Ulf Kristersson Barn Adopterade

Ulf Kristersson Barn Adopterade
Ulf Kristersson Barn Adopterade

Ulf Kristersson Barn Adopterade – Äkta paret Ulf och Birgitta Kristersson Ed såg att de inte kunde föröka sig självständigt. Vid en middagsbjudning hemma hos paret berättar M-partiets ledare om hur Gösta Bohman, hans politiska hjälte och tidigare partiledare, friade. Kristersson sa i den nya politiska serien “Sommartid” på Kvartal att hon kan ha flinat, men hon tvivlar på att Birgitta gjorde det.

Fascinationen som Ulf Kristersson har för Kina är väldokumenterad. Det är också platsen varifrån han adopterade sina tre döttrar. En ny valserie från Kvartal som heter “Sommartid” ger partiledarna 60 minuter på sig att göra vad de vill med den. Del ett av programmet ägnas åt M-ledaren och hans fru Birgitta Kristersson Eds resa mot föräldraskap.

Gösta Bohman, tidigare partiledare, åt middag i Birgitta Kristersson Eds och Ulf Kristerssons Stockholmslägenhet när de var 25 respektive 30 år. Hans första utredning gällde parets beslut att inte skaffa familj. Vad vi än sa var han inte nöjd och fortsatte på allvar och sa saker som “Du ska inte vänta för länge, då kan det vara svårt att få barn.” Jag minns inte det exakta svaret han fick, men han var uppenbarligen inte nöjd. Det är många Kristersson känner som tror att det går att få barn när man vill, säger hon i programmet.

“Fast inte fast i provrörsfabriken”

Den här moderate politikern hävdar att han och hans fru “visste alltför väl att han hade rätt” från unga år.
De gjorde sina läxor och upptäckte att det “förmodligen inte var helt omöjligt” att ha familj, men att det inte skulle ske magiskt. Därefter försökte de provrörsbefruktning. Ulf Kristersson hävdar att Birgitta tidigt bestämt sig för att undvika ett liv av ändlösa försök och misslyckanden i provrörsindustrin.

De anmälde sig till socialtjänsten Norrmalm för en adoptionslämplighetsstudie när det tredje provrörsbefruktningsförsöket närmade sig. Siri, deras äldsta dotter, och Ellen och Signe, deras döttrar, hämtades upp i Kina vid ett senare tillfälle.

Ulf Kristersson Barn Adopterade

Inspirerande figur för Kristersson

Att Ulf Kristersson beundrar Gösta Bohman, den tidigare moderata partiledaren känd för sitt lättillgängliga och direkta uppträdande, är något han tagit upp flera gånger. Eftersom deras riksdagsrum låg intill, blev de bekanta med varandra. Bohman skötte sitt rum och Kristersson var ny i huset.

De höll kontakten efter det. Ulf Kristersson hävdar att sommarorten Sundskär i Roslagens skärgård var den perfekta miljön för de “klassiska politiska tänkarna” och politikern Gösta Bohman. Enligt M-ledaren var hans föregångare “nästan burdus” förutom att han var nyfiken och respektlös. Varmt och välkomnande, men ändå helt rättfram.

Trots att vi alla är produkter av våra epoker, erkänner han öppet i Kvartals “Sommartid” att han hade stor inflytande på honom när han var ung vuxen och att han fortfarande är min största politiska förebild i Sverige. Ulf Kristersson fick gripas av Birgitta Ed först. Efter det var de tvungna att samarbeta för att få en familj.

En välmående karriär avslutades abrupt av frun till Moderaternas chef, som inte är benägen att ta risker som att bli präst mitt i livet. Känslor av “är jag på rätt plats, vad gör jag här, är det jag gör meningsfullt?” är välkända och delas av många. “Nyhetsmorgon” var hennes fordon för leverans. Ulf Kristersson var svår att gripa. Så var det första gången han träffade sin blivande fru Birgitta Ed.

1984 hade de träffats redan på Strängnäs bostad i Moderata ungdomsförbundet. Han var tjugo år och hon var femton. Birgitta Ed, 52, sa till Svensk Damtidning, “Ja, jag var tvungen att tjata länge.” Ulf Kristersson, 57, slog till under intervjun och förklarade “Och jag brukar nöja mig med att säga att inget hade hänt utan Birgittas initiativ.” Olof skrattade då högt.

Det var från Kina som Birgitta Ed och Ulf Kristersson tog emot tre ungar

De knöt ihop säcken 1991, men det blev knepigt när de försökte bilda familj. Det kom ingenting ur det. Adoption var svaret. De sökte i Kina eftersom det var där Birgitta Ed hade sitt jobb. Siri, deras nio månader gamla dotter, föddes till dem år 2000. De fick möjligheten att omfamna henne för allra första gången söder om Shanghai.

En tidigare intervju med Birgitta Ed av Svensk damtidning visade att i samma ögonblick som hon såg henne in i ögonen kände hon en omedelbar förälskelse. Nästa medlem i familjen kom fyra år senare. De fick sällskap på livets resa av tvillingarna Ellen och Signe. Men att ta sig igenom den här tiden var mer utmanande. Paret, som båda var elva månader gamla, var sammanbundna.

