Britt Ekland Ung

Britt Ekland Ung
Britt Ekland Ung

Britt Ekland Ung – Svenskfödda Britt Ekland blev en ikon för den stereotypt attraktiva, storögda blondinen från Skandinavien. Hon fick sin skådespelarutbildning på en akademi och gick sedan med i en ambulerande teatertrupp. Britt använde sin attraktionskraft för att bryta sig in i den italienska filmindustrin. Efter att ha träffat henne på ett hotell blev Peter Sellers djupt förälskad och gifte sig så småningom med henne.

Hon blev känd på grund av Sellers kändisskap och för att hon var fantastiskt vacker (det hjälpte också att Sellers dog av en hjärtattack på deras bröllopsnatt). After the Fox (1966), skriven av Neil Simon, och The Bobo (1967), som ingen minns, var de två filmerna hon och hennes man var med i tillsammans.

Den unga flickan som skapade striptease i The Night They Raided Minsky’s (1968) skulle bli känd för denna prestation. Efter det var hon med i en serie filmer där hennes enda förlösande inslag var hennes fysiska attraktionskraft. Men hon hade roller i några utmärkta filmer, inklusive Get Carter (1971) och kultklassikern The Wicker Man (1973).

Hennes framträdande som Bond-tjejen Mary Goodnight i 1974 års The Man with the Golden Gun var en höjdpunkt i karriären. Britt fortsatte att agera i filmer (både långfilmer och tv-filmer) och på scen tills hennes mycket omtalade splittring från rockstjärnan Rod Stewart 1977. Vid den tiden hade filmerna hon rollades i drastiskt sjunkit i kvalitet, och hon gjorde lite mer än att göra cameos i filmer som Fraternity Vacation (1985) och Beverly Hills Vamp (1989).

Hans enda avsikt var att hälsa på sin mamma. Då svarar Britt Ekland–seriöst. “Svenska Hollywoodfruar” på TV3 citerar henne som sagt: “Jag vill absolut inte ha ett tjockt barn.” TJ, 25, kom hem med presenter till Britt Ekland, 70, från en bandturné han varit på. Responsen är dock inte vad han hade hoppats på.

Du inser att du har gått upp i vikt, eller hur? Britt frågar honom i programmet så fort han kommer in genom dörren. Hon föreslår snabbt att han tar kontakt med en tränare och bokar en tid. TJ behöver min hjälp för att komma i form. Jag är säker på att han inte mår bra, och jag vill inte ha en knubbig unge, säger hon.

Britt Ekland Ung

Repressalier

Effekterna av hans mammas kritik på TJ är tydliga att se. Hon får det att låta som att jag är en lat soffpotatis på grund av min vikt. Så är inte fallet. Han hävdar, “Jag dricker inte bara öl och äter chips, jag är frisk”, och fortsätter med att beskriva hur utmanande det är att upprätthålla hälsosamma vanor samtidigt som han lever en nomadisk livsstil. Britt tror att hennes beteenden härrör från en enda motivation.

Hänsyn Min son hade varit på vägen ett tag och ätit för mycket av misstag. Vi pratade om det länge. När du är på resande fot är du i stort sett begränsad till snabbmat och smörgåsar. Att lära sig hälsosamma matvanor i tidig ålder är avgörande. Särskilt när deras karriär håller dem så sysselsatta med resor.

Att turnera är det jobbigaste jag någonsin gjort, säger hon till Nöjesbladet. …och jag avgudar min son ännu mer. Jag kände mig tvungen att sträcka ut en hjälpande hand. Han är den snällaste killen i världen och en otrolig musiker. Britt var överviktig som tonåring och upplevde diskriminering på grund av sin storlek.

Skojaren i gruppen

Jag kan intyga utmaningarna med att hantera fetma i tidig ålder. När jag var tonåring var jag verkligen överviktig. Man kan inte låta bli att känna på utsidan när man tittar in. För att passa in var jag tvungen att agera som fjollet i rummet. Du passar inte in om du inte är söt och inte kan dra av dig läppstift. Då behöver du ändra ditt beteende för att passa in.

Mer än så kan jag göra

Hollywood-mamma på programmet rapporterar att hennes vuxna son hävdar att han är kapabel att ta hand om sig själv. Hon håller inte med dig. Det säger han såklart. Han vägrar all hjälp från sin mamma. Han är medveten om hur mycket mer jag vet än han om att upprätthålla en hälsosam livsstil genom kost och träning. Trots sin höga ålder känner 78-åriga Britt Ekland sig fortfarande skyldig över sin plastikoperation.

Skådespelaren hävdar att hon har skadat sin image totalt. På frågan om det kallade hon det “mitt livs största misstag” i en intervju med tidningen Platinum. Britt Ekland, den svenska Bond-tjejen som fick läppfyllare injicerade i sig för över 30 år sedan och fortfarande ångrar det. Britt Ekland hävdar att en manlig läkare i Paris genomförde ett “experiment” med en viss typ av filler.

Jag gjorde mig helt idiot. Enligt Daily Mail erkände Britt Ekland att hon gjorde det “största misstaget i mitt liv” i en intervju med tidningen Platinum. Britt Ekland tillägger att hon har behövt injicera kortikosteroider upprepade gånger för att försöka eliminera utbrottet som började för över 30 år sedan, en process som hon karakteriserar som “ohyggligt smärtsam”.

Alla har möjlighet att genomgå en intervention om de så vill. Jag gjorde allt detta i 50-årsåldern och har ingen lust att upprepa upplevelsen. Jag är nöjd med hur jag framstår, säger Britt Ekland till Platinum.

Har tittat på historiska fotografier

Efter hennes medverkan i “Mannen med th e Golden Gun” tillsammans med Roger Moore 1974 var svensken känd som “Bond girl” runt om i världen. Britt Eklands rädsla för att åldras intensifierades under de följande åren. Innan operationerna såg jag bra ut på bilderna jag har sett. Även om jag ser det tydligt idag så märkte jag det inte då. Britt Ekland har tagit ett starkt ställningstagande mot kosmetisk kirurgi de senaste åren till följd av sina egna erfarenheter av ingreppet.

Hon har tidigare kritiserat Nicole Kidman och antytt att skådespelerskan hade genomgått botox.
I filmen “Cold Mountain” verkade Nicole Kidman använda den. Hon såg ut som en målad docka, utan något uttryck alls i ansiktet. Jag kom på mig själv att undra, “Varför måste hon göra det?”

Det är meningslöst att gnälla över det

Britt Ekland har accepterat sitt åldrande och sin fysiska look i höst. Allt hon vill är att det ska ha inträffat tidigare. Faktum är att jag mår bättre nu än jag har gjort på väldigt länge. Vi åldras alla så småningom. Hon säger till Platinum, genom Daily Mail, att det är meningslöst att klaga eller önska sig en annan situation, och fortsätter:

Oavsett vad vi gör kan vi inte ändra det faktum att vi alla går åt samma håll. Att ta hand om sig själv när man reser är viktigt. Britt Ekland är utan tvekan den bästa svenska skådespelerskan genom tiderna. Hon brukade vara stammis på tv, men inte längre. Det är så hon har levt på sistone. I ung ålder fann Britt Ekland (nu 78) framgång efter att ha blivit mentor av nationalhjälten Povel Ramel, som castade henne i förhandsvisningar för hans Knappup-show.

Emellertid spred sig Britts berömmelse utanför gränserna för hennes hemland på grund av hennes roll som bondebrud i James Bond-filmen The Man with the Golden Gun. Därifrån njöt hon av en hastig uppgång till berömmelse, och hon har nu framträdanden i 40 olika utländska filmer.

Britts potential som programledare uppmärksammades också tidigt, vilket ledde till premiären av showen Bara med Britt 1992. De senaste åren har Britt dock framförallt setts i sin återkommande roll som gäststjärna i ett flertal tv-program snarare än i filmer. Hon var med som en av de svenska Hollywoodfruarna på TV3 2013 och medverkade i Stjärnorna p slotlett 2007.

Den verkliga anledningen till att svenska Hollywoodfruar fick en skådespelare att lämna programmet. Britt Ekland rökte dock Gunilla Persson, 62, Britts Hollywoodfru, strax efter premiären och när Britt meddelade att hon skulle lägga av efter två säsonger fällde inte hennes konkurrent några tårar.

Det är svårt att sätta ord på hur grym hon var mot mig. Gunilla påpekade då för Expressen hur lättad hon var över att hon inte längre fanns. Den officiella förklaringen till Britts beslut att avbryta föreställningen var att hon ville spendera mer tid med sina barnbarn. Britt Eklands dotter Victoria Sellers, nu 56 år gammal, är produkten av hennes äktenskap med den brittiske komikern och sångaren Peter Sellers, som varade från 1964 till 1968.

Förutom sin 33-årige son Thomas Jefferson har hon även Nicolaj och en yngre son som heter Jefferson. Hon har redan uttryckt sin glädje över närvaron av sina barnbarn, 8 och 4 år, till Aftonbladet.

Nyheten är ganska dålig för barnbarnet

Britt Ekland och hennes familj har gjort Los Angeles, Kalifornien, till sitt hem under lång tid. Den före detta bondens fru kom dock med dåliga nyheter förra året när hon avslöjade att hennes barnbarn Lucas hade fått diagnosen nervsjukdomen ALD. Lucas åstadkom det han ville. Britt informerade den brittiska tidningen Daily Mail att det inte fanns några yttre symtom som skulle ha fått någon att misstänka att något var fel med hans vän.
Barn som diagnostiserats med detta tillstånd har vanligtvis bara några år kvar att leva på grund av den progressiva nervsystemets skada det orsakar. Nicolaj och Alison Lucas försenade två år för att informera Lucas mormor Britt om den förödande nyheten att han hade cancer. De hade varit medvetna om det i två år innan de berättade om det för mig, och jag kan förstå varför de kanske ville samla in så mycket information som möjligt innan de anförtrodde sig till mig.

Britt Ekland har delat sitt hem med några av världens mest kvalificerade ungkarlar, men förlusten av sin hund Tequila var den mest hjärtskärande upplevelsen i hennes liv. Hon har nyligen adopterat Bowie, en fyrbent kamrat. “Hon lindrar min rädsla och oro.”

Britt Ekland Ung
Britt Ekland Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!