Carla Sehn Pojkvän

Carla Sehn Pojkvän
Carla Sehn Pojkvän

Carla Sehn Pojkvän – Carla Sehn är en svensk skådespelerska som föddes i Stockholm den 1 augusti 1994. Det har gått 12 veckor sedan hon flyttade in i sin nuvarande lägenhet, den 26 juli 2023. Carla är mycket mer efterfrågad nu. Se vilka verksamheter Carla sysslar med, bland annat som styrelseledamot, lite längre ner på sidan. Carla och den andra långtidsboende, Marcus Harald Anders, flyttade båda in i byggnaden samma år. Stockholms stad är där du hittar flest människor som letar efter Carla.

Biografi

På 1980-talet gjorde Carla Sehns föräldrar resan från Polen till Sverige. Sehn skrevs in i Stockholms Lilla Akademiens Musikskola när han var bara sju år gammal. Sehn tog sin examen våren 2019 från Stockholms konsthögskola (SKH). Hon har även en examen i psykologi från University of Cambridge och gick på Handelshögskolan i Stockholm.

Vid åtta års ålder sågs hon av ett castingteam när de gick på hennes grundskola. Detta ledde till att hon fick roll i en produktion av Ett dockhem av Henrik Ibsen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, bland sådana som Helena Bergström, Kjell Bergqvist och Sven Wollter. Medan hon fortfarande gick i skolan gav hennes framträdande som Ania i Halvbror (2017) henne priset för bästa skådespeleri på Sveriges kortfilmsfestival.

Hon har sedan dess medverkat i flera filmer och tv-program, vilket lett till ett erkännande och en nominering för Guldbaggegalan 2022 som bästa kvinnliga biroll. Hon är bara åtta år gammal, men hon har redan hoppat över Handels och fått kungen att känna sig besvärlig. Nöjesguiden har träffat Carla Sehn, Sveriges version av Phoebe Waller-Bridge. Ikväll är inte kvällen för mig att få reda på försummelser eller misstag. Vem talar jag till?

Mabel Longhetti skriker åt sin mamma, som har kommit för att ta upp hennes och maken Nicks tre barn, med ett skakande finger. Planen är att Nick och Mabel ska tillbringa lite kvalitetstid åtskilda, men när han ringer ett par timmar senare för att säga att han måste jobba sent, faller Mabels värld sönder. Hon går in i den närmaste baren, beställer en shot whisky och går sedan iväg med killen som råkar sitta i baren med henne. Jag såg mycket av mig själv i den där excentriska kvinnan som omfamnas av sin familj och sina vänner.

Carla Sehn Pojkvän

Carla Sehn kan inte minnas när eller hur hon först hörde talas om A Woman Under the Influence, men det var förmodligen efter att hon googlat på “bra filmer” när hon låg i sängen en söndagsmorgon och kände sig hängig. Även i sin korniga YouTube-form gjorde John Cassavetes 1970-talsdrama stort intryck.

Hon började ta pianolektioner på Lilla Akademiens Musikskola i Stockholm när hon var sju år gammal; institutionen erbjöd privatlektioner varje vecka och barnets instrument var pianot. Ett år senare scendebuterade hon på stadshusets innergård med Jämra Stockholmare som sjungande gatubarn.

21 år gammal blev hon äntligen antagen till Stockholms scenskola efter en omväg genom psykologistudier i södra England och tre månader på Handels. Carla satte sin prägel på det allmänna medvetandet med sin roll som den lätt neurotiska receptionisten Caroline i Netflix-serien Love and Anarchy, samtidigt som hon hade medverkat i en rad svenska filmer och serier före och efter examen.

När den andra säsongen av SVT-dramakomedin Sick hade premiär i juni 2022 hade hon redan spelat huvudrollen. Under de senaste tre åren har du haft fyra roller i komiska dramer. Ska det bli en skrämmande film eller ett deprimerande drama i Lars von Trier-stil? Innan Love and Anarchy spelade jag ofta dramatiska roller.

Folk verkade chockade när de fick veta att jag kunde vara rolig när den släpptes. Att det sedan fortsatte åt det hållet beror nog till stor del på att jag fick mitt första betydande jobb inom det området. Men jag avgudar filmskapare som Michael Haneke och Lars von Triers arbete. Och filmer som “Little Miss Sunshine” som belyser hur samhällen kan gå samman för att rädda varandra.

Även om von Trier är en av mina favoritregissörer, får hans filmer mig ofta att känna mig uppblåst långt efter att jag har sett klart dem. Vi känsliga typer skulle verkligen kunna använda en sådan! Alla dessa filmer återspeglar inte bara den hårda sanningen som genomsyrar branschen idag. När en film utmanar din uppfattning om dig själv och andra tycker jag att det är väldigt hisnande. Amour, av Haneke, var den senaste boken jag lånade. Det här är briljant dystert, men fan.

