Björn Ulvaeus Sjukdom

Björn Ulvaeus Sjukdom
Björn Ulvaeus Sjukdom

Björn Ulvaeus Sjukdom – Efter fyrtio års äktenskap är Björn Ulvaeus och Lena fortfarande väldigt förälskade. Men de fortsätter att engagera sig i ständiga konflikter på grund av hennes terminala form av leukemi. Något hände som fick dem att göra ett svårt val om sin framtid. Först trodde du inte att det var sant. Enligt vad Lena Ulvaeus har berättat var du vid det laget så upprörd att du inte kunde sova och orolig för att du skulle dö. Ingen behöver presenteras för 75-årige Björn Ulvaeus.

Eurovision Song Contest vanns av ABBA 1974 av honom. Resten är, som man brukar säga, historia när “Waterloo” blev en global succé. Björn Ulvaeus gjorde tillsammans med Benny Andersson (73), Anni-Frid Lyngstad (74) och Agnetha Fältskog (70) tidlösa framgångar, och kvartetten hyllas nu som en av de finaste popgrupperna genom tiderna.

Men i samma ögonblick som ABBA nådde framgång, stannade allt av. Precis som Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog gick skilda vägar gjorde Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad det också. De var gifta i åtta år tills de skilde sig 1979. Ingen av oss var särskilt nedstämd. Vi var båda ledsna över misslyckandet, men vi bestämde oss till slut att det var det bästa som vi skildes åt. Som vanligt när man knyter ihop sig i tidig ålder sa Björn Ulvaeus till DN att han och hans fru växt isär.

Bara en vecka efter deras splittring fann Björn Ulvaeus kärleken

Den andra strejken från Cupid kom bara veckor efter att separationen redan hade ägt rum. Lena Källersjö, numera känd som Björn Ulvaeus, var på fest på nyårsafton. Efter det blev de ett par och var gifta i 40 år. Vid första anblicken loppade våra hjärtan verkligen. Så märkligt att du efter att ha varit ensam i en vecka plötsligt befinner dig i ett engagerat förhållande.

Björn Ulvaeus berättade för DN att han och hans fru fortfarande är väldigt förälskade efter alla dessa år, så något måste ha stämt. Tillsammans har de två små. De två första Ulvaeus-barnen, Emma och Anna Hydbom, föddes 1982 respektive 1986. Men. En daglig och ytterst smärtsam kamp pågår för Björn Ulvaeus och hans fru Lena, trots deras långa och lyckliga äktenskap. Fyra klumpar ungefär lika stora som hasselnötter dök upp i halsen först. Hennes kroniska lymfatiska leukemi diagnostiserades 2003 av läkarna.

Björn Ulvaeus Sjukdom

Lena, som var gift med Björn Ulvaeus, kämpade med en obotlig form av leukemi

Jag och Björn packade båda ihop. Vi höll helt enkelt fast vid varandra. Vi var helt chockade när vi gick. Det har tagit lång tid att förstå nyheten. Det verkade otroligt till en början. Lena Ulvaeus berättade för Hälsoliv att Lena låg i misär, kunde inte sova och trodde att hon skulle dö. Dessutom sa Björn Ulvaeus: “Det är fruktansvärt” under samma evenemang.

Jag tänker på sjukdomen dagligen eftersom vi lever med den. Dessutom finns det inget du kan göra för att ändra det. De tillfällen då du helt kan skingra dess minne är de mest sublima. Ingen vet säkert hur mycket längre hon har kvar, enligt läkarna. Om Lena blir sjuk kan hon dö om ett halvår eller tolv år.

Sjukdomsbeskedet har tydligt haft en inverkan på familjens vardag. Hustruns beteende under coronaepidemin beskrev Björn Ulvaeus för Dagens Nyheter. På grund av sin sjukdom kan Lena vara mer infektionsbenägen. Min fru går till Konsumen bredvid och handlar i total hemlighet iförd ansiktsmask och gummihandskar.

Det är vår enda aktivitet. Ibland har vi gäster – barnbarn eller på annat sätt – men vid det laget sitter vi oftast ute på balkongen. Ett svårt beslut om Lena Ulvaeus framtid har ålagts henne efter diagnosen. Försöker uthärda sjukdomen med nåd. Trots den överväldigande frestelsen, avstå från att kollapsa helt. Detta är mitt enda alternativ. “Jag kan sitta på huk och skrika hur mycket jag vill, men det hjälper inte,” sa Lena.

Björn Ulvaeus uppgav i en intervju med Dagens Nyheter att hans fru för närvarande är symtomfri. En av hennes starkaste förespråkare är hennes familj. När din tid på jorden är begränsad genomgår du en metamorfos. Lena Ulvaeus informerade Hälsoliv om att hon kände sig tvungen att berätta sanningen och vara artig mot alla efter sin prövning.

Det har varit glada tider och tuffa tider under hela deras äktenskap. Den chockerande nyheten att 77-årige ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus och 72-åriga Lena skiljer sig bröt för drygt två månader sedan. De verkade ha haft ett lyckligt och lyckligt äktenskap i 41 år, under vilket de fick två vuxna döttrar.

Vårt beslut att separera är resultatet av många lyckliga och spännande år tillsammans.Vi förblir nära och goda vänner”, konstaterade paret i ett gemensamt uttalande via Ulvaeus talesman. 1978, inte långt efter att hans äktenskap med Agnetha Fältskog upphörde, sa Björn till DN, bara två år tidigare, att han och Lena hade träffats på en nyårsfest hemma hos Benny och Frida.

Vid första anblicken loppade våra hjärtan verkligen. Så märkligt att du efter att ha varit ensam i en vecka plötsligt befinner dig i ett engagerat förhållande. Vi är fortfarande lyckligt gifta efter alla dessa år, så det måste ha varit rätt, berättade Ulvaeus då. Efter Björn och Lenas långa vistelse i England återvände de till Sverige 1990 och köpte genast sin idealiska villa på Djursholmshalvön.

ABBA-museet, Mamma Mia! Party, musikaler, hotell och otaliga fler företag leddes alla av Björn. Dessutom komponerade han och Benny ny musik för ABBA, vilket ledde till spännande nya ansträngningar som “Abbatar”-showen, som kommer att göra sin debut i London den 26 maj.

Herr och fru Björn Ulvaeus

Björn och Lena Ulvaeus var på galapremiären 2019. Trots Björn och Lenas upprepade påståenden om förnöjsamhet har de under en längre tid plågats av en framtidsrelaterad skugga. Lena fick diagnosen latent leukemi, eller kronisk lymfatisk leukemi, 2003. Tillståndets inverkan på paret avslöjas genom deras uppriktiga kommentarer om det.

Björn Ulvaeus angående Lena, hans före detta frus allvarliga sjukdom

Både jag och Björn packade ihop, säger Lena tidningen Hälsoliv. Vi höll helt enkelt fast vid varandra. Vi var helt chockade när vi gick. Det har tagit lång tid att förstå nyheten. Det verkade otroligt till en början. Då låg du där i fullkomlig förtvivlan, rädd att du skulle dö för att du inte kunde sova. Så fort vi hörde nyheterna verkade det som att imorgon skulle vara dagen då det hände.

Vi hade ingen aning om att det skulle röra sig i en sådan snigelfart när vi började. Än så länge är hon symtomfri. Som Björn uttryckte till DN i maj 2020 är det fantastiskt. I samma intervju nämnde Björn också att han dragit ner på alkoholen. Tolv eller tretton år har gått sedan jag hoppade av. Jag hade druckit all min alkohol. Det hade en överdriven inverkan på mitt liv.

Han svarade då: “Ja, jag var alkoholist.” Jag fick också veta att jag är nykter alkoholist. Hänt informeras av en informatör om de sociala konsekvenserna av nyheten om skilsmässa. Folk blev förbluffade. Nyheten tog upp mycket av det gamla till ytan igen hos den vanlige mannen, och jag antar att många av dem har glömt några av de intima förhållanden som de har berättat om i tidigare intervjuer.

Det kan finnas antydningar där om den verkliga orsaken till splittringen, som är ett långt liv tillsammans med underbara tider och även svåra tider som påverkar alla relationer. En av de fyra medlemmarna i den legendariska svenska popgruppen ABBA, Björn Ulvaues är 76 år gammal. Bandet har behållit sin meteoriska uppgång till berömmelse sedan deras genombrott på 1970-talet, med efterföljande album som Voyage. Men det pågår en hemlig strid bakom allt glitter. Just nu är Björn med i TV4:s Nyhetsmorgon för att diskutera sin sjukdom.

Outtalade frågor kring Björn Ulvaeus

Björn diskuterar sitt nya Apple Music Hits-radioprogram “Björn från ABBA and Friends” i sändningen. Naturligtvis kommer vi också att beröra 70- och 80-talens glansdagar, och nu har Björn något att erkänna: jag kunde till och med vara lyckligare nu än jag var då. Som många gör tills du säger till dem att det är löjligt, jag hade mycket dåligt självförtroende när jag var i trettioårsåldern. Sedan han dragit ner på spriten har Björn mått mycket bättre idag. Enligt vad han tidigare sagt har han varit ren från alkohol i mer än ett decennium.

Ord av Björn Ulvaeus angående sjukdomen: “Fruktansvärt”

Under samtalet använde Björn termen “hemsk sjukdom” för att beskriva drickandet. Innan dess var det som att försöka fly sina egna tankar. Du kan förvänta dig att de ska bli lite dyster när du bestämmer dig för att dricka ihjäl dig, men när du äntligen säger “nej, nu har jag nått vägs ände” visar det sig vara raka motsatsen.

Du höjer den, den öppnar sig och plötsligt rör du allt på ett helt nytt sätt. Det var ett av de bästa besluten jag någonsin tagit, och jag skulle föreslå det till alla som lider av denna fruktansvärda sjukdom. I april 2020 berättade Björn för Dagens Nyheter att han kunde sluta med alkohol efter att ha ägnat sig åt “någon form av terapi” med en vän.

Björn Ulvaeus Sjukdom
Björn Ulvaeus Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!