Carla Von Hofsten Mamma

Carla Von Hofsten Mamma
Carla Von Hofsten Mamma

Carla Von Hofsten Mamma – Långdistanslöparen Hela Sverige bakar börjar så Solna behöver trappa upp sitt spel. Även Carla von Hofsten, Bergshamrabon, tävlar på Ulriksdals slott. Jag kommer från en kaffebesatt bakgrund. Den nya säsongen av Hela Sverige bakar hade premiär i veckan. Tio tävlande, inklusive Carla von Hofsten, tävlar om äran som Sveriges finaste hemmabagare.

Att slutföra bakningsuppgiften inom tidsram och sedan presentera den för en expertjury. Hon påpekar att det skiljer sig mycket från att göra bakverk i bekvämligheten av ditt eget hem. Det har kommit in tre ansökningar från Carla till programmet. Såvitt jag vet är det finaste att blanda kulturer och stilar samtidigt som man experimenterar med smak, färg och konsistens. När jag bakar ser jag kulinarisk konst. Ändå var jag nyfiken på min kompetensnivå inom området.

Tre koppar kaffe och dessert på måndag

Köket har länge spelat en viktig roll i von Hofstens hushåll. Josefine, Carlas mamma och hemkunskapslärare, brukade blanda ingredienser som bebis när hon satt i diskhon. Tillsammans med sin mamma skrev hon och hennes bror Hugo en barnmellisbok när de var i skolåldern.

Att en kopp kaffe varje morgon alltid har känts lite heligt

Jag växte upp i ett hushåll som tar kaffe på största allvar. Det har aldrig varit en helg utan inbjudan till kaffe klockan tre. Som ungdomar uppmuntrades vi att se fram emot måndagar genom att äta dessert på söndagar. Efter det faller efterrätten ofta på mina axlar.

När det kommer till att baka och äta, vad är din favorit?

“Tantfika” är vad mina kompisar brukar säga. Jag älskar bisques, mazariner och dammsugare. Inklusive morotskaka!

Hur programmet fungerar är konfidentiellt. Men vilken typ av bakfantasier har du?

min mamma och jag vill skapa en liten restaurang. Du kan hitta det bästa kaffet på ett sommarcafé.

Hur står sig Bergshamras kaffekultur?

Väldigt mäktig! Vi har pittoreska Sjöstugan och Bergis bageri. Då strosade jag ofta över till Ulriksdals slott för en kopp kaffe. Därför var inspelningen där en extra bonus. Om du undrade vem som vann Hela Sverige bakar 2023 så var det Carla von Hofsten. Hon skriver nu på Fikasugen, en bok om kaffe och späckad med lysande råd.

Carla Von Hofsten Mamma

Bra jobbat med din seger! Hur är känslan?

Hälften av det är overkligt. Att bevittna förvandlingen av dina idéer från en moodboard som innehåller teckningar och spännande smakkombinationer till en färdig bok som innehåller alla mina bästa råd är en otrolig känsla. Känslan är bortom ord.

Din ansökan till programmet – hur kom den till?

Detta var mitt tredje försök att anmäla mig till programmet. Ge inte upp om du funderar på att söka. Att delta i Hela Sverige bakar har varit den roligaste upplevelsen i mitt liv. Att baka i tältet med ett gäng riktigt hjälpsamma och kunniga baknördar var en spännande upplevelse. Tårtdrottningen Birgitta Rasmusson är tyvärr inte längre med oss, men jag har alltid drömt om att bli bedömd som “rasande elegant” av henne, så jag sökte eftersom jag är en stor beundrare av showen. Jag har sett varje säsong.

Kan du ge oss någon bakgrund om din kokbok och idéerna som låg bakom att göra den?

Min odödliga hängivenhet till kaffekulturen i Sverige manifesteras i min omättliga lust efter kaffe. Under det senaste decenniet har jag bakat mina bästa recept om och om igen, och den här boken sammanställer dem alla. Tillsammans med alla råd jag önskar att någon hade gett mig när jag först började baka.

Hur kan man koka en vaniljstång i en vaniljsås och vad då? Hur kan man baka en tårta som är både saftig och luftig? Och hur kan man inreda på ett sätt som ser sofistikerat ut men som faktiskt är ganska enkelt? Jag hoppades få plats med allt det där – och lite till – i boken. En 96-sidig andakt och guide till kaffe. Jag hoppas att bokens användning av levande färger kommer att fungera som inspiration, även om det är en nick till skandinavisk minimalismstil.

På vilka sätt gjorde du dig redo att tävla?

