Claes Eriksson Första Fru

Claes Eriksson Första Fru
Claes Eriksson Första Fru

Claes Eriksson Första Fru – Claes Eriksson är en svensk regissör, manusförfattare, revyartist, komiker, skådespelare och kompositör. Han föddes den 27 juli 1950 i Trollhättan. Känd för sitt arbete med banden Galenskaparna och After Shave, där han ofta fungerar som huvudregissör, manusförfattare och kompositör. I ensemblen ingår även Erikssons yngre bror, Anders Eriksson. Anne Otto, som producerat många av Claes Erikssons föreställningar och filmer, bor just nu med honom som partner.

Biografi

Claes Erikssons passion för revy och scenkonst går tillbaka till hans tidiga år. Tidigt började han skriva sånger och musik. Han och Kerstin Granlund startade bandet Utan lots 1974. 1975 fick ensemblen uppmärksamhet efter att ha uppträtt på ett symposium för artister och turnerat i folkparker. Äntligen fick de sätta upp en egen show på Göteborgs Restaurang Trädgrn. Både Eriksson och Granlund lämnade gruppen 1976, samma år som de började uppträda i Hagges revy på Lisebergsteatern.

Tillsammans med sin bror Anders och Kerstin Granlund etablerade Eriksson den komiska trion Galenskaparna 1978. 1981 släppte Galenskaparna sitt debutalbum, med titeln Utanför slottet. Tillsammans med sångensemblen After Shave, som de gick samman med i september 1982, har Claes Eriksson medverkat i och med sällsynta undantag skrivit och regisserat en rad revyer, tv-program och filmer.

Eriksson är mest känd för sina gestaltningar av “den beige kunden” i Macken och radioprogramledaren Allan Preussen i En himla mångag-programmet. Han är också musiker och kompositör och hans låtar Macken, Pappa jag vill ha en italienare och Man ska ha husvagn har alla blivit hits.

Det vardagliga får typiskt sett en humoristisk snurr av Eriksson. Han beundrar den “lilla” killen som står upp mot mobbare i maktpositioner. Han använde sig avsiktligt roligt av det svenska språket i samma stil som Povel Ramel och Tage Danielsson. Sarkasmen i filmer som The Individual Citizen har blivit mer påtaglig med tiden. En samling av hans skrifter, med titeln Alster – ett ögonblicks texter, släpptes av Ordfront 2003.

Både Karamelodikt-stipendiet från Povel Ramel 1987 och Fridolf Rhudin-stipendiet 2004 tilldelades honom. I maj och juni 2022 presenterar Göteborgsoperan Viva la mama, en opera av Donizetti. Claes Eriksson, som också regisserar, har skapat ett helt nytt manus på svenska. Kerstin Avemo spelar huvuddamen Gunilla Coriander.

Ytterligare två stjärnor, Mattias Ermedahl och ke Zetterström, spelar centrala roller. 1980-talsserien “Macken” blev genombrottet för Claes Eriksson, medlem i den komiska ensemblen Galenskaparna. Information om Claes Eriksson finns här. Claes Eriksson, medlem i Galenskaparna och en av Sveriges främsta komiker idag, är komiker och manusförfattare.

Galenskap och balsam efter rakning

Galenskaparna bildades av komikern Claes Eriksson 1978. Anders Eriksson och Kerstin Granlund arbetade tillsammans med honom med detta. På 1980-talet anslöt sig musikgruppen After Shave (Jan Rippe, Knut Agnred, Per Fritzell och Peter Rangmar) till komediensemblen.

Claes Eriksson Första Fru

Claes och Anders är bröder i Galenskaparna

Anders och Claes, två av grundarna till den svenska seriegruppen Galenskaparna, är bröder. Bröderna har sex års åldersskillnad och kommer båda från Trollhättan, Sverige.

“Macken” av Claes Eriksson

Året 1986 markerade en vattendelare i Claes Erikssons karriär. Det året sändes den framstående svenska tv-serien “Macken” för första gången. Claes Eriksson, skribent för Galenskaparna och After Shave, är ansvarig för serien. Videor från Roy och Rogers taxiföretag finns här. Claes Eriksson är för närvarande bosatt i Göteborg.

Hustru och barn till Claes Erikson

Karin och Stina Eriksson är Claes Erikssons avkommor. Han har precis gift sig med Anne Otto, en filmproducent. Claes Eriksson är en extremt mångbegåvad individ. Han har arbetat som regissör, dramatiker, revyartist, komiker, skådespelare och till och med kompositör, men är mest känd för sina roller i serieensemblerna Galenskaparna och After Shave.

Claes Eriksson har höjts till en framträdande plats som ett resultat av sin skildring i Galenskaparna och After Shave. I söndags går TV4:s Vilket liv! med Rénee Nyberg kommer att hedra honom för de 50 år han ägnat åt att forma svensk humor och skapa klassiker efter klassiker. Men hur väl bekant är du med Claes Eriksson? De sex vanligaste förfrågningarna om stjärnan har besvarats nedan.

Claes Erikssons ålder

Den 27 juli 1950 trädde Claes Eriksson in i denna värld i Trollhättan, Sverige. Humorarketypen är 73 år gammal nu.

När blev Claes Eriksson framgångsrik?

Galenskaparna var en svensk komedigrupp som bestod av Claes Eriksson, hans bror Anders Eriksson och Kerstin Granlund. De debuterade med ett album tre år senare, och året därpå samarbetade de med vokalgruppen After Shave.

Galenskap och balsam efter rakning

Trion som helhet fortsatte att bli enav de mest populära komiska akterna genom tiderna, skapa en mängd kritikerrosade framträdanden och inspelningar samt populära filmer och tv-program. Gruppens prestationer inkluderar bland annat de populära TV-programmen Macken (med Roy och Roger) och En himla vngs program (med Allan Preussen och Farbror Frej). Du måste också känna till de klassiska dängarna Macken, Husvagn, och Gött liva som Galenskaparna och After Shave bidragit med till världen.

Efter Shave och Galenskaparna, vad hände med dem idag?

Trots sina tidigare prestationer kommer Galenskaparna och After Shave inte längre att produceras. Claes Eriksson bekräftade i mars att 1980-talsbandet inte kommer att reformeras. Han sa till Göteborgs-Posten “Jag kan inte se att vi gör något tillsammans igen.”

Vem är den andra halvan av Claes Eriksson?

Claes Erikssons mångåriga partner, Anette Otto, är producenten bakom många av Galenskaparnas scen- och filmframträdanden. De har ett sommarhus på Tjörn utöver sina lägenheter i Stockholm och Göteborg.

Vad är Claes Erikssons längd?

Visst finns det fortfarande en viss mild nyfikenhet på kända personers höjder, även de vi bara någonsin ser på tv. Vad gäller Claes Erikssons längd mäter han in på 1,76 meter. Claes Eriksson har samlat på sig en respektabel förmögenhet som drivkraften bakom de vilt framgångsrika Galenskaparna och After Shave. Den berömda komikern upprätthåller för närvarande denna livsstil.

Claes Eriksson, Anders Eriksson och Kerstin Granlund grundade Galenskaparna i slutet av 70-talet. After Shave (bestående av Jan Rippe, Knut Agnred, Per Fritzell och Peter Rangmar) förenades med komediensemblen i början av 1980-talet, och resten är historia. Sedan starten har Galenskaperna och After Shave varit en av Sveriges mest populära komiska akter och uppträtt i program som Macken och En himla många program och i ett brett utbud av liveshower. Claes Eriksson är primärt ansvarig för innehållet.

Att göra “urkomiskt” är något som länge har fascinerat mig. Skratt som fungerar oavsett tid eller plats. Det är också viktigt att du tycker om det personligen. Jag har inga cyniska motiv; Jag har bara trevligt. Om det är verkligt kommer det oundvikligen att smitta av sig. Det är oundvikligt att dess popularitet kommer att avta, sa han till Dagens Nyheter, men än så länge är han “förvånad och tacksam” att folk fortfarande tycker om det.

Claes Eriksson har mest pengar av alla i komedietruppen. Expressen stack ut särskilt när medlemmarnas ekonomi nyligen sågs över. Det egna kapitalet i Claes Erikssons bolag, Claes Eriksson Produktion Aktiebolag, var drygt 28 miljoner kronor, medan de övriga medlemmarnas privata bolag uppgick till några miljoner.

Claes Eriksson, om att bli äldre

Han har dock inte bara tjänat pengar; 2006 gick hans film The Individual Citizen i minus på grund av en kamp med TV4 om hans motstånd mot reklam. Enligt Expressen backade filmens finansiär efter att ha fått veta om Claes Erikssons motstånd mot reklamavbrott, vilket hindrade filmen från att sändas i kommersiella kanaler.

Jag har investerat mycket av mina egna pengar i filmen. Det tänkte jag inte på. Han säger till pressen att det inte lyckades ta fart och var en blygsam pengaförlorare. Claes Eriksson fyller snart 72 år. I en intervju med TT reflekterade han över åldrandet och den gradvisa uppkomsten av inspiration i väntan på hans kommande 70-årsdag 2020. När jag förr i tiden gjorde mig redo att sova kom tankarna plötsligt till mig. Dessa dagar kan en gnista av geni vara i flera minuter. Han skyllde på framskridande år när han pratade med media. Jag blev gammal det senaste året. När jag tar plats tenderar jag att sitta kvar.

Claes Eriksson lever nu sitt liv så här

Claes Eriksson bor i en central lägenhet i Göteborg. Han har träffat Anne Otto, galningens producent och partner sedan många år, sedan en tid tillbaka. Från ett tidigare äktenskap räknar han nu Karin och Stina, båda vuxna kvinnor, samt flera barnbarn. Det har gått 40 år sedan sammanslagningen av Galenskaparna och After Shave. Länge var det tanken att arrangera en stor jubileumsfest. Det verkar inte längre troligt, men en fest väntas ändå hållas i väntan.

Vi hade för avsikt att göra en miniglass, men det var en för riskabel idé. Planen hela tiden var att skapa en helt ny produktion att köra hela hösten, ungefär som vi gjorde för vårt 30-årsjubileum. Det är dock inte längre fallet. I maj i år sa Claes Eriksson till Expressen att något kommer att hända men att ingen kunde förutse hur det där skulle se ut.

Claes Eriksson Första Fru
Claes Eriksson Första Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!