Jonathan Lekkerimäki Familj

Jonathan Lekkerimäki Familj
Jonathan Lekkerimäki Familj

Jonathan Lekkerimäki Familj – Högerkanten Jonathan Lekkerimäki föddes den 24 juli 2004 i Sverige. Han spelar för närvarande som prospekt för Swedish Hockey League (SHL) laget Örebro HK, efter att tidigare ha varit i National Hockey League (NHL) laget Vancouver Canucks. Canucks valde honom med det femtonde totalvalet i 2022 års NHL Entry Draft.

Professionell atletisk karriär

Lekkerimäki debuterade professionellt säsongen 2021-22 för Djurgårdens IF, där han spelade 26 matcher och bidrog med sju mål och två assist. Efter Peter Forsberg, som gjorde sju mål på tjugotre matcher när han fortfarande var tonåring, blev Lekkerimäki den näst mest produktiva målskytten i SHL:s historia vid sjutton års ålder. För Djurgårdens J20-lag spelade han 26 matcher och bidrog till 20 mål och 15 assist. På grund av sin mononukleos var han borta den sista månaden av säsongen.

Vancouver Giants valde Lekkerimäki i 2022 CHL Import Draft, som det 70:e totalvalet, i den andra omgången, den 1 juli 2022. 2022–23 beslutade Lekkerimäki att stanna i Sverige och fortsätta sin karriär med Djurgårdens första säsong i Allsvenskan. Han hann med 9 poäng genom 29 matcher innan han blev skadad och missade resten av grundserien.

Efter att ha missat eftersäsongen återvände Lekkerimäki till slutspelet och gjorde mål en gång varje match i 15 matcher. Han kunde dock inte ta sig vidare till SHL efter att ha förlorat i mästerskapsserien mot Modo Hockey i match sju. Vancouver Canucks ingick ett ingångsavtal med Lekkerimäki den 6 maj 2023, för en varaktighet på tre år.

Lekkerimäki genomförde en tvåårig utlåning från Canucks till SHL-laget Örebro HK den 16 maj 2023, vilket lämnade Djurgårdens för att fortsätta sin karriär. Vid 2022 IIHF World U18 Championships var Lekkerimäki turneringens främste målskytt med fem mål och tio assist på sex matcher för Sverige, vilket hjälpte honom att vinna guldmedaljen.

Jonathan Lekkerimäki Familj

Som lagets ledande målskytt hjälpte Lekkerimäki Sverige att tjäna silver i junior-VM 2024 med sju mål och tre assist på sju matcher. Han var matchvinnare för Team Sweden i deras match mot Team Czechia, vilket tog dem upp till mästerskapsspelet. Hans prestation gav honom titeln turneringens MVP. Jonathan Lekkerimäki uppges närma sig slutet av diskussionerna med Örebro, enligt Sportbladet. Enligt vad 18-åriga barnbarnets mormor delade på Instagram är han nu förberedd.

Potentiellt klumpig. Men underhållande, enligt Lekkerimäki. Efter finalförlusten mot Modo kommer Djurgården att fortsätta spela i den allsvenska hockeyligan. Vancouver Canucks draftade den 18-årige skarpskytten Jonathan Lekkerimäki i första omgången, och han åker direkt till Swedish Hockey League för att tävla. På måndagskvällen gjorde Djurgården beskedet.

Verifierar ändringen

Lekkerimäki, som också förföljdes av Leksand, ska avsluta diskussioner med Örebro, som Sportbladet tidigare rapporterat om. Han har äntligen bestämt sig. I kommentarsfältet på Djurgårdens Instagram-inlägg avslöjade Jonathans mormor (!) det. Jag önskar dig lycka till i Örebro. Allt kommer bli bra. Du är exceptionell. När hon skrev “Kram från mormor”, uttryckte hon sin känsla. Sportbladet ringer till Jonathan som under skratt bekräftar handeln. Japp… Örebro blir det.

Kommentaren fick dig att tänka – vad tyckte du?

Jag släppte ut ett litet skratt. Det är kanske inte riktigt smidigt. Det förblir dock underhållande. Har jag rätt när jag antar att du och Vancouver redan har diskuterat klubbvalet? Absolut. Samtalet har varit fruktbart. Min avsikt att stanna i Sverige ytterligare ett år var glasklar. Efter det nådde vi en konsensus.

Finns det något tilltalande med Örebro?

Allt som involverar spelarna och tränarna. Det är en fantastisk känsla. Enligt Lekkerimäki, “Jag är väldigt fast besluten att nå dit.” Han informerar oss också om att han kommer att börja träna lagets fysiska träning om en vecka.

Femton poäng på femton slutspelsmatcher

Efter att ha kommit till Djurgården sommaren 2019 tog han sig vidare genom ungdoms- och juniornivån i organisationen innan han tog sig till A-laget. Hans sista möte var den sjunde och sista matchen, som han förlorade mot Modo. Det är svårt. Det hade gått fyra år sedan jag först kom. Tyvärr är det så. Efter en skadedrabbad grundserie vände han upp den i slutspelet och gjorde femton poäng i back-to-back-matcher. Det svängde under JVM och säsongsstarten. Jag tyckte dock att det blev bättre och bättre när vi kom in i finalen. Jag kände mig fantastisk.

Hur lossnade den av sig själv?