Att läsa på bakrecept i flera böcker jag hade liggande hjälpte mig att göra mig redo för tävlingen. För att bli mentalt redo tittade jag på förra årets säsong igen, lärde mig temperaturerna för olika maränger och provbakade avancerade bakverk. Jag behöver veta hur man improviserar på plats ifall juryn beslutar att inkludera ett hemligt element. Min förmåga att behålla lugnet under press och min punktlighet i att baka har båda förbättrats avsevärt sedan dess.

Berätta för mig vilka delar av läroplanen du gillade bäst och de delar du tyckte var mest utmanande. Det var de tekniska svårigheterna som gjorde programmet till det mest underhållande. Att skaffa ett recept utan anvisningar, följa det till punkt och pricka och baka det på utsatt tid var en otrolig uppgift.

Vilket recept från din nya bok rekommenderar du mest?

Jag har ett recept på mazariner som är mitt BÄSTA, men jag kan inte välja mellan saffran och rhubarb. Jag kan inte få nog av dessa! Lite sälta från mördegsskorpan kompletterar den rika saffranssmaken och smöriga konsistensen hos saffransmazarinen (kärlekssalt). Den syrliga rabarberkompotten i rabarbermazarinerna passar bra ihop med den feta fyllningen. Jag skulle äta Mazarin om det innebar min sista måltid här på jorden!

Hur ser du på din framtid?

Jag drömmer om att en dag hjälpa min mamma att starta ett café på Västkusten. Ännu bättre om det är på en bro. Synen av bikinis, bullar och iskall lattes borde vara tillräckligt för att locka dig. “Mamma och jag har båda mycket energi och hon är jättebra på att laga mat.” På grund av detta brukade vi göra läckra mazariner och bullar till lunch. Det skulle vara perfekt för en picknick på vägen till en ö. Det, eller ett litet radhus inrett i äkta Marie Antoinette-stil, komplett med pärlor, glitter och små hundar klädda i upprörande kostymer. Det är inget lätt beslut.

För att göra julbakningen till en succé, vilka är dina bästa tips?

Sätt mindre press på dig själv och skaffa en digital termometer och en våg; det är min bästa rekommendation. Chansen att lyckas är högre om man kan ta kolans temperatur, och julbrödet blir saftigare om man väger ingredienserna istället för att mäta dem. Om jag kan tillbringa hela vintern i min pyjamas skulle det vara den perfekta dagen för mig.

Innan jag går en lång promenad i snön med mina hundar är min favoritsak att äta en rejäl frukost med risgrynsgröt och julkakor (fyllda med antingen margarin eller spännande julgodis). Då ska jag nog se The Holiday eller Bridget Jones’s Diary i soffan. Jag piskar snabbt upp en kanna glubbel (glögg och bubbel) och slänger på mig ett delikat pärlhalsband om jag oväntat får besök på middag.

En kanelstång och en skiva färsk apelsin är inuti. Lägg bara till lite Mariah Carey-musik och du har en hyllning till dig själv! Jag har flyttat åtta gånger på egen hand. Inbunden i Göteborg… Gick på Lunds universitet för att studera juridik. Jag flyttade till Stockholm efter att ha träffat min själsfrände på värdshuset i Mollösund, där jag jobbade som servitris varje sommar för att hjälpa till att betala av mina studielån. Hade Hugo och Carla så fort jag tog studenten.

Eftersom det inte fanns någon bok som behandlade ämnet med de ingredienser och kryddor vi använder idag, skrev jag och skrev tillsammans med Maria Iversén Anna och Hugos barnkokbok. Dessutom var det ingen som gjorde matlagning för barn så svårt. Hittills har vi sålt 12 000 exemplar av boken, som är resultatet av tre nytryck.

Deltog i utvecklingen av Barnfamiljen.com, en webbplats som fungerade som en mötesplats för föräldrar och en lekplats för barn. Tjänstgjorde som journaliststudent i två terminer på Poppius. Baserat på boken, skriver artiklar och håller kurser om att göra barnmat. Efter att ha tillbringat flera somrar som gotlänning kom inspirationen till mitt arbete från den erfarenheten. Det fanns en plan för att vår granne Emelie skulle börja gymnasiet i Visby. Jag skapade min egen bok eftersom det inte fanns någon som kunde ges till henne som täckte hela den marken.

Årets säsongsmästare upplever väldigt mycket

Carla von Hofsten har utsetts till 2023 års mästare i “Hela Sverige bakar”, vilket avslöjades i går. För dagen, vad hittar 27-åringen från Stockholm på? Vi kan säga att Carla von Hofsten är vinnaren av årets säsong av Hela Sverige bakar, det populära programmet på TV4, eftersom hennes blågula Vasabakelse absolut chockade juryn. I hela kroppen är jag fylld av glädje. Med tanke på att Carla har makten att välja, vad händer härnäst i hennes liv? En hel del underhållande initiativ kom att förverkligas.

Carla Von Hofsten Mamma
Carla Von Hofsten Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!