Är en känsla av komedi medfödd eller förvärvad?

Jag tror inte att komedi är något man kan lära sig, utan snarare något man ärver från sina föräldrar och morföräldrar. Jag delar min familjs entusiasm för de saker som de tycker är roliga. Menhar du det så har du det, precis som med musikalisk talang. Carla Sehn, nu 28 år gammal, är ett välbekant ansikte för filmbesökare och tv-tittare tack vare sina roller i ett antal filmer och shower.

Men hon är huvudrollsinnehavaren i “Vuxna” i TV4. förekommer i nästan alla filmer. Vi var i studion i cirka 3,5 månader totalt. Det var mentalt påfrestande, men om du bröt ner det i hanterbara bitar var det faktiskt inte skadligt. Hon tror att det inte skulle spela någon roll om man var tvungen att lära sig repliker på helgerna.

Om det du gör är roligt för dig, då kan du acceptera det. Att göra som Carla Sehn gör. Om yngre tittare känner henne från SVT-serien “Sjukt” är det på grund av hennes roll i Netflix-serien “Love & Anarchy”, förklarar hon. Hennes karaktär, receptionist på det fiktiva bokförlaget, har varit en stöttepelare i programmet i två säsonger.

Rollen var min första framför kameran efter att jag avslutat skådespelarskolan. Seriens skapare och regissör, Lisa Langseth, är någon jag beundrar mycket, så att arbeta med henne var en källa till stor stolthet för mig. Det var spännande att sitta vid det där skrivbordet och se allt utvecklas. I den andra säsongen fick jag inte bara en blodad tand, utan jag fick också den dialog som jag hade varit sugen på.

Herngrens headhunter

Hon medverkade sedan i Netflix-anpassningen av Fredrik Backmans roman, “Människor med ångest”, där hon bara var en av flera karaktärer. Nära slutet av inspelningen sa regissören Felix Herngren till henne att han hade en karaktär i åtanke som hon skulle vara perfekt för. Efter att ha väntat i sex månader kontaktade produktionsföretaget mig äntligen och begärde en självband.

Sedan erbjöd de mig rollen. Filmen från 1999 med Felix Herngren i huvudrollen som en orolig advokat fungerade som inspiration för tv-programmet med samma namn. Bara han är kvar från filmens skådespelare i tv-programmet. Han är chef för det advokatkontor där Carla Sehns karaktär, Matilda, praktiserar.

Jag identifierar mig inte alls i Matilda; hon är smart, har en karriär och ett mycket genomtänkt liv; ändå är hon också lite orolig och livrädd för konflikter. Matildas inre idéer visar sig ofta vara i strid med hennes yttre beteende. Att spela en karaktär som verkar sammansatt på utsidan men ständigt är engagerad i en mental dialog var väldigt roligt.

ryckte ledigt mellan killarna

Även Matilda är splittrad mellan två friare. Simon Reithner, hennes blivande man, och David Dencik, en spännande psykolog på jobbet. Rakel Wärmländer, Katarina Ewerlöf, Vilhelm Blomgren, Elmira Arikan, Dominik Henzel, Leo Razzak och Shanti Roney är bland de många andra som medverkar i filmen. Huvudkaraktärerna i “Vuxna” och dess TV-anpassning använder ofta rulltrappan för att fantisera om vem av personerna de ser på rulltrappan de skulle vilja ligga med.

Är du också skyldig till detta?

Du… ställer en riktigt giltig fråga (mys). Ett spel där jag måste välja en partner är något jag säkert har spelat förut. Det har utan tvekan slagit igenom i deras sinnen. Det är en lysande idé för showen.

Brukade agera sedan jag var liten

Carla Sehns föräldrar flydde från det kommunistiska Polen till Sverige på 1980-talet. Att växa upp som invandrare utan någon som förstår din kultur kan vara desorienterande. Ett unikt och nyanserat perspektiv öppnar sig för dig. Om du känner mig så vet du att jag har en väldigt polsk läggning.

Carla har uppträtt på scen sedan hon var liten. Hennes skådespelare från 2002 inkluderar “Ett dockhem” på Stockholms Stadsteater. Min ålder var nog runt 8. hade lite dialog. När jag såg föreställningen då skulle jag ha gett allt. Jag kom på mig själv att arbeta med Helena Bergström, Kjell Bergqvist och Sven Wollter, tre av Sveriges mest hyllade skådespelare.

Carla Sehn Pojkvän
Carla Sehn Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!