Självsäkerhet. Jag var tvungen att aktivera powerplay innan puckarna började sippra in. Jonathan Lekkerimäki konstaterar att efter det bara fortsatte det. Semifinalen var hans första beslut. Därefter gavs en segerpuss till Jonathan Lekkerimäki. Pandora Nåtby, en partner, konstaterar att de ger assistans från sidlinjen.

Pandora Nåtby brukade spela hockey för Djunrden i SDHL innan hon skadade sitt korsband och beslutade att fokusera på sina studier istället. Jonathan Lekkerimäki, 19, som gjorde båda målen i semifinalen mot Tjeckien, har varit hennes pojkvän i två år. Det var nervtäckande, men inte riktigt lika spännande som föregående gång. Som ett resultat av din ångest var du på gränsen till tårar, säger Pandora efter 5-2 triumf.

Damerna stöder varandra

Hon och Disa och Lisa, som hejar på Elias respektive Oskar Pettersson, observerar mästerskapet från tribunen. De kan glädja sig över sina pojkvänner efter den sista visselpipan. Att göra det är roligt. Pandora förklarar att eftersom de för närvarande är i sin egen lilla värld, tillbringar flickorna mycket tid på att umgås med varandra.

“Var där för honom”

Hon är bekant med trycket att spela i stora spel tack vare sin erfarenhet av hockey. Uppenbarligen är du under mycket stress. Jonte är helt enkelt orolig, även om han förnekar det. Det som är viktigt är att han vet att han kan lita på dig. Medan vi hejar på dem från sidelinjen, är pojkarna fria att spela.

Hur kommer den slutliga att utvecklas enligt din åsikt?

Det är vår allvarliga önskan att lyckas! Från tribunen kommer vi att heja så högt som möjligt. Hoppar och jublande, vi ska pryda oss med svenska flaggor. Fredag kl 19.30 är finalen och Sverige möter USA. När han tävlar i sitt tredje junior -VM är Jonathan Lekkerimäki från Örebro en avgörande spelare för juniorkronorna.

Hans skott, som han har fäst över många timmars övning, är hans mest dödliga vapen. Jonas Andersson, en expert för SVT, hävdar att han aldrig har sett en ung idrottare skjuta bollen så mycket. Jonathan Lekkerimäki har fått erkännande för sitt skott ända sedan han genomförde sitt genombrott med Djurören.

Jag kan försäkra er att det positiva resultatet inte är en fluke. Han började fästa sina färdigheter i ung ålder och arbetade med människor som Jonas Andersson från SVT Sports, bland andra. Bosön var den väg vi tog, så långt jag kan komma ihåg. Det var en del gnugga mellan oss. “Jag har alltid tyckt om att skjuta,” säger Lekkerimäki och tillägger att det var skridskor och skottet.

Jag har tillbringat mycket tid på skjutrampen. Ovanför kan du se Jonathan Lekkerimäki och skottets specialist, Jonas Andersson, diskutera det. På tisdag kommer Sverige att möta Lettland i sin första match i JVM. Klockan 19:00 sänds matchen på SVT. Preliminära turneringsresultat indikerar att USA, Sverige och Kanada kommer att vara segrarna i Junior World Cup of Ice Hockey.

Tjeckien bör inte heller förbises. På Boxing Day kommer Ice Hockey JVM att börja, även om Finland inte exakt förväntas göra så bra den här gången. Young Lions ‘trupp är inte exakt ett hushållsnamn, men de tar mot några formidabla motståndare i Göteborg.

Är Kanada slutet på vägen?

Det finns mycket press på Junior Maple Leaves för att vinna ett tredje evenemang i rad efter att ha vunnit guldmedaljen under de två sista. Sanningen är dock att Kanadas vaktlista inte är lika lysande som den var förra året. Owen Beck är den enda återvändande spelaren från förra årets JVM. Till exempel var Connor Bedard och Adam Fantilli bland de utvärderade spelarna, men de är nu upptagna med NHL -spel.

Det innebär dock inte på något sätt att stjärnor skulle vara frånvarande. Omvänt är det sant. Macklin Celebrini, NHL Super Boost och Aspiring Superstar, är någon att hålla ett öga på-ryktet säger att Celebrini är ett tvåvägscenter i formen av Nico Hischier eller Aleksander Barkov. Han har bevisat att han inte bara är bra på försvar utan också snabbt av märket.

Utnämndes till toppartisten på Canadas JVM Pre-Camp och gjorde tio mål i femton matcher för Boston University den senaste hösten i NCAA. Även om detta är bra för Celebrini, kan det vara anledning till oro över Kanadas framtidsutsikter. Alla tror att Celebrini kommer att vara det första övergripande valet i NHL -utkastet i sommar. Dessutom undvek han upphängning för tacklingen som resulterade i en allmän repmatchstraff.

Matthew Poitras – Det är vanligt för spelare med etablerade karriärer i NHL och AHL att inte bli antagen till JVM. Förutsatt att du vill representera Kanada men för närvarande inte. Fortfarande kunde Matthew Poitras tjäna en plats på Kanadas JVM -trupp trots att han spelade som det första Boston Round Center.

Lönnlöven får oväntat ett första centrum i Poitras, och han, som Celebrini, är väl medveten om tullvikten som följer med att ta sig hem. Vilket kan vara lite för tidigt, men svett inte. Gothenburg kommer ganska förvånansvärt att vara platsen för hans debut med landslaget. I verkligheten har Poitras aldrig spelat för Kanadas nationella trupp under 18.

Jonathan Lekkerimäki Familj
Jonathan Lekkerimäki Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!