Bojan Djordjic Familj

Bojan Djordjic Familj
Bojan Djordjic Familj

Bojan Djordjic Familj – Bojan Djordjic är en före detta mittfältare från Sveriges fotbollslandslag. Djordjic är välkänd som en sportvetare för Viasat efter att hans karriär inom fotbollen tog slut. Bojan Djordjic är född och uppvuxen i Sarajevo, men hans familj flyttade till Norrköping 1988 när hans pappa Ranko Djordjic spelade för IFK Norrköping.

De stannade där i fyra år. Han började spela för IF Brommapojkarna i Stockholm när han var elva år. 15 år gammal debuterade han för BP:s A-trupp på Stadshagens IP mot Djurgårdens IF. Han skrev historia som den yngsta spelaren som någonsin passat upp för A-laget, och spelade i division 1, dagens Superettan.

United Football Club

Den 16 februari 1999 blev Djordjic proffs med Manchester United. Manchester Uniteds U-19-lag var Djordjics främsta spelmiljö under hans första säsong med klubben. Jimmy Murphy Award, som gavs till klubbens bästa unga spelare, var hans eftersäsongsbelöning. Djordjic gjorde sin Premier League-debut med Manchester Uniteds A-lag den 19 maj 2001, i en bortamatch i sista omgången mot Tottenham Hotspur. Han kom in som avbytare med tjugofem minuter kvar.

I Manchester Uniteds Ligacup bortamatch mot Arsenal på Highbury den 5 november 2001 gjorde han sin debut.Djordjic spelade i sin sista match för Manchester United. Han tillbringade en månad på lån med Sheffield Wednesday i december 2001. Hans utlåning till danska klubben Aarhus började i september 2002, och han tillbringade säsongen 2002–03 där.

Röd stjärna

Efter säsongen 2003–04 gick Djordjic på ytterligare ett lån, denna gång till Red Star. Han etablerade sig snabbt som nystartare för klubben. Här hade han ett finger med i liga- och cupsegrarna. Han gjorde mål en gång i en UEFA-cupmatch mot OB Odense i Danmark, som spelades på hemmaplan.

Krigarna

Han gick med i Scottish Rangers i januari 2005 och startade Old Firm-derbyt mot Celtic som sin debut. Hans tid med klubben tog slut på grund av en muskelskada efter bara fyra matcher på fem månader. Han var en del av laget som vann både ligan och cupen samma år.

Bojan Djordjic Familj

Argyle från Plymouth

Han ingick ett treårigt avtal med engelska Championship-klubben Plymouth Argyle i juni 2005. Även om han bänkades under våren sitt rookieår såg han mycket action totalt sett. I augusti 2006 ville managern Ian Holloway ha en förändring och satte honom på transferlistan.

Efter att ha tillbringat några månader på bänken fick Djordjic äntligen sin chans och åkte på en målrunda med tre mål innan han drabbades av en skada den 23 december mot West Bromwich Albion. Djordjic lämnade Plymouth Argyle den 19 oktober 2007, tio månader innan hans kontrakt löpte ut. Efter en oenighet med Holloway nådde parterna en ömsesidig överenskommelse om att avsluta affären.

AI k

Han kom till AIK den 13 november 2007. 2009 vann han och AIK inte ett, utan två svenska cupguld. Detta var den första dubbeln någonsin för AIK. Under loppet av sin karriär har Djordjic vunnit dubbeln två gånger: 2004 på Reda Stjärnan och 2005 på Rangers och igen i AIK. I april 2009 gjorde Djordjic AIK:s ensamma mål på bortaplan mot IFK Norrköping i Svenska Cupens åttondelsfinal.

Team Videoton

Det ungerska laget Videoton FC förvärvade AIK-spelarna Bojan Djordjic och Martin Kayongo-Mutumba den 28 juni 2010. I den ungerska Supercupfinalen den 7 juli gjorde han debut för sin nya klubb Videoton, även om de förlorade mot Debrecen, 1-0 . I en Europa League-kvalmatch mot NK Maribor från Slovenien gjorde han sin debut på den europeiska scenen.

Den första matchen var en hemmamatch mot Haladás på Fehervars Sostoi Stadium. Ligan såg Djordjic starta en match och göra tre ersättningsmatcher. Trots att han var en del av det ungerska ligavinnande laget beslutade Bojan Djordjic att säga upp sitt kontrakt efter bara ett år.

Blackpool fotbollsklubb

Han köpte ut sitt kontrakt med Videoton FC i juni 2011 och gick sedan med på ett Championship-avtal med Blackpool FC. Det blev noll speltid, och i januari 2012, efter ännu en oenighet med tränaren Ian Holloway, beslutade de två sidorna att skiljas från varandra.

Franska klubben Royal Antwerp

Royal Antwerp FC från Belgiens andra nivå rekryterade Djordjic i februari 2012. Djordjic bröt dock mot villkoren i avtalet och lämnade den belgiska klubben redan i april samma år, efter avslöjandet av ekonomiska problem som orsakats av lagets mångmiljonskulder .

De där nördarna

Den 1 juli 2012 gjorde Djordjic en triumferande återkomst till Superettan och Brommapojkarna. Djordjic avgick i januari 2014 efter att parterna varit osams i femton månader om ett nytt kontrakt.

Tränarkarriär

Med en ny ledarposition återvände Djordjic till AIK i februari 2014. Han tränade U19-laget, tjänstgjorde i U21-lagets ledarstab och spelade även för samarbetsklubben Vasalunds IF.

Indien

Ett drag som Djordjic kallade “det bästa beslutet i min karriär” var hans värvning med Chennaiyin FC i augusti 2014, ett lag i det då nya Indian Super League. Han gick med i Alessandro Nestas klubb. Bojan Djordjic, född 1982, är en välkänd sportspelare, före detta fotbollsspelare och mediefigur. Han spelade professionellt för lag som AIK, Röda Stjärnan och Manchester United.

Hans pappa, Ranko, som hade framgångar med Röda Stjärnan, skrev på med IFK Norrköping, där han blev en fansfavorit, så den unge pojken flyttade till Sverige med sin familj. Han föddes i Belgrad. Efter Rankos placering av skorna på hyllan flyttade familjen till Stockholm. Den talangfulle Bojan Djordjic spelade fotboll och basket under sin uppväxt i Kista, ett kvarter i nordvästra Stockholm.

Han var medlem i BP-pojkarna 1982 som vann varje fotbollsturnering som kom i deras väg. Han bestämde sig för att inte spela basket till slut. Det var utmanande redan i skolan. Detta berodde inte på bristande intelligens från hans sida, utan snarare på hans preferens för att vara i mer kaotiska miljöer. Dessutom blev fotbollen allt mer tidskrävande.

Bojan Djordjic utsågs till Manchester Uniteds unga spelare av året 1999–2000 efter att ha kommit till klubben som ungdomsproffs när han bara var 16 år, tack vare en personlig rekommendation från Sir Alex Ferguson. Trots att David Beckham aldrig har vunnit priset har det gått till legender som Ryan Giggs och Paul Scholes.

Under hela sin karriär spelade han för ett antal klubbar; han vann ligatitlar med Röda Stjärnan och AIK, den svenska klubben han älskade; och han gjorde mycket för att föra fotboll till underutvecklade nationer.
I sin nuvarande roll som expert är Bojan Djordjic främst synlig på tv. Dessutom håller han ofta föreläsningar på olika platser, alltid villig att spendera tid med unga spelare av alla förmågor.

Manchester Uniteds Årets unga spelare är Bojan Djordjic. Den omtvistade intervjun med Janne Andersson var resultatet av hans efterkarriärens razzia i rollen som expertkommentator på tv. Bojan Djordjic föddes den 6 februari 1982. Det betyder att han fyller 42 i början av 2024. Enligt statistikwebbplatsen Transfermarkt.com är Bojan Djordjic 183 centimeter lång.

Vem är Ranko Djordjic, far till Bojan Djordjic?

Ranko Djordjic är namnet på Bojan Djordjics pappa. Han var en känd fotbollsspelare i sitt eget Jugoslavien, precis som sonen. Han hade betydande framgångar när han spelade för storklubben Röda Stjärnan, men han spelade även för Željezničar Sarajevo och Čelik Zenica. Enligt de uppgifter som Nyheter24 skaffat är det inte känt om Bojan Djordjic har egna barn. Bojan Djordjic var tidigare i ett förhållande med en kvinna som hette Maria.

Huruvida de är ett par än i dag framgår inte av fakta Nyheter24 har sett. Han är dock den enda vuxne vars adress är skriven. Som en högt ansedd ung talang värvade Manchester United Bojan Djordjic 1999. Han vann priset som Årets unga spelare under sitt första år med klubbens utvecklingslag. Han var Manchester United-spelare fram till 2004, då han bestämde sig för att lämna klubben. Att bära den traditionella röda tröjan var begränsad till bara två matcher en startroll mot Arsenal och ett avbytare mot Tottenham.

När Bojan Djordjic och Janne Andersson hamnade i bråk, vad hände?

Viaplays studioexpert Bojan Djordjic och Sveriges förbundskapten i fotboll Janne Andersson hamnade i ett rasande bråk efter Sveriges EM-kvalmatch mot Azerbajdzjan. Bojan irriterade Andersson med att fråga varför Jesper Karlsson inte fick mer speltid. Han ansåg att man istället för att hitta fel borde fokusera på att vara lycklig och tjäna pengar.

När Janne Andersson frågade vad Djordjic “representerar” i sitt eget liv tog experten det som en nick till sitt serbiska arv och konflikten nådde sin kulmen. Ett påstående som Andersson häftigt tillbakavisade. Bojan Djordjic och Janne Andersson har sedan dess tagit upp bråket flera gånger. Bojan öppnade för sina känslor när frågan ställdes till Sportbladet.

Det är fortfarande utmanande. Jag är väl medveten om att denna fråga har orsakat splittring mellan individer. Bojan, 17 år, var min identitet under hela intervjun. Oavsett hur hårt du arbetade och hur många gånger du försökte passa in, fanns det alltid den där personen som sa: “Men du är inte en av oss”. När man tänker på allt som har hänt mig sedan jag kom till Sverige 1992 är det helt logiskt.

Bojan Djordjic Familj
Bojan Djordjic Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!