade en mycket yngre man. David hävdar att många individer lutade på huvudet av förvåning. Han blev inte chockad när han fick veta att Mohammad hade försökt döda sin mormor och var engagerad i sin farfars död.

Vem skulle ha gjort så mot min morfar och mormor? Min mormor har också ifrågasatt mitt engagemang och frågat om jag var inblandad. Det var väldigt upprörande. Jag bröt ihop och grät för att jag var så upprörd.

Johanna Möller om Fängelsesystemet

Johanna Möller sitter just nu på kvinnohäktet i Ystad. Hon har redan berättat om sin upplevelse bakom galler, bland annat att hon då och då besöker sina barn, i dokumentären “Möller inifrån fängelset”, som sändes på Expressen. Men enligt Johanna Möller bara i 30 minuter vid en period då möjligheten att hon kan manipulera dem är stor.

Igår var jag i spillror. Jag fick en panikattack och började gråta när jag stod utanför verkstaden. Att veta att de är på väg stinker. Människor som inte vill träffa sina barn när de är inne i huset är vettigt för mig. Enkelt uttryckt är smärtan outhärdlig. Hon försäkrade Expressen: “Du ljuger inte.”

Lägger ner mordet på att lita på Mohammed

Johanna Möller insisterar på att hon inte är ansvarig för mordet på sin far och pekar istället finger på Mohammed Rajabi. Jag trodde på honom. Men så på morgonen, vid tiotiden, hävdar han att han dödade min pappa. Därför svarar jag “nej”… Tänk på hur du skulle känna om någon du hade tagit in i ditt hem och litat på sa något sådant, tillägger hon i den nya dokumentären.

Jag tappade den och slog honom i ansiktet, insåg jag. Jag brast då ut i skratt, smiskade honom ännu en gång och varnade honom för att inte berätta för någon. Av den enkla anledningen att om det hade kommit ut så skulle min mamma ha föraktat mig oåterkalleligt. För mordet och mordförsöket på hennes föräldrar dömdes Johanna Möller och hennes pojkvän Mohammad Rajabi.

Hennes avkomma diskuterar för närvarande sin mammas och Rajabis förhållande, såväl som händelserna som ledde fram till och efter brottet mot deras morföräldrar. I “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” på Viaplay beskriver hennes dotter Julia den instabilitet som rådde i hemmet. Polisen ringde

ledde till ett sommarhus nära Arboga den 3 augusti. Kroppen av en 68-årig man upptäcktes inne i bostaden och hans svårt skadade fru hade själv ringt SOS Alarm. Johanna Möller, parets egen dotter, och Mohammad Rajabi, hennes dåvarande älskare, planerade och genomförde morden och mordförsöken. Läs mer om det rättsliga förfarandet här. Ny dokumentärserie “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” lanserades på Viaplay den 13 januari 2022 och den undersöker om Arbogakvinnan fick en rättvis rättegång.

Enligt Julia är Johanna Möller en omtänksam mamma

I dokumentärserien beskriver Johanna Möllers dotter Julia uppväxten som Arbogakvinnans avkomma. Min hemstad erbjuder vissa utmaningar på grund av att den är ganska liten och alla känner varandra. Jag föredrar när folk bara kommer ut och frågar. Vissa människor försöker agera som om de inte förstår. Dessutom beskriver dottern Möller som en snäll mamma som alltid haft tillbaka och som tillsammans med sin farfar var limmet som höll ihop familjen.

Flyktingboendet diskuteras av Johanna Möllers ungar

Johanna Möller arbetade som socialsekreterare och öppnade ett härbärge för flyktingar hösten 2015, före mordet och mordförsöket. Hon hävdar att hotellet var ett “familjeföretag” som ägdes av hennes föräldrar. Möllers son David, som också medverkar i dokumentärerna, var en av arbetarna som hjälpte till att försörja familjer till ensamkommande barn och lära dem svenska. När hon släpptes från fängelset skrev den arbetande mamman till sin dotter Amanda Blomsterlund, “När jag kommer ut…”

Rajabi Mohammad och Arboga-frun ordnade hushållning

Dottern Julia hävdar att makarna Möller reagerade negativt när de fick veta att några afghanska flyktingar, däribland Mohammad Rajabi, hade flyttat in i Johannas hem.

Ingenting om det verkade rätt för någon av oss. Hon ockuperade en blygsam bostad. Hon hade redan en stor familj, så att lägga till fler barn från Afghanistan kan vara för mycket. Det är troligt att båda farföräldrarna, såväl som mostern och farbrorn, hade synpunkter som skilde sig från mammas. Hushållet var i upplösning.

David, son till Johanna Möller: “Skäms”

Det tar inte lång tid för Davids släktingar att komma på att hans mamma, Johanna Möller, och hans pappa, Mohammad Rajabi, hade en affär. Jag kände mig mest förödmjukad av hans närvaro. Med andra ord, min mamma var inte den yngsta damen i rummet. Oavsett vilket var hon troligen långt upp i fyrtioårsåldern och dejtade någon mycket yngre.

I dokumentären medger han att mångas ögonbryn höjdes av hans påstående. I slutet av sin berättelse beskriver David de känslor han hade när hans mormor frågade honom om han var inblandad i mordet och mordförsöket. Jag bröt ihop och grät för att jag var så upprörd. Jag rykte också.

Aki Paasilas kropp upptäcktes i hans sommarhem

Hovrätten upphävde Johanna Möllers fällande dom för att ha uppmuntrat till mord på sin före detta make Aki Paasila i samband med sommarhusmordet. Vid familjen Möllers sommarhus 2015, där hans föräldrar skulle attackeras ett år senare, upptäcktes han död i vattnet. Polisen blev så småningom intresserad av vad som ursprungligen hade klassats som en mystisk drunkning.

Johanna Möller, 46, från Arboga, fick livstidsstraff för sin roll i morden på sina föräldrar av sin pojkvän Mohammad Rajibi. Den nya dokumentärserien “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna” på Viaplay innehåller intervjuer med Möllers barn där de diskuterar sin mamma. Mamma och Mohammad hade uppenbarligen något slags band. Julia, din dotter, kommenterar att du såg något ganska snart.

För mordet på hennes pappa Göran Möller och mordförsöket på hennes mamma Anki har Johanna Möller dömts till livstids fängelse. Sommaren 2016 begicks brotten i föräldrarnas sommarvilla nära Arboga. Hennes ex-pojkvän Mohammad Rajabi befanns skyldig för att ha knivhuggit henne, enligt uppgift på hennes insisterande. Möller sitter för närvarande inspärrad i Ystads kvinnoanstalt.

Dotter: Vi var båda överens om att det inte var rätt

För första gången diskuterar Möllers barn att växa upp med “Arbogakvinnan” i dokumentärserien “Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna”. “Pangelius familjehemsvrd” grundades 2015 av sociologen Johanna Möller och är ett familjeägt företag som tillhandahåller bostäder till flyktingar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!