De brydde sig inte så mycket om att ha föräldrar och var nöjda med att vara med varandra. Enligt Birgitta Ed, ” Jag minns att jag frågade mig själv om vi skulle fixa det” efter att ha sett hur truppen isolerade sig från omvärlden.

Åtskilliga uppskattade befattningar har innehafts av Birgitta Ed

Kvintetten bor för närvarande i en fantastisk mitt i Strängnäs villa från 1920-talet, komplett med trädgård. Invånare i “sitt andningshål” måste dagligen resa åtta mil vardera vägen för att nå Stockholm. Birgitta Ed har haft flera framstående positioner under sin karriär. Hon var med och grundade pr-firman Sagt:Gjort, som slogs samman till Springtime 2000, och har erfarenhet av att arbeta som expert på statliga kontor.

Inför Sveriges folkomröstning 2003 om huruvida euron skulle införas eller inte, stod Birgitta Ed i spetsen för Ja-lägret. Dessutom var hon en del av 2009 och 2010 års svenska världsutställningar i Shanghai. Ulf Kristoffersson blev ny ledare för Moderaterna och Birgitta Ed minskade sina resor som svar. Paret hävdar att de fattade beslutet tillsammans.

Under vår familjehelg gick vi igenom detaljerna i denna position. Jag skulle inte ha gått igenom det om inte familjen hade önskat det. Ulf Kristoffersson har talat om hur familjen betyder mest för honom. Vi är verkligen i perfekt harmoni. Det är tillrådligt att du gör det. Med en nick fortsatte Birgitta Ed “Det hänger ihop med att vi har vuxit upp tillsammans och gjort den här resan tillsammans, och då blir man ganska sammanlänkade”, i en intervju med Svensk Damtidning.

Våra tjejer säger ofta att vi är en enhet och att de aldrig kan ändra oss. Efter att ha klivit upp på hästen började Birgitta Ed sina studier till präst. Trots sina många likheter valde Birgitta Ed och Ulf Kristersson att inte diskutera det som till slut vann hennes hjärta: deras delade hängivenhet för varandra och omättliga nyfikenhet.

Inget är utom räckhåll när det gäller att lära sig eller engagera sig för Ulf, och jag är på samma sätt. Efter det är han verkligen dedikerad till att hjälpa dem som är mindre lyckligt lottade än oss; som kristen känner jag likadant. Till det bästa av min kristna tro, visst. Helt plötsligt bestämde sig Birgitta Ed för att byta sadel 2018.

Det före detta PR-underbarnet startade seminarium för att göra en religiös karriär. Hon delade med “Nyhetsmorgon” att hon tror att många människor kan relatera till frågan “Gör jag rätt, vart är jag på väg med det här, och är detta något viktigt?” Jag hade funderat på detta ämne under hela min karriär ganska länge, och till slut blev det glasklart att det handlade om att komma närmare min övertygelse: att komma närmare Gud och kyrkan i mitt dagliga liv.

Showen fortsatte med att berätta att Birgitta Ed hade tänkt på det sedan hon gick i gymnasiet. Även om hon tänkte gå på universitetet i Uppsala för att studera teologi efter att ha gått tredje klass, hindrade hinder i hennes väg att detta skedde. Även om det är ett klokt val är det ändå ett stort beslut. Länge jobbade jag riktigt hårt. Chansen att fortsätta din utbildning även efter vuxen ålder är en underbar möjlighet, och den har du i Sverige.

Hedrar Ulf Kristersson och familjemedlemmar, Birgitta Ed

Hon tackade sin make och familj innan hon slutade. Framför allt måste familjen beaktas. Vi är ett team som har skött våra karriärer och personliga liv tillsammans under lång tid, och vi har gått igenom allt tillsammans och fostrat tre barn. Vår familj är dock mycket större än så; vi är väldigt nära våra många syskonbarn.

Som senior rådgivare och delägare i företagsutvecklingsbyrån Six Year Plan AB grundade Birgitta Ed byrån tillsammans med Göran Thorstenson och Bo Krogvig. Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) informerades om möjlig barnhandel i samband med adoptioner från Kina när han var chef för Adoptionscentrum. Oavsett, nationens adoptioner höll i sig. Nyheten kom idag på DN.

Adoptionscentrum underlättade adoptioner från elva olika kinesiska barnhem när Kristersson (M) var ordförande 2003 till 2005. DN har granskat alla dessa elva organisationer. Adoptionspapper hänvisade ofta till barnen som “övergivna” eller “hittade”, enligt Research China, som DN kontaktade och som kartlade papperslösa adoptioner. Det hände dock nästan aldrig. Däremot ledde landets ettbarnspolitik ofta till köp eller bortförande av barn från låginkomstfamiljer.

Motivationen kommer från donationer

En gåva på tre tusen dollar, eller runt tjugofyra tusen kronor i modern valuta, var nödvändig för att adoptivföräldrar skulle komma in i Kina. Barnhem var ofta de enda som gynnades av testamenten. Syftet med finansieringen avslöjades inte för vare sig de svenska myndigheterna eller adoptivföräldrarna.

Ulf Kristersson Barn Adopterade
Ulf Kristersson Barn Adopterade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!