Ash Pournouri Familj – Den svensk-iranska musikchefen, låtskrivaren och etikettägaren Arash Andreas “Ash” Pournouri föddes den 28 augusti 1981 i Iran. De flesta känner honom från tiden som Aviciis manager, ett samarbete som varade fram till december 2016. At Night Management är en bokningsbyrå och PRMD är ett skivbolag som ägs av Pournouri.
Pournouri har en bakgrund inom juridik och har arbetat som bartender i Norge och en Stockholm club night promoter. Han har också varit ansvarig för andra IT-satsningar som enligt honom var en byst. Pournouri utsågs 2014 till Denniz Pop Awards mest värdefulla person. Pournouri var programledare för Sveriges Radios Sommar i P1 den 9 juli 2015.
Tillsammans med Andreas Grape är han nu värd för Angel Prize-galan. Det tillkännagavs den 31 mars 2024 att Pournouri kommer att gå med i juryn för den 20:e säsongen av Sveriges TV-program Idol. Detta gör honom till programmets andra nya jurymedlem, efter Peg Parneviks tillägg till både showen och juryn den 23 mars 2024.
En iransk-svensk skivchef, producent, kompositör och manager, Arash Pournouri går av Ash Pournouri. Trots att han blev berömd som Aviciis manager skildes han och artisten i december 2016. Låten “Beam Me Up” av Cazzette innehåller texter som Arash var med och skrev. Både PRMD, ett skivbolag, och At Night Management, en bokningsbyrå, ägs av honom.
Han gjorde ett framträdande i Avicii: True Stories, en dokumentär om artisten. Pournouri tog hem topppriset vid Denniz Pops första Denniz Pop Awards 2014. Han grundade teknikkonventet Symposium tillsammans med Daniel Ek, grundare av Spotify. Förutom att äga och driva flera restauranger och pubar i Norge och koordinera klubbkvällar i Stockholm, studerade Pournouri juridik under hela sin tid på gymnasiet.
Han var programledare för Sommar i P1 i Sveriges Radio den 9 juli 2015. Han var med och startade Brilliant Minds tillsammans med flera andra. Han koordinerade en konferens med Brilliant Minds 2018 på Stockholms Grand Hotel, där Barack Obama var gästtalare. Arash gick med Triller, en videoplattform, som delägare 2019.
Som manager för hit-dj:n Avicii slog han äntligen igenom. Ash Pournouri är för närvarande med i showen Self Made, den första i sitt slag som sänds i global skala. Han säger till Metro i en exklusiv, “Self Made kommer att bygga morgondagens superstjärnor.” Det eleganta, fashionabla och framgångsdrabbade kontoret Ash Pournouri på Strandvägen 1 är där Metros utsände tas emot.
Under samtalet hörs ljudet av Wiktorias genombrottsföreställning från förra året genom väggen. Framförd av Ash Pournouri och andra är “As I Lay Me Down” hennes bidrag till årets Melodifestival. Hon sitter i det intilliggande rummet medan låten komponeras och publiceras av PRMD Music och PRMD Publishing.
Upp på topplistan har hon klättrat hittills. Kan troligen ta hem pokalen. Och låten är skriven av våra låtskrivare, säger han lugnande medan han tar en kopp te. Wiktoria är dock inte ämnet för diskussion idag. I linje med sitt rykte som entreprenör gör Ash Pournouri doldisen bakom den världsberömda DJ sensationen Avicii nu en av sina sällsynta intervjuer för ett helt nytt projekt, ett som skulle kunna betraktas som en hybrid av underhållning och teknik.
Self Made, enligt hans uppfattning, är en helt ny virtuell värld där kommande artister och deras fans kan ansluta. Plattformen tar nu emot intresseanmälningar från och med idag. Som ett första steg från de nordiska länderna. Turneringen kommer att göras tillgänglig för alla länder senare i år. På frågan om att beskriva konceptet i en rad förklarar Ash Pournouri att Self Made är den första globala talangjakten som är tillgänglig för alla och har ett digitalt fokus.
Det finns inga pinsamma ögonblick, ribban är så låg som den bara går och vem som helst kan delta i Self Made, till skillnad från andra talangtävlingar. Deltagarnas prestationer utvärderas inte av en jury i Self Made. Precis som i verkligheten är det upp till publiken att avgöra vilka tävlande som är störst; det är trots allt publiken som avgör vilka bidrag som är populära.
Dessutom är tanken att tittare, eller fans, borde vara involverade i programmet på fler sätt än att bara ge feedback. Fans som deltar genom att rösta och lämna insiktsfulla kommentarer får en chans att vara en del av programmet, där de kan göra saker som att påverka programmets riktning och till och med uppmuntra sin egen röst.
En annan grundsats i Self-Made-filosofin är ett fullständigt och fullständigt förkastande av trångsynthet och internettrakasserier. För att vi ska kunna identifiera vem som kommenterar tävlingen måste alla logga in med sina Facebook-konton. Personer som inte beter sig kommer att stängas av. Medan tittare från var som helst i världen kan lägga sina röster och hänga med i programmet, kommer den första säsongen endast att ta emot tävlande från 16 år och uppåt från Sverige, Norge och Danmark.
Totalt tar sig tjugoen talanger genom online-auditionerna och in i utvecklingsprocessen; tolv avdessa kandidater åker sedan till Stockholm för studiosessioner, semifinaler och finalen inför publik. Den 25 maj är det en finalföreställning på Gröna Lunds stora scen och vinnaren utses genom en slutomröstning. Det stora priset består av cirka 225 000 svenska kronor (SEK), management och ett skivkontrakt med 50/50-delning.
Musikproducenterna Arnthor Birgirsson, John Martin, Carl Falk och Rami Yacoub har skrivit låtar för många internationella stjärnor, inklusive Britney Spears, Avicii och Swedish House Mafia. Vinnarna och deltagarna i utvecklingsfasen kommer också att ha tillgång till dessa låtar. För att fortsätta sina karriärer kopplas kandidaterna även till välkända artister och influencers inom företagets nätverk.
– Inspirationen till Self Made kom från en önskan att tillhandahålla ett noggrant kurerat utrymme där individer kan visa upp sina talanger. Detta händer samtidigt som musikbranschen ser djupgående förändringar, med ett ökande antal artister som lanserar sina karriärer genom virala hits.
Det krävs mycket mer än att bara sjunga eller spela ett instrument för att göra det som artist nuförtiden, som Ash Pournouri påpekar. Att de flesta av dagens kända personer får sina namn där ute via onlineplattformar. Det är olyckligt, men sant: om du inte har bevisat att du kan marknadsföra dig själv, kommer inget större märke att stödja dina konstnärliga strävanden.
Att bli “self made” och kompetent i datapresentation är två färdigheter du behöver på dagens arbetsmarknad. Alla från skivbolag till managers och agenter vill ha ett löfte om att du kommer att återvända hem med fans. Några av världens mest kända artister, enligt Ash Pournouri, fick sin start på webben och sociala medier.
Justin Bieber blev känd på YouTube, Shawn Mendes på Vine, och Zara Larsson, som marknadsför både sin musik och sin personlighet, har varit ganska aktiv på sociala medier. Den här typen av saker har pågått under en tid, men ingen plattform har någonsin riktat sig specifikt till nya musiker. Att bli “self made” och kompetent i datapresentation är två färdigheter du behöver på dagens arbetsmarknad.
Alla från skivbolag till managers och agenter vill ha ett löfte om att du kommer att återvända hem med fans. Du kan följa Self Made på Instagram, YouTube, Facebook, Snapchat och Musically, bland andra digitala plattformar. Onlinenärvaro är av yttersta vikt för Self Made. Därför väljer vi materialet så att det är idealiskt att följa på många digitala plattformar. De måste med andra ord vara tittarvänliga.
TV fungerar som ett hjälpmedium. Så det är motsatsen till hur saker ofta är. Mitt i april kommer tävlingen även att sändas digitalt på Dplay i Sverige, Norge och Danmark samt på Kanal 5. Ash Pournouri, en professionell advokat, emigrerade till Sverige från Iran med sina föräldrar och två yngre syskon när han var fem år gammal.
Både musikintresset och intresset för affärer började i unga år. Ash Pournouris karriär tog dock fart på riktigt 2008, då han upptäckte den unge musikproducenten Tim Bergling. Under namnet Avicii blev Bergling snabbt en av världens bästa DJ:s. Att “jag ska göra dig så här stor” var något jag sa till Tim redan från början.
Tiden flög iväg efter det. Med varje ny remix som kom ut gjorde vi betydande framsteg. Han påpekar att Avicii nu är mer av ett varumärke än en individ. Du kan hitta det över hela världen. Många individer jag känner känner inte igen några av Aviciis spår. Å andra sidan är folk bekanta med varumärket Avicii, som nu omfattar inte bara musik utan även kringprodukter och står för ett helt elektroniskt musik-ekosystem.
Vi var trots allt de som ansvarade för den scenens utveckling under lång tid. Ash Pournouri har länge varit en förespråkare för tekniska framsteg och de kommersiella möjligheter det ger. Sökmotoroptimering var ett stort bekymmer för mig. Jag såg till att stava det Avicii så att det inte skulle förväxlas med något annat.
Om något har en unik stavning, som Avicii, visar sökresultaten bara det namnet. Jag minns att jag var ganska intresserad av att spåra antalet berättelser som kopplade till Avicii i synnerhet och hur ordet kom ut. Den taktiken var avgörande i början. Potentialen med sociala medier var också uppenbar för honom i ett tidigt skede.