Billy Fagerström Föräldrar

Billy Fagerström Föräldrar
Billy Fagerström Föräldrar

Billy Fagerström Föräldrar – 23-årige Billy Fagerströms dubbla tillvaro. Enligt polisanmälan använde han våld och hot för att behålla kontrollen över sin 19-åriga flickvän, Tova Moberg. Han behöll lugn och tillgivenhet inför sina nära och kära. Under sin sons förhör säger mördarens mamma: “Det är som om jag inte känner igen min son.” Tova Moberg mördades av sin sambo, Billy Fagerström, våren 2017, och hennes journal och bilder visar den terror hon fick utstå från hans händer.

Enligt myndigheterna reglerades parets relation av regler, aggression och hot. Fagerström vittnade om att anledningen till reglerna var på grund av misstankar om otrohet. Det gjorde det i vår vänskap. Bland de restriktioner som Fagerström och bolaget införde var ett förbud för paret att delta i separata fester eller umgås med medlemmar av det andra könet.

Tovas förtrogna säger: “Det var de sjukaste sakerna

Friends of Tovas hävdar att Billy Fagerström var den dominerande figuren. Ett vittne sa att sakerna var “helt sjuka”. På grund av före detta pojkvännens närvaro fick vi inte spendera tid tillsammans, så vi gjorde det i hemlighet och hoppade ofta över klassen för att göra det. Tova varnades av Fagerström att hon skulle bli “krossad samma kväll” om hon umgicks på sin studentdag, vilket polisutredningen visar.

Tova mördades efter att ha lidit av fysisk misshandel i minst ett år. Tova uppgav i sin dagbok, som användes som bevis, att hon var rädd att Fagerström skulle döda henne. Oavsett vad jag gör så blir det här problemet bara värre. Nästa gång han mördar mig. Det här är en komplett röra. Det var blod på kudden eftersom min överläpp hade spruckit.

Ingen i Billy Fagerströms familj hade någon aning

Billy Fagerström ändrade dock uppförande när han var hemma. Billy Fagerström och Tova Moberg hade ett tumultartat förhållande präglat av svartsjuka och förbittring, men mördarens anhöriga brydde sig inte om varningstecknen. Fagerströms mamma sa att hon “aldrig märkt någon svartsjuka eller något annat hos Billy” under polisförhör. I somras skrev polisen i ett förhör: “… säger att hon uppfattade relationen mellan Billy och Tova som bra och att hon därför är så förvånad över detta.”

När Tovas föräldrar upptäckte fysiska skador våren 2017 ringde de genast polisen och anklagade Billy Fagerström för misshandel. Bilder Tova tog på sitt eget blåmärke ansikte och kropp används som bevis i polisutredningen. Sedan Tova avböjt att samarbeta med misshandelsutredningen har den kommit fram till.

Billy Fagerström Föräldrar

Med mördarens mammas ord, “jag ryser”

Billy Fagerström ska ha berättat för sin mamma att “Tova hade stått och stött” honom flera gånger innan han “slog tillbaka” när hon frågade honom om övergreppen. Trots sina tvivel insisterar Billy Fagerströms mamma på att han är en god man och att han och Tova har “kvittrat och varit så förälskade” sedan dagen de träffades.

Billy Fagerströms mamma förnekar i polisförhör upprepade gånger att hennes son “har ett humör” eller någonsin blir rasande. NN hävdar att under sådana omständigheter förändras Billys uppförande från arg till saklig. Samtidigt utbrister mamman “Herregud, jag huttrar”, när hon hör Tova Mobergs vittnesmål från hennes dagbok. Men föreställ dig att du får höra något liknande detta. Då kan man säga att man har åstadkommit något. Hon var orolig för att gå bort, stackaren.

Mamman hävdar också att Billy Fagerström “aldrig i hennes ögon tenderat att vara aggressiv mot någon, varken människor eller djur” vid senare förhör. Enligt tingsrätten i Hudiksvall dödade Billy Fagerström Tova Moberg och återvände hem till sin pappa och styvmor dagen efter. Där fortsatte han som vanligt. På söndagen var Billy tyst, svarar Fagerström Sr på förhör. Om han har det är han utan tvekan ovarm.

“Förd bakom ljuset”, sa styvfadern

Billy Fagerström har flera andra släktingar som är av samma åsikt. I ett förhör avslöjar Fagerströms styvfar att varken Billy eller Tova någonsin visat några tecken på att vara ovanliga. Han har aldrig antytt någon önskan att utöva auktoritet över Tova. De var bara bra barn, precis som alla andra. De visade stor tillgivenhet för varandra. När de var här med oss såg jag dem aldrig bråka med varandra.

Fagerströms styvpappa säger vantroget att han inte kunde tro det när Tovas föräldrar anklagade honom för övergrepp. Jag hade svårt att acceptera som sant. Billy hade aldrig blivit fysiskt överfallen; i själva verket blev han sällan ens arg. Jag kanske lockas in från mörkret.

Misshandelsanspråket som Billy Fagerström fabricerade

Billy svor till Gud att det aldrig ägde rum. Tovas blåa öga var resultatet av en knuff. Dessutom hävdade Billy att en händelse av denna karaktär aldrig hade inträffat tidigare. Jag sa till Billy att det var hemskt för män att slå kvinnor. Dessutom hävdar styvpappan i förhör att han inte har något minne av att Billy Fagerström var besittande eller avundsjuk på Tova. Det finns två Billy här, men ingen av dem är den Billy jag känner. Den Billy du beskriver låter inte bekant för mig. Tova och Billys förhållande var inget vi skulle ha förutspått.

Tova Mobergs mångåriga sambo, Billy Fagerström, misshandlade henne i flera år, men paret Fagerström förnekade det. Sonen friades från alla missförhållanden tills Tovas kropp drogs upp ur vattnet och hittades bunden till en vagn. Tova Mobergs liv förkortades tragiskt. Den tragiska döden för 19-åringen som var för ung för att ta examen har påverkat hela landet Sverige. I veckan slogs det fast att Billy Fagerström, 23, inte hade någon allvarlig psykisk sjukdom vid tiden för mordet. Han är nu berättigad till livstids fängelse.

Att Billy Fagerström hade anklagats för att ha misshandlat Tova Moberg bara tre månader innan mordet upptäcktes tidigt i utredningen. Eftersom Tova vägrade att samarbeta med utredarna, övergav de till slut sin undersökning. Under loppet av flera år hade Tova i hemlighet samlat bevis mot älskaren på en USB-enhet hon förvarade i en låda under sängen. Hon dokumenterade deras missbruksförhållande och hennes förestående död i en dagbok.

Tovas vänner bad henne att sluta med förhållandet, och hennes partner försökte begränsa hennes sociala aktiviteter och människorna hon umgicks med, som tidigare rapporterats av Nyheter24. Det är en uppfattning som Billy Fagerström inte delar med sin egen familj. Istället beskrivs han som tystlåten och reserverad. Han hörs aldrig höja rösten. Han har alltid lyckats undvika problem trots att han haft akademiska svårigheter i skolan. Och enligt hans styvmor är han en total tönt.

Hon säger till polisen att Billy skulle ha flytt och gömt sig om han var ansvarig för Tovas bortförande. Man skulle kunna säga, “Billy är en feg och en fegis, han borde ha gömt sig hos en vän eller gått.”
Hans föräldrar skilde sig 2004 och hans mamma flyttade till ett nytt Norrlandskvarter året därpå. Under det senaste decenniet har båda biologiska föräldrarna gift om sig, och deras nya makar har kommit att se styvsonen som en medlem av familjen.

Denna koppling

Billy Fagerström och Tova Moberg dejtade on-and-off i cirka tre år. Ett förhållande som framstår som stormigt och våldsamt i Tovas dagbok och bilder men beskrivs som kärleksfullt och omtänksamt av hennes föräldrar. Mellan Billy och Tova var konstigt beteende aldrig ett mönster. Han har aldrig antytt någon önskan att utöva auktoritet över Tova. De var bara bra barn, precis som alla andra. De visade stor tillgivenhet för varandra. En förälder tillägger under polisförhör: “Jag har aldrig uppfattat något bråk mellan dem när de var hos oss.”

Tovas föräldrar misslyckas heller med att erkänna den svartsjuka hennes vänner har vittnat om att uppleva. De pekar på det faktum att Tova kunde ringa flera samtal till Billy på kort tid som bevis på att hon var den svartsjuka. Huruvida Billy ville att förhållandet skulle avslutas eller inte är en stridsfråga. En av hans föräldrar hävdar att han var lättad, medan den andra hävdar att han var förkrossad. Billy fick flera panikattacker efter uppbrottet i mars, vilket läkare misstänkte var medicinrelaterat.

Rycken

Billy Fagerströms familj blev chockade när de hörde att han anklagats för mord. Tovas föräldrar hade blivit varnade vid flera tillfällen om misshandeln som deras dotter utsattes för i hans händer, men de vägrade fortfarande att tro henne. I mars 2017 anmälde Moberg-föräldrarna Billy Fagerström för misshandel. Efter att Tova kom hem från skolan med ett stort blåmärke som hon försökte gömma, hände detta. Billy hävdar att detta hände efter att Tova knuffat honom under ett gräl mellan paret.

Hon snubblade tydligen över tv-bänken och skadade ögat. Något som Billys mamma och pappa aldrig ifrågasatte utan alltid trodde på. Hans ex-flickvän hade blivit mördad och han satt nu häktad anklagad för mord. Och polisen avslöjade en sida av Billy som ingen visste fanns. Billys mamma och styvpappa fick känslomässiga reaktioner när polisen läste utdrag ur Tove Mobergs dagbok.

Att höra det du har läst är motbjudande. Min mentala bild av Billy är inget liknande. Bara en gång har jag sett honom riktigt upprörd. När vi inte lyckades väcka honom i tid hände det. Detta är ingen mening alls. Styvpappa: “Jag känner inte igen den Billy du beskriver” i förhör. Till och med hans mamma blev upprörd: “Herregud, jag ryser. Men tänk att du hade lärt dig något sådant. Då kunde du ha gjort något åt det. Hon hade en sjuklig rädsla för att gå bort.

Rättegången mot Billy Fagerström startade den 27 november 2017. Tingsrätten fann honom skyldig till första gradens mord och grova kränkningar av kvinnors rättigheter. Om han inte har någon psykisk sjukdom kan han få livstids fängelse.

Billy Fagerström Föräldrar
Billy Fagerström Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!