Armita Golkar Sjuk

Armita Golkar Sjuk
Armita Golkar Sjuk

Armita Golkar SjukArmita Golkar Sjuk – Armita Golkar disputerade framgångsrikt på ämnet känslomässigt lärande och minne vid Karolinska Institutet 2013. Kort därefter gav Vetenskapsrådet henne ett internationellt postdoktorsstipendium för hennes arbete med att “utrota rädsla genom socialt lärande”. Kungliga Vetenskapsakademiens nationella kommitté för psykologi gav henne priset för framstående unga forskare inom psykologi 2015.

Hon är verksam vid Stockholms universitets psykologiska institution sedan 2019. Hon antogs till Wallenberg Academy Fellows-programmet 2021 , som hjälper Sveriges smartaste unga forskare att avancera sina karriärer. Vetenskapsskribenten Armita Golkar finns också bland oss.

Hon har varit med i Sveriges Televisions Breaking News på Kanal 5 och Frga Lund, samt haft en egen föreställning på Dramaten i Stockholm om skräck hösten 2018. Armita Golkar är forskare vid Karolinska Institutet och Stockholms universitet och är därför van vid att vända sig till en stor publik. Hon har gett sin expertis till BBC och SVT också. Men hon har ännu inte uppträtt på scen. Det vill säga fram till nu.

Debuten av hennes föreställning “Performance Lecture: About fear” äger rum på Dramaten i Stockholm den 11 september. Tidningens psykolog ville veta hur premiärrysslet höll i sig. Det är ett positivt tecken på att jag har börjat skaka. Om det var försvagande skulle jag vara rädd, men om jag inte kände någonting skulle det säga mig att jag inte hade gjort tillräckligt för att förbereda mig. Ångest och nervositet är oundvikligt, och jag har det nu.

Både din avhandling och dina efterföljande studier fokuserar på ämnet terror; vad väcker ditt intresse?

Rädsla är en primär motivator. Men alla bekymmer är inte befogade. Tvärtom kan de visa sig vara besvärande hinder. Jag undersöker de mekanismer som avgör hur rädslaminnen produceras och hur de kan modifieras, men jag är också intresserad av vilken funktion rädsla spelar i det sociala och politiska sammanhanget.

Armita Golkar Sjuk

Och varför prata om terror på en teaterscen?

Jag blev lockad av att göra något fräscht. Även om jag håller på med en hel del föreläsningar har jag faktiskt aldrig jobbat med en föreställning med en regissör och en scenograf. Hon fortsätter, “Jag vet att det kräver flexibilitet, och jag anpassar mig gärna – så länge jag får bestämma över mitt manus.” En av de saker som driver mig är möjligheten att väcka folks intresse för min studie och för att pröva nya metoder.

Att prata med en publik som inte tycker att de behöver vara uppmärksamma är kanske det mest underhållande. Armita Golkar, professor vid både Karolinska Institutet och Stockholms universitet, har vunnit ett flertal prestigefyllda forskningspriser. Hon har fortsatt att studera fobier ända sedan hon skrev sin avhandling om ämnet 2013.

Att lära sig att inte vara rädd: utplåning, radering och återhämtning av rädslaminnen. Både BBC och SVT har presenterat henne som gästexpert. Nobel Center och Performance Lecture presenterar världspremiären av “Performance Lecture: About Fear” den 11 september. Armita Golkar är forskare vid Karolinska Institutet och Stockholms universitet och är därför van vid att vända sig till en stor publik.

Hon har gett sin expertis till BBC och SVT också. Men hon har ännu inte uppträtt på scen. Det vill säga fram till nu. Debuten av hennes föreställning “Performance Lecture: About fear” äger rum på Dramaten i Stockholm den 11 september. Tidningens psykolog ville veta hur premiärrysslet höll i sig. Det är ett positivt tecken på att jag har börjat skaka.

Om det var försvagande skulle jag vara rädd, men om jag inte kände någonting skulle det säga mig att jag inte hade gjort tillräckligt för att förbereda mig. Ångest och nervositet är oundvikligt, och jag har det nu. Både din avhandling och dina efterföljande studier fokuserar på ämnet terror; vad väcker ditt intresse?

Rädsla är en primär motivator. Men alla bekymmer är inte befogade. Tvärtom kan de visa sig vara besvärande hinder. Jag undersöker de mekanismer som avgör hur rädslaminnen produceras och hur de kan modifieras, men jag är också intresserad av vilken funktion rädsla spelar i det sociala och politiska sammanhanget.

Och varför prata om terror på en teaterscen?

Jag blev lockad av att göra något fräscht. Även om jag håller på med en hel del föreläsningar har jag faktiskt aldrig jobbat med en föreställning med en regissör och en scenograf. Hon fortsätter, “Jag vet att det kräver flexibilitet, och jag anpassar mig gärna – så länge jag får bestämma över mitt manus.” En av de saker som driver mig är möjligheten att väcka folks intresse för min studie och för att pröva nya metoder. Att prata med en publik som inte tycker att de behöver vara uppmärksamma är kanske det mest underhållande.

Armita Golkar, professor

vid både Karolinska Institutet och Stockholms universitet, har vunnit ett flertal prestigefyllda forskningspriser. Hon har fortsatt att studera fobier ända sedan hon skrev sin avhandling om ämnet 2013. Att lära sig att inte vara rädd: utplåning, radering och återhämtning av rädslaminnen. Både BBC och SVT har presenterat henne som gästexpert. Nobel Center och Performance Lecture presenterar världspremiären av “Performance Lecture: About Fear” den 11 september.

Armita Golkar är forskare vid Karolinska Institutet och Stockholms universitet och är därför van vid att vända sig till en stor publik. Hon har gett sin expertis till BBC och SVT också. Men hon har ännu inte uppträtt på scen. Det vill säga fram till nu. Debuten av hennes föreställning “Performance Lecture: About fear” äger rum på Dramaten i Stockholm den 11 september.

Tidningens psykolog ville veta hur premiärrysslet höll i sig. Att jag börjar skaka är uppmuntrande. Om det var försvagande skulle jag vara rädd, men om jag inte kände någonting skulle det säga mig att jag inte hade gjort tillräckligt för att förbereda mig. Ångest och nervositet är oundvikligt, och jag har det nu.

Både din avhandling och dina efterföljande studier fokuserar på ämnet terror; vad väcker ditt intresse?

Rädsla är en primär motivator. Men alla bekymmer är inte befogade. Tvärtom kan de visa sig vara besvärande hinder. Jag undersöker de mekanismer som avgör hur rädslaminnen produceras och hur de kan modifieras, men jag är också intresserad av vilken funktion rädsla spelar i det sociala och politiska sammanhanget.

Och varför prata om terror på en teaterscen?

Jag blev lockad av att göra något fräscht. Även om jag håller på med en hel del föreläsningar har jag faktiskt aldrig jobbat med en föreställning med en regissör och en scenograf. Att göra människor intresserade av min forskning och för alternativa metoder är en stor inspirationskälla för mig.

Att prata med en publik som inte tycker att de behöver vara uppmärksamma är kanske det mest underhållande. Armita Golkar, professor vid både Karolinska Institutet och Stockholms universitet, har vunnit ett flertal prestigefyllda forskningspriser. Hon har fortsatt att studera fobier ända sedan hon skrev sin avhandling om ämnet 2013.

Att lära sig att inte vara rädd: utplåning, radering och återhämtning av rädslaminnen. Både BBC och SVT har presenterat henne som gästexpert. Nobel Center och Performance Lecture presenterar världspremiären av “Performance Lecture: About Fear” den 11 september. Armita Golkar hoppas kunna behålla en samarbetsanda i det akademiska samhället.

Detta kommer att hjälpa oss att förstå den mänskliga naturen och bana väg mot en framtida behandling av fobier. Hon är för närvarande medlem i Emotion lab forskargruppen vid Karolinska Institutet där hon gör psykologiska utredningar. Armita Golkar vann 2015 det eftertraktade priset för unga psykologer som instiftats av Svenska Nationella kommittén för psykologi vid Kungliga Vetenskapsakademien.

Belöningen kommer att hjälpa enormt att få finansiering för framtida studier. Jag spelade positionen som defensiv mittfältare i fotboll. Armita Golkar, forskare, erkänner att hon “förmodligen fortfarande har lite av den här hårt arbetande innermittfältarpositionen”, men att hon också har utvecklat ett mer offensivt tänk under åren.

Armita Golkar hoppas kunna behålla en samarbetsanda i det akademiska samhället. Detta kommer att hjälpa oss att förstå den mänskliga naturen och bana väg mot en framtida behandling av fobier. Hon är för närvarande medlem i Emotion lab forskargruppen vid Karolinska Institutet där hon gör psykologiska utredningar. Armita Golkar vann 2015 det eftertraktade priset för unga psykologer som instiftats av Svenska Nationella kommittén för psykologi vid Kungliga Vetenskapsakademien.

Belöningen kommer att hjälpa enormt att få finansiering för framtida studier. Jag spelade positionen som defensiv mittfältare i fotboll. Armita Golkar, forskare, erkänner att hon “förmodligen fortfarande har lite av den här hårt arbetande innermittfältarpositionen”, men att hon också har utvecklat ett mer offensivt tänk under åren.

Armita Golkar Sjuk
Armita Golkar Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!