Ernst Billgren Förmögenhet

Ernst Billgren Förmögenhet
Ernst Billgren Förmögenhet

Ernst Billgren Förmögenhet – När man i Sverige tänker på konstnärlig prestation och ekonomisk framgång kommer namnet Ernst Billgren genast att tänka på. Efter en framgångsrik karriär som sträckte sig över decennier har Billgren blivit en kulturell ikon, och hans rikedom speglar detta.

Ernst Billgren har samlat på sig en nettoförmögenhet på cirka 20 miljoner kronor på grund av sina olika konstnärliga intressen och sin förmåga att få kontakt med fans över hela världen. För att bidra till hans ekonomiska framgång har hans målningar inte bara visats på gallerier och museer, utan de har också förvärvats av privatpersoner och placerats på offentliga platser.

Billgrens konstnärliga resa: från Valand till den globala scenen

Billgrens konstnärliga uttryck har formats av hans studier vid Konsthögskolan Valand. Flera uppmärksammade utställningar följde hans examen 1987, vilket förde hans karriär till nya höjder. Imponerande institutioner inklusive New Yorks Guggenheim Museum, Danmarks Louisiana Museum of Modern Art och Stockholms Moderna Museet har ställt ut hans verk sedan dess. Dessa första triumfer lade grunden för ett stadigt växande globalt fotavtryck.

Bortom måleriet: Billgrens mångfacetterade konstnärskap

Ernst Billgren är känd för sin mångsidighet som konstnär. Konst, skulptur, litteratur, film och musik är alla en del av hans verk. Hans anpassningsförmåga är en av anledningarna till att han har varit så framgångsrik ekonomiskt. Han har lyckats utöka sin publik och generera mer intäkter genom att syssla med många uttrycksformer. Samlare och konstentusiaster från hela världen har hänförts av hans experimentella tillvägagångssätt i hans mosaik, trä, metall, betong- och glasskulpturer.

Det som motiverar och inspirerar konstnären

Många olika kulturella och personliga faktorer påverkar Billgrens arbete. Inspirerande inslag i hans arbete kommer från en mängd olika källor, inklusive sagor från hans ungdom, naturen i Norden och tysk folklore. Medan några av hans verk fördjupar sig i mytologi och nationalromantik, innehåller andra ofta vackra scener från naturen. Förutom Lucas Cranach den äldres verk präglas Billgrens stil av en humoristisk surrealism och en löjlig attityd, som är influenser i hans verk.

Ernst Billgrens inverkan utanför studions rike

Billgren har förutom sitt ateljéarbete även byggt upp sig ett namn inom teaterbranschen. Han har regisserat och designat uppsättningar för shower inklusive “Miss Julie” på Tullgarns slott. En stor del av hans framgång i affärsvärlden har kommit från hans karisma och sättet han kan förmedla sin konst. En stor del av hans framgång kommer från den starka varumärkesidentifikation han har byggt upp genom att upprätthålla en öppen och tillgänglig offentlig profil utanför konstbranschen.

Ernst Billgren Förmögenhet

Arvet från konstnären och ekonomins tillstånd

Arvet från Ernst Billgrens konst och hans ekonomiska framgång går hand i hand. Hans varierande arbete och oupphörliga strävan efter kreativa uttryck har befäst hans status som en pionjär inom modern konst. Det ekonomiska landskapet han har byggt är lika ständigt föränderligt som hans konstverk, tack vare hans innovativa anda och skarpsinniga affärskänsla.

Inte bara är hans rikedom ett tecken på hans prestation, utan det bevisar också att konst kan ha en positiv inverkan på samhället och ekonomin. En 25-årig artist vid namn Ernst Billgren fann kärleken med Julia efter hans skilsmässa från Helene. Att bilda familj var dock aldrig en övervägande. Vi har noll intresse av att skaffa familj. Ruda, pojken, är ett vanligt samtalsämne.

Den där personen som bara är lite otippad, som inte passar in i mängden och allmänt anses vara konstig. Et voila! Ernst Billgren är 65 år. Konstnären som diskuterade konstens natur och syfte från början av sin karriär och framåt. Eftersom “abstraktion” var ett modeord på den tiden började han måla djur och natur med flit. Författaren kallar det “älg i solnedgången” om du frågar honom.

Avtäcker vin i en påse

Förutom att regissera teater, skriva romaner och tillverka möbler har Billgren även gjort dricksglas. En Räv i Toscana heter hans nya bag-in-box-vin. Det viktigaste är innehållet, därför bjöd sommelier Maya Samuelsson in mig tillsammans med henne. Allt med det, från innehållet till designen, väckte mitt intresse, men jag hade en känsla av att marknaden skulle undvika en annan låda med en äldre man. Det blev svårare eftersom vinet har väldigt lite socker. Men jag hade det målet i åtanke.

Vilken typ av vin föredrar du?

Utan tvekan. Som artist är jag kanske lite där ute, men jag har aldrig druckit något. De har varit mer framgångsrika på det eftersom hälften av mina vänner har dött vid det här laget. Då och då får jag en berusad känsla, men efter ungefär två drinkar försvinner den. Inom vår bekantskapsgrupp sticker jag ut som en öm tumme.

Vad väckte från början människors intresse för konst?

Redan i unga år hittade jag tid att sitta och skissa. Jag hade lägst GPA ever när jag började skolan. När jag sitter här skissade jag precis på kaniner. Ingen är arg längre sedan jag envisades när de ville sätta mig i obs-klass av oro.

Är det sant att de förutsade din olycka?

Utan tvekan. De ville att jag skulle vara uppmärksam på vad andra hade att säga, men jag har aldrig varit bra på det.

Kunde folk se din talang när du gick i skolan?

Instruktören såg några ritningar jag hade gjort av fåglar som jag hade tagit med. Du gjorde inte de, fortsatte hon. Det vill säga, det är säkert att anta att de var kompetenta.

Är denna benägenhet att avbilda djur något du alltid har haft?

Ja, jag är lite konstig, men jag har alltid gjort mitt bästa för att skildra vardagen i ett realistiskt ljus. Nästan varannan elev på konstskolan ansträngde sig också för att sticka ut.

Stötte din familj dig helt, eller sa de att du bara borde skaffa ett jobb?

Min mamma hade ingen livserfarenhet, ingen utbildning utöver gymnasiet och hade ingen aning om vad hon gjorde. Hon var en av de tyska kvinnorna som kom att bo hos välbärgade familjer efter kriget och hade en egen familj med hushållerskan. Å andra sidan har hon alltid tyckt högt om mig. Jag hade ingen aning om vem pappan var.

Även om det har fungerat bra för dig kan du inte låta bli att undra om det hade blivit annorlunda?

Ja, ett litet invandrarbarn som bor i söderns förort med en ung mamma som är ensamstående… Vid tillfälle stöter jag på före detta elever som slappar på parkbänkar och viskar “tjena Billgren” till varandra. Som barn hade du ingen aning om vem din pappa var, och idag hävdar du att du aldrig har gett ämnet någon uppmärksamhet. Varken dess ämne eller tillämpning har någonsin väckt min nyfikenhet. Jag har istället funderat på om ljuset ska komma in i mina målningar från höger eller vänster, vilket kanske är lite konstigt av mig.

Påverkade du på något sätt att växa upp utan en fadersfigur?

Jag har aldrig varit utan en stark maskulin figur i mitt liv; min mamma hade en son med en mekaniker som hette Billgren, och jag tillbringade min barndom tillsammans med honom. Någonstans på 1980-talet fick jag en bouppteckningsstämning och kunde inte låta bli att undra vem som kunde ha skickat den. Efter det antog jag att det var pappan.

Vad hände?

Min mammas fostermamma avrådde sina barn – som är upptagna i den bouppteckningen – att inte ta med sig själva eftersom ett annat barn redan finns där. Ändå gav de sig ut oavsett. Människorna var trevliga.

Hur belönar du dig själv med pengarna du tjänar?

Min förståelse för det är extremt bristfällig. Jag har aldrig ägt en dator och kommer aldrig att äga en. Hur illa det än går kommer jag att fortsätta skissa på kaniner. Än idag har jag fortfarande inte betalat en enda avgift. Jag brukade ha arbetare som gjorde det, men nu gör min fru det. De får betalt.

Jag vill inte att hon ska ha tillgång till mina bankkonton eller pengarna på dem, så jag gav henne tillgång två dagar efter att vi träffades. Hon tyckte att jag var dum för att ge henne alla inloggningsuppgifter, men hittills har allt fungerat OK.

Köper du inget då?

Förlåt, men nej. Min nuvarande jacka är från 1970-talet; Jag tvivlar på att jag äger något nyare. En ensamstående mamma som försöker samla in pengar för sitt barns dagisundervisning kommer att berätta för dig att pengar är mycket viktiga för henne. Människor som saknar ekonomiska resurser är kanske de enda som värdesätter pengar.

Reality show: “Självklart vägrade vi”

Du och din familj var med i dokusåpan “Äkta Billgrens” en kort period. Du blev lite förvånad, eller hur?
Precis som du gjorde jag det. Uppenbarligen tackade jag och min exfru Helene nej till erbjudandet. Elsa, vår dotter, kunde dock tänka sig att anmäla sig. I själva verket använder hon sådan taktik, avslöjar sina val av morgonmåltider och kläder och håvar in miljoner som ett resultat.

Innebär det att du har en chans att vinna lite popularitet under kuppen också?

Det var just det som ledde till mitt genombrott. Det fanns en tid när man kunde se att ett fotografi var hemskt om en faster i Örkelljunga älskade det. Snobberi och exklusivitet är kärnan i det hela. Av denna anledning gick jag vidare och tog flera “dåliga” bilder, inklusive en älg i gryningen. Förklara varför du tycker att det är dåligt. Mönstret eller hantverket? Jag lekte med sånt.

Ernst Billgren Förmögenhet
Ernst Billgren Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!