Björn Gustafsson Fru

Björn Gustafsson Fru
Björn Gustafsson Fru

Björn Gustafsson Fru – Kommunisten Bert Hersbys roll i den svenska tv-serien Sjukan är en annan välkänd roll som Gustafson har spelat. Alfons Åberg, en tv-serie, har också använt hans berättarröst.

Personlig historia

Här ser vi Gustafson (i förgrunden) med TV-teatergruppen 1961–1962. Efter att ha växt upp i Bromma tillsammans med sin syster Lena (1940–2016), som gifte sig med skådespelaren Sten Mattsson, är Björn Gustafson son till snickaren Herman Gustafson och Harriet Näslund. 1954 blev Björn Gustafson studiekamrat vid Dramatens elevskola, där han blev vän med Bibi Andersson, Mona Malm, Gun Jönsson, Gunilla Sundberg-Poppe och Lars Lind.

Han hade tidigare studerat vid Axel Witzanskys teaterskola och hade en vistelse på Wasa teater i Finland. Från sina tidiga dagar med att spela udda kulor i biroller fick han rollen som Mickey Maloy i vårens världspremiär 1957 av Olof Molanders uppsättning av Eugene O’Neills drama Ett stycke poet på Stora scenen, med Lars Hanson och Inga Tidblad i huvudrollerna.

De följande åren såg Gustafson i produktioner av Ostrovsky (1960), Shakespeares King John (1961) och Tjechovs Ivanov (1957), alla under ledning av Alf Sjöberg. I Svejk i andra världskriget (1963) skapade han Baloun mot Allan Edwalls Svejk, och han var också med i Mutter Courage (1964), med Margaretha Krook i huvudrollen, en av Sjöbergs två stora Brecht-pjäser.

Hans efterföljande framträdanden i Dramaten i Hustruskolan (1980) och Döðgrävaren (1992) blev väl mottagna. Några av hans andra krediter inkluderar föreställningar på Allan Edwalls Teater Brunnsgatan Fyra, turnéer med Riksteatern och Stockholms stadsteater. I Stockholms stadsteaters uppsättning 2016 av Karin Thunbergs Lite längtan spelade han helt enkelt tillsammans med Meg Westergren.

Björn Gustafsson Fru

Privatteatrarna i Stockholm är där Gustafson har fått störst framgång som komiker. Hans mest kända roller inkluderar den som taxichaufför i Kuta and Folkan’s Drive (1984). Strax därefter följde hits som “Det stannar i familjen” (1988) och “Skaffa mig en tenor” (1989). I rollen som en förvirrad folkparkschef medverkade han på Fredriksdalsteatern i Helsingborg sommaren 2003 i Eva Rydbergs glädjepjäs Kaos i folkpark. Komediroller på tv har Gustafson gjort i programserierna Sukan och En four for tre.

För barn känns han igen från Robin Hood (som spelar Bror Tucks svenska röst), Pelle Svanslös tecknade filmer (röst av Stig Lasseby som Bull) och Alfons Åbergs barnprogram (1979–1981, 1994). När det gäller den andra har han gett sin röst för både tv och ljudböcker. Född Jonsson 1937 av pianisten Josef Briné och Viktoria Böhm, som är ogift, Björn Gustafson är gift med Gisela Gustafson sedan 1962.

Tre barn föddes till paret. En drama-komediserie som heter “Alla utom oss” kommer att lanseras den 12 februari. Under inspelningen var Björn Gustafsson och Alba August ett par, och de spelar huvudrollerna i serien om ett par som försöker bli gravida. De bröt upp, vilket Björn Gustafsson precis erkände i en intervju med Expressen.

För närvarande hävdar han att vi inte är ett par. Discover+ lanserar drama-komediserien “Alla umot vi” den 12 februari. Showen följer det infertila paret Hilma och Ola när de försöker bilda familj. Skådespelarna Björn Gustafsson (34) och Alba August (27), som deklarerade sitt förhållande på Guldbaggegalan 2019, spelar huvudrollerna. “Bonusfamiljen”-skådespelaren Erik “Jerka” Johansson, som är mest känd för att spela Patrik, är både showrunner och skribent av serien.

“Vi är inte ett par”

Expressen intervjuade Björn Gustafsson och Alba August, och de diskuterade de svåra inspelningarna och det stöd de fick av varandra. Att samarbeta med någon du står nära och har kemi med gör att du får mycket värde utan kostnad. När Alba August förklarar sitt tänkande för Expressen säger han “Du har en jargong”:

Vår gemensamma livssituation visade sig vara avgörande under denna process eftersom vi sköt i rasande fart. Ingen annan kunde ha slutfört den enorma mängd förberedelser på kvällen och morgonen som var nödvändig. Tillsammans klev vi in i en dimensionsbubbla. Vi diskuterade scenarier och text praktiskt taget kontinuerligt. Det skulle ha gått helt förlorat för någon som inte var inblandad i det förfarandet.

Det avslöjas i intervjun att Björn Gustafsson och Alba August inte längre har ett förhållande. Vår relation är avslutad, enligt Björn Gustafsson. Splittringen mellan skådespelarna Björn Gustafsson och Alba August skedde för ett drygt år sedan. Dessutom har de återförenats för ett projekt relaterat till TV-programmet Alla utom oss.

Så stolt, säger Björn. Bara förra året debuterade Alla utom vi, med Erik “Jerka” Johansson, på Discovery+. Den mycket efterlängtade premiären av Alla utom oss fick redan strålande recensioner. Enligt Aftonbladet är serien en “realistisk dramakomedi som sticker ut och därmed blir något för alla”, och enligt Sveriges radio är den “en liten pärla.” Plus att de vänliga komplimangerna gjorde serieskaparen Erik “Jerka” Johansson väldigt glad.

Erik “Jerka” Johansson uttryckte sin enorma stolthet och glädje över den överväldigande responsen på sin regidebut, som följer ett pars kamp för att bli gravid, i ett pressmeddelande angående premiären av den första säsongen. “Jag skulle aldrig i mina vildaste drömmar ha vågat hoppas på en så stor respons”, säger Johansson.

Tillsammans på Stockholms Cirkus för Kristallgalan 2021. SAMORDNING – Något mer än ett år efter separationen Tillkännagivandet av en andra säsong som sänds på G följde. Huvudrollerna Björn Gustafsson och Alba August, som en gång var ett förhållande, var extatiska över det.

Jag är ganska förtjust över den kommande andra säsongen som har premiär i höst. På tal om serien uttryckte Björn Gustafsson, som porträtterar Ola, sin förhoppning om att den ska ge glädje samtidigt som den visar den sömlösa integrationen av komedi och drama.

För Alba August, “DET är GALET KUL”

Första inspelningsdagen för säsong två är “skitkul”, enligt Hilmas skådespelerska Alba August. Till skillnad från andra svenska program har “Alla utom oss” en distinkt ton som vi gärna upptäckte. På så sätt känns det avgörande att serien sprids, för jag tror att den kan bli en vän för många under samma omständigheter, tillägger Alba August.

Tidigare i år bestämde sig Alba August och Björn Gustafsson för att avsluta sitt förhållande. Trots att de bröt upp sa paret i SVT:s Carina Bergfeldt att de fortfarande kom jättebra överens när de jobbade tillsammans. Hans smittande karisma har varit en del av många människors liv i flera år, och när vi ser hans ansikte är det vanligtvis ett vänligt sådant som säger hej.

Med ett imponerande CV som innehåller roller i både film och scen har skådespelaren Björn Gustafson varit där, gjort det. Hans stjärna verkade vara i linje med välstånd redan på 1950-talet. När han skrev in sig på Dramaten fick han vänner med bland annat Lars Lind, Bibi Anderson, Mona Malm och Allan Edwall.

Examen avlades framgångsrikt 1957 och Björn gick in på en otroligt lovande framtid. Han var delägare i Lilla Teatern (tidigare Nya Teatern) tillsammans med vänner och kollegor Helena Brodin, Per Myrberg och Monica Nielsen 1963-1961. Därefter besökte Björn Dramaten, där SF rapporterar att han medverkat i flera omgångar av olika produktioner.

Dessutom debuterade han 1970 som regissör på Stadsteatern med Mr. Ernest, där han spelade en ny roll för första gången. Men när Björn Gustafson började agera i filmer, det var då det började ta fart på riktigt. Den del av drängen Alfred, som beskrivs av Björn Gustafson Skådespelaren blev möjligen mest känd för rollen han spelade i den på grund av en känd och nära vän.

Skådespelaren och vän till Björns Allan Edwall, som han gått Dramaten med, gav honom ett livsavgörande tips. Allan gav kompisen Björn en vink när han fick veta att blockflöjter var i behov av sångare till klassikern “Emil i Lönneberga” av Astrid Lindgren.

Björn Gustafsson Fru
Björn Gustafsson